Jump to content

BTS (Bangtan Boys/Bulletproof Scout Boys)


Recommended Posts

Off Topic

С тази си политика Бигхит скоро ще ме откажат от тях.<_<

 

"U" им е най-тъжно-драматичната фотосесия. Само като го гледам и ми се реве, значи много добро представяне от негова страна. ;)

 

Момчетата пристигнаха в LA.

83838e75e17b4397.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

12 часа до излизането на албума, слагам и втория тийзър, както и този на Билборд

 

 

 

Компилация с англ. превод на фрагментите от текста

Spoiler

 

 

Биг Хит са пуснали официално изявление, според което "Fake Love" е в жанр емо хип-хоп с гръндж рок китарен звук и грууви трап бийт, а съдбовната любов се оказва фалшива. Да го видим и това чудо. Забелязвам намек за показване на плът -  малкият берсерк нещо ядно си дърпа тениската. 

 

32859814_958179814355431_423063882202873

 

Spoiler

32703960_958179964355416_301714428554484

 

32737783_958180011022078_297863008114599

 

Всички 11 песни са преминали пословично суровата цензура на KBS. Покрай това виждам, че "Fake Love" е продуцирана от Pdogg, Hitman Bang и RM, че Мони има пръст във всички песни, Шуга в 8, Джей-Хоуп в 7 и Куки в "Magic Shop".

 

Заглавието на третата песен е преведено като "Undelivered Truth" или "sincerity that couldn’t be delivered" ,  този текст беше използван в кампанията на Пума, а се появи първоначално в мистериозния инстаграм Smeraldo (цветето) акаунт преди пускането на предишния албум миналата година. "134340" засега намира съответствие само в цифровото обозначение на Плутон. Заглавието на 5-тата песен е "Рай".

32699010_1793009984071185_75528625115784

 

Договорът им за представители на дейностите им в Америка с Gramophone Media е изтекъл и нoвината е че са подписали с гиганта Columbia Records (Sony Music).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@briax, йессс!!! Не мога да ти опиша колко много се радвам да те видя!:kissx:Липсваше ни! :kissx:Добре дошла отново и благодаря за прекрасното инфо!:yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Fake Love вече излезе, но ще оставя честта на някой от по - активните в темата да го постне. Ще кажа само, че песента е всичко, което се очакваше DNA да бъде, но не беше. Песен, хореография, визия, всичко този път отговоря на нивото и голямото име, което вече са BTS. При това го постигнагнаха без да изневеряват на стила си, слагайки се на американци и прочее, адмирации, за което. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, добре, не се бийте всички кой ще я качи, има време... :D

 

 

Да си призная - много ми харесва :wub: Струва ми се различна от това, което са пускали досега. Визията им ми харесва, цветовете в клипa не са толкова различни от DNA, някак по-убити само, но има повече връзка с историята на лирическите герои в техния си свят. Вече не знам колко пъти я излушах... загубих им бройката след 50 (което си е постижение, предвид това, че бях на работа). 

Чета противоречиви мнения, но съм сиг, че на всички ще им харесва песента, докато дойде време за концерите. В началото DNA не ми допадна толкова, но след няколко(десетки) слушания, не спирах да си я подсвирквам. 

И като заговорихме за концерти - @Blue_Moon, без много публично оплакване, че като нищо ще запомнят кои сме и няма да ни пуснат в залата, с тези модерни технологии :lol:

Да споделя и нещо за песните в самия албум - струва ми се доста лиричен. Песните, които чух досега, са по-скоро баладични, а пък като тръгна да чета и текстовете...  :rolleyes: Не съм чула всички де, ще видим като приключа с тях. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В повечето случаи ми е трудно да преглътна главната песен на всеки излизащ техен албум. И сега така- на първо слушане (без видео) - фрагментирана и невпечатляваща. Не могат да се отрекат обаче няколко неща - смело експирементират от БигХит - сега с този емо ?алтърнатив рок, инструментала и звуковите наслоявания и пригласи са както винаги страхотни, а видеото е възхитително способно да извърти първоночалното ми негативно мнение. Виждам колко са полярни мненията, да си кажа аз и на I Need You не съм фен, но нейната емоционалност и градация в звученето се оценява високо.

