Jump to content

Recommended Posts

 

spacer.png

 

Good Doctor

Страна: Южна Корея

Също така известен като: Green Scalpel

Период на излъчване: 5 август 2013 - 8 октомври 2013

Време на излъчване: Понеделник – Вторник 21:55

Жанр: Медицински, Романс

Канал: KBS2

Епизоди: 20

Режисьор: Ki Min Soo

 

Участват:

Joo Won като Park Shi On

Moon Chae Won като Cha Yoon Seo

Joo Sang Wook като Kim Do Han

Kwak Do Won като Kang Hyun Tae

Lee Ah Rin като Lee Ga Kyung

Kim Min Seo като Yoo Chae Kyung

Kim Young Kwang като Han Jin Wook

Jung Man Shik като Kim Tai Chun

Chun Ho Jin като Nah Jung Ying

Go Chang Suk като Jo Jung Mi

Nah Young Hee като Lee Ryu Ying

Wang Ji Won

 

Резюме: Парк Ши Он страда от савантизъм, рядък вид аутизъм, който позволява на болния да прояви изключителни умения в дадена област. За него това е медицината. Той иска да стане добър лекар и да помага на болните, но има сериозен проблем - не умее да общува с околните.

 

 

 

С български субтитри :subs::click:  :click:

Онлайн с български субтитри :subs::click:

С английски субтитри:  :click:

С руски субтитри:  :click:

  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Джу Уон се справя добре с трудната роля, поне от изгледаните две серии. Рано е за оценки за сериала,дано не стане съвсем медицински .

Link to post
Share on other sites

Е, има и много по-добри медицински сериали. При този явно са разчитали повече на актьорите, за привличане на публика, отколкото на сценария, който си е доста скучен, шаблонен и постен. Жалко, защото сериалът е пълен с отлични актьори, за които няма достатъчно силни роли и те се чудят какво правят там.

Link to post
Share on other sites

Мислех да изчакам малко, за да излезнат повече епизоди, но просто не можах да издържа. Джу Уон е един от любимите ми актьори като цяло и тази роля определено е едно ново предизвикателство за него, което аз ще наблюдавам с огромно удоволствие.

Link to post
Share on other sites

Само да вметна, че от доста време насам не съм следяла по едно и също време няколко добри сериала. Включвам "Good Doctor".

На този се наслаждавам буквално на играта на актьорите, но и аз имам коментар към сценария, защото е явно, че тук ще се обръща внимание

повече на драматизма, примерно в една операция, независимо колко "реално" изглежда тя от страни. Но да, да не забравям, че в случая операциите са "направени" специално за тв излъчване, и за аудиторията в Корея да охка и ахка задружно. :)

Конфликтът, на всички човешки, роднински и професионални нива (болничната политика и надпревара за постове, е еднаква навсякъде) ми харесва тук в драмата, обаче. Имам надежди за нов поглед да "покажат" корейците към хората аутици. Не просто да лепят етикет, не разбирайки аутизма и игнорирайки хората, страдащи от него. Надявам се да видя повече от психическото и емоционалното състояние на Пак Ши-он. Джу Уон се справя блестящо за сега, от моите изгледани 4-ри серии.

Link to post
Share on other sites

Аз съм с изгледани 8 епизода и съм много доволна - както от сценария, така и от актьорската игра и присъствие. Изобщо не мисля, че сериала е шаблонен, а напротив - има си от всичко. И аз като Блеки съм на мнение, че точно в това е предимството на този сценарий
(човечността най-вече, също и болестта и от друга страна гениалността на главният герой). Много добре са го замислили и дотук станахме свидетели на доста затрогващи сцени и моменти.

Много е интересно, че брата на професора също е страдал от същата болест, така че тепърва ще се развива действието в тази насока, да се надяваме. И в романтичната също. Да видим и какво точно цели Зам. главният лекар и неговото приятелче, дето си дойде за малко от Щатите, всъщност и за него очаквам да стане ясно кой е??


Великолепен Джу Уон засега. И С Мун Че Уон са много хубава двойка.

P.S. Най-неприятна ми е засега втората главна актриса. Доста изкуствена във всяко едно отношение, все едно гледам жива кукла..

Link to post
Share on other sites

Драмичката си върви идеално.Различните и интеграцията им в обществото- прекрасно и като замисъл и като изпълнениеОсвн това- предразсъдъци,с които се сблъскваме всеки ден, елементарна човещина, която загърбваме, мила дума ,която нищо не ни струва да кажем,но не си правим труда. .Десет епизода изгледах, без да скучая за миг.И големите и децата се справят страхотно, музиката също е много добре подбрана.Детското пеене, наистина беше уникално и въздействащо, много силен епизод.

Гледайте!

Link to post
Share on other sites

Съгласен. Главната сила наистина са актьорите. Разбира се, най-големи овации печели Joo Won, който играеше доктора с аутизъм. Изключително убедителна игра, чак почна да дразни в един момент. :) Май не съм го гледал този актьор, страхотно първо впечатление ми остави. Moon Chae Won я признавам за кой ли не път, много добра актриса. В някои моменти е толкова естествена, че дори да играе стандартният типаж "корейско бойно момиче", пак е уникална и чаровна. Обаче нищо не се изчерпва с главните. Дори вторите и третите по важност бяха доста запомнящи се. Особено това болното момиче дето се правеше, че разбира и се опитваше да сватосва всички  :D

 

За сериала, какво да кажа... Гледал съм толкова много лекарски сериали, не мислих че нещо ще ме изненада. Самият факт че го изгледах с интерес, може би говори достатъчно. Не е някаква голяма драма, по-скоро има доста трогателни моменти. Да бъдеш добър доктор е нужно преди това да си добър човек. Такива хора в болницата, колко искаш. От пациентите до лекарите и санитарите, та чак до костюмарите.  Интересното е че повечето претърпяха интересна метаморфоза, благодарение на добричкият доктор Пак Ши Он.  В момента изпитвам елемент на носталгия, ще ми липсва тази болница.   :)

  • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

от кога го чакам този сериал със суб, гледах една серия и много ми хареса ... :) забавен и лек сериал , а и комични сцени не липсват :)

Link to post
Share on other sites

Започнах го заради Joo Won и Moon Chae Won - едни от най-любимите ми актьори :) и не ме разочароваха. Страшно ме развълнува началото, много чувства, пракрасна актьорска игра, сблъсъка на материализма и човечността в лекарската гилдия. Въобще страхотен засега ! Ще следя драмичката с интерес !!! :up:

Link to post
Share on other sites

Страхотен сериал просто съжалявам че толкова време го подминавах.Сладура изигра тази толкова трудна роля перфектно просто нямам думи не сам гледала толкова задълбочено медицинските термини и т.н просто защото не това беше важното във сериала а отношението към различните от общо приетите норми и модели за това че и хората страдащи от аутизам имат чуства могат да обичат да ги боли .............гледайте го няма да съжалявате рядко сериал ме е оставял без думи :xaxa:

Link to post
Share on other sites

И аз се присъединявам към почитателите на този сериал.За мен ролята ,който изигра Джу Уон беше блилятна.Справи се прекрасно с толкова трудна роля.Толкова ме впечатли със стойката, втренчения му поглед на моменти толкова отнесен ,че направо беше нереалистичен.Не съм го гледала преди този актьор ,но определено ще си наваксам.Хареса ми концепцията за това как един човек с добротата  и искреността си може да повлия е на хората и да ги накара да се замислят за важните неща от живота.На моменти операциите ми идваха малко в повече по реалистичност , но и това се вмести в сериала.Имаше много забавни и готини моменти и тъжни, но като цяло сериала те оставя с прекрасно  чувство.Определено ми е фаворит!!!! :up: :up: :up:

Link to post
Share on other sites

За пореден път се убеждавам, че Джу Уон е невероятен актьор. Толкова реалистично изигра доктора с аутизма. Хареса ми сериала, всяка серия се занимават с отделен случай и очакват наш доктор да постави диагноза. :896767: С главната бяха страхотна двойка и много си подхождаха. Но на мен най ми хареса болното момиче, което все се опитваше да сватоса всички :D Даже тези дето мразеха доктора в началото се промениха покрай него. Горещо препоръчвам. :yes:

Link to post
Share on other sites

Наминавам само да кажа, че тука изобщо няма и да се правя, че съм гледала заради сценария... Джу Уон, ти си нечовек!

Разкошен актьорски екип са подбрали - ако бяха действали по същия метод и със сценариста, това щеше да е най-великия медицински сериал на планетата. Още една съвършена роля за Джу Уон - направо го нареждам до Мун Со Ри с ролята й от "Оазис". Перфектно пресъздаване на поведението (не че съм спец, де) - погледа, походката, нервните тикове, говора - всичко беше изпипано по конец.

Мун Че Уон ми става  все по-симпатична, определено. Като двойка бяха особено кавай.

Децата - о, децата! Изключително чаровни, безобразно талантливи и свежи. Нй-вече адмирации за момченцето, което изигра малкия Ши Он, както и момичето-куче. Май виждам следващия Йо Чин Гу и следващата малка Сон Йе Джин :D

Мъжката сестра, професора, директора на болницата, главната сестра - страхотни включвания. Заместник-директора - "лекуващ болници" - също изключителна роля. До последно не се знае какво и защо прави. Дори злобната втора главна си беше на място - ми тя ако беше у ред и не правеше интриги, нямаше да има филм. 

 

В общи линии съветът ми е - не се втелявайте по сценария, а налазвайте смело, защото толкова много качествена игра накуп рядко се вижда.

  • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Изключително позитивна и приятна драма. Не натоварва, не лигави, страхотни актьори и много усмивки. За мен бонуса беше професорето  :tongue: . И ето че и без огромен бюджет може да се направи нещо качествено, смислено и красиво.  Разбира се, всеки се замисля, защо по дяволите на нашите мед. лица им е толкова непонятно и далечно да разговарят с пациента, защо изобщо не се замислят, че те са хората които донякъде определят бъдещето им и трябва да го направят по най - правилния начин. Как по дяволите не се чувстват отговорни за това?! В крайна сметка народа не случайно е казал, че попа, учителя и доктора заслужават най - висока почит. Да, при нас всичко е изкривено, но дори на 20г. го знаеш и ако наистина не мислиш, че подобно призвание  носиш "отвътре'', ми 'земи се занимавай с търговия - там поне наистина ще си ефективен може би на 100%...Та, да се върна на сериала - наистина гледайте - от този тип е, че не ти пука дори доколко е възможно това, което гледаш, просто ти пълни душата... :up:

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...