Jump to content

Турция копират корейските сериали


Recommended Posts

Е, не споменахме "Столичани в повече". Първите серии бяха забавни, можеше да стане и по-интересно. Но нали сценаристите се мислят за по-умни от всеки, защо да не ни накарат да гледаме тъпотии и да им се радваме..... Още преди да свърши първия сезон и му бих дузпата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Razzormaw

Съгласна съм, че някои са хибриди от най-лошия вид. Понеже някои от историите според мен се връзват само защото отделните герои имат определен характер, и за да смесят историите до безкрай, сценаристите най-нагло игнорират вече изградените характери, с които сме свикнали и карат актьорите да се държат като ненормалници...

 

@ Asha, Приемам Опърничавата и много се чудих за Отело :). За Джейн Еър - за мен не е точно Пепеляшка, търсих събирателен образ на домашна история за разумната жена, която не се осъществява непременно чрез сватба, и не открих нищо достатъчно известно в паметта си. Може би Ан от Зелените покриви, знам ли. Или Пипи дългото чорапче... И да уточня че Крал Лир е по -скоро епичната семейна драма, не толкова Корнелия и сестрите й.

 

Румънски не съм гледала - чак ми стана съвестно. Честно казано, най- ми допадат в момента - освен разбира се Азия и Холивуд - руските вълни, но там 1 от 10 е смислено, събирам поне по три препоръки преди да включа... и разбира се - да са кратки.

 

А за Под прикритие какво ще кажете? Имали си корейски оригинал? На мен не ми тръгна гледането и това е, но го водят доста голям комерсиален успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ади, само един италиански  ли ? По едно време доста често въртяха италиански сериалчета и една част от тях ги гледах с кеф. Бях много малка когато въртяха по БНТ даваха Октопод - не го помня, знам, че ми хареса, помня, че главния се казва Корадо - напълно възможно и да не е така и музиката. Много се кефех като дете на той и тя, до момента на вторият му сезон. Не говоря за бг сериала , а за един италиянски . Та полицаи , а той адвокат. Готино сладко, леко комедийно, леко криминално, леко романтично. Събраха ги, по загуби инерция , а после я убиха и го зарязах. Гледах и италианската версия на криминални уравнения и много го харесвах, тате гледа една тяхна сапунка и моя срам Фантагиро - в началото толкова да ми хареса, а после ужас . Въртяха много италиански и честно казано повечето ги гледах  :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Дъщерята на Елиза" е продължение на "Елиза от Ривомброза", която пък е адаптация на английската класика "Памела или възнаградената добродетел" и пак си е пипиляшкина история. Като стана дума за прекрасния италианец, не знам дали знаете, но младокът е настоящото гадже на Дарина Павлова. Хубавите ябълки...

Гръцки сериали си спомням, че въртяха по Нова, докато още беше собственост на гърците и действително са много зле. Имаше едно нескопосано копие на "Приятели" и някаква супер идиотска драма.

Комбинацията лъскав мустак и маане ми е толкова отблъскваща, че не успях да изтърпя повече от 5 минути от единствения турски сериал, който се опитах да гледам.

Виж, латино сапунките не бях чак толкова зле. Навремето доста изгледах, но сега не бих си го причинила. Помня с добри чувства "Вдовицата в бяло" и бразилския "От обич". От последния имаше една любима сцена, в която изисканата богаташка матрона и любовницата на мъжа й взеха да си лепят шамари, после се хванаха за косите, изтърколиха се по величественото мраморно стълбище и цопнаха във фонтана. Класика!

От българските се загледах в "Под прикритие" и за моя изненада първите два сезона са гледаеми, и за съжаление много правдоподобни, като изключим факта, че никоя мутра няма да седне да готви докато слуша опера. Това е в сферата на нАучната фантастика. Тук-там имаше доста добри образи, макар че бяха очевидно изкопирани.

