Jump to content

Recommended Posts

47677l.jpg

 

Blood Lad

 

Оригинална творба: Кодама Юки
Озвучават: Оосака Рьота, Номизу Иори, Кимура Рьохей и др.
Тип: ТВ
Жанр: фентъзи, сейнен
AniDB и MAL: AniDB //  MAL
Държава: Япония
Година: 2013
Епизоди: 10 + OVA
Времетраене: 24 мин. на епизод
Резюме: Стаз е шеф на вампирите в определена секция от света на демоните, но интересът му към човешката кръв е малък и е особено привлечен от японската култура. Когато разбира, че едно японско момиче на име Янаги Фуюми се лута в града на демоните, веднага отива да провери какъв е случаят.

Но докато Стаз се разправя с друг нарушител, Фуюми е убита от чудовище и става бродещ призрак.

Разочарованият Стаз ѝ дава дума, че ще успее да я върне към живот.

 

Линкове: 
- в момента не са налични подходящи -

(При интерес, попитайте в коментар дали все още може да се открие)

 

___________________________________________________

Бележка: Тва и като резюме и като трейлър ми изглежда зарибявка може и да се окаже добро...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хе хе, а така усещаш ги работите! :up: Сега прегледах мангата набързо и наистина се очертава доста обещаващо и мисля, че заедно с Данганронпа, Роузън Мейдън и Ками-сама но инай ще са четирите най стойностни от лятото. Хумора ми хареса доста и героите са доста интересни особено оная мацка със светлата коса дето е в по заден план на постера, а главният кърти, голям фен хем вампир хем отаку и не си поплюва! Историята поне дотам докъдето стигнах е доста интересна с тупалки и неочаквани неща абе определено са реализирали нелоши идеи остава да видим докъде и какво ще покажат в анимето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Тоя с винкела" е върколак и ще се появи трети епизод според моите изчисления. Иначе епизода беше отлично направен точно както предполагах - хората си следваха стриктно мангата, сеютата озвучаваха героите точно както си ги представях и музиката беше чудесна особено Vivid на Маюн тоест оупънинга, същата песен е и на трейлъра, който съм сложил ми влезе под кожата и ще го чакаля за теглене! Мангата я овършах до последният излязъл чап и пак има още доста хляб, определено историята ме грабна ама анимето не знам до къде ще го донагласят. Както и да го въртя просто няма как да минат с 11-13 епизода. Или два сезона поне или направо да не се циганят и да ошляпат 20 и косур епизода или колкото там е нужно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почнах го и аз, понеже мангата ми бе препоръчана преди време. Не-лош първи епизод, въпреки че очаквах, че ще е по-забавен, да си призная. Пффф.. колкото ми беше интересен Стаз, толкова ми беше безинтересена тая сървиз-ната девойка. И тук ли трябваше да се сблъсквам пак с тия до болка вече клиширани героини?!

Дано останалите същества от женски пол да са ми по-интересни.. ама кого ли залъгвам.. виждам още едно изтъркано клише на постера >.<

Така или иначе, ще го следя най-вероятно само и единствено заради Нел (който сигурно ще се появи от дъжд на вятър), и заради "перничанина" (както го нарекохте, хах)

 

Бтв, не знам за 11-13, но четох, че епизодите щяли да бъдат 10? май, хммм..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е ко са 10 значи работата отива на 3 сезона. Първи епизод обхвана 2 чаптъра всичко на всичко, досега са излезли 27 и според елементарната математика за да обхванат всичко станало в мангата им трябват поне 13-14 епа. -_- А ги броя три защото има още доста какво да става след 27-ми.

Фуюми не, че ме дразни (все пак такъв чифт "фенсървиз" как да го намрази човек?  :896767: ) обаче всичките ми симпатии се насочиха към Хидрабел демек тази от задния план на постера.

 

                                                              6gqa.jpg

 

Тя е доста по интересна заради особеният си характер и специалните си умения като демон. В процеса на сериите ще видите за какво става на въпрос, но определено не може да бъде сложена на везната заедно с Фуюми. А онова червенокосото лоли дето трябва да си забиеш носа в монитора за да му видиш очертанията на въпросният постер също не е за подценяване!  :896767: В защита на Фуюми все пак освен балконите бих казал, че е "необходимото клише" или зло (кой както го вижда :D), а и ако се замислиш такова нещо като "оригинален персонаж" в действителност няма. Досега в аниметата съм срещал какви ли не герои - смели, слабохарактерни, срамежливи, перверзни и т.н., но не мога да определя някой като 100% оригинален. Стаз дори ми напомня малко за Мао от предишното аниме с демони, което гледах Hotaraku Mao-sama. Фуюми можеха да я направят плоска като дъска и с чепат характер демек тсундере или куудере, но пак щеше да влезе в някаква вече разработена рамка. Освен това самата и роля, тоест на момиче попаднало в света на демоните, излапано от фикус (!!!), изплюто под формата на кокали и превърнато на призрак си е достатъчно уникална. Аз поне не съм виждал на друго място така да бъде изплюскана дадена героиня...а Стаз като и хвана черепа и зае поза Хамлет беше култово! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми, за всeки неговото си. Аз нямах предвид под характер, защото, ако тръгна да говоря за личности, вече (почти) никой не ми е оригинален в аниметата. Но най-голямата причина да спра да гледам Аниме за един мнооого дълъг период беше това, че намразих аниме героините форевър, дето се вика. Писнало ми беше от еднакви сървизни клишета и мое лигни и не знам си още какво. А се издразних на Фуюми, понеже точно съм подхванала и аз Хатараку Маоу-сама и вече изгърмях като видях пак същото балконесто същество. Най-хубавото нещо, беше че я изядоха (макар че точно това пък беше такъв сървиз, че сякаш нарочно стана така, ма както и да е) и Стаз загуби (донякъде) интерес в нея като се превърна в призрак.. 

 

А иначе, точно за лолито, дето пък аз го забелязах от раз на постера, говорих, че е второто клише. Просто няма да сме ние, ако не сложим лоли и едрогърдести ученички във всяко нещо. Нали отакувците трябва да са задоволени на макс, че да купуват, няма как дръгояче, doh...

 

Тъй или иначе, ако не прекалят с лигнята, ще се следи, ако ще и само за да видя Нел да слуша британски рок и teen wolf-a XD в дейстивие, хахах. Също така, ми хареса дизайна на Берос? (офицерката от полицията) и брата на Стаз.. Имаш ли идея кога можем да ги видим тях, горе-долу? ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брата, лолито и полицайката се появяват след събитията с върколака даже имаше една доста интересна битка покрай това. Но не се знае дали ще запазят хронологията от мангата може да поразместят някои събития. Моетата и аз не ги тача много моя типаж са тсундеретата. :D 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стаз: "'Начи трябва да намерим тъпия зубър, който е писал тая простотия и да го накараме да ни я преведе. Тука трябва да пише кой е автора... ???????? Мамка му, само не и брат ми!" :28558:  :rofl:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стаз е масов как?!  :896767: Мен ме изкефи как изнудваше панда-катерицата докато пътуваха в каретата дето я теглиха кокошките. А тая Фуюми как я действат..обзалагат се с нея, обличат я в разни костюми, ползват я за заложник абе изобщо дават и жега в тоя свят на демоните, а ако беше останала човек Стаз щеше да я гледа като писано яйце. :D Другият понеделник тоест 29-ти ще видите въпросният брат що за птица е както и лолито!

 

Сложих линк за dl на оупънинга в заглавният пост + още една песен на Маю'н на флак формат, който иска да го тегли, качеството е перфектно и мен лично песничката ме кефи дано да не я сменят само.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък съм на път да го зарязвам, май-май... 2ри и 3ти епизод ми бяха безкрайно скучни. Не им стигна Фуюми, ми и тая с голямата торба я ползват за сървиз.. а Wolf boy-я ми е скучен и той.. Единственото, което спаси анимето от дроп в 1ви епизод бяха шегите, ма във втори и трети съвзем зачезнаха или ми бяха супер плоски и те. 

 

Може би ще му дам последен шанс, за да видя брата поне (то явно за Нел няма да ми изтраят нервите >.<''), но превюто за следващия епизод изглеждаше подобаващо ужасяващо фенсървизно, та не знам..

 

Бррррр, забравих да Упомена, че като засвири музиката към края на 3ти епизод (или беше при битката м/у Стаз и Вълчо), ушичките ми настръхнаха, щото ми беше тотално позната.. има 2ма човека на тоя свят, дето не мога да сбъркам музиката им за нищо на света -- Савано Хироюки и Хаяши Юки. Откак чух Хаяши Юки за 1ви път, още тогаз го сбърках със Савано /после се оказа, че са били в комбина двамата.. не знам кой от кой се учил или кой кого е учил/, щото стилът и на двамата си прилича доста. Та, за Хаяши Юки ми беше мисълта -- за щастие или нещастие, в случая, не пропускам шоу (било то драма или аниме) с негова музика.. явно ще трябва да го изтрая анимето докрай, ако ще и да си затварям очите или да скипвам безвкусните шеги и ужасния сървиз, само за да се наслаждя на бекграунд музиката на Юки (и евентуално ще се надявам брата на Стаз, Нел и Берос да не са само въздух под налягане и те). 

Редактирано от JoJo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хмм жалко наистина, че не ви е допаднало, но какво да се прави.. :rolleyes: Мен си ми харесва отвсякъде..история, арт, музика, хумор. Но аз имам доста сериозен стаж в ечии комедиите и чувството ми за хумор е доста особено и определено намери почва тук. Както и да е хубавото е че поне сте му дали шанс и се получи все пак някаква дискусия тук за разлика от доста други. :cry:  :up: То и аз дропих 4 от летните засега, но BL няма как да стане просто..Стаз е култов, Хидрабел адската кучка, Улфито и той го раздава фен как да ги изоставя душичките като още от мангата ми направиха впечатление? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз не мисля да го дропвам засега. Кретенийка е, вярно, но колко анимета могат да претендират за нещо повече? Не много. :) А и опънинга радва яко. :D

 

П.П. Дайте ми на мен фенсървиз. Папам го като топъл Уеб. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Не им стигна Фуюми, ми и тая с голямата торба я ползват за сървиз.. 

Досега нямаше FS с нея чак в този епизод дадоха да оплакнем окото.  :inlove: Ето това се казва фенсървиз -->

 

e91k.jpg

 

Няма значение какъв е артът на героините и дали са плоски или с големи балкони докато не се появят такива сценки не може да се говори за FS. А Хидрбел досега правеше мръснишки номерца на Стаз и компания като буквално ги разиграваше като маймуни. Затова и ме кефи толкова такива садистични натури винаги ми обират точките и за мен този персонаж е един от най свежите в това аниме, а и по принцип погледнато в общ план. Сега се видя и ползата от умението й с телепортацията, което определено е нещо по така. При Фуюми виж нещата опират само до комични елементи покрай clumziness-a й и боинг на двете любеници дето са й сложили. Хвана ме яд, че изрязоха един доста забавен момент от мангата докато Стаз беше в стаята на Хидрабел ама какво да се прави?! Следващият епизод ще се появи в реално време на анимето и баткото като в този имаше само ретроспекции с него, а той е наистина впечатляващ персонаж с доста интересни мотиви, но за тях по-късно. Сега на фокус е червенокосото killer-loli, което както се видя далеч не влиза в типичното клише с влажни очички и подвиквайки "Onii-chan", като на Стаз му предстои доста вълнуващо преживяване със сестричката в тоя затвор. :D Обърнете внимание и на Франкенщайн покрай него ще се заформят следващите събития и предстоящата голяма битка. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...