Целият албум е така радващо "Бангтан" и големите страхове да не се американизира и размие тяхната си характерност се отлагат за неопределено бъдеще :) . Пoловината песни ми допаднаха от първо слушане, a другите от второ. Гордо ще потчертая, че Anpanman ми е слабост и познах, че тя ще е от трите промотирани (закчлива и момчешка, ала Boyz with fun). Най-интересна и уникална е Airplane pt.2 , добре се заиграват с латиното, да не повярваш. Превод точно на тази песен още не откривам, но хах чува се "мариачи". Хоби казва, че наистина е следствие на неговия първи Airplane, който БангПД е насърчил да се развие.  Тя е втората песен, която са изпълнили на шоуто на Елън, Куки започва театрално с ретромикрофон, после излиза Джимин и ставало латино горещо. 

 

Заснемане на фотосесиите:

 

На 24-ти е официалното им къмбек шоу:

32809607_958673674306045_412619313301474

 

На някои места практикуват интервюта с кученца:

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз като теб Бриакс, някак не съм очарована и трудно преглъщам главната песен. Не мога и не мога да свикна все още с Fake Love, ще ми трябва повече време явно. Като видео и цветове ми е дежа вю с DNA, повтарящо се някак. Много повече ме радваха предишните им мв-та, които снимаха навън, но тогава все още имаха времето да го правят. Сега от концерти, полети, тренировки и т.н. съвсем нямат такова. Не мога да не спомена орязването на Ви, все е бил орязван, ама чак пък толкова, колкото сега, никога не е било и съм мега разочарована.

И да не съм само негативна - като цяло ми харесва звученето на повечето песнии от албума, харесва ми тази тенденция тъжно-лирична-баладична.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така, най-накрая доживяхме да го видим целия танц. Без да ни показват как публиката се радва, хили, снима и вика. Много се изговори и изписа за това какво точно се случи на наградите на Билборд. На кратко, пречупено през моите очи:

- Спечелиха наградата :es: 94% - не съм проверила, ама някакъв рекорд не е ли това? :D 

- Нищо не видяхме от танца на момчетата, публиката някак беше на фокус. Не знам дали се опитаха да покажат, че наистина много им се радват, но на моменти всички тези хиления ми приличаха на "браво на вас, малки сте, има много сол да изядете, но сте симпатични". Все едно едно снизходително настроение витаеше, може и да се бъркам, това ми е просто впечатлението от вс видеа, които изгледах.

- Как ги обличат - чудехме се, дали хората, които се грижат за облеклото им, са напуснали. Нямат ли стилисти? Веднага се кандидатирам, лично ще ги обличам, един по един :es:

- Накрая изглеждаха така уморени.... върнаха се в Корея, да говорят на корейски и да си отдъхнат малко поне.

Та в Корея, танца:

 

Искам да отбележа нещо, което ми се струва толкова сладко още от първото гледане на клипа - забелязали ли сте, как Джин пее "фейк лаб, фейк лаб..." :D Сладур...

Та танцът е комбинация от много неща - нови движения, стари и познати такива и въобще... Куки... :wub:

Има и още две песни:

- големи са сладури в Anpanman

- а в  Airplane pt.2 ми се приисква да ги науча на салса...

 

И за да стане дълъг пост, видяхте ли фотосесията на dispatch...

DISPATCH-X-BTS-in-Las-Vegas-57.jpg

 

Off Topic

DISPATCH-X-BTS-in-Las-Vegas-45.jpg

DISPATCH-X-BTS-in-Las-Vegas-34.jpg

DISPATCH-X-BTS-in-Las-Vegas-67.jpg

DISPATCH-X-BTS-in-Las-Vegas-21.jpg

DISPATCH-X-BTS-in-Las-Vegas-11.jpg

DISPATCH-X-BTS-in-Las-Vegas-17.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм, на мен Fake Love ми харесва. Повече от DNA. Другото любимо към момента ми е outro-то. 

