Jump to content

Recommended Posts

137455MBZe76x.jpg


 


Blood Lad 


ブラッドラッド


 


 


Държава: Япония


 


Година: 08.07.2013 до ?


 


Епизоди: TBA


 


AniDB


 


Студио: Brain`s Base


 


 


 


Плот: Стаз е шеф на вампирите в определена секция от света на демоните, но интересът му към човешката кръв е малък и е особено привлечен от японската култура. Когато разбира, че едно японско момиче на име Янаги Фуюми се лута в града на демоните веднага отива да провери какъв е случаят. Докато Стаз се разправя с нарушител в територията му, Фуюми е убита от чудовище и става бродещ призрак. Разочарованият Стаз й дава дума, че ще успее да я върне към живот.


 


http://vbox7.com/play:1de9f39a4c


 


 


Бележка: Тва и като резюме и като трейлър ми изглежда зарибявка може и да се окаже добро..


 


 


Свали тук: :click:


 


May'n - Vivid (OP) dl - .flac


Link to comment
Share on other sites

Хе хе, а така усещаш ги работите! :up: Сега прегледах мангата набързо и наистина се очертава доста обещаващо и мисля, че заедно с Данганронпа, Роузън Мейдън и Ками-сама но инай ще са четирите най стойностни от лятото. Хумора ми хареса доста и героите са доста интересни особено оная мацка със светлата коса дето е в по заден план на постера, а главният кърти, голям фен хем вампир хем отаку и не си поплюва! Историята поне дотам докъдето стигнах е доста интересна с тупалки и неочаквани неща абе определено са реализирали нелоши идеи остава да видим докъде и какво ще покажат в анимето.

Link to comment
Share on other sites

"Тоя с винкела" е върколак и ще се появи трети епизод според моите изчисления. Иначе епизода беше отлично направен точно както предполагах - хората си следваха стриктно мангата, сеютата озвучаваха героите точно както си ги представях и музиката беше чудесна особено Vivid на Маюн тоест оупънинга, същата песен е и на трейлъра, който съм сложил ми влезе под кожата и ще го чакаля за теглене! Мангата я овършах до последният излязъл чап и пак има още доста хляб, определено историята ме грабна ама анимето не знам до къде ще го донагласят. Както и да го въртя просто няма как да минат с 11-13 епизода. Или два сезона поне или направо да не се циганят и да ошляпат 20 и косур епизода или колкото там е нужно.

Link to comment
Share on other sites

Почнах го и аз, понеже мангата ми бе препоръчана преди време. Не-лош първи епизод, въпреки че очаквах, че ще е по-забавен, да си призная. Пффф.. колкото ми беше интересен Стаз, толкова ми беше безинтересена тая сървиз-ната девойка. И тук ли трябваше да се сблъсквам пак с тия до болка вече клиширани героини?!

Дано останалите същества от женски пол да са ми по-интересни.. ама кого ли залъгвам.. виждам още едно изтъркано клише на постера >.<

Така или иначе, ще го следя най-вероятно само и единствено заради Нел (който сигурно ще се появи от дъжд на вятър), и заради "перничанина" (както го нарекохте, хах)

 

Бтв, не знам за 11-13, но четох, че епизодите щяли да бъдат 10? май, хммм..

Link to comment
Share on other sites

Е ко са 10 значи работата отива на 3 сезона. Първи епизод обхвана 2 чаптъра всичко на всичко, досега са излезли 27 и според елементарната математика за да обхванат всичко станало в мангата им трябват поне 13-14 епа. -_- А ги броя три защото има още доста какво да става след 27-ми.

Фуюми не, че ме дразни (все пак такъв чифт "фенсървиз" как да го намрази човек?  :896767: ) обаче всичките ми симпатии се насочиха към Хидрабел демек тази от задния план на постера.

 

                                                              6gqa.jpg

 

Тя е доста по интересна заради особеният си характер и специалните си умения като демон. В процеса на сериите ще видите за какво става на въпрос, но определено не може да бъде сложена на везната заедно с Фуюми. А онова червенокосото лоли дето трябва да си забиеш носа в монитора за да му видиш очертанията на въпросният постер също не е за подценяване!  :896767: В защита на Фуюми все пак освен балконите бих казал, че е "необходимото клише" или зло (кой както го вижда :D), а и ако се замислиш такова нещо като "оригинален персонаж" в действителност няма. Досега в аниметата съм срещал какви ли не герои - смели, слабохарактерни, срамежливи, перверзни и т.н., но не мога да определя някой като 100% оригинален. Стаз дори ми напомня малко за Мао от предишното аниме с демони, което гледах Hotaraku Mao-sama. Фуюми можеха да я направят плоска като дъска и с чепат характер демек тсундере или куудере, но пак щеше да влезе в някаква вече разработена рамка. Освен това самата и роля, тоест на момиче попаднало в света на демоните, излапано от фикус (!!!), изплюто под формата на кокали и превърнато на призрак си е достатъчно уникална. Аз поне не съм виждал на друго място така да бъде изплюскана дадена героиня...а Стаз като и хвана черепа и зае поза Хамлет беше култово! :D

Link to comment
Share on other sites

Ми, за всeки неговото си. Аз нямах предвид под характер, защото, ако тръгна да говоря за личности, вече (почти) никой не ми е оригинален в аниметата. Но най-голямата причина да спра да гледам Аниме за един мнооого дълъг период беше това, че намразих аниме героините форевър, дето се вика. Писнало ми беше от еднакви сървизни клишета и мое лигни и не знам си още какво. А се издразних на Фуюми, понеже точно съм подхванала и аз Хатараку Маоу-сама и вече изгърмях като видях пак същото балконесто същество. Най-хубавото нещо, беше че я изядоха (макар че точно това пък беше такъв сървиз, че сякаш нарочно стана така, ма както и да е) и Стаз загуби (донякъде) интерес в нея като се превърна в призрак.. 

 

А иначе, точно за лолито, дето пък аз го забелязах от раз на постера, говорих, че е второто клише. Просто няма да сме ние, ако не сложим лоли и едрогърдести ученички във всяко нещо. Нали отакувците трябва да са задоволени на макс, че да купуват, няма как дръгояче, doh...

 

Тъй или иначе, ако не прекалят с лигнята, ще се следи, ако ще и само за да видя Нел да слуша британски рок и teen wolf-a XD в дейстивие, хахах. Също така, ми хареса дизайна на Берос? (офицерката от полицията) и брата на Стаз.. Имаш ли идея кога можем да ги видим тях, горе-долу? ;)

Link to comment
Share on other sites

Брата, лолито и полицайката се появяват след събитията с върколака даже имаше една доста интересна битка покрай това. Но не се знае дали ще запазят хронологията от мангата може да поразместят някои събития. Моетата и аз не ги тача много моя типаж са тсундеретата. :D 

Link to comment
Share on other sites

Стаз: "'Начи трябва да намерим тъпия зубър, който е писал тая простотия и да го накараме да ни я преведе. Тука трябва да пише кой е автора... ???????? Мамка му, само не и брат ми!" :28558:  :rofl:

Link to comment
Share on other sites

Стаз е масов как?!  :896767: Мен ме изкефи как изнудваше панда-катерицата докато пътуваха в каретата дето я теглиха кокошките. А тая Фуюми как я действат..обзалагат се с нея, обличат я в разни костюми, ползват я за заложник абе изобщо дават и жега в тоя свят на демоните, а ако беше останала човек Стаз щеше да я гледа като писано яйце. :D Другият понеделник тоест 29-ти ще видите въпросният брат що за птица е както и лолито!

 

Сложих линк за dl на оупънинга в заглавният пост + още една песен на Маю'н на флак формат, който иска да го тегли, качеството е перфектно и мен лично песничката ме кефи дано да не я сменят само.

Link to comment
Share on other sites

Аз пък съм на път да го зарязвам, май-май... 2ри и 3ти епизод ми бяха безкрайно скучни. Не им стигна Фуюми, ми и тая с голямата торба я ползват за сървиз.. а Wolf boy-я ми е скучен и той.. Единственото, което спаси анимето от дроп в 1ви епизод бяха шегите, ма във втори и трети съвзем зачезнаха или ми бяха супер плоски и те. 

