Jump to content

speedy86

V.I.P.
 • Posts

  2,332
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by speedy86

 1. Благодаря много, ще се постарая, особено с пътуванията, ако е рекъл КОВИД...
 2. Ами ако очакваш поука в пародиен сериал, няма да намериш такава. Целта на Фермера е гавра с к-драма клишетата, което постига отлично, но за друго няма и претенции. Не си губи времето значи.
 3. Тиху ся, аз тъкмо се надявам да си народят още 5-6, че да освободи екрана от себе си.
 4. - Като се напия, си губя обувките и не знам къде съм. - Роси, не можем да сложим този текст на песента, я дай пак. - Боса по асфалта вървя си, свиркам си и нищо не търся.
 5. Не, влиза се с оценка от езиков изпит (кои езици са подходящи може да се провери в сайта на СУ). Преподава се от азбуката, т.е. не се очаква да имаш подготовка. TOPIK няма общо със специалността и спокойно може да се държи от всеки.
 6. Малко предложения от София от личен опит: - Yati, индонезийския на ул. Неофит Рилски (в частта към Ботев) - собственост на индонезийка, готвят отлично и е на поносими цени. - Royal Thai на "Славянска" - по-скъпичък, но храната е разкошна, много автентична, като явно дори си внасят или отглеждат някои зеленчуци и плодове, които не се намират в България обичайно - будката на Virtuoso на изхода на метрото на "Бели Дунав" - освен много видове бъбъл чай предлагат страхотни сандвичи (бан ми), нудли, често правят и фъ. Храната е ограничена, но обичайно много вкусна. Чувала съм за виетнамски ресторант, но през годините отзивите са променливи, още не съм го тествала лично - Гуркха на ул. Цветна градина - непалски ресторант, скандално вкусна храна и автентична обстановка. Не мога да го нахваля - разбира се, Мияби, до операта. ходила съм два пъти, мисля, и е доста скъпо, но храната беше добра Колкото до корейските ресторанти, със съжаление трябва да отбележа, че Генджи, въпреки няколкото опита да го харесам, храната си е много зле вски път, оставам винаги много учудена от иначе добрите отзиви, които чувам за там. Напоследък Къп§рол също снижиха нивото, а вдигнаха цените. Поне и двата имат добре заредени супермаркети, та ако не друго, може да си сготви човек вкъщи. До последно бях доволна от ресторант Корея, но пък не съм ходила там в последните може би 3 години...
 7. Не го ли беше почнал някой? Или грешно съм запомнила... (Рязко ме разрева, ей! Не мога да ти опиша колко обичам тази песен, а отделно и гласа на Ким Пил какво ми причинява всеки път...)
 8. Потвърждавам. Разкошен. То актьори, то истории, то сценарий, диалози. Много естествен като за корейско, наистина се вижда модела Отговори, макар и с една идея по-сериозен. Задължително ще се гледа и 2 сезон, който ще си е пак със същата група шматки. Обичам ги всичките, ама Чо Джонг Сок, душата ненагледна - покрай него други не поглеждам. Гледайте!
 9. Ммм, отлично включване. Да добавя и аз в темата два любими канала в Ютюб. https://youtube.com/c/PailinsKitchen Тайландка, живеща в Канада (мисля), готви традиционно тайски рецепти. https://youtube.com/c/Marionskitchen Австрало-тайландка, готви всякакви азиатски рецепти, като понякога се включва и майка ѝ - много забавна тайландска леля А за желаещите готвачи да спомена, че доста подправки, сосове и продукти може да намерите в сайта на Алекс фиш.
 10. Аууу, един ден да не вляза и какво изтървах! МНОГО ви благодаря на всички. Тук си остава едно от любимите ми местенца и с толкова страхотни, цветни, шантави и енергични човечета няма как да е иначе. Времето малко е кът, не остава много и за гледане, но ви държа под око, спокойно
