Jump to content

Recommended Posts

51107l.jpg

Free!  

Заглавие: Free!
Българско заглавие: Свободен
Страна: Япония
Година: 2013
Жанр: спортен
Епизоди: 12+

 

:essub:

 

 

Онлайн с БГ субтитри 1 и 2 сезон : :click:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Яяяя, как така никой? Първи епизод ми хареса, въпреки че малко ми идва в повече гледането на 4 коча и никакви момичета, но айде от мен да мине! :28558:

 

Субтитрите са на ниво!

 

Само един съвет, ако позволите: постарайте се да опростите по-тромавите и сложни реплики (не са много), дори да се загуби нещичко в превода. Същото важи за по-купешките думи. Разговорните придават по-естествено звучене на диалога (без да се прекалява с употребата им, разбира се).

Забелязах и една дребна логическа грешка - като казваха, че ще са отново в "първи клас". Не върви да се каже така, защото се получава двусмислица, тъй като са гимназисти в 11-ти клас. По-добър вариант е "А-клас", макар да ми е ясно, че японците нямат такова означение за паралелките. Но това не е общоизвестен факт за повечето българи и е добре да бъде съобразено. :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледаме, гледаме и плакнем очи (и не само)!!! KyoAni най-накрая изпълниха и това ми желание, че напълно ги бях отписала след 'Лъки Стар'.

Като огромен фен на плуването и живуща в града на една от най-известните американски плувкини, няма как да пропусна този фест на душата и очите. Харука особено ме трепе отвсякъде с тоя, уж, случаен фенсървиз. В 1ви и 2ри епизод сигурно едно 5 пъти го видяхме да stripзахвърля дрехите XD и да се цопка във всичко де що е water. Да не говорим, че имаме и страхотен броманс м/у него и Рин (озвучаван от МамоМия, няма как да не го отбележа, хахах). Пък Мако-чан е озвучаван от другото ми любимо сейю - Та2 (чиято група пее и Оп към анимето). Само Нагиса ми е малко дразнещ, щото и той е от клиширания тип, ама ще го предъвкам някак, ако във всеки епизод поне успява да тийзва Гоу. Хахах, Рагнос, как така да няма женски - Гоу и учителката какво са?! По принцип и двете са ми досадни и наистина предпочитам да бяха оставили само пичовете, но ако не прекалят с мое лигнята и не наквасят в романс зоната, ще ги изтърпя и тях, като част от бекграунда, lol.

 

Та, общо взето, заедно със Сребърната лъжица (дано някой направи и на него темичка тук ^_~) са любими анимета за сезона -- супер свежарски и отпускащи. Точно, каквото му трябва на човек, за да избяга от лятната скука. ^^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добро начало, Харука е разкошен-направо имам усещането, че и в локва би полегнал :rofl: . На фона на някои от останалите нови заглавия това е направо “нормално“(кавичките са заради неточната дума :D ).

П.С. Лъжицата анимирано дори ми хареса повече от мангата :up: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ах, това аниме, това аниме! 3ти епизод беше голяма забава. Рей-чан е пълна скица, с тия негови изчисления паднах. Пък като изръси "Хару-чан-сан?" супер серизоно и ме срина тотално от смях. Уникален просто, уникален. Айде, и Нагиса най-накрая си намери другарчето в живота, лолз. Да си призная, позасмях се и на ахканията и охканията на Гоу. Както вече се изказаха някои -- тя репрезентира целия женски фендъм по света и у нас XD. Ако продължава в същия дух, може не само да си променя мнението, ами и да ми влезне и тя в списъка с любимки. Да видим!

 

ПП: debil4e - и на мен, и на мен! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех, уж не гледам, уж не гледам, а накрая хванах пилотния на тази историйка. Хареса ми, доста се смях. А шантавия диско-бар под Тадж Махал от ендинга как се връзва...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хммм... Игнорирайки гейските неща извътре, заради забавните моменти и самия спорт, съм склонен да му дам 7,5/10... Даже и втори сезон ще погледна - как се жертвам само!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Втори сезон започна едва ли не по същия начин като първи. Това донякъде ми докара приятно чувство за носталгия, но като че ли повече ме издразни. Имаше няколко забавни момента, а Рин като good guy ме кефи повече сякаш. Сега и капитан стана...

 

Новият тип ми изглежда безбожно досаден. Дано греша. На първи епизод давам 7-ца.

 

п.с Още се надявам да видя Го-чан с бански :yes:

 


п.с2 Леле, какъв фенсървиз има в тоя ендинг... Не е истина направо  :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Епизод 2 - Този сезон ми харесва доста повече. Повече състезания има със сигурност. Интересното е, че новият лошко е специалист в бътерфлай - което е странно, понеже от Иватоби единственият, който плува така, е Рей. А той е и най-слабият.
На мен ми се струва, че този Соске ще почне и той да иска да плува само в свободен стил, за да надмине Хару.

Впрочем, сцената в коридора с гореспоменатите двама, пусна убийствен ост! Дано по-често да има такива тракове.

п.с Дори си увеличих оценката за анимето с един пункт. ice_cream.gif

 

п.с2 Го май ще я шипват с всеки от сем. Микошиба... icon_lol.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Епизод 3:

 

Още от същото. Рей вече се научи да плува и в други стилове, значи теорията ми той да бъде rival на Соске, отпада.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...