 

Всъщност, от корейските сериали "Ирис" набра доста фенове у нас. Моя приятелка тогава работеше към програмния отдел на Би Ти Ви и каза, че били приятно изненадани от интереса на публиката и качеството на продукцията, особено по отношение на озвучаването. За съжаление телевизиите имат сметка от продукции с много епизоди, които да вървят няколко месеца, а и корейските серии са с доста дълго времетраене и не пасват много на форматите им. Като набухат реклами през десет минути, един епизод става по час и половина-два.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ай ай ай, Ла пиовра! Как бях забравила Корадо Катани на борба с октопода и /дааа, Фантагиро.. Спомени/. Отказах се от Микеле Плачидо едва като го гледах в ужасния френски филм Малки лоши нещ, където играеше застаряващ гей. А Фантагиро я гледах уж заради сестричето ми... Но след това нещо не мога да се наместя в Италия, колкото и да са ми Белли. Само Уди Алън в Рим изтраях...

А Ирис като им е дълъг, защо не го режат на половинки?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

tl;dr

 

Стотак, верно ли ти е харесвал Забранена либоф? Това е сериалът с най-долнопробната и бездарна актьорска игра, която съм виждал в телевизията, при това не само от българска страна, а въобще.

Верно. Не е нещо особено, но пък в сценария нямаше толкова дразнещи битовизми, мутри, трайхард елементи и т.н. доколкото помня. Актъорската игра може и да е била зле, но аз български сериал с някаква много добра актъорска игра не съм гледал. Пък и актрисата беше яка. Нещо, което не мога да кажа за нито един друг български сериал, който съм гледал. Даже и в турските, които съм засичал, не ми допадат актрисите. То си е и до предпочитания. Много хора разбират по различен начин различни неща. Примерно мен страшно много ме кефят комедии като испанския "Щурите съседи" (или нещо такова беше), "Американски пай" и т.н. Опитват се да ми обясняват, че въпросните сериали били пълна "простотия". За мен обаче тези сериали осмиват простотията. Това е комедия. За да се върна на темата, в турските сериали нямало простотия, но за мен точно такива сериали дават за пример простотията. Преди време бях засекъл един с някакви "аги". Сори, ама номера с "различните култури" не може да ме накара да възприема толкова варварщини видяни в епизодите, които съм засичал. Все пак това е съвременен сериал, а не средновековен османски сериал. Да не говорим как жените не ги зачитат за нищо в подобни продукции. Интересно как такива сериали се харесват предимно от жени :D.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всички сме гледали нещо ... преди азиатското :28558:   :28558:  :28558:

 

Аз бях фен на латиното. Бози колкото искаш, но имаше и стойностни продукции. По едно време ме обхванаха (основателни) съмнения, че по нашите телевизии се леят от най-евтинките и вкиснатите и започнах самостоятелно да уча испански. За година и половина с упражнения пред екрана на кабеларката спокойно гледах без превод ТВ Еспаня и сродните й. Направо станах спец по акцентите, мога да отлича аржентинска новела от венецуелска и насън. Даже предпочитах да ги избягвам, че едните "ж"-каха, а другите дъвчеха края на думите, щях да прихвана някой лош диалект :rofl:

Този период отмина, останаха ми няколко любими на сърцето сериала и испанския език.

Сега обаче не можете ме хвана да уча корейски, "йобосейо" и дотам съм. :mad:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въй, че тема. И аз благодаря за Корадо Катани.

"Елиза" съм мяркала, но бях на друга вълна. Джулио Берути вече не е гадже на Дарина. Така казват.

 

Турците копират... ама дръжки. Имат достатъчно богата индустрия, просто

Майра е много права относно сюжетите за филми. Те са константа.

 Не съм гледала достатъчно турски, за да покажа, колко пък корейски приличат на определени турски , отвсякъде.

 Но като им чета представянията...  Само дето турският принц е с мустак и се целува по- добре. И турската мацка / има е ужасно красиви моми/

 е по-добре облечена в пъти.

 Гледала съм само 1 турски сериал и половина, в едни дълги болнични... преди този сайт да ми отнеме цялото свободно време.

 Това е "1001 нощи", и твърдя, че е много добър, красив, съвременен,

с великолепна музика, основната тема е от "Шехерезада" на Римски-Корсаков. Няма мустаклии и стрелби. Няма маанета.

После като че ли престанаха да купуват тези по- скъпи сериали и ни заливат с какво да е. Те и корейците го правят, всъщност.

Последният добър корейски сериал, който гледах,  е от 2012, сега го редактираме с Хелиг.

 Все започнати и недовършени.

И аз съм минала през индийско, но само филми, БТВ. Научих им всички фестивали и религиозни празници, будиски, шинтоиски, богове, аватари, история. Прекрасно.

 и точно това ме върна още по на Изток. Където съм сега.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А бе вие хубаво ми благодарите, но аз имам спомен, че харесвах Октопод и нищо от филма. Върти ми се в главата, че е малко серии, готина музика и продължение. Корадо е полицаи - той е от добрите, ама кой са лошите, какво се случва - две три думи за опресняване на паметта няма да навредят - що ви се свидят. Имайте предвид, че Октопод са го давали 89-90 , а моя набор е твърде близо до тия години  :cry: .

Аз докато въртяха латино сериали гледах филми, но у нас баща ми изгледа бая, пък и повечето ми приятели гледаха, та на най-хитовите съм гледала през 10-на епизода по 15 минути. Като

вдовицата в бяло и другата в мен майка ми ги загледа на моя телевизор , та ми беше трудно да се спасявам и може би съм с най-много и най-пълни серии на тях. Бразилският От обич, отново покрай баща ми го загледах, но ми писна - твърде много серии ми се видя.

Мойте сапунки са Далас - зарязан от мен и между първи и втори клас Дързост и красота - втори клас ми писна и го зарязах. Многото серии ме уморяват. От това време с голям кеф гледах Туин Пийкс  и Спешно отделение, но и то е зарязано по средата на сезоните.

 

Стотак в Забранена любов има и мутренски изпълнения, как да няма - готиното боксьорче с разни ганстери се беше забъркал. Естествено като всичко във въпросното и те не стояха автентично, но пък няма какво да си кривя душата като чуех гласчето на боксьора включвах сериала  :28558: .

За мое оправдание

 

martin-giaurov.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може :rofl:. Аз сега като погледнах от кога до кога е излъчван сериала, то съм гледал май само в началото :D. Пък и не всяка серия, през няколко ги хващах. Какво стана с главната актриса... нещо от тогава не съм я засичал, една от малкото красиви актриси по българските телевизии.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То красотата е въпрос на възприятие, така че не се наемам да споря за това, но Саня актриса ей за това съм готова  :bee: . Бездарното трио ( както казах няколко поста по-нагоре) дръпна след сериала, филми снимаха, поне за два знам - единият се пробвах и да го гледам, но се превърна от малкото спрени от мен - колкото и да не ми харесва, почти винаги гледам до край. Театър си отвориха хората, че да има къде да играят, но поне са умни канят и външни продукция, че да изкарват и пари. Във подобие на възход са, напълно незаслужено при това, ама какво да се прави. Нито са първите, нито последните, нито пък само в България се случва . 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама,  то станало голям купон тука !  Откровения се сипят с рога на изобилието ... 

Корадо Катани срещу Октопода на италианската мафия във всичките му 5 /или 6/ части ...или както му казват сега - сезони , си беше истински хит за онова време .Но като всяко хубаво нещо в началото , накрая се молех да го пушнат по-бързо , че ...вече измъчена работа беше . И изсмукана от пръстите щуротия след щуротия ...Това си спомням.  Каква съм кръвожадна , а ?! Нейсе !

