Jump to content

speedy86

V.I.P.
  • Мнения

    2333
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    3

speedy86 last won the day on Ноември 21 2017

speedy86 had the most liked content!

3 Последователи

Относно speedy86

  • Рожден ден 02/07/1986

Profile Information

  • Пол
    Female
  • Местожителство
    София

Последни посетители

6019 профилни разглеждания

speedy86's Achievements

Небесен император

Небесен император (9/10)

605

Обществена Репутация

  1. Бях си оставила сериала за като имам време за маратон и тия дни го приключих. В началото бях леко подозрителна относно младежа, нещо не успя да ме грабне от раз. С течение на сюжета доказа, че може да играе и ми стана по-симпатичен (трапчинките са ми слабост, ко да са прай ), но все пак няма да ми стане пръв любимец. Справи се с ролята отлично, браво. Мин А си я харесвам от години и продължава да ми радва сърцето и очите и досега. Все същата чаровница, все така красива и изящна, все така си подбира ролите т'ва момиче. Харесаха ми повечето от останалите герои (ех, бабче!), макар някои да бяха излишно пародийни. Но поне нямаше тоалетен хумор, та пак добре, предполагам. Хареса ми обстановката в това идилично селце, харесаха ми отношенията между обитателите, с всичките им кавги, спорове и грижа за другарчето, понякога явна, но в други случаи изненадващо дискретна. Според мен можеха малко повече да обърнат внимание на историята на младежа, вместо част от другите сюжетни линии, защото малко набързо ми дойде, но и така се преживява. Главната мааалко зле я почнаха, но без да изпадат в крайности, което ми хареса. Малко арогантна изглеждаше на фона на останалите, но бързо показа, че е оправна, мила, грижовна и умна. Особено последното много ми допада да го видя в азиатска драма, че такива роли са кът, но май напоследък има развитие в тая насока. Много ми хареса, че даде на младежа време, когато той имаше нужда, прояви разбиране, търпение, и все пак не го остави в дупката, а показа, че не е сам и има на кого да разчита. Главния реално ми беше по-дразнещия от двамата. Малко трудно ми беше да схвана концепцията на ролята му, някак странно и нелогично грубо се държеше с нея в началото и не видях много връзка с реалния характер на героя, какъвто го показаха в края. Както почна като борсук, така накрая излезе, че само ореол му липсва. Ма то у к-сценарист логика да търсиш. Надали ше тръгна да гледам сериала повторно, но си оставя добър спомен. Особено бабата. Дано на нейните години и аз да съм такава готина и свежа фурия.
  2. Благодаря много, ще се постарая, особено с пътуванията, ако е рекъл КОВИД...
  3. Ами ако очакваш поука в пародиен сериал, няма да намериш такава. Целта на Фермера е гавра с к-драма клишетата, което постига отлично, но за друго няма и претенции. Не си губи времето значи.
  4. Тиху ся, аз тъкмо се надявам да си народят още 5-6, че да освободи екрана от себе си.
  5. - Като се напия, си губя обувките и не знам къде съм. - Роси, не можем да сложим този текст на песента, я дай пак. - Боса по асфалта вървя си, свиркам си и нищо не търся.
  6. Не, влиза се с оценка от езиков изпит (кои езици са подходящи може да се провери в сайта на СУ). Преподава се от азбуката, т.е. не се очаква да имаш подготовка. TOPIK няма общо със специалността и спокойно може да се държи от всеки.
  7. Малко предложения от София от личен опит: - Yati, индонезийския на ул. Неофит Рилски (в частта към Ботев) - собственост на индонезийка, готвят отлично и е на поносими цени. - Royal Thai на "Славянска" - по-скъпичък, но храната е разкошна, много автентична, като явно дори си внасят или отглеждат някои зеленчуци и плодове, които не се намират в България обичайно - будката на Virtuoso на изхода на метрото на "Бели Дунав" - освен много видове бъбъл чай предлагат страхотни сандвичи (бан ми), нудли, често правят и фъ. Храната е ограничена, но обичайно много вкусна. Чувала съм за виетнамски ресторант, но през годините отзивите са променливи, още не съм го тествала лично - Гуркха на ул. Цветна градина - непалски ресторант, скандално вкусна храна и автентична обстановка. Не мога да го нахваля - разбира се, Мияби, до операта. ходила съм два пъти, мисля, и е доста скъпо, но храната беше добра Колкото до корейските ресторанти, със съжаление трябва да отбележа, че Генджи, въпреки няколкото опита да го харесам, храната си е много зле вски път, оставам винаги много учудена от иначе добрите отзиви, които чувам за там. Напоследък Къп§рол също снижиха нивото, а вдигнаха цените. Поне и двата имат добре заредени супермаркети, та ако не друго, може да си сготви човек вкъщи. До последно бях доволна от ресторант Корея, но пък не съм ходила там в последните може би 3 години...
  8. Не го ли беше почнал някой? Или грешно съм запомнила... (Рязко ме разрева, ей! Не мога да ти опиша колко обичам тази песен, а отделно и гласа на Ким Пил какво ми причинява всеки път...)
  9. Потвърждавам. Разкошен. То актьори, то истории, то сценарий, диалози. Много естествен като за корейско, наистина се вижда модела Отговори, макар и с една идея по-сериозен. Задължително ще се гледа и 2 сезон, който ще си е пак със същата група шматки. Обичам ги всичките, ама Чо Джонг Сок, душата ненагледна - покрай него други не поглеждам. Гледайте!
  10. Ммм, отлично включване. Да добавя и аз в темата два любими канала в Ютюб. https://youtube.com/c/PailinsKitchen Тайландка, живеща в Канада (мисля), готви традиционно тайски рецепти. https://youtube.com/c/Marionskitchen Австрало-тайландка, готви всякакви азиатски рецепти, като понякога се включва и майка ѝ - много забавна тайландска леля А за желаещите готвачи да спомена, че доста подправки, сосове и продукти може да намерите в сайта на Алекс фиш.
  11. Аууу, един ден да не вляза и какво изтървах! МНОГО ви благодаря на всички. Тук си остава едно от любимите ми местенца и с толкова страхотни, цветни, шантави и енергични човечета няма как да е иначе. Времето малко е кът, не остава много и за гледане, но ви държа под око, спокойно
  12. Да отбележа и аз силно положително мнение. Определено оригинална история, даже няколкото задължителни клишета не подразниха толкова, може би защото не бяха придружени с обичайните сълзливи монолози (поне не твърде дълги). Много трезв, много оптимистичен сериал, по отличен начин съчетаха няколко различни жанра, а плот туиста, който всички очакваха, се разплете по неочакван за мен начин. Особено ми харесаха отношенията между братята, включително третия "брат" - всеки има нужда от човек до себе си да му дава сили и подкрепа. Радваше ме и как двойката изградