Jump to content

BTS (Bangtan Boys/Bulletproof Scout Boys)


Recommended Posts

Първо да се похваля - ще ходя и на втория концерт на БТС в Париж!!! :wub: :inlove: :kissx: Което означава още повече спомени за споделяне!!!

 

Тези дни попаднах на куп интервюта и клипове от различни периоди от кариерата на БТС (всичките са с английски субтитри), които, поне от моя гледна точка, си струва да бъдат изгледани. Ето ги и тях (групирах ги доколкото можах, но признавам, че можеше и по - добре):

 

"ARMYPEDIA"BTS TALK SHOW":

 

Off Topic

 

 

"ARMYPEDIA: MESSAGE FROM RM":

 

Off Topic

 

 

Преди няколко дни БТС станаха първите корейски изпълнители появили се на корицата на списание "Entertainment Weekly". Освен пространната статия в списанието, "Entertainment Weekly" качиха на своя "YouTube" канал и три клипа представляващи кратки интервюта по различни въпроси като вкусовете, предпочитанията и любопитните събития случили се на членовете на групата.

 

"BTS: The K-pop Group Dish On Their Favorite Dance Moves, Nicknames & More":

 

Off Topic

 

 

"BTS: The K-pop Group Reveal Their Go-To Karaoke Songs, First Concerts & More":

 

Off Topic

 

 

"BTS: Watch The Hit K-Pop Group Teach Popular Korean Slang Words":

 

Off Topic

 

 

"Mnet 4 Things Show - Ep. 3 - Rap Monster":

 

Off Topic

 

 

"Close - up Observation Diary on Idol - Find Me - Rap Monster's exciting Friday":

 

Off Topic

 

 

"BTS Interview - Skool Luv Affair Keyword Talk":

 

Off Topic

 

 

"BTS & Park Jiyoon on "Beatles Code"":

 

Off Topic

 

 

"Global Request Show: A Song For You 3 - Ep.12 - BTS":

 

Off Topic

 

 

"12. 12. 2015 - Show Champ Backstage - BTS":

 

Off Topic

 

 

"Pops in Seoul - BTS - We Are Bulletproof PT. 2 - Interview":

 

Off Topic

 

 

"Pops in Seoul - BTS - War of Hormone - Interview":

 

Off Topic

 

 

"MV Commentary - BTS - DANGER":

 

Off Topic

 

 

"BTS Showcase - Boy In Luv + Jump":

 

Off Topic

 

 

"MelOn Premiere Showcase - BTS - Danger & War of Hormone & Let Me Know":

 

Off Topic

 

 

""MIC DROP" MAKING":

 

Off Topic

 

 

"After School Club - Behind the scene of "BTS special":

 

 

"25. 10. 16 - The Show News - BTS - Part 01":

 

Off Topic

 

 

"25. 10. 16 - The Show News - BTS - Part 02":

 

Off Topic

 

 

На 27 март беше обявено създаването на собствен "V Live" канал на "BT21 UNIVERSE" като причината е нещо специално, което ще се случи много скоро, по - точно през месец Април. Засега са излезли само два тийзъра, но съдейки по тях този канал ще даде по - задълбочен поглед към създаването на обичаните персонажи, показвайки също така забавленията и творческия процес на членовете на БТС:

 

"BT21 UNIVERSE - V Live"

 

 

Тийзър 01:

 

Off Topic

 

 

Тийзър 02:

 

Off Topic

 

 

"BTS Yaman TV - Part 01 - 14":

 

Off Topic

Part 01:

 

Part 02:

 

Part 03:

 

Part 04:

 

Part 05:

 

Part 06:

 

Part 07:

 

Part 08:

 

Part 09:

 

Part 10:

 

Part 11:

 

Part 12:

 

Part 13:

 

Part 14:

 

 

На 26 март компанията "Мател", създател на куклата Барби, най - сетне показа куклите базирани на членовете на БТС като всяка от тях е облечена в костюм от видеоклипа на песента "IDOL". Реакциите на феновете бяха смесени - някои ги харесаха, но на по - голяма част от A.R.M.Y. никак не им допаднаха. В Туитър се появиха подобрени фенски версии, които трябва да призная са наистина много по - добри от тези на "Мател". Честно казано, официалните версии бяха ужасни. Ето и снимки:

 

"Мател":

 

Off Topic

BTS

MATTEL BTS

 

V

screen-shot-2019-03-26-at-112336-ampng.jpg

 

Джин

screen-shot-2019-03-26-at-112345-ampng.jpg

 

RM

screen-shot-2019-03-26-at-112354-ampng.jpg

 

Шуга

screen-shot-2019-03-26-at-112403-ampng.jpg

 

Джонг Гук

screen-shot-2019-03-26-at-112411-ampng.jpg

 

J - HOPE

screen-shot-2019-03-26-at-112421-ampng.jpg

 

Джи Мин

screen-shot-2019-03-26-at-112431-ampng.jpg

 

Фенската версия:

 

Off Topic

ÐзобÑажение

 

ÐзобÑажение

 

ÐзобÑажение

 

ÐзобÑажение

 

ÐзобÑажение

 

ÐзобÑажение

 

ÐзобÑажение

 

На 27 март британското дуо HONNE пусна третата си колаборация с RM и това е техният ремикс на песента “Crying Over You”. В тази версия на песента освен британското електро поп дуо, участват RM, със своя рап част, а също и певицата Бека, която изпълнява вокалната част на песента. За първи път RM работи с HONNE по песента “Seoul” от вторият му микстейп "mono". Той също така работи с HONNE по предишна версия на “Crying Over You”, която се сблъска с неочаквани препятствия по време на създаването и. В тази версия на песента участваха RM и китайската певица и композиторка Bibi Zhou като се очакваше тя да бъде пусната на 25 януари, но внезапно премиерата беше отложена за след китайската Нова година. Когато песента беше пусната в началото на месец март, феновете откриха, че тя е налична само на една китайска стрийминг платформа и никъде другаде. Участието на RM не беше отбелязано никъде, най - вероятно заради спора между компаниите. Новата версия на “Crying Over You” е може би най - добрата версия. Има повече от 10 000 000 пускания в "Spotify" като се очаква цифрите да продължат да растат. Когато бе пусната, песента достигна 1, 2 и 5 място при търсенията в реално време на "MelOn", а в Туитър - Корея достигна 3 място в класацията на търсенията.

 

 

На 28 март БТС обявиха техния пети годишен "Muster" (среща с феновете на групата). Това стана чрез няколко криптирани поста в техния Инстаграм акаунт. Ето и самите постове:

 

Off Topic

 

 

 

 

Трите поста са обединени от темата “Magic Shop”, която също така се явява и заглавие на една от най - популярните песни на БТС. Първият е озаглавен “I need THE MAGIC SHOP.” и на рисунката е изобразено малко пространство между две сгради където се появява “MAGIC SHOP”, включено е видео повторение на което магазинчето ту се появява, ту изчезва. Вторият пост е озаглавен “I’m waiting for you.” и представлява официалният плакат на събитието, което предстои. Третият пост носи същото заглавие като първия, “I need THE MAGIC SHOP.”, но този път магазинът се появява на друго място. Малко по - късно на официалния Туитър акаунт на групата беше качен втори плакат и бяха разкрити допълнителни подробности около събитието. Петата годишна среща с феновете ще бъде четиридневно събитие, което ще се проведе в два града в Корея. На 15 и 16 юни БТС ще се срещнат с феновете си в Пусан като мястото на срещата е "Busan Asiad Auxiliary Stadium", на следващата седмица събитието ще продължи в Сеул където срещата с феновете ще се състои на "Olympic Gymnastics Arena" на 22 и 23 юни. БТС също така са изпратили магическа покана на всеки свой фен, защото той е ключът за "MAGIC SHOP". Поканата включва и петстепенен списък с песни на БТС - “Love Maze”, “134340”, “JUMP”, “Ma City” и “Dimple”. Ето и вторият плакат, а също и поканата:

 

Off Topic

Плакатът:

ÐзобÑажение

 

Поканата:

ÐзобÑажение

 

Ето и превод на текста на поканата:

 

Off Topic

"Скъпо A.R.M.Y.,

     изпращам ти тази покана със сърцето си. Разбрах, че съм нужен. Твоят повик за мен се превърна в ключ за "Magic Shop". Ако почувстваш, че се нуждаеш от "Magic Shop" - когато се нуждаеш от утеха или искаш да изчезнеш за известно време и други подобни - то тогава вратата за магазина ще стане видима за теб.

     Готов съм да изслушам историята ти. Магазинът ще утеши сърцето ти и ще го развълнува. Искам да видя звездите в твоята галактика. Добре дошъл в твоя "Magic Shop".

     От собственика на "Magic Shop"

 

На 29 март беше обявено, че БТС са включени в тазгодишното онлайн гласуване на читателите на списание "TIME" за стоте най - влиятелни личности в света. Миналата година групата спечели с минимална преднина пред второто място. Гласуването ще продължи до 16 април, а пълният списък на включените в него ще бъде обявен на 18 април. Ето линк за гласуване: TIME.

 

На 29 март компанията "HuskyFox" сподели подробности относно дизайна на обложките на албумите на БТС от серията "LOVE YOURSELF" и как те са свързани помежду си. "HuskyFox" е брандинг компанията, която получи номинация за награда "Грами" в категорията "Best Recording Package" за работата им по албума на БТС, "LOVE YOURSELF: Answer" като те стоят и зад дизайна на "LOVE YOURSELF: Wonder", "LOVE YOURSELF: Her" и "LOVE YOURSELF: Tear". Името на компанията произлиза от прякорите "Siberian husky" и "Fox" принадлежащи на двамата и основатели. На официалния си сайт, компанията определя серията "LOVE YOURSELF"  като  история състояща се от четири етапа документиращи "процеса на любовта и младостта завършен от любовта към самия себе си".

 

Първи етап:

 

Off Topic

wonder

 

""Тръпка (“Crush”)" - "любопитният и изненадващ етап преди любовта да започне". Обложката на "LOVE YOURSELF: Wonder" е сива защото символизира "етапа точно преди да започне емоцията на любовта". С времето обложките стават по - цветни така както любовта става по - силна и по - определена."

 

Втори етап:

 

Off Topic

her

 

""Любов" (“Love”) - "етапът през който се чувстваш така сякаш любовта е всичко в живота ти". Обложката на "LOVE YOURSELF: Her" е бяла защото представя "етапа когато изцяло се отдаваш на любовта" и когато "всичко, което те заобикаля изглежда ярко и ясно". При тази обложка се забелязват първите признаци на цвят."

 

Трети етап:

 

Off Topic

tear

 

""Раздяла" (“Parting”) - "етапът на печалната раздяла след като любовта си е отишла". Обложката на "LOVE YOURSELF: Tear" е най - тъмната от цялата серия. Това е "етапът когато любовта ни напуска и всичко около нас е мрачно и невидимо заради болката от раздялата".

 

Четвърти етап:

 

Off Topic

answer

 

""Любов към самия себе си" (“Self - Love”) - "етапът на любовта към самия себе си, която се е развила след като си се вгледал в себе си след края на страданието". Както е написано на сайта "след като си изпитал болка, това е етапът на вътрешния размисъл и всичко наоколо е пълно с положителни емоции". Цветовете на тази обложка са напълно разцъфтели защото сърцето също е напълно разцъфтяло."