 

Може би ще му дам последен шанс, за да видя брата поне (то явно за Нел няма да ми изтраят нервите >.<''), но превюто за следващия епизод изглеждаше подобаващо ужасяващо фенсървизно, та не знам..

 

Бррррр, забравих да Упомена, че като засвири музиката към края на 3ти епизод (или беше при битката м/у Стаз и Вълчо), ушичките ми настръхнаха, щото ми беше тотално позната.. има 2ма човека на тоя свят, дето не мога да сбъркам музиката им за нищо на света -- Савано Хироюки и Хаяши Юки. Откак чух Хаяши Юки за 1ви път, още тогаз го сбърках със Савано /после се оказа, че са били в комбина двамата.. не знам кой от кой се учил или кой кого е учил/, щото стилът и на двамата си прилича доста. Та, за Хаяши Юки ми беше мисълта -- за щастие или нещастие, в случая, не пропускам шоу (било то драма или аниме) с негова музика.. явно ще трябва да го изтрая анимето докрай, ако ще и да си затварям очите или да скипвам безвкусните шеги и ужасния сървиз, само за да се наслаждя на бекграунд музиката на Юки (и евентуално ще се надявам брата на Стаз, Нел и Берос да не са само въздух под налягане и те). 

Edited by JoJo
Link to comment
Share on other sites

Хмм жалко наистина, че не ви е допаднало, но какво да се прави.. :rolleyes: Мен си ми харесва отвсякъде..история, арт, музика, хумор. Но аз имам доста сериозен стаж в ечии комедиите и чувството ми за хумор е доста особено и определено намери почва тук. Както и да е хубавото е че поне сте му дали шанс и се получи все пак някаква дискусия тук за разлика от доста други. :cry:  :up: То и аз дропих 4 от летните засега, но BL няма как да стане просто..Стаз е култов, Хидрабел адската кучка, Улфито и той го раздава фен как да ги изоставя душичките като още от мангата ми направиха впечатление? :)

Link to comment
Share on other sites

И аз не мисля да го дропвам засега. Кретенийка е, вярно, но колко анимета могат да претендират за нещо повече? Не много. :) А и опънинга радва яко. :D

 

П.П. Дайте ми на мен фенсървиз. Папам го като топъл Уеб. :D

Link to comment
Share on other sites

 Не им стигна Фуюми, ми и тая с голямата торба я ползват за сървиз.. 

Досега нямаше FS с нея чак в този епизод дадоха да оплакнем окото.  :inlove: Ето това се казва фенсървиз -->

 

e91k.jpg

 

Няма значение какъв е артът на героините и дали са плоски или с големи балкони докато не се появят такива сценки не може да се говори за FS. А Хидрбел досега правеше мръснишки номерца на Стаз и компания като буквално ги разиграваше като маймуни. Затова и ме кефи толкова такива садистични натури винаги ми обират точките и за мен този персонаж е един от най свежите в това аниме, а и по принцип погледнато в общ план. Сега се видя и ползата от умението й с телепортацията, което определено е нещо по така. При Фуюми виж нещата опират само до комични елементи покрай clumziness-a й и боинг на двете любеници дето са й сложили. Хвана ме яд, че изрязоха един доста забавен момент от мангата докато Стаз беше в стаята на Хидрабел ама какво да се прави?! Следващият епизод ще се появи в реално време на анимето и баткото като в този имаше само ретроспекции с него, а той е наистина впечатляващ персонаж с доста интересни мотиви, но за тях по-късно. Сега на фокус е червенокосото killer-loli, което както се видя далеч не влиза в типичното клише с влажни очички и подвиквайки "Onii-chan", като на Стаз му предстои доста вълнуващо преживяване със сестричката в тоя затвор. :D Обърнете внимание и на Франкенщайн покрай него ще се заформят следващите събития и предстоящата голяма битка. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...