Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Kyo, Koi wo Hajimemasu (2012)

Страна: Япония

По мангата на: Kanan Minami (manga), Taeko Asano

Премиера: 8 декември 2012 г.

Времетраене: 120 мин.

Жанр: Романс

Режисьор: Takeshi Furusawa

IMDB

                  

 Участват:

Emi Takei - Tsubaki Hibino

Tori Matsuzaka - Kyota Tsubaki

Fumino Kimura - Nana

Sho Aoyagi - Hananoi

Kento Yamazaki - Nishiki Hasegawa

Yua Shinkawa - Sakura Hibino

Rin Takanashi - Arisa Yamauchi       

Erina Dawkins – Misaki

Reiko Fujiwara – Kana

Saki Takaoka - Kyouka Kanzaki

Hiroaki Murakami - Keita Tsubaki

Yumi Asou - Setsuko Hibino

Hatsunori Hasegawa - Shoichiro Hibino

Taikou Katoono

Hirona Yamazaki

Ayane Sakai

KENTA

 

 Резюме: Във филма се разказва за ученичката Цубаки Хибино (Emi Takei), която се стреми да стане най-добрата в класа, но за съжаление не успява. Любимото ѝ занимание е да прави прически, най-вече на малката си сестра, без да може обаче да се подложи сама на това. Новата учебна година я изправя пред ново предизвикателство – да стои на един чин с най-грубия, но и най-умния ученик в училището, Кьота Цубаки (Tori Matsuzaka). Заради пререканията им Цубаки Хибино реже косата на Кьота, при което той иска в замяна тялото ѝ. Историята между двамата се задълбочава след една неочаквана целувка, но пред връзката им се изправят нови трудности...

:essub:

 

:subs: Сваляне с български субтитри 

:subs: Сваляне с български субтитри 2 

:subs: Онлайн с български субтитри

:subs: Онлайн с български субтитри 2

:subs: Онлайн с български субтитри 3

Сваляне с български и английски субтитри

Руски субтитри

Сваляне с руски субтитри

Онлайн с руски превод

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле, леле! Кенто дали не засенчи батко си Тори?! В Клонингите Тори нямаше равен, но тук Кенто достойно му партнираше.

Странно, но сякаш гледах два различни филма. Първият час беше казано всичко и за мен лентата свърши след кадрите с бялата мечка. Весела, игрива и симпатична история представиха в началните минути. Тя наистина ме разведри и усмихна. След това нещата тръгнаха по добре отъпкания път - главоломно надолу, понеже разтеглиха безидейно продукцията и внесоха мелодрама в цялата история. Накрая разбрах, че за мен Тори и Еми ще си останат винаги брат и сестра. Просто в Голд беше най-доброто им съвместно участие.

Иначе кастът беше безкрайно симпатичен. Освен главните, появата на Шо Аояги, Маки-чан и малката сестра на героинята на Еми, внесоха допълнителна искра в заглавието.

Музиката поне я признавам. Пускат я доста често и така компенсират донякъде с пропадналия сценарий. Много известни изпълнители са направили песни за Ост-а, който е изключително богат и приятен за слушане.

Ето пример с едни мои любимци: Sekai no owari - Starlight parade

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ми хареса! Сладък филм!  И героите са сладури! Отдавна не ми се беше стопляла душата с ученически филм. Макар че разглежданите проблеми са си общочовешки. Tori Matsuzaka хич не мяза на ученик тука, но обратното нямаше да ми допадне. Бях приятно изненадана от естествено мъжкото му поведение и вид, бяха ми омръзнали слаботелесни мачовци по японските филми. И все пак това са подробности, най-доброто беше естественото и непресторено присъствие на екрана, браво на момчето, много добре игра, изключително доволна съм от него. Emi Takei също ми хареса. Винаги ми е хубаво да видя как героинята от невзрачно Пепеляшче се превръща в Красавицата. Добре, че и беше нормално момиче, а не типичното врескало-чан. Между другото, много хубави японки има във филма. Както си им се радвах, изведнъж се опулих от думите й – трябвало да учи много, висока летва си била поставила, да влезе след училище - къде мислите? – в някой си Васеда и Софийския университет. Те това като прочетох… връщах няколко пъти да го видя – така си пишеше… Сигурно преводачката нещо като чувство за хумор проявява… Ама пък първото е много престижен частен университет в Япония, несъвместимо е… да не би пък да имат някой със същото име? Както и да е. Препоръчвам силно филмчето, аз ще го гледам пак с удоволствие!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен много ми хареса, дори се замислих за превод, макар че японско не съм превеждала досега. Наистина сладко филмче за израстването и намирането на себе си заедно с любовта. Актьорите бяха много сладки, много им се радвах през целия филм - радваха окото и играха добре. :) Това за Софийския университет си мисля, че преводачката се е объркала и най-вероятно става въпрос за Токийският университет (трябва да проверя при другите субтитри как е, защото и аз го гледах с руски суб. ) 

P.S.: Наистина има Софийски университет в Япония: japan-tokyo-sophia

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хахах! В Япония наистина има университет, наречен София. Преди години и аз се учудих като научих, че съществува подобно учебно заведение, но го има (бяха приели едно Джони там - голяма изненада беше). Японците са взели името от гръцката дума София - мъдрост (на японски "джочи"). Не помня, дали са имали предвид точно този университет във филма, но никак не е изключено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хахах! В Япония наистина има университет, наречен София. Преди години и аз се учудих като научих, че съществува подобно учебно заведение, но го има (бяха приели едно Джони там - голяма изненада беше). Японците са взели името от гръцката дума София - мъдрост (на японски "джочи"). Не помня, дали са имали предвид точно този университет във филма, но никак не е изключено.

Явно точно него са имали предвид. Нарочно дадох точно този линк по-горе, защото там го има и другият посочен университет (Waseda university).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иха прочетох коментарите, които ме накараха отново да се почувствам като хейтър :28558: . Аз пък харесах Emi Takei и Tori Matsuzaka, но дори на моменти спойката между тях ми се губеше. Общо взето ми приличаше на зле преписан сценарии на няколко посредствени романтични комедии и всичко това в потресаващите два часа

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хи -хи -хи, не само на теб не са ти харесали потресващите два часа :). Един от първите ми филми и само зарад положителните коментари си наложих да изгледам края. А е Скука, и героите ми изглеждаха измъчени докато скучаят - знаят че така трябва, и е правилно и пр., изпълняват каквото са намислили/ казали са им, обаче не им е особено забавно...

То е малко кофти, да напишеш лош отзив, особено ако си помисли човек колко труд е вложен... Наистина може да изглежда хейтърско, но пък трябва ли да гледаме всяко нещо дето някой се е постарал мноого, ама не става?... Все пак това е повече от маскен бал, че да гледам кой кога и как се облякъл и кой как е искал да се покаже... това си е филм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първата част от филма беше страхотна,но във втората тази драма която създадоха малко ми дойде не на място. Искаше ми се да продължи през цялото време в духа от първият час.

Инак Еми Такей беше много сладка ,много и се радвах. Сестра й също беше голяма сладурка и много позитивен персонаж. Малко изтъркано като сюжет но пък какво от това,филмчето си заслужава и изобщо не бих го нарекъл загуба на време. Определено бих го препоръчал на феновете на подобни филми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми определено :) главните бяха страшни сладури ! Нито драмата, нито романтиката ми дойде в повече, всичко беше умерено и спокойно (като за японски филм).

С две ръце апелирам - гледайте !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето това е нещо ново и интересно (поне за мен де ;д ) заинтригува ме ,затова веднага ще го изгледам и ще кажа мнение ^^

 

 

 

Туку що го изгледах и мога да кажа ,че филмът беше страхотен.Една романтична история за пътвата любов  :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато искам да си „почина“ от силно емоционално ангажиращите филми, винаги си пускам филм от жанра ученически живот - първи любовни трепети. В повечето случаи този тип филми се гледат леко и са супер kawaaaii. :D И този беше точно такъв – лек, топъл и усмихнат. Харесах всички герои – мисля, че бяха добре представени от актьорите, без излишно преиграване. Въпреки, че разглежданите проблеми и поуките във филма са до болка познати, едно нещо никога няма да ми омръзне да ми бъде напомняно - колко важно е да прощаваме, защото да простиш значи да се освободиш от миналото и да отвориш сърцето си за нови чувства и преживявания.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...