Jump to content

Humanoid Monter, Bem | Yokai Ningen Bem Movie (2012)


Recommended Posts

spacer.png

 

Yokai Ningen Bem Movie (2012)

 

НЕРОДЕНИЯТ БЕМ

 

Страна: Япония

Също така известен като: Eiga Yokai Ningen Bem

По анимето: “Yokai Ningen Bem” от 1968 г.

Година на излъчване: 15 Декември 2012

Времетраене: 124 мин.

Жанр: Драма, Фентази, Приключенски

Режисьор: Шунске Карияма

Субтитри: български, английски, руски

IMDB

                  

 Участват: Каменаши Казуя, Ане, Сузуки Фуку, Китамура Казуки, Емото Акира и др.

 

Резюме: В живота винаги има място за чудеса. Или чудовища? Как ще реагирате, ако вашият съсед, със симпатичната шапка, изведнъж се превърне в ужасно чудовище със заплашителна усмивка и очи на извънземно от холивудски филм?

 

Бем, Бера и Беро са хуманоидни чудовища, които не са нито хора, нито животни. Те са миролюбиви и справедливи герои, които винаги са готови да се притекат на помощ на хората. Но хората изпитват страх и омраза към тях. Въпреки това Бем, Бера и Беро продължават да се борят срещу злото в името на човечеството и вярват, че един прекрасен ден тяхното желание ще се изпълни и те ще могат да станат хора…

:essub:

 

Свали с бг субтитри: :click: :click:

 

онлайн с бг субтитри

Торент

Свали с руски субтитри

Link to comment
Share on other sites

Ндааа, наложи се изгледам сериала и после филма. Много ми харесаха, но предполагам изискват определено свикване с визии и идеи, т.е. гледах ги тъкмо навреме. Тази идея, че животът е постоянна болка, макар и красива, развива се като болка - аналог на усещането за живост, и се осъзнава целенасочено, и прекрасно-меланхолично, постоянно и това е съвсем в реда на нещата, започва да се превръща в нещо характерно за японската култура за мен.

Аз съм по свикнала с идеята че живота е съзтезание джентълменско или не, или дори постоянна борба (единство и борба на противоположностите) според изконните ценности на източна Европа... та тази болка и меланхолия ми е новост.

Link to comment
Share on other sites

 За малко да пропусна да се разпиша :). Честно казано беше целенасочена паузата :rolleyes: . Момичета дължа ви едно огромно благодаря. Майра беше казала, че превода на Бем бил закъснял и безсмислен - но това изобщо не е вярно.

Когато го гледах имах нужда от разведряване и повдигане на настроението (обичам хубавите тежки истории, но на моменти ми идват в повече) и Бем успя отново да ми върне не толкова крайно лошото отношение към света и хората. Сигурна съм, че няма само аз да съм, някой някога след време ще попадне на сериала и филма, ще го изгледа и ще се почувства по-добре или най-малкото ще си загуби много приятно времето :D

 

Дали е било заради мрачното ми настроение, но  видях завършека на историята като твърде философски и малко тъжен? Отново се оказа, че тези на който са помагали преди ще имат нужда от помощ и за в бъдеще, а злото в човека нараства с всяка нанесена рана и изобщо човек има власт да увеличава злото в другите, а добродушието е избор, борба и страдание :D . Май трябва да го гледам още веднъж за да видя, дали наистина са заложили чак толкова „дълбоки житейски драми“ или съм видяла нещата, който ми се е искало в даденият момент.

 Ех, тези японци много обичат победите като на Мичеру - твърде често използват подобен похват. Обикновеният човек, с обикновените сили - раздаващ се до край :D

Link to comment
Share on other sites

На мен филма ми беше даже по-трогателен от сериите. Първо, че вече се бях вживяла в историята, вярвах и безрезервно, съчувствах на героите и пр...

 

второ, че взимането на този избор, да не стават хора, за втори път ми разби сърцето. Особено, че и тримата го взеха. Това за западната ми глава беше наистина ужасяващо :). И най-трогателна ми се виждаше репликата, когато Бера и Беро отидоха при Бем, за да му помагат с жезъла и му казаха, че няма да го оставят сам да се мъчи. Чак като горяха тревите разбрах колко е окончателно.

Искаше ми се да я преведа с много удивителни и зведички, и курсив "най-трогателна реплика", че със всички да споделя, ама си знаех, че vesy няма да ме остави да съсипя всичко :)))))))).

Дето се вика хвана ме неподготвена Бемската митология :)

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...