Jump to content

BTS (Bangtan Boys/Bulletproof Scout Boys)


Recommended Posts

BigHit нагнети сграстите като пусна "БЕЛЕЖКИТЕ, Джин, 13 юни година 22". Драматично писмо, вероятно първото от поредица, с което персонажът един вид хвърля  светлина върху събитията от албумните цикли и гордиевия възел от теории. Армитата грубо се делим на теоретизиращи и ошашавени. Новите, за които това е първо завръщане, започнаха да ожалват старите за каквото напрежение са преживели и обратно. 13 юни е датата на дебюта, а тогава Джин е бил на 22.

 

Превод на англ. от Peachsodia

 

"След като се върнахме от това море, бяхме сами.

Не поддържахме връзка, сякаш бяхме планирали да не го правим. Едва усещахме съществуването един на друг по оставените на улицата графити, ярко осветената бензиностанция и звука на пиано откъм старата сграда. В тези моменти послеобраза на онази нощ се появява като видение. Пламналите очи на Техьонг, начинът, по който очите им ме гледаха, сякаш бяха чули нещо невероятно, ръката на Намджун, която се опита да спре Техьонг и аз, който не можах да се сдържа и го ударих с юмрук.

 

Не успявайки да открия избягалия Техьонг, аз се върнах в стаите ни близо до плажа и не беше останал никой. Само счупена чаша, засъхващи кървави петна, трохи от бисквити ме връщаха към случилото се преди няколко часа. Посред всичко това лежеше снимка. На нея стояхме заедно усмихнати,а зад нас беше морето.

 

Ето дори днес просто минах пред бензиностанцията. Ще дойде денят, когато ще се срещнем отново. Някой ден ще се усмихваме заедно, точно както на снимката. Ще дойде денят, когато ще имам смелостта да се изправя срещу себе си изцяло. Но точно този момент не е подходящият. Дори днес влажният вятър духа както тогава. И в следващия момент мобилният телефон иззвъня като предупреждение. Снимките, които висяхa на огледалото в стаята, започнаха да потрепват. Виждам името на Хосок на екрана.

- Хьонг, Чонггук го блъсна кола тази нощ."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много се развълнувах днес, като прочетох това. Какви ти теории, имам само въпроси. И много ми напомня Blood, Sweat & Tears, японската версия, само че там действието не се развива точно така, и това ме обърква.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Малко съм на тръни за това, от една страна искам да вярвам на БигХит, че са обмислили добре историята, както винаги досега, и цветовете са толкова красиви, от друга - пианото и дългите погледи бавно ме убиват. Момичетата са сладки.

Докато се възстановявам:
 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Окей, това видео ме направи толкова щастлива, че изтри всичките ми съмнения... Нямам оплаквания за музиката xD (Наистина, супер е.)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Думите в началото, за усещането за света и красотата му в даден момент, настройват приятно. И , слава богу, Куки беше временно в инвалидна количка, вече се разкършва с патерица.

 

Те тъгува за РапМон, а момичето на РапМон напомня сестрата на Те.от видеото на "Стигма". Промъкват се теории, че я наглежда, но на мен не ми изглежда същата. 

20840807_462342630817808_587994090700350

 

Момичето на РапМон е трейни на JYP и се казва Oh Han Sul, набор 2000. Казвали за нея, че прилича на Кристъл от f(x). Има я във видеото на Park Jimin "Hopeless Love"

 

В изпуснатият дневник, който вдигна Джин, в този епизод се вижда цвете смералдо. Момичето на Джин не се вижда в този епизод. Може да е (не е потвърдено) Park Jiwon , кадър на JYP от Sixteen, родена 1998.

20800300_462311020820969_142392389920093

 

С обличането му не се сдържаха да направят препратка към рекламата на Пума с него :) , но все пак го нагласиха с костюм.

 

Миньончето на Те и болничната приятелка на Куки още не са разконспирирани.

Красивата танцьорка с Джей-Хоуп е Shin Ryu Jin, набор 2001, трейни на JYP.

Партньорката на Йонги е Park Jeong Yeon, набор 97, за разнообразие - трейни на SM.