Елиза  и родата й  я  прескочих  , ама не помня причините . Нещо не се харесахме взаимно. Мернала съм по нещо тук -там ,че в къщи редовно се следеше  , ама си останах до това "кълване".

Ако се върна назад , в Епохата на латиносапунките ... бая "пяна " изгълтах , щото това се гледаше в къщи . А телевизорът като е един , алтернативи ... няма . Изаура  е култова сага  и си спомням как улиците се опразваха и наставаше една мъртвешка тишина .Все народ се тюхкаше и подсмърчаше за неволите героите .Че и аз ...барабар Петко с мъжете . Ама тогава  нямаше как - всички в кюпа .

И съм съгласна с Росито - имаше и стойностни неща . За моя радост , в наши дни, открих някои от тях по руските сайтове и си припомних  "доброто старо време" . Пак си признах без бой !

А  желанието да разбираш  нещо в оригинал е изключителен стимул да научиш даден език .  Но само единА мерак не стига - трябва и хъз и упорство и д... , ако щеш .  Лични адмирации към Росето.

 Мои дружки така научиха турски, а друг пример с испанския е и дъщерята на моя съученичка . А дъщерята на позната в Турция , от същите подбуди е научила хинди.  

Ха кажете сега , че сериалите не са образователни !  :28558:

Стотак , не знам на кой от турските си попаднал, че коментираш варварщината им  , но мога да те уверя , че имат продукции , които никога няма да напуснат пределите на страната им , защото това , което вероятно си видял е слаба ракия, сръвнено с тях . Те си ги правят за "своя консумация ". Анадола в чистия му вид  с всички обичаи,  гадости и щуротии. Редно е да отбележа , че някои по -ранни продукции с прокарани подобни елементи имат за цел по-скоро да ги заклеймят , докато по-новите са с точно обратно внушение . Особено напоследък , общия политически фон там има и доста сериозно отражение и върху съдържанието и представянето . За съжаление към лошо , от наша гледа точка . 

За да обхвана целия спектър, ще се наложи да прецапам и през мътилката на Великата индийска река Ганг . Оставям на страна шаренията , танците , песните и умопомрачително мудното действие . Тамошната цензура / на сериалите / е по-драконовска и от корейската .Целувките са само във фантазията на гледащите .Може да отпуснат някоя прегръдка , но само ако героите вече са женени и...ситуацията  е смъртно опасна ...На фона на тази непорочност , корейските рибешки изпълнения са висша форма еротика .

Налага се да изровиш мазохиста в себе си , за да можеш да си наложиш да проследиш даден сюжет от началото до края / ако оживееш :28558: /.  Хубавото е, че сериите са по 20-тина минути .Ужасът идва , когато сериалът е раздърпан до стотици или хиляди серии. Поне 50% от екранното време може да се ореже , защото при дадена ситуация камерата обикаля лицата на всички герои поне по няколко пъти , зада покаже реакцията им на всяка реплика . Да откачиш! Изключвам подробности от типа , че може да сменят артиста на даден герой поне веднъж -два пъти . А когато се окаже , че  част второстепенния  каст е с нови муцуни  изпадаш в потрес  кой -кой е. Както и да е .

Въпреки всичко по-горе изброено , и там може да се намери по нещо доста добро .  

В индийските също има силно отразени някои техни традиции , по подобие на турските варварщини , както се изрази Стотака. И нямам пред вид само прословутата Малка булка  ...Оххх! Попаднах на два с много силно начало , касаещо такива неща , дето ги четем и слушаме само като бегли подточки от емисиите за световните новини . Нататък и те избозяват ужасно , но им признавам интригуващия старт .

 

Ако се абстрахирам от националността , обаче , мога да кажа ,че съм попадала и на смислени и стойностни филми  както  турски , така и с индийски . Може би не му е мястото тук , но любителите на криминалета , биха останали доволни, според мен, от индийската "История". Стига да "преглътнат националността й.