 11. Да отбележа и аз силно положително мнение. Определено оригинална история, даже няколкото задължителни клишета не подразниха толкова, може би защото не бяха придружени с обичайните сълзливи монолози (поне не твърде дълги). Много трезв, много оптимистичен сериал, по отличен начин съчетаха няколко различни жанра, а плот туиста, който всички очакваха, се разплете по неочакван за мен начин. Особено ми харесаха отношенията между братята, включително третия "брат" - всеки има нужда от човек до себе си да му дава сили и подкрепа. Радваше ме и как двойката изградиха страхотни отношения отвъд привидната нейна "жестокост" и неговата почти дебилна "мекушавост". Рядко виждаме в к-драма някой да влага мисъл и да прояви желание да види гледната точка на другия, вместо да реагира първосигнално. Особено силен женски образ - борбена, умна, нахъсана и все пак намираше свой начин да лекува хората около себе си. Признавам си, дори аз гледах сериала повече заради нея, отколкото за друго. Звездьо също беше случил на роля, а се и постара много. Не би му ходило да е чехльо или селската Мека Мара, за такива мъже си трябват силни образи. Много е задобрял. Баткото беше страхотен, великолепна игра, а и отлично се вписа в отношенията на двойката, че и с останалите. Останалата част от каста също бяха отлично подбрани. Абе, ще се повтори в някакъв момент. Със сигурност препоръчвам.
 12. Чудно ми дойде тази пухена, розова приказка! Почти нямам спомен от оригинала, но от римейка задължително ще запомня таз ми ти негова трапчинка! Толкова да радва окото тоя човек, така хубаво краси екрана, па и толкова убедителен влюбен беше, ко да му искам повече? Главната с някои много малки изключения също ми допадна, имаше си глава на раменете и гръбнак даже. Далеч не беше чак толкова залюхана, ехеее, колко по-утрепани женки сме виждали. Второстепенните също си бяха баш както трябва (само можех да мина без айдълята, бяха яко излишни). Сценарият много стегнат, без нелепици. Абе, гледай, народе! Химия и пух на кило!
 13. На мен пък доста ми допадна как успяха хем да вкарат цвят и живот, хем да запазят съспенса. Не е шедьовър, но е доста добре, съгласна.
 14. 2 Също по гореизброените причини
 15. Вероятно като в живота - и от двете по малко
 16. Много си заслужават и участията на Ом Ги Джун, ако и да не е айдъл.
 17. Малиии, нямахме ли тема за него? Абсолютен любимец, може би най-готиния от старото поколение. Страхотен актьор и тотална откачалка. Радва където и да се появи.
 18. Ааа, ма голям принц ша излезеш па ти. Плесна с ръце и седна да чака крадене. Ми няма па, то бива да се понаправиш, ама няма се силя аз всичко да върша я! Ама-ха! Па и щом булката така лесно го даде, без бой и дърпане на коси, значи нещо не е у ред, тъй знам аз. Кева, ми нали трябва да вкараме драма, че като се преборят младите, бурната им любов да стане още по-силна. На А и Б ли да те уча!
 19. Знам аз, ма викам като дадоха идеята, да не си ги прихванал и ти. Викаш, да идвам, а? Обаче аз не си падам по любовните многоъгълници, тъй че изяснете се окончателно с булката и ша видим после кон боб яде ли.
 20. Bond, аха да се цаня да те крада и се сетих, че не мога да смятам...
 21. Нееее, Жирафът е единствен и неповторим!
 22. Звучи интересно. Би ли споделила линка към превода на новелата?
 23. Мерси, Чингу, с последния коментар ми помогна да реша дали да го гледам. Тцъ. Спестих си няколко часа от живота.
 24. Всичката хубава, ама за букета не казахте нищо. Няма грижи, кака ви Спиди има опит, ще ви уреди. Оригами стайл, първо качество, с лека добавка на храсталак от двора. Чудни! Хем и хорца тропкам, и не само, че и малко пия. Само по гората трудно ще дойда, че пусто не ме пуска шефа, ама нещо рокля да се шие, воал да се веза - обаждайте се. Само купон на аванта да има.
×
×
 • Create New...