Jump to content

Recommended Posts

PCBC-61641.jpg

 

 

c1653afcb1409c3a.jpg

 

Hanaoni

Жанр: свръхестествено

Година: 2010

Субтитри:Английски

Режисьор: Котаро Тераучи

 

Участват: Хирофуми Араки, Рина Айзава, Кей Хосогай, Юкие Кавамура, Мурай Рьота, Аи Каго, Рики Миура, Ракуто Точихара, Дайске Уатанабе

 

Завършваща песен: +Plus- Nikushokukei Joshi

 

http://www.imdb.com/title/tt1954491/

 

Резюме:

Филмът е трилогия, правена по манга. За жалост, няма субтитри. Наложи се да чета резюмета, за да разбера първата част. Останалите са по-лесни за възприемане, след като се схване основната история.

 

Сюжетът ни води към училище, в което учат они. Това е японската дума за демон - същество, различно от човека. Понеже они са само от мъжки пол, се налага да търсят момичета, за които да се женят, сред хората. Още преди да се роди дадено момиче, они я белязва с печат и когато то навърши 16г., идва посредник (в нашия случай - Дайске Уатанабе от Такуми-кун), който я отвежда във въпросното училище. 

 

Интересно е, че всички същества в лентата са показани като хора, които умеят да мислят и да чувстват. Демоничната им природа не надделява над съвестта и дълга. 

 

Главната роля в началния филм е поверена на Хирофуми Араки. Изключително изпълнение, каквото само той си умее! Араян показа силно присъствие на екрана. Втората част обръща внимание на персонажа на Кей Хосогай. Тя е много по-земна и изчистена от излишни сцени. Най-ми допадна като цяло. Третият сегмент е поверен в ръцете на Коджиро. Да му се не надява човек, на това дяволче! Изнесе целият филм на раменете си, при положение, че сценарият беше най-слаб.

 

Трейлър на първия филм

 

 

Свали филма с руски субтитри

 

Онлайн с руски субтитри

 

Филмът с вградени английски субтитри 1-3

 

Сваляне:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Очаквах нещо по-хард, а то се оказаха три истории за любовта. Любов между демони /они/ и смъртни девойки белязани още от утробата с печата на техни невести. Нито сценарият, нито режисурата са върха на кинематографията. Малко прилича на филм правен от аматьори или тройкаджии кинаджии, но истоиите те завладяват и без да се усетиш ги гледаш до края. 

Първата история е за главния они Кито Каки.

Втората история е за добрия стар доктор, когото няма как да не обичаш, нищо, че и той е они.

Третата история е за злодея, който на всяка цена иска да стане главен они и междувременно му намерихме булка. 

Само дето не разбрах защо всички тези демони вместо да бродят волно и свободно по света голям са се набутали в това училище. Прощавам им заседяването, защото ми бяха интересни. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът е непретенциозен. Правен е с малко средства и артистите не са толкова известни в киното, колкото в театъра. Понякога ги взимат в такива продукции и ако човек няма големи очаквания, може да остане приятно изненадан в някои аспекти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

                 Да, така е! На мен само Хирофуми Араки и Дайске Уатанабе ми бяха познати, останалите, разбрах, че са театрални актьори. Когато го изгледах се сетих, че със същия успех можеха да направят някоя офисна история, вместо училище офис някакъв с демони и девойки, които биват допускани да работят в него, само защото имат съответния печат на невести.

                 Този филм е перфектен за любителите на ученически истории. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...