Jump to content

Humanoid Monter, Bem | Yokai Ningen Bem Movie (2012)


Recommended Posts

spacer.png

 

Yokai Ningen Bem Movie (2012)

 

НЕРОДЕНИЯТ БЕМ

 

Страна: Япония

Също така известен като: Eiga Yokai Ningen Bem

По анимето: “Yokai Ningen Bem” от 1968 г.

Година на излъчване: 15 Декември 2012

Времетраене: 124 мин.

Жанр: Драма, Фентази, Приключенски

Режисьор: Шунске Карияма

Субтитри: български, английски, руски

IMDB

                  

 Участват: Каменаши Казуя, Ане, Сузуки Фуку, Китамура Казуки, Емото Акира, Сугисаки Хана и др.

 

Резюме: В живота винаги има място за чудеса. Или чудовища? Как ще реагирате, ако вашият съсед, със симпатичната шапка, изведнъж се превърне в ужасно чудовище със заплашителна усмивка и очи на извънземно от холивудски филм?

 

Бем, Бера и Беро са хуманоидни чудовища, които не са нито хора, нито животни. Те са миролюбиви и справедливи герои, които винаги са готови да се притекат на помощ на хората. Но хората изпитват страх и омраза към тях. Въпреки това Бем, Бера и Беро продължават да се борят срещу злото в името на човечеството и вярват, че един прекрасен ден тяхното желание ще се изпълни и те ще могат да станат хора…

:essub:

 

Свали с бг субтитри: :click: :click:

 

онлайн с бг субтитри

Торент

Свали с руски субтитри

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ндааа, наложи се изгледам сериала и после филма. Много ми харесаха, но предполагам изискват определено свикване с визии и идеи, т.е. гледах ги тъкмо навреме. Тази идея, че животът е постоянна болка, макар и красива, развива се като болка - аналог на усещането за живост, и се осъзнава целенасочено, и прекрасно-меланхолично, постоянно и това е съвсем в реда на нещата, започва да се превръща в нещо характерно за японската култура за мен.

Аз съм по свикнала с идеята че живота е съзтезание джентълменско или не, или дори постоянна борба (единство и борба на противоположностите) според изконните ценности на източна Европа... та тази болка и меланхолия ми е новост.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 За малко да пропусна да се разпиша :). Честно казано беше целенасочена паузата :rolleyes: . Момичета дължа ви едно огромно благодаря. Майра беше казала, че превода на Бем бил закъснял и безсмислен - но това изобщо не е вярно.

Когато го гледах имах нужда от разведряване и повдигане на настроението (обичам хубавите тежки истории, но на моменти ми идват в повече) и Бем успя отново да ми върне не толкова крайно лошото отношение към света и хората. Сигурна съм, че няма само аз да съм, някой някога след време ще попадне на сериала и филма, ще го изгледа и ще се почувства по-добре или най-малкото ще си загуби много приятно времето :D

 

Дали е било заради мрачното ми настроение, но  видях завършека на историята като твърде философски и малко тъжен? Отново се оказа, че тези на който са помагали преди ще имат нужда от помощ и за в бъдеще, а злото в човека нараства с всяка нанесена рана и изобщо човек има власт да увеличава злото в другите, а добродушието е избор, борба и страдание :D . Май трябва да го гледам още веднъж за да видя, дали наистина са заложили чак толкова „дълбоки житейски драми“ или съм видяла нещата, който ми се е искало в даденият момент.

 Ех, тези японци много обичат победите като на Мичеру - твърде често използват подобен похват. Обикновеният човек, с обикновените сили - раздаващ се до край :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен филма ми беше даже по-трогателен от сериите. Първо, че вече се бях вживяла в историята, вярвах и безрезервно, съчувствах на героите и пр...

 

второ, че взимането на този избор, да не стават хора, за втори път ми разби сърцето. Особено, че и тримата го взеха. Това за западната ми глава беше наистина ужасяващо :). И най-трогателна ми се виждаше репликата, когато Бера и Беро отидоха при Бем, за да му помагат с жезъла и му казаха, че няма да го оставят сам да се мъчи. Чак като горяха тревите разбрах колко е окончателно.

Искаше ми се да я преведа с много удивителни и зведички, и курсив "най-трогателна реплика", че със всички да споделя, ама си знаех, че vesy няма да ме остави да съсипя всичко :)))))))).

Дето се вика хвана ме неподготвена Бемската митология :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...