Jump to content

Mahou Shoujo Madoka Magica Movie 1: Hajimari no Monogatari (2012)


Razzormaw

Recommended Posts

55783l.jpg

 

Gekijouban Mahou Shoujo Madoka Magica

劇場版 魔法少女まどか☆マギカ

 

Държава: Япония

Година: 06.10.2012

Тип: филм

AniDB

Директор: Shinbou Akiyuki

Студио: Shaft

 

Плот: Първите два фима са компилация на тв сериите, а третият е изцяло нова история. Уробочи Ген заявява, че историята на въпросният трети филм по случайност съвпада с текста на ендинг песента на телевия Калафина - Магиа.

 

Лично мнение: Най чаканият аниме филм от мен понеже Мадока е едно наистина стойностно аниме при това на не кое да е студио ами Шафт. Доста често съм го споменавал като еталон и във всякакви сравнения и за мен тази поредица е с изключителна стойност в аниме жанра. Още от края на 2012, когато разбрах, че ще има филм го чакаля, кога ще излезе двд-то и преди месец и нещо видях, че ще е в края на този месец. Сега пуснаха raw-a, но линк за сваляне ще дам като ги събнат двата филма, а истинското eye-candy тоест третият филм остана да потривам ръце да излезе и то по скоро!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Събнаха ги и двата, сложих и линк обаче аз лично ще изчакам някоя по позната суб група и по добро качество понеже Мадока не може да се гледа с лека ръка и каквото ти подхвърлят! :D Въпреки, че ми се иска да го ръшна от сега ама няма как. Пък и след толкова чакане да почакам още малко не е особен проблем..time is on my side, yes it is! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

a80j.png

 

Третият филм ще излезе по кината на 26-ти октомври, което е добра новина откъдето и да го погледнеш, но като си спомня колко чаках докато пуснат на двд и го качат на торентите тези предишните и ме хваща мигрената...ама ще се чакали няма как!! :D Тази дата се отнася разбира се за японските кина, а в Щатите, Франция и Канада ще започнат да го излъчват някъде през зимата. Кой знае и противнячето Кюбей какви ще ги забърка пак?! От аниплекс загатват, че тези неща, които се видяха към края на вторият филм са един вид hidden спойлери. Сега като се замисля наистина някои от нещата ги нямаше в тв сериите и евентуално и най вероятно събитията ще се въртят основно около Акеми Хомура, но разбира се големият въпрос се върти около присъствието на Мадока (тези дето са наясно с историята и финалът й знаят защо). Интересно дали ще има и ново музикално оформление и дали ще стигне доста високата точка, която достигнаха със старият саундтрак. Както обаче се видя в Роузън мейдън май по добре изобщо да не го пипат, то така и така тези мелодии са достатъчно добри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах и третият филм. Беше ми убягнал понеже очаквах да го пуснат по тракерите доста по късно, но се оказа, че е налице от известно време. Април месец ще пуснат и блу рея!

Самата история може да се опише с една дума - ЕПИЧНО!! Доста интересна идея са подхванали в него, а реализацията поне по мое мнение е повече от добра. Краят наистина ме изненада като определено не очаквах нещата, които се случиха, най вече това дето стана с Акеми. Артът беше стахотен като Шафт отново надминаха себе си...сюрреализмът просто бликаше от всеки кадър като наситеността беше дори по голяма от предишните филми и титулярната поредица, което нямаше как да не ме зарадва въпреки, че наистина беше трудно да следя всички детайли по изображенията. Саундтакът може би е единственото нещо, което можеше да е по-добре...просто трябваше да пускат траковете от предишният при битките и всичко щеше да е 6 особено при любимите ми "

", "Salve, terrae magicae" и "Sis puella magica", които си цепят мрака. Като стана въпрос за битки клашът на Акеми и Мами беше наистина впечатляващ...двете ги дадоха в доста интересни сцени като особено престрелката м/у двете ми обра точките! Между другото като стана въпрос за Мами доста интересно беше включването на това същество Бебе, което докато пееха песничката за тортите (доста забавен момент btw :D) придоби формата на точно онази вещица, която

и отхапа главата в предишната история.

 

Помиярчето Кюбей отново мътеше водите обаче

този път Акеми го постави на място и малкото манипулаторче си получи заслуженото

 

10/10 и за трите филма като цяло като основната заслуга е на Ребелиъна понеже не ме остави разочарован!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Намерих си експерт, да питам (:

Наканих се най-после да гледам това, какво препоръчваш - да изгледам сериите или направо да мина на филмите?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз лично бих ти препоръчал серииите + 3-ят филм. Но честно казано те така добре са обхванали есенцията на поредицата в първите два филма, че и да минеш само с тях няма да изпунеш нещо кой знае колко ключово.

Но все пак да предупредя, че това аниме не е за всеки. На пръв поглед излежда като поредната махоу шоуджо лигня, но всъщност доста скоро в течение на събитията ще разбереш, че посланията заложени в действието са доста интересни и комплексни. Доста хора биха го подминали само заради постера, което си е доста голяма грешка. Дори самият аз го подцених на първо четене така да се каже и дори се оплаквах от арта, но в последствие като осмислих нещата доста парченца си дойдоха на мястото и съвсем заслужено това аниме ми е едно от най любимите и досега.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, оценявам съвета и ще гледам сериите. И... това предупреждение ли беше или реклама? (:
И аз доскоро не се виждах да го гледам, продадоха ми го с репликата, че "каквото прави Evangelion за гиганските роботи, PMMM прави за магическите момичета". И да не е така, I am hooked.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По голяма реклама от предните ми постове едва ли има нужда да правя. :) Просто самото аниме е специфично и има нужда от мозъчна дейност за да се асимилира. Ето примерно моя пост в темата на сериите тук е живият пример за това, че някои неща могат да ти убягнат или да ги подцениш ако не вникнеш напълно в нещата. Сега никога не бих му дал по ниска оценка от 10 на това аниме или бих тръгнал да се оплаквам от арта, който сам по себе си е нещо уникално.

Но както и да е радвам се, че най накрая се намери един човек освен мен и Черил да му отдели внимание. Това аниме определено заслужава повече от моите монолози. Приятно гледане!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...