 

Всеки етап е представен също така от линия с дизайн на цвете, която свързва всичко заедно. Започва с цветни пъпки за "LOVE YOURSELF: Wonder", които разцъфтяват в цвете за "LOVE YOURSELF: Her". След като повечето от венчелистчетата са паднали за "LOVE YOURSELF: Tear", тези, които са останали образуват дизайна с форма на сърце за "LOVE YOURSELF: Answer". Краткият клип в който един от друг се раждат различните дизайни си струва да се види.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

БТС пуснаха тийзър снимки към предстоящия им албум... Тук може да ги видите всичките :click:

1jpg.jpg

 

55954372-3118043464879864-13258289551392

 

Освен това момчетата от се готвят за тяхната 5-та 'Muster', фен среща - 'Magic Shop'. Тя ще се проведе на две локации за по два дни всяка: първата в Главния бусански стадион "Asiad" на 15-ти и 16-ти юни и след това на Олимпийския гимнастически стадион на 22-ри и 23-ти юни. 
55795268-2165757363514705-82624622721908

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 31 март БТС пуснаха нов плакат за петата си годишна фен среща ("Muster"):

 

20190330-btsjpg.jpg

 

BTS - No More Dream (Live Unplugged Full Band Version) 2019:

 

 

Ето и три "Бангтан" бомби с английски субтитри:

 

Off Topic

 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

БТС отпразнуваха подобаващо 1 април - Деня на шегата! Личният Туитър акаунт на групата претърпя някои доста забавни промени, но венецът на всичко беше изненадващата "V Live" сесия на SOPE. Ето я и нея с английски субтитри, но ви предупреждавам, че ще се смеете до сълзи! :lol2: :28558: :rofl:

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес от "Биг Хит" ни зарадваха с фотоконцепция 3 и 4 направени за новия албум на БТС - "MAP OF THE SOUL: PERSONA". Ето ги и тях:

 

Фотоконцепция 3:

 

ÐзобÑажение

 

Off Topic

ÐзобÑажение

 

ÐзобÑажение

 

ÐзобÑажение

 

ÐзобÑажение

 

ÐзобÑажение

 

ÐзобÑажение

 

ÐзобÑажение

 

Фотоконцепция 4:

 

ÐзобÑажение

 

Off Topic

ÐзобÑажение

 

ÐзобÑажение

 

ÐзобÑажение

 

ÐзобÑажение

 

ÐзобÑажение

 

ÐзобÑажение

 

ÐзобÑажение

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днешните интервюта на БТС при Елвис Дюран и в "SiriusXM":

 

Елвис Дюран:

 

 

"SiriusXM":

 

Off Topic

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прeслушах песните на БТС от новия албум и най ми допадна тази...

Off Topic

 

 

Но като цяло нищо особено не са песните.В песента с клипа единственото нещо,което ми хареса е косата на Ви,и по-точно цвета й...

Тия гледания дето има според мен са напълно незаслужени,но не се учудвам,че ги има,даже бих казала,че са малко имайки предвид целта им...

Старата ''Boy In Luv'' е много,много по-добра...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех, когато мултитата почнат на базата на афоризъм да съдят цялата идейна система. Жалка работа. Концептуалността и идейните елементи не са за всеки. Новият албум репрезентира именно новата ера, което е от ясно по-ясно. Всяка една песен има конкретна роля, а клипът на Boy with Luv е целенасочен синтез от предходни елементи с тематична лирическа специфика, която отговаря на цялостния замисъл на Persona, от Intro: Persona - беше очЕвадна тази насока. През афоризъм не се съди идейна система, както казах, а за да се даде адекватна критика трябва познание на системата, в противен случай не е градивна критика или адекватно мнение, а елементарно "критикарство", което за съжаление в кичозната кпоп култура е често срещан феномен, така че нищо ново. Добре че музикалната критика и научната литература върху BTS отдавна е разпознала това и явно ги диференцира от тоз "кюп". Живи и здрави занапред - малко повече адекватност и по-малко О-солени коментари без контекст...

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо никой от тези, които ходиха на концерта им в Банкок не пише как е било? :kissx: Похвалете се де, та и ние да усетим вълнението! :wub:

 

Ето и специалния "V LIVE" по случай новия албум:

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подкрепям, че концептуалността и идейните елементи не са за всеки. А репрезентирането на новата ера? А синтезът и неговата лирическа специфика?
Какво знаем ние, жалките мултита, слушащи "кюпа"?