Лиричен е албумът, да, но за мене доста по-добър от предишните им лирики. Много рап и си усещам US участието, но взаимодействието се е получило мега яко.

 

@sonka88, ще обличаш 6, до седмия @Blue_Moon едва ли ще те остави да се докопаш :896767:

Аз мога да поема уроците по английски :D

 

Dispatch, о, да! Любимата:

 

33045741_10212995405214738_6686077728300

 

 

Billboard-a и хореографиите още не съм изгледала, че положението е малко 'the fox got locked up in the evil-sealing pagoda', ма ще се оправим :896767: 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@seal_reinforce, така си е, ние с @Blue_Moon сме се разбрали отдавна, няма да се караме :D

 

Вчера момчетата взеха първата си попеда, в Music Bank, йеййййй. Кой да повярва? Съвсем неочаквано, нали? :lol:

А днес - втора победа, в Music Core - все така изненадващо :)

Едно изпълнение за поздрав:

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма как да не отбележа... президентът ни поздрави  :es:

Не, нас де, но момчетата - специално за това, че BTS са на първо място в класацията за албум Billboard top 200 с Love Yourself: Tear. Целият коментар звучи като нещо, което ще влезе в учебниците. 

Изпускам сигурно някакви други неща да споделя, но това много ме впечатли :D

По този случай добавям и любимото ми изпълнение от уикенда, където са ги облекли както трябва най-накрая :wub:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честита годишнина ! За феста имаме това бижу на светата рап троица, продуцирано от Шуга и J.Pearl.

 

 

Доколкото разбирам от дискусии и обяснения, много от текста е трудно да се преведе пряко.

Ddaeng го превеждат като "Incorrect/Грешен отговор,погрешно" от звука по шоутата за оповестяване, че е даден грешен отговор. (Докато Динг-донг, пак в текста, е за верен отговор.) В песента обаче не е вкарано само едно значение.

В играта на карти Hwatu/Flower cards картите Ddaeng са най-силните карти. 3-8 Hwang Ddaeng е комбинацията, която печели най-много точки . 1-3 Hwang Ddaeng и 1-8 Hwang Ddaeng са следващите най-печеливши комбинации. 

Tекста "Stop for a second, Freeze, Ddaeng" е за корейска игра "Замръзванка", при която ако играч кръстоса ръце пред себе си и каже "Freeze" не може да бъде хващан от гонещия, но друг играч може да го размрази, като го докосне и каже "Ddaeng".

Има го този звук като училищен звънец, но също значение - оповестяване на край на нещо.

 

Речитатива на Шуга завършва с едно извито Kkeut, което в зависимост от спелинга може да означава както момент от играта с карти - броене на натрупаните точки, или със значение "край".

В речитатива на РапМон "Ти си 7Kkeut, аз съм Ddaeng" е пак от играта на карти - 7Kkeut дава по-малко точки от Ddaeng картите.

"A frog in a well/Жаба в кладенец" за корейците е идиом за ограничен светоглед, тесногръдие - целият свят се ограничава до видимото около нея и е неспособна да отвори ума си, да надскочи битието и окръжението си, да се бори за по-големи цели и мечти.

Източник

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой да знае дали не се задава нещо ново защото днес канала на Биг Хит качи видео с Шуга, а от 13 часа бг време канала на БТС не спира да качва видео бомби с членовете на групата - в първото видео беше интерпретацията им на "Черно и бяло" на Майкъл Джексън; във второто - Джин и Ви изпълняваха песента си от оста на "Хуаранг"; а третото беше изпълнение на "Ddaeng". И трите видеа са от тазгодишната Феста.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...