 

Еха, задават се нови игри ISAC (Idol Star Athletics Championship), ще ги записват на 4 и 11 септември, а излъчването ще е октомври. Въвели са нова дисциплина - боулинг. Чакаме тук изява на Куки.

Групите засега са така:

Team A: EXO, NCT 127, Golden Child, Sonamoo, Red Velvet, Lovelyz

Team B: VIXX, Astro, Block B, Gugudan, Weki Meki, April

Team C: BTS, GOT7, DAY6, DIA, GFriend, TWICE

Team D: BTOB, ONF, Monsta X, CLC, OH MY GIRL, WJSN

Team E: Seventeen, NU’EST, SF9, Mamamoo, PRISTIN, Dreamcatcher

 

20800119_462169270835144_124775306792699

Тренировките и майсторството не са всичко. За който иска да се разтуши и покикоти на прийомите на хвърляне и разсейване на противника и обратите - еп.19 на Run BTS

 

Поздравления за BTS - "Dope" е вече в клуба на песните, появявали се 100 седмици в класацията на Билборд World Digital Songs Chart. Другите корейски изпълнители и песни в клуба са 2NE1 "I Am The Best", BigBang "Fantastic Baby", PSY с "Gangnam Style" и "Gentleman".

 

Прибавят и още една международна награда към колекцията - в категорията "Choice International Artist Award"на наградите Teen Choice Awards. За тази категория ниминации имаха също EXO, MonstaX и Seventeen, мексиканската група CD9 и латиноамериканската CNCO. SuperJunior са печелили такава награда през 2015-та.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина е нещо невероятно. В момента съм убедена, че всеки път, когато БТС се завръщат с нова концепция, това не са парчета от пъзел, а слоеве боя, които рисуват една картина и запълват празнините в старите истории. Но връзката не е хронологична, а символна и емоционална. Например момичетата се появиха едва в тази реитерация на историята, и всяка уж има своята сюжетна линия. Но също така мисля, че те отразяват взаимооотношенията между момчетата в по-голямата история, която започна години назад. Между видеоклиповете има твърде много римуващи се сцени, и също така сцени, които се римуват с други филми, книги, митове. Истината е една и тя не опира до това кой свят от всички, които сме видели досега, е реалният.

 

Този клип... леле, толкова много моменти ми спряха дъха. Особено всяка сцена, в която беше Джимин. Докато вчера момичето отразяваше Хоби, то тук то е като отражение на Джимин. Хоби спира бяга си... дали осъзнава нещо? И поражението и разочарованието (даже презрение), които излъчва Джимин, докато се обръща. 


Стаята, в която свири Юнги, е винаги една и съща, само декорът се променя в отражение на състоянието му. Може би е твърде оптимистично, но надявам се да го видим утре да се срещне отново с Гук след вчерашния филм. Малък детайл от втория филм - писмото в рамка, опряно на стената му, e на Кърт Кобейн - поредната препратка, която свързва двамата.

Историята на Намджун е толкова проста, а казва толкова много. В първия филм момичето носи косата си вързана с обикновен ластик. Във втория филм Намджун си играе с ластика, който иска да ѝ даде. В третия го оставя на излизане и спира на спирката, където разчита графитите на Те: "Won't trust. Don't trust. Can't trust." Вече е предал доверието му и е твърде късно да му помогне. (Впрочем, номерът 44 в автобуса е препратка към краткия филм Bus 44, сам потресаваща история за човешкото бездействие.)

И разбира се Те, който се предава на полицията, но виждам лъч надежда в това, че до края запазва момичето си. Начинът, по който е монтирано видеото, е интересен, макар че всички са в различни места и времена, сякаш реагират на действията му. Изборът му е фокалната точка на видеото, също както в I Need U.

Историята на Джин продължава от там, където свърши блогът за смералдо. Джин... окей, това е теорията ми, Джин се крие от вината си в измислен свят, но истината го настига, когато колата блъска момичето. Всички знаехме, че това ще стане, в момента, в който я видяхме от другата страна на улицата, нали? Изглежда като клише, но вярвам, че предсказуемостта е съзнателен избор - ние знаем какво ще стане, защото дълбоко в себе си Джин също го знае. И се завръща въпросът - какво точно става в онази нощ?

Утре сигурно ще получим някои отговори.

Редактирано от Rashi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасни! Цялото, завършено видео!:inlove: Но чуденките и въпросите продължават, даже стават повече...:D

 

Раши, мила, толкова хубаво си го описала!:kissx: Напълно съм съгласна с теб! Чудесно казано!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дадоха ни малко, а изпитвам чувство за завършеност, макар и да ми е трудно да обясня защо. Знам ги, че няма да ни оставят така, дяволите, но засега съм щастлива. Какво ли има да става на 30ти? Blue_Moon, благодаря за милите думи <3

 

Впрочем, гледах сканове на MEMORIES OF 2016 в тъмблр, нека ви представя новия си фон на работния плот:
 

Off Topic

tumblr_ou1ymqlHVB1v1lnwto2_1280.jpg

 

 

:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен ми се искаше още...:D

Прекрасен тапет! Това ми е една от любимите сцени от Fire. И най-вече погледа на Ви.:wub: Другата е като цъкаше електроннита игра и бум!:D Но и тук как изглади Джин, един път е този момент!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зайченцето ми Nochu пораства и става на 20 (21 по корейскому). Подаракът му за АРМИ е задушевен кавър с нежен аранжимент на  David Guetta - 2U (feat. Justin Bieber). Снимката е направена от ТеТе.

 

 

21150042_1552533754798520_17606474683721  

 

Подборка фенски видеа

Spoiler

 

 

 

 

 

 

 

На този си рожден ден освен обичайните всевъзможни подаръци, рекламни автобуси, плакати по спирки и метростанции, космическата му собственост се увеличава с акър марсианска земя и звезда от съзвездие Дева .Вече има гора а и друга зведа май.

 

За рождения ден на Намджун пък осиновяват кит :)

 

Идва и 2-ри септември - концертът на Seo Taiji  "Time Traveler", на който  BTS имат честта да изпълнят с него 8 песни - "As the Night Deepens,” “You, In Fantasy”, “Hayeoga”, “To You”, “Class Idea”, “Come Back Home" и още една, засега скрита песен.

Seo-Taiji-BTS.jpg

 

Тийзнаха ни с кадри от тази подготовка. Танците от "старата школа " са предизвикателство. Со им е казал, да го наричат "татко", който може го прави, Джимин използва най-уважителна форма, а Хоби тайничко го нарича "батко".  Шуга пък си изпроси покана да му види студиото. 

 

 

Джимин и Шуга вече са блондини, Те също е доста светъл. Завръщането е потвърдено за 18-ти септември. Серията започва с LOVE YOURSELF 承 ‘Her'. Вариантите на албума са 4.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди малко открих, че Джимин е роден на една дата /,но не и година/ с мен. Чудех се защо и поведението му най-много ми допада, пък то какво било..... Между другото, продължавам да не харесвам стила им на пеене /вече казах, че не е моят, нищо лично/, но ми допада много танцуването им. Имат уникални танцувални изпълнения и като ги гледах в ютуб, много ги бива и бързо да учат да имитират дори другите женски групи. Харесва ми, че лесно и естествено се синхронизират и ги уважавам за тези им умения. Като стил на танцуване, техния най-много ми допада в последно време. Дори хич да не пеят, танцуването им е зрелищно. Освен това им идва от вътре и често танцуват непланирано и между другото, като ги гледах на любителските клипчета и ми направи впечатление колко обичат танците - почти навсякъде се кълчат, май само като спят не танцуват. Другото, което ми направи силно впечатление след като ги проучих, е, че са много весели и често се смеят и шегуват,....очевидно в групата цари приятелство, държат се естествено и се хилят гръмогласно. Забелязала съм, че последното го има рядко при другите групи - там доста по-сериозно го раздават. А на тези момчета не им пука и си се хилят с глас, чак заразяват и другите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда, на фона на техните хореографии, всички останали ми се струват постни. А това с имитациите на женските групи е култово и им е любимо; особено на V и особено, когато му е скучно (другото любимо им е играенето на сляпа баба из хотелските стаи) :D

 

А за танцуването, шапка им свалям. Освен талант, това си иска и изнурителни репетиции. Особено трудно е било за някои в началото, все пак не всички са били на едно ниво. Но постоянството си казва думата.

 

Умирам с V, все не мога да реша тука, танцувалните или артистичните му заложби са по-големи :896767:

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, seal_reinforce написа:

Мда, на фона на техните хореографии, всички останали ми се струват постни.

 

  На мен ми допадат движенията и танците на Джимин и подскоците с превъртане "ала нинджа". Харесва ми и спокойствието му, сякаш уравновесява по-щурите в групата. На Ви харесвам особения личен стил и това, че все прави муцуни, и от гледна точка на лицето, неговото е най-изразително, прилича ми на комикс герой понякога, макар и леко разплакан/тъжен. Всъщност заради нацупените устни (особен вид устни), ми изглежда като тъжния клоун Арлекин от книгата/анимацията за Буратино (руската версия, а не италианската).  Ви е и кибритлия, забелязах, че избухва лесно и имаше един клип (от смесен характер, нещо фен-ско беше, не мога да го намеря сега, иначе бих го споделила), в който фенове бяха заснели как той налита на бой, а друг от групата го теглеше назад, за да не стане сблъсък и то пред камерите. Млад е, и това се отразява и на стила му. Всъщност, те всички могат да ми бъдат деца, но ги наблюдавам, защото ми е интересно поведението им. Хвърлям око и на другите групи, пак по същата причина. :)

И едно голямо дете с малки деца:

 

Off Topic

 

 

Off Topic

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, заповядай:

 

tumblr_omdsabWtQd1v9ua9fo1_250.gif

 

 

 И нещо от лийд-денсърите (ма пък, за мен V влага повече чувство :inlove: ):
 

 

 

В моята класация, стожерът на спокойствието е RapMon. И начинът, по който ги обгрижва като майка-квачка, особено на пресконференции и интервюта, при които трябва да се говори на английски :896767:

Но да, Jimin е по-уравновесен (избухна чак накрая и удивително много напомняше тая :panda-145: ) от някой, заради чийто неконтролируем хилеж, долното видео е рязано и напасвано сигурно сто пъти (че и успя да се поогледа в огледалото, по средата на всичко; пъпка ли си откри, що ли :28558: ):

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам, не знам, seal. Но за мен да налетиш на бой на: фен, папарак, журналист или просто минувач, пред камерите не е на добре. А това направи V и затова сметнах, че е по-безразсъден и избухлив. Нали знаеш, че човек цял живот гради репутация, но една минута стига, за да я съсипе. Добре, че се намеси някой от групата и го извлачи назад. Опитах се да намеря клипът, но не успях понеже е от общите и смесените, то той не е целия с това, а само последните 20-30 секунди от него /края/, са с V и избухването му. Но пък и това показва голяма доза емоционалност, в смисъл, че само емоционалните хора реагират така, сдържаните - не. Пък за творец, певец и артист, емоцията винаги е от полза. Аз не осъждам момчето, далеч съм от тази мисъл. Просто наблюдавайки отстрани си правя изводи и обобщавам. Интересно ми е да наблюдавам именно поведението им. И аз вече си имам любими персонажи от групата и това са тези, които са ми интересни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това не го вярвам докато не видя въпросния клип. Според мен Ви е един от най-кротките в групата. Винаги се е държал много добре с феновете, да не говорим за фенските срещи колко мило се държи, че и по-разни класации беше за най-добро поведение. Плюс съм гледала камери на случайно засекли го фенове, не съм видяла никаква избухливост или по-грубо отношение. Последно помагаше на девойка, която го преследваше да го снима и падна. Нашия веднага и се притече на помощ да я дига.

Дори и избухлив да е - не ми пречи, но просто не е така. А пък колко срамежлив и стеснителен беше при ревютата за Хуаранг, голямо червене падна - чак не го очаквах толкова да се притеснява.

А на сцената е невероятен, страшно артистичен и наистина влага много чувство.:inlove:

 

БТС включиха таймер за отброяване на времето: Тук

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз се чудя, каква точно ще да е била ситуацията. Той обикновено е кротък, че чак отнесен, витае си там някъде или си говори на два гласа в разни артистични етюди :896767:

Почти едно към едно с героя си в Hwarang, като за него беше писана тая роля.

 

На сцена е друго, влиза в доста секси образ, всичко друго, но не и добро дете. Здрав сърцетуп ми докарва :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...