Всеки човек може да изкаже мнение, когато същото не обижда или оронва по някакъв начин престижа на другата/трета страна.
Дали харесваме или не дадена песен не зависи от музикалното образование или детайлното запознаване с цялото творчество на изпълнителя.
Аз също очаквах много повече от песента "Boy With Luv". И какво? Нямам право да кажа, че не ми хареса толкова, колкото други техни песни?
Осъзнавам, че царската корона е тежка, че очакванията са огромни, но така аз усещам нещата. След "Idol", която ме зашемети и считам за най-добрата им  песен, очаквах нещо уникално. Е, сигурно не го усещам, защото не съм чела научната литература върху творчеството на групата. 
Честно казано, поста по-горе звучи обидно. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 5 часа, exentaser написа:

Ех, когато мултитата почнат на базата на афоризъм да съдят цялата идейна система. Жалка работа. Концептуалността и идейните елементи не са за всеки. Новият албум репрезентира именно новата ера, което е от ясно по-ясно. Всяка една песен има конкретна роля, а клипът на Boy with Luv е целенасочен синтез от предходни елементи с тематична лирическа специфика, която отговаря на цялостния замисъл на Persona, от Intro: Persona - беше очЕвадна тази насока. През афоризъм не се съди идейна система, както казах, а за да се даде адекватна критика трябва познание на системата, в противен случай не е градивна критика или адекватно мнение, а елементарно "критикарство", което за съжаление в кичозната кпоп култура е често срещан феномен, така че нищо ново. Добре че музикалната критика и научната литература върху BTS отдавна е разпознала това и явно ги диференцира от тоз "кюп". Живи и здрави занапред - малко повече адекватност и по-малко О-солени коментари без контекст...

 

 

 

По принцип ги подминавам тия неща и не се занимавам,обаче сега не мога да се стърпя...Едно нещо разбрах,просто няма място свързано с БТС,в което човек ако изкаже мнение,в което не ги боготвори и възхвалява, няма как да мине без да бъде критикуван и т.н. Извинявайте,ама и по философски да го бяхте обяснили,защото смятам,че коментарът ви е насочен към мен,пак не ми променяте мнението,за мен албумът не е нищо особено.И какво,това прави ли ме тъпа или хейтър или нещо друго?Не мисля.В крайна сметка всеки може да си изкаже мнението...Благодаря и няма нужда да ми отговаряте,аз спирам до тук с темата.Лека вечер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От вчера въртя албума, силно радва :)  Бях се настроила за по-мрачен и хип-хопърски звук (заради Persona-та), но не съм разочарована.
Boy with luv е перфектно радиофонична, а видеото е eye candy отвсякъде. Това напълно стига :)
За мен Make it right и Jamais Vu изпъкват на фона на останалите, а Dionysus направо ми отвя перчема! Ей това е парчето <3

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Божееее, гледам и не вярвам на ушите си!! То драма, то чудо :rolleyes:

 

V така ми се облиза в Boy With Luv, че засега ми стига. Песните ще ги преслушам на спокойствие някой друг ден, а тая вечер наздраве за феновете, албума и за мен! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

охххх, хората, които бяха в Банкок още не са се съвзели, не могат да наваксат с нищо...

Скоро ще напиша няколко неща по темата, ще сложа линкчета. До тогава:

Off Topic

D3-gKQpUUAAzDh5.jpg

 

Иначе да си призная, Boy with love не ми хареса от първото слушане така, както Fake love например. Не смятам, че всичко, което правят любимците ти, трябва винаги да ти харесва. Или те да са единствените, които си заслужава да се слушат. Ще продължа с албума днес, че вече срамота да не съм го чула трети ден.

 

Да споделя тук за играта на Сити, да участвате, може в Париж да ги гледаме :)

 

ПП: Първо - Instagram

Второ - Facebook

И междувременно там има и други снимчици

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

18. 04. 19 Г. - BTS - Comeback Special Stage - M COUNTDOWN:

 

"Make It Right":

 

Off Topic

 

 

"Dionysus":

 

Off Topic

 

 

"Boy With Luv":

 

 

"BTS Global Press Conference 'MAP OF THE SOUL : PERSONA":

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...