Jump to content

Voltron (1981-1982)


gudjelska

Recommended Posts

51647l.jpg

 

Hyakujuu Ou Golion

 

Оригинална творба: Яцуде Сабуро
Озвучават: Укаи Румико, Иноуе Казухико, Мизушима Ю и др.
Тип: ТВ
Жанр: екшън, сай-фай
AniDB и MAL: AniDB //  MAL
Държава: Япония
Година: 1981
Епизоди: 52
Времетраене: 23 мин. на епизод
Резюме: Волтрон - съставян от пет лъва роботи и техните пилоти - защитава галактиката и планетата Ейръс

от злата армия на крал Заркон и принц Лотор от планетата Дуум.

 

Забележка: По японскому оригиналното име на робота е Голион, не Волтрон.

Аз си мислех, че са еднакви двете версии, ама всъщност не са.

 

Линкове:

Линк за сваляне: цък

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ехееееееее, стига е! :896767: ВОлтрон?! Тва е луда класика и май е първото аниме което съм гледал в иначе живописното ми битие (и страдание)! :D Беше голяма зарибявка тогава..връткат ключовете, петте лъва излизат от пещерите и сглабят големият робот, който тупаше всевъзможни уродливи същества с оня мити меч, ае златни времена бяха..Яко давах жега на тогавашният ни семеен телевизор като почваха да го излъчват мисля, че по Ефир 2 го даваха. Сега като се замисля, чудно как не ме привличат меките при положение, че имам такива хубави впечатления от това, а и е първото аниме дет съм гледал все пак?! При мен такива детски добри спомени или травми обикновенно оказват влияние. Примерно като дете не ядях таратор заради копъра и сега пак не ям заради същата причина и такива нещица. 

Хубаво е да се види, че има къде да се тегли това. Жалко, че не са ъпнали едно друго аниме, което търсих доста заедно с Мушрамбо - Kaiketsu Zorro. Дано него да го качат както това за Волтрон.

 

Похвално е че си го направила обаче наистина темичката е зле в този вид, ако имаш проблеми с линковете, аранжимента и ъплоудването им само кажи и обяснявам всичко. :D Епизодите не са 12, а към 70.

 

Всъщност даже ще си позволя да ти го направя за да видиш как трябва да изглежда приблизително. 

 

 

 

0j68.jpg

 

 

Voltron  Defender of the Univerce

 

 

 

 

Държава: Япония

 

Епизоди: 72

 

Жанр: екшън, мека, sci-fi, шоунен, роботи 

 

Година: 1984

 

IDBM

 

 

Плот: Волтрон - съставян от пет лъва роботи и техните пилоти защитава галактиката и планетата Ейръс от злата армия на крал Заркон и принц Лотор от планетата Дуум.

 

Забележка: По японско му оригиналното име на робота е Голион не Волтрон. Аз си мислех, че са еднакви двете версии ама всъщност не са.

 

Линк за сваляне: цък

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рейзър, имаше няколко анимета, които помнех от онова време. Това за Зоро (къде без него, ама моля ти се!), ''Конникът и звездните шерифи'', където главния беше блондин мисля (дълго време след това си мислех, че блондините са баси яките!), ''Малката русалка Марина'', ''Сейлър Муун''... и Волтрон. Абе сега като се сещам, разбирам, че преди всичко съм била запленена от графиката и арта, които в сравнение със сегашните анимации от Картуун Нетуърк, са по-добри, въпреки, че са си старички. Визирам едно ''Време за приключения с Фин и Джейк'' и ''Парк шоу''. А ги знам, защото детето ги зяпа и аз заедно с него. По-говнян рисунък в анимация не бях срещала, сори за думата!

 

Та се отклоних. Имам страшно хубави спомени за Волтрон и супер-юбер-култувата реплика във всяка серия: ''А аз ще сглобя главата!''. Ся, който го помни и го гледал, знае за нея! ;) Но и на мен ми се иска някой да го събне! :icon_sunny:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сейлърмун сега ще му пускат нови епизоди нали знаеш?  :rolleyes: Колкото до Волтрон ме съмнява някой да се хване да го превежда най малкото въпреки че епизодите са кратички са доста на брой, а анимацията е старичка. На фона на сегашните ако не си обвързан с него сантиментално както в моят случай, а като гледам и твоя трудно да се зарибиш да го гледаш заради остарелият и (вече) клиширан вид. Тази реплика за сглобяването на главата беше вървежна да с другите сополанковци дето ми бяха аверчета тогава, когато го излъчваха я тръбяхме с гордост! :D

 

Вчера се зачудих за японската и американската версия, мислех си че са едни и същи и просто американците са го преработили само откъм имената, а то се оказа, че не само са пипали историята из основи ами са резнали от битките и са смекчили сцените с насилие. Така като прегледах плота и историите на персонажите на Голион се оказа, че е доста по интересно от Волтрон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ъм, да. Определено не се изненадвам, че в оригинала ще има сцени на насилие. Само японците са способни да създадат такова нещо - сякаш не си щадят децата. От друга страна пък това за Сейлър Муун страшно ме израдва, благодаря за инфото. Прав си за арта. Забелязах, че днес аниме-феновете не гледат сериали със стар арт. А пък мога да се закълна, че съм гледала много със стар арт, които са много по-добри от тези с новия, ама карай. :slap: Все пак трябва да се признае, че арта на Шингеки (например!) е много по-добър от Евангелиона (да речем), ама ще кажа, че второто е много по-добро от към сюжет, многопластови герои, музика, идеи и развръзка,хм. Е, т'ва вече е въпрос на личен вкус и тук не трябва да се натрапва личното мнение. :icon_sunny:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...