 

Ная, "1001 нощи" ми върна емоционалната чувствителност , както и абсурдно да звучи това . Пак на него благодаря , че влязох в света на Виртуала,  следствието на което е  , че сега съм тук . 

Майра ,  :kissy:  съгласна съм за Отело . Задължителен за включване е ! Как грозно го забравихме този ключов камък  във всички завръзки - ревността . Крал Лир го възприемам по точно този начин , който имаш предвид . Ама както сме тръгнали ще добавим половината Шекспирово творчество  :28558: . Останалото е въпрос на виждане , но принципно разбрах какво си имала пред вид. ОК !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То красотата е въпрос на възприятие, така че не се наемам да споря за това, но Саня актриса ей за това съм готова  :bee: . Бездарното трио ( както казах няколко поста по-нагоре) дръпна след сериала, филми снимаха, поне за два знам - единият се пробвах и да го гледам, но се превърна от малкото спрени от мен - колкото и да не ми харесва, почти винаги гледам до край. Театър си отвориха хората, че да има къде да играят, но поне са умни канят и външни продукция, че да изкарват и пари. Във подобие на възход са, напълно незаслужено при това, ама какво да се прави. Нито са първите, нито последните, нито пък само в България се случва . 

Какво трио? Как се казват филмите?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ники Илиев съпруг в живота на Саня Борисова и кумът им Любомир Ковачев. Филмите са ( божке и това доживях, съзнателно да ги споменавам с ясното съзнание, че след това човек може да реши да си ги причини ) "Чужденеца" и "Живи легенди"  :ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да. Аша и на мен 1001 нощи ми върна съня и ме прати в нормалните хора.

235 индийски филма за 4 месеца. Писала съм го неведнъж тук, но мама почина,

хем беше инсулт и се знаеше, но 3 години и половина я гледах, докато умираше. Било е и памперси, било е и да е на себе  си. но се събуждаше на

- 30години, тоест, не знаеше, че има внуци. Тогава изгледах, де що има филми с добър край. Американските класики, след това индийско. И накрая тук.

После я погребах.

Вече не ми пука за добрия край. Стига да е логичен.

 

 

Крива работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ники Илиев съпруг в живота на Саня Борисова и кумът им Любомир Ковачев. Филмите са ( божке и това доживях, съзнателно да ги споменавам с ясното съзнание, че след това човек може да реши да си ги причини ) "Чужденеца" и "Живи легенди"  :ph34r:

Те били женени ли тези актъори? Аз точно се чудех защо актрисата не съм я засичал по телевизиите след сериала. Явно е станала "добра домакиня". Благодаря за информацията, ако не беше хейта щях да си помисля, че си и фен, защото си доста информирана по темата. Само ми е чудно, след сериала ли са се оженили и този не и ли беше брат в сериала? Ще чекна в гуугъл, за да не те занимавам повече :D. Филмите ще ги проверя, дано са интересни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда ....животът понякога е най -садистичният сценарист . Особено ако е решил да ти отреди главната роля в нещо такова . Нямам какво да кажа, Ная  ...Гуш!   

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стотак, просто обичам българско кино и дебна за нови филми. А пък Ники Илиев, Саня и Любомир Ковачев ги дават често по телевизиите. Набраха популярност, добре се рекламират и преди всяко начинание заливат медиите. Някак се получава, че далеч по-добри актьори , изобщо актьори отсъстват от медиите, добрите ни филми, а има и такива снимани последните години, остават неизвестни - народа не знае, че ги има, но Кадуриният син направили нещо веднага се разчува.

Еми зла съм си, кво да се прави  :896767:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

СТОТАК  ожениха се след сериала.



Не съм гледала много т сериала, но толкова сладка двойка ... направо нагарчаща от сладост и перфекност...

 Сега лелея за първите им руси дечица и ще се почувствам като в кампания за американски президент.

 Дотук със злобното и опит за оригиналност.

 Не, те наистина са хубави и сладки. Кавай! Желая щастие на актьорите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...