Jump to content

Rockin' on Heaven's Door (2013)


Recommended Posts

 

spacer.png

 

Заглавие: Последен акорд

Страна: Южна Корея

Година: 2013

Времетраене: 100 мин.

Жанр: Драма

Режисьор: Nam Taek Soo

 

В главните роли:

Lee Hong Ki (F.T. Island) - Choong Ui

Baek Jin Hee - An Na

Ma Dong Seok - Moo Sung

Lim Won Hee - Bong Sik

Jeon Min Seo - Ha Eun

 

Резюме: Във филма се разказва за Чунг И (Lee Hong Ki), идол с буен нрав, който заради сбиване е осъден на общественополезна дейност. Така той се озовава в хоспис за нелечимо болни пациенти, който предстои да бъде затворен, и научава за последното желание на обитателите да сформират своя собствена банда. Помагайки им да осъществят мечтата си, Чунг И успява да излекува и собствените си рани...

:essub:

 

С български субтитри :click:  :click: 

Онлайн с български субтитри :click:  :click:  :click:

С английски субтитри :click: 

С руско озвучаване :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Душа, направо ме просълзи като видях линка, честна дума.  :28558:

 

Филмът е много хубав - без да има претенции да открива топлата вода и колелото, съвсем по корейски, човешки и топъл. Има за какво да се посмее човек, има и за какво да поплаче. Кастът - без забележки (то и как да има човек с тия откачалки). Хонг Ги - очарователен както винаги. Харесва ми когато е сериозен, отива му. Чича му - бандита - 100 точки и тук. Малката сладурана, кака й, другия аджоши - прелест.

Не забравяйте кърпичките към края.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сюжетът на филма звучи доста интересно и обещаващо. Признавам си, че филмът главно ме заинтригува заради И Хонг Ги. Смятам, че е много сладък и талантлив не само като певец, но и като актьор. Хареса ми ролята му в You're Beautiful и ще ми е много интересно да го видя в по-сериозна и драматична роля. Също така съм голяма почитателка на малката актриса Мин Со и не се съмнява, че и тук ще покаже на какво са способни младите таланти. Очаквам субтитри с голямо нетърпение хихихи. :up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спиди, едно огромно благодаря, че ми даде възможност да изгледам филма в цялата му прелест, а не само да си правя догадки по картинки  :bow:. Естествено, благодарност и на Nyxe за редакцията  :yes: .

 

Горчиво-сладък, тъжно-весел, уникално-обикновен, топъл, човешки, истински. Така го усетих аз.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ми хареса филма и играта на актьорите; Гледах го вече два пъти и с удоволствие бих го гледала отново. Благодаря на преводачите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да взема и аз да го гледам , само не знам как ще с настроя със сериозната игра на Lee Hong Ki .... в You're Beautiful  беше много сладък и смешен ... голям хамлет :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Специално към Seedy,едно наистина ОГРОМНО,고맙습니다![gomabsybnita] за превода, БЛАГОДАРЯ ТИ, че даде възможност на всички да се насладят на този уникален филм,това е един от малкото филми който ме разплака :cry: , наистина един топъл,затрогваш и човешки филм. Героят на сладура И ХОНГ КИ, открива истински важните неща в живота и ценността на самия живот,благодарение на онази група от тези неизлечимо болни хора от хосписа, които са "на умирачка"....

Корейците отново доказаха, че наистина могат да докоснат човешкото сърце и душа...дори и толкова далече от нашата култура и възгледи.... още веднъж едно голямо БЛАГОДАРЯ!!! :panda-145:  :asian: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът се оказа по-тежък от колкото предполагах. Хонг Ги определено си го бива за актьор и дано да се снима все по-често във филми и сериали. Има голяма харизма и дали заради постоянни реклами на little_angel или просто заради самия себе си, но наистина много ме кефи тоз маймун :) Гледал съм го в интервюта и в предавания и наистина е много интересен. А след като имах и възможността да го видя и на живо, съвсем се обедих, че е много див и готин и съм му голям фен.

 

Но освен Хони-то мога да похваля и филма. Добре се е получил. Е да, имаше и някои малко .... недодялани сцени, но като цяло е готин филма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох, толкова емоции за толкова кратко време не бях преживявала. Страхотен филм. Толкова позитивен, толкова чувствен, наред с истинските драматични моменти за живота. Аз съм във възторг от това което изгледах.

Актьорите са уникални. Момчето LEE HONG KI си го харесвам още от (Ангелите) и харесвам музиката му с групата с която пее. Слушам си го за удоволствие. Много запомнящ се глас. Бях сигурна, че ще се представи отлично и само заради него си дръпнах филма. Но си заслужаваше всяка минута. Наистина докосва сърцето ти. И този едър мъж (който също много харесвам) как плаче от безсилие. Просто изключителни всички. :bow:

 

Огромни Благодарности и от мен към страхотните ни преводачи и редактори. Без вас няма как да си получим порцията наслада за душата. БЛАГОДАРЯ ВИ :thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ме впечатли. Отначало започва толкова обикновено. Познатия сюжет. Надутата. самозабравила се звезда, която трябва да бъде поставена на мястото си, но после всичко се разгръща толкова затрогващо. Признавам си, плаках. Особено на прощалните думи на пациентите, които щяха да умрат. Хонгки има чудесен и въздействащ глас и за разлика от повечето певци - актьори се справи отлично.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен филм, ако не сте го гледали не се колебайте.

Аз направих ужасната грешка да го гледам след няколко "типични" корейски драми. Да ви кажа честно, резултатът не беше много добър, мисля че ще направя голяма пауза преди следващата драма.

Хонки беше чудесен в главната роля, а двете дечица, особено момченцето,  много ме трогнаха. Страхотно играят тия корейчета, бе.

Последната сцена

със снимките на следващите групи беше уникална, седиш си, гледаш и хем ти е едно мило на сърчецето, ама ревеш като идиот .....

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сюжет, който няма с какво да впечатли - освен емоционално въздействие, друго няма...Особено след като преди това гледах ''Cold Eyes" - този ми се стори като "детско" направо, да не кажа леко инфантилен...С две думи - ако някой му се гледа тежка (и леко тийн) драма...и чат пат смях -  това е филма...Чак ме хвана яд на мене си, като го изгледах...С нищо не ме изненада....ем всичко е ясно още в самото начало и пак накрая се разциврих...Уважавам много повече филми, които ми остават в главата, заради интереснен, ако щеш завъртян сценарий, а не само заради 10 - минутен тежък финал...А и главният ми е като детенце, като актьорска игра не ми е "уау", но като певец е добър...Явно в един момент почнаха да ми се оеднаквяват драмите...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз се присъединявам към редиците на очарованите от този филм, за което благодаря за превода, без него нямаше да ми хрумне да му отделя време, а си струваше всяка минута. Започнах го заради Хонг-стар, без изобщо да прочета резюме и коментари, затова и не знаех какво да очаквам. Всички образи бяха прекрасно изградени, имаха развитие, напълниха ми сърцето и очите. :cry:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...