Jump to content

Recommended Posts

liargame2-banner-1.jpg

Заглавие: ライアーゲーム (по едноименната манга на Шинобу Кайтани)
Епизоди: 9
Език: японски
Жанр: психологически трилър
Телевизионен канал: Fuji TV
Период на излъчване: 10.11.2009 - 19.01.2010
Официален сайт: Fuji TV
Субтитри: Български
----------------------------------------------------------------------
Участват:
Тода Ерика - Канзаки Нао
Мацуда Шота - Акияма Шин'ичи
Кикучи Ринко - Кацураги Рьо
Судзуки Косуке - Фукунага Юджи
Кичисе Мичико - Ери
Уатанабе Иккей - Танимура Мицуо

Такей Еми - Хирока Саеки

Джута Юки - Макизоно Уатару

Хосода Йошихико (епизод 6)

Сюжет:
Наивната Канзаки Нао и гениалният измамник Акияма Шин'ичи не са чували нищо за Секретариата на "Игра на лъжци" повече от две години и изглежда сякаш най-накрая са успели да се отскубнат от ужасната му хватка. Но, ненадейно, Нао получава нова покана за игра, която за пореден път я принуждава да участва. Този път, тя трябва да се съюзи не само с Акияма, но и със стария си противник Фукунага, за да се изправят пред друго трио от коварни лъжци в серия от типичните за сериала психологически игри.

Вторият сезон на напрегнатия трилър ще ни запознае и с нов персонаж: младата Кацураги Рьо - единственият човек, който някога е побеждавал Акияма в битката на умове.

Епизодите в avistaz / Eпизодите в Zamunda :subs:
Епизодите в Мастърс :subs:

онлайн с бг субтитри :subs:

онлайн с бг субтитри :subs:

онлайн с бг субтитри :subs:

Линк към Сезон 1


:essub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оооо втори сезон почва с пълна сила. Става все по-интересно.

Показаха и едно по-различно, по-реалистично лице /поне според мен/ на Нао-чан

 

оказа се, че и тя не е толкова глупава и може да лъже дори и с идеалистични цели.

 

 

Благодаря за субтитрите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само я развалиха, мен ако питате. Тя трябваше да си остане идеалистичен персонаж като противополжност на всички. Можеха просто да прехвърлят тази идея на Акияма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Parab, може би имаш право, но нали персонажите трябва да се развиват било към добро или лошо. Аз обичам героите да се променят. След време може да се преобрази отново към наивната Нао-чан. Това не се знае ще видим с какво ще ни изненадат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:) Ми не е ли разваляне

- да лъже...

 

Обаче ако и тук продължаваше да бъде толкова идиотски наивна, вече щях да се удуша сама. :twisted: Евала, че мисловните й процеси се задвижиха по друг начин :D .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обаче ако и тук продължаваше да бъде толкова идиотски наивна, вече щях да се удуша сама.

Именно. Значи в крайна сметка е хубава промяна. :D

Иначе присъствието на Акияма малко ми се позагубва тези първи епизоди. Явно пазят най-хубавото за срещата с Кацураги.

 

Да. Мога да се съглася, че Акияма леко се губеше, но за сметка на това Фукунага преиграваше и за двамата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като цяло се кефя на промяната у мацката, ама нещо не могат да ме грабнат загадките в тая част толкова (не знам защо). Щях да се накефя и ако малко бяха променили формулата на епизодите и сетинга (знам, че така нямаше да е толкова лайър геймско, ама все пак).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ме изкефи трети заради играта и особено четвърти епизод, заради началото, когато Акияма се прави на Нао... Уникална игра на Шота !

Останалите неща са почти същите, ама дали не намекнаха за нещо повече между двамата в четвърти... Или просто само на мен ми се иска...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... ама дали не намекнаха за нещо повече между двамата в четвърти... Или просто само на мен ми се иска... 8)

 

Относно романтични отношения между Акияма и Нао мисля, че са по-скоро плод на нашите желания.

 

Интересното в тези две серии за мен бе загатването за силата на Кацураги.

В играта на карти тя успя да вземе възможно най-силната ръка.

 

Дано не ни подведат в бъдеще.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и на мен ми е много чудно , аз не виждам някаква романтика ..но пък от друга страна се предполага,че трябва да има нещо между Нао-чан и Акияма... незнам ще видим, като изгледаме всичките серии... относно за това как са поизменили образа на НАо-чан от напълно невинна..на мен така ми изглежда по-интересно не може да е вечно наивна....

доколкото разбрах е направен и филм " Liar Game: The Final Stage" който излиза на 6 Март 2010.... може би във филма ще вкарат малко романтика относно Нао-чан и Акияма,да се надяваме... не че сега не е интересно,но няма да е лошо и това....

предполагам всички са гледали Teaser за филма..но пак ще го пусна за всеки случай ...

http://www.nipponcinema.com/trailers/liar-game-teaser/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пети епизод е страхотен! Играта, която им дадоха, ще ги забърка в големи каши май.

Трудно може да се разбере кой как ще лъже. Много интересно става... Както в най-добрите моменти от първи сезон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мене ми е интересно кой в крайна сметка е организаторът на играта. Нищо чудно накрая да измислят нещо неочаквано от типа огранизаторът да е Нао .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като знам за колко време изгледах първият сезон, си бях казал да изчакам всички серии... Но не можах да издържа на изкушението! Нао си е същата, няма никаква промяна в нея или поне аз не виждам. Ама направо се размазах от кеф на първите два епизода. Всичко е точно като в в първият сезон. Идиотски викове, психопатски смях, Нао скача и се радва... нямам думи просто Руската ролетка с 24-те патрона беше много яка, макар че някои от стратегиите ми бяха странни. Това че другият отбор сложи също патроните си един след друг, само защото са чули че и другите ще направят така, ми се стори малко нереалистично. До последно вярвах че са сменили поне едно патронче (което няма да промени силата на тежеста) за да ги подлъгат.... Абе доста интересно беше Играта на покер не ми е много интересна, защото по принцип не харесвам картите, но да видим какво ще стане.

 

Не знам дали ги имаше толкова често (в 1-ви сезон), тези моменти в които си представят как нещо се случва, ама тука адски много радват. Особено Ерика, какви физиономии прави. Тази роля направо я владее до съвършенство. Не знам дали съм го казвал вече, ама на следващото събиране, фест или каквото и да е, предлагам наистина да изиграем някои от тези игри помежду си. Примерно тази със стационарната ролетка, може да се игра дори на хартия.

Покера ще е адски забавен за игра. Това обаче с перфектното цепене на картите ми показа едно нещо, за което се двоумях. Якияма 100% е някое генийче. Мен ще ми е трудно да си представя картите визуално, дори след второто разбърване, като мо след 12-тото както го показаха... Ама стана надлъгване в тази игра

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

5-ти епизод... ех как можа да свърши толкова бързо? Вече е ясно, че тримата предатели са ангели... + Нао... Ако Фукунага казва истината..Всъщност даже и за Акияма не съм сигурен вече. Ще стане страшна параноя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чакай да стигнеш до 7-ми... Направо ще ти запуши главата от обрати.Наистина е пълно с психологически войни и предварително обмислени ходове. Мислех, че най-накрая ще видя миналото на Кацураги и Акияма, но го оставиха за последните два епизода...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, не, не 7 епизод направо ме разби то бива да са толкова умни и изобретателни ама пък чак толкова... Зави ми се свят от обрати :D

И в крайна сметка най-много ми хареса момента когато

хората на Акияма се заключиха в стаите простоооо умрях от кеф като им видях физиономиите на всички от отбора на Катсураги

 

Благодаря на Ragnos за превода и дано останалите 2 епизода да излязат скоро с бг субтитри и разбира се филма. :green:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първият Liar Game си ми остава любимият японски сериал. Сега вече добавяме и вторият сезон към него, защото мисля да не ги сравнявам, а да гледам на тях като на едно цяло. Много се забавлявах докато гледам, във всички серии имаше доста тръпка. Като цяло игрите във втория са малко по различни и се наблегна повече на съперничеството между Акияма и Катцураги. Те двамата обаче си четяха мислите и бяха много еднакви... което от своя страна доведе до мислене няколко хода напред и множество обрати. Важното е, че накрая Нао-чан отново спаси деня, както само тя си може.

 

Наистина бяха прави, че тази игра не е само за лъжи. Лъжите и това да вярваш в някой, вървят ръка за ръка. Можеш да излъжеш някой само ако ти повярва. Получи се малко не като " Игра на лъжци", а като "игра на това хората да почнат да си вярват един друг."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...