Jump to content

Miracle in Cell No.7 (2013)


Recommended Posts

spacer.png

 

Miracle in Cell No.7 (2013)

Страна: Южна Корея

Година на излъчване: 24 януари 2013

Времетраене: 127 мин.

Жанр: Драма 

Режисьор: Lee Hwan Kyung

Субтитри: Английски

IMDB

 

Участват:

Ryoo Seung Ryong като Lee Yong Gu

Park Shin Hye като Ye Sung

Gal So Won като young Ye Sung

Jung Jin Young като Jang Min Hwan

Oh Dal Su като So Yang Ho

Park Won Sang като Choi Chun Ho

Kim Jung Tae като Kang Man Beom

Jung Man Shik като Shin Bong Shik

Kim Gi Cheon като Elder Seo

 

Резюме: Във филма се разказва за Йонг Гу (Ryoo Seung Ryong), обвинен и осъден за убийство, с ум на 6-годишно дете, който се озовава в килия заедно с едни от най-закоравелите престъпници. За съжаление животът му в затвора без неговата дъщеря Йе Сънг (Kal So Won) е почти невъзможен, поради което неговите съкилийници скрояват невъобразим план да я вкарат при тях...

 

Награди:

2013 (49th) PaekSang Arts Awards - Most Popular Actress (Park Shin Hye)

 

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

С РУСКИ СУБТИТРИ

РУСКИ СУБТИТРИ

ОНЛАЙН С РУСКИ СУБТИТРИ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забавен, тъжен, комичен, трагичен - с една дума човешки филм. Ще ви накара и да се смеете, и да плачете,  и да се ядосвате, и да се възмущавате. Но със сигурност няма да ви остави безразлични. Чудесен Ryoo Seung Ryong и много сладка Kal So Won, която прави също много забавна роля и в Birth secret.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Увлекателен и трогателен. Филм като приказка, написана от корейци за корейци, и за любители на корейските филми. Съдържа средно добър сценарий, адски чаровни герои и всякакви емоции носи.

Сълзи и смях се редуват, предимство е, че повечето събития са забавно поднесени, и неусетно разбираш краят. И го приемаш. Приех всеки образ в затвора присърце, защото са инфантилно-сладки и допринасят за усещането на филма. Много точно подбрани актьори. Силна роля за Рю Сънг Ньонг, но добре, че нямах време (и възможност) докато гледам филма да мисля за състоянието на героят му, но малката Kal So-Won обра възхитата ми. На моменти засенчи всички големи актьори. Щеше да е добре да се насочи повече вниманието за смъртната присъда, но пък ми хареса, как бе поднесено за зрителя. Приятен филм, точно какъвто го очаквах. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филма предизвиква буря от емоции в човешката душа и именно това го прави толкова добър. Комичните и драматични моменти се преплитат и преминаването през тях, както и през самите истории и различните персонажи е плавно и неусетно. Изключително трогателен и човешки филм, със страхотни актьори, които озаряват екрана със своята индивидуалност и непренуденост и сценарий, докосващ и най-дълбоко закътаните чувства. Много силна роля на Рю Сънг Ньонг, талантлива Кал Со Уон, отново добро представяне и на О Дал Су и на останалите, които няма да изброявам поименно, но в никакъв случай не омаловажам. Рядко добър филм с толкова добър каст. Напомни ми на Harmony, чието действие също се развива в затвора, но там главните действащи лица са жени. 

Не мога да се сдържа и ще посоча, че отново оставам потресена от корейското правораздаване и в тази връзка ми се искаше да видя какво се случи с органите, провели подобно незаконосъобразно разследване и постановили смъртна присъда, както и с човека, отговорен за това. 

Един филм за хората, за добрите, добросърдечни хора, за това как живота се обърква ненадейно, за любовта, милосърдието, човечността, нуждата от разбиране и подкрепа. Филм, който трябва да се гледа не само от почитателите на корейското кино, но и като цяло от обичащите киното. Силно го препоръчвам. Заслужава да се види. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми напомни на ред от Вапцаров "в затвора попаднал на хора". Защото несправедливо обвиненият баща със сериозно заболяване не срещна такива извън затвора - нарочиха го, обвиниха го, принудиха го да бъде жертва. И за какво? За да си избие комплексите някакъв големец? Като беше толкова важен тоя големец и имаше властта и парите, не можеше ли приоритет да му бъде истината за смъртта на детето му? Явно не. Важно за него беше да има наказан. А затворниците бяха всички супер сладури. Почти веднага схванаха кое как е станало и подеха опити за възтържествуване на правдата. Е, трудна задача. А малката разкошна героиня им беше слънце и ангел в тяхното ежедневие. Както се смееш, така почват и да ти текат сълзите и редуваш тези състояния. И аз силно препоръчвам, ако ви се гледа нещо за душата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, че се повдигна тази тема, за да гледам този прекрасен филм. Стабилно си поревах и се усмихвах и пак си ревах.... Много добър! Няма да повтарям всичко положително опиасно по-горе, а само ще го препоръчам за гледане. Много докосващ..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...