Jump to content

Recommended Posts

52079l.jpg

 

Rozen Maiden

 

Оригинална творба: PEACH‐PIT
Озвучават: Чиба Чиеми, Санада Асами, Оосака Рьота и др.
Тип: ТВ
Жанр: екшън, драма, фентъзи
AniDB и MAL: AniDB // MAL
Държава: Япония
Година: 2013
Епизоди: 12
Времетраене: 24 мин. на епизод
Резюме: Трети сезон на Rozen Maiden поредицата.

 

Линкове: 
- в момента не са налични подходящи -

(При интерес, попитайте в коментар дали все още може да се открие)

 

________________________________________________

Бележка: Ами най чаканото от мен аниме за годината няма какво да шикалкавя! :D Още преди време, когато приключих Трауменда ми се искаше още и още от невроятните образи на Шинку, Суисейсеки, Хинаичиго и останалите creepy куклички, а още миналата година, когато видях, че от Peach Pit ще ни зарадват с продължение нямаше как да не потривам доволно ръце и да очаквам Юли месец! А саудтрака е поверен отново на Ali Project - какво повече да иска човек освен да дойде въпросната дата по скоро?!  :icon_sunny:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Често, когато човек има огромни очаквания към нещо остава разочарован в повечето случаи. В известна макар и минимална степен (понеже говорим за завръщането на едно от най любимите ми анимета) така се почувствах и аз след като изгледах този първи епизод. Този път ще почна от хубавите неща, а такива просто НЯМАШЕ как да не има.

 

Големият отличник в този трети сезон е арта! Безспорно и куклите и цялостната обстановка в света на Роузън Мейдън бяха претърпяли обновяване просто си личеше наистина как са се отразили тези 7 години от последната серия на втори сезон през 2006-та до сега. Особено ме впечатлиха крилата на Суигинто, света от сънищата, където намериха Соусейсеки и накрая сцената с Шинку в/у паяжината. Музиката беше отново на ниво все пак Ali Project за интро, но може би тук е време да почна с недоволствата..Липсата на Шинкичи Митсумуне като композитор на музиката по време на действието в сериите се усещаше определено. В предишните два сезона въпреки, че не бяха направени с такъв ресурс, спойката м/у история/арт и музика беше невероятна! Просто толкова добре си пасваха сцените с мелодиите композирани от Митсумуне, че чак човек го полазват тръпки. Bara no Jubai особено беше нещо невероятно още си я пазя и слушам заедно с другите неща от саундтрака. И евала му на човека за Роузън Мейдън в предишните сезони направо си беше оставил ръцете също както и при Зеро но Тсукаима, където пак той седи зад композициите и там с много силни сцени макар и със съвсем друг заряд от RM в повечето случаи. Тук обаче тази магия я нямаше..нямаше го и сюжета!! :D Бяха събрали с преработки нещата от предишните два сезона явно като рекап за зрителите, които почват да гледат от трети сезон...poor foolz! Роузън Мейдън е ГРЕХОТА да скочиш на новото без да си гледал останалите епизоди особено в епизод поднесен по този начин. Тука все едно някой беше хванал дистанционното и превърташе двата сезона през огромни интервали. Затова директно трябваше да почнат с новата история с кратък рекап 5-10 минути не да ми заемат целият епизод с общо взето излишни неща. В края на краищата накрая се видя накъде отиват нещата (тоест, че това изгледаното досега е излишно и всъщност трети сезон почва от втора серия не от първа), а честно казано не съм сигурен, че ако някой почне да гледа директно от този сезон ще схване за какво иде реч. :dunno:  64061091.gif  :bee:

 

Все пак въпреки, че началото не беше такова каквото исках нищо не може да ми отнеме радостта от завръщането на Джун, Шинку, Суисейсеки и компания! Сигурен съм и че ще се видят доста интересни неща в този сезон и дано да са приготвили по добра спойка на компонентите в следващите епизоди. Защото Роузън Мейдън НЕ МОЖЕ да тъне в посредственост – не и след тези два великолепни сезона от преди 7 и косур години! cigarl.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Липсата на Шинкичи Митсумуне като композитор на музиката по време на действието в сериите се усещаше определено. В предишните два сезона въпреки, че не бяха направени с такъв ресурс, спойката м/у история/арт и музика беше невероятна! Просто толкова добре си пасваха сцените с мелодиите композирани от Митсумуне, че чак човек го полазват тръпки. :D

 

Шинкичи отново е композитор тук, просто музиката звучи малко по-различно, но има време да влезе във форма.  :) А и няма достатъчна база за сравнение само от един епизод. От първия епизод ми направи впечатление темата на Суйгинто - сигурен съм, че целият OST ще бъде страхотен. :3 Иначе и аз слушам стария вече 8 години, защото такива саундтраци се срещат много рядко.

 

Честно казано съм приятно изненадан от резултата, въпреки първоначалните ми опасения. Има някои странни неща, но за тях не са виновни Deen, а различията между анимето и мангата. That awkward moment when you realize... че всичко, което обичаш, е измислено от студиото и изобщо не съществува (или е тотално различно) от мангата. Явно прекалено много съм свикнал с версията на Nomad, защото много неща ми се видяха странни - Суйсейсеки е направена добричка, кажи-речи се припокрива с Хина по характер, а аз искам да си е същата злобна кучка като преди.  :28558: В старата версия Суйгинто беше много по-трагична и будеше състрадание; тук изглежда просто зла без причина. Сякаш по-голямо разнообразие в характерите имаше преди, всяка кукла беше неповторима. И тук има време да стане така, надявам се да се справят добре с адаптацията и чакам с нетърпение втори епизод.

 

Аз не съм чел мангата, но от коментарите разбрах, че първият епизод покрива всичките 7 или 8 тома на старата манга (в зависимост от изданието) и реално адаптацията на новата манга започва от втори епизод, вече с големия Джун. А беше шок да науча, че не само втория, а и първия сезон е бил почти напълно оригинална история, която няма много общо с мангата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда прав си в екипа е на този сезон, а аз си мислех, че отсъства понеже в първи епизод озвучаването беше доста различно от това, на което той е способен по принцип и оттам предположих, че не участва сега. 

 

За куклите поне според мен е все още рано да се правят изводи понеже това, което се видя в този първи епизод беше прекалено омешано - дават някаква ситуация за 3-4 минути и след това скачат напред във времето за нещо съвсем различно. Определено не беше хомогенен епизод, но предполагам от следващият нататък ще гледаме нормално развито действие. Суигинто я дадоха в момента, в който беше баш антагониста познат от първи сезон.

 

Мангата е преправена за предишните сезони, но пак има доста допирни точки докато тука са си позволили доста интерпретации за да се каже, че има нещо кой знае колко общо с тях, че на места и с мангата. Примерно, когато Джун и Шинку сключват договора помежду си и в мангата и в първи сезон на анимето Суигинто не се появява лично, а праща една кукла (в анимето клоун, а в мангата мечо Пух), която ги напада. Това с Хинаичиго пък въобще го нямаше в анимето, нито случката с Томое, нито това с намесата на Киракишоу (седмата кукла! отначало я помислих за Барасуишо, но не беше тя) единственият общ елемент беше момента, когато Шинку получи нейната розамистика. :) Общо взето този епизод прави по скоро обзор на нещата станали в първата манга като от следващият епизод вече ще са събитията от следващите чаптъри тоест втората манга излязла 2008-ма поне така рабрах. 

 

Много се радвам, че се включи пич понеже тука малко процеса с коментирането по принцип не върви както ми се иска, а конкретно за това аниме е наистина жалко само един човек да го отразява! Rozen Maiden = стил и класа!!! :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето, от втори епизод вече присъствието на Шинкичи започва да се усеща много по-осезателно. Имам чувството, че парт-тайм колежката ще играе голяма роля и добре че не започнах да чета новата манга, че сега нямаше да ми е интересно. :28558: Сега обаче мисля да я чета след всеки гледан епизод, за да следя колко е точна адаптацията и дали правят някакви промени. Първият чаптър отговаря на втори епизод, даже в анимето са махнали комичните моменти и е станало по-сериозно. Ендингът е страхотен! Оупънинга е типичния за ALI Project, само че ми се струва прекалено весел, трябваше май някакъв по-дарк да бъде.

 

 

Без първия епизод нямаше да са ясни някои неща, например когато Джун получи съобщение от себе си в основното училище, когато става ясно, че заедно с Канария се бори срещу Киракишо (другите явно са мъртви?) и не може да я победи.

 

 

Прави ми впечатление обаче, че eyes-catch-a е доста статичен - само един надпис "Розен Мeйдън" и нищо друго, а в старото аниме какви анимации и музики бяха, то цигулки, то чудеса. :28558: Нооооо нищо, не ми е проблем стига анимацията да се задържи на ниво. Доста гадничък изглежда менидръжа с тия пъпки, ама явно това им е била идеята. xD Очаквам с нетърпение да се появят и другите образи.

 

Нещо май се засилиха да издават и мангата, новия девети волюм излиза след три дена, а предния осми излезе на 19.12.2012. Сигурно с излъчването на анимето ще се засили популярността и на мангата. Като гледам колко нови проекти са подхванали Peach-Pit, дано да се справят. XD Между другото, от официалния туитър на анимето постоянно постват скрийншоти, сторибордове, снимки и други интересни неща: https://twitter.com/rozen_anime/media/grid. Първия блу-рей / dvd излиза на 30.08.2013 и ще включва само първия епизод, а това е обложката:

 

 

 

BPEx1blCUAEZAIY.jpg

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе още не се усеща мен ако питаш. Ти сам го каза, че тази мрачна атмосфера, която беше в предишните сезони тук засега липсва, но има време още не се е появила Шинку и не са започнали битките в N-field-a там вече ще се види колко всъщност струва този нов сезон. Иначе да определено започна по сериозно, но все пак отново трябва да отчетем липсите на основните двигатели на комедията досега - Хинаичиго, Суисейсеки и детектив Кун Кун!   :D Минаха само с Канария, което пак не е малко. A колежката лично на мен ми допадна като арт и поведение, определено приятен персонаж, само да не се окаже медиум на някоя кукла-злодей, че в Роузън Мейдън нещата не винаги са такива каквито изглеждат на пръв поглед, Суигинтоу е точният пример. За оупънинга и аз съм съгласен, че трябваше друга по мрачна песен така както беше с Kinjirareta Asobi - култово парче, което ме запали да си изтегля дискографията и да почна да слушам ALI Project. Между другото много ми хареса това с тези времеви линии и различните перспективи за Джун, доста добра идея както и да го погледнеш остава да видим как ще я доразвият!  :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Върнаха една от мелодиите от старият саундтрак и то на калъп със Суигинто!  :panda-145: Действието обаче върви доста лежерно явно подготвят внимателно сцената за шоудауна с Киракишоу. За незапознатите с историята на първата кукла от 7-те бяха основно нещата в този епизод, но въпреки, че съм наясно с тях нямаше как да не се зарадвам на тази изненадваща поява. Сега остава да върнат Суисейсеки и мога да полея случая! :D Все още не намирам отговор на това

каква е целта на идването на Шинку в този паралелен свят, ясно че се очаква нещо от порасналият Джун, но какво точно..

Наистина се надявам да отпуснат повече епизоди особено ако мислят да придадат някаква завършеност на Роузън Мейдън сагата, а това аниме действително го заслужава. Ендинга взе да ме кефи доста явно ще го чакам да излезе на флак! 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Коя песен са върнали от стария ОСТ? Ако е темата на Суйгинто, тази, за която говориш, е съвсем нова. :/

И аз се чудя вече накъде ще го завъртят, май нещата отиват към един голям клифхенгър за край на сезона. Прочетох (но не знам доколко може да се вярва), че последните епизоди покривали по чаптър и половина всеки, значи малко са забързали темпото. Имам някакво усещане, че Сайто ще се окаже медиум на Киракишо. :panda-145:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда така е даже намерих и с коя мелодийка точно я сбърках..

Доколкото знам ще има горе долу завършеност това аниме спрямо събитията, които обхваща от мангата и донякъде си имам на идея какво точно ще стане, но ще видим дали ще позная. Засега сравнявайки работата на Номад и техните интерпретации спрямо "оригнала" на Peach Pit поверен на Deen първите са на светлинни години от вторите във всяко отношение! Е айде може би по арта отстъпват на места...Радвам се много, че гледам любимото ми аниме отново в действие, но дума и не може да стане за съпоставка с предшествениците му. Просто начина по който се развиха тези анимета на Номад по тази манга беше "правилният" ако мога така да се изразя и трябваше те да си довършат историята, а от Peach Pit и Deen вече да си работят по техните си неща..пак са добре дошли! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последната четвърт вече нещата си дойдоха на място и динамиката на действието се засили като нещата придобиха заряда от първите два сезона. Като преломен епизод бих описал 9-ти, от тогава до сега нещата придобиха съвсем друг привкус. Жалко обаче, че епизодите са толкова малко искаше ми се поне да ги изкарат до 20, а сега остана само един и толкова. И все пак шансовете за продължение си ги има. Колкото до самите събития не може да съм по доволен като драмата достигна наистина добро ниво. Шинку явно ще приеме оригиналното си тяло, а какво ще стане със Соусейсеки остава загадка до последният епизод този четвъртък, за който естествено нямам търпение. Хареса ми включването на Канария като този път наред с комичните елементи тази кукла се намеси доста впечатляващо в кристализираният свят на Киракишоу. При нея ми харесват доста мелодиите, които възпроизвежда с цигулката, наистина добър подбор като сцената в която засвири ми е една от любимите в това аниме. Колкото до Киракишоу

вярно, че е доста крийпи дори на фона на останалите кукли, но честно казано започнах малко да я съжалявам и дори да й симпатизирам. Наистина искаше да си намери медиум и някак си останах с чувството, че тази кукла така и остана неразбрана относно мотивите си. Мисля даже, че щеше да се получи по-добре ако порасналият Джун и беше помогнал по някакъв начин. Все пак ще изчакам и последният епизод като се надявам да я върнат по някакъв начин, наистина ще е тъжно ако приключи така.

  Каквото и да стане в 12-тата серия обаче останах доволен от тази адаптация по мангата, а по едно време се опасявах, че ще затъне в посредственост, което е недопустимо за марката Роузън Мейдън! Явно не е трябвало да подценявам оригиналната творба въпреки, че ако я сложа на кантар с предишните сезони те пак си бият по точки. Ехх поне да бяха запазили предишното музикално оформление, сега щях да съм още по доволен ама нейсе...стига съм се лакомил! :D

 

А ето и въпросната соната на Канария, явно не само на мен ми е направило впечатление след като толкова бързо го ъпнаха

 

http://vbox7.com/play:4dc6e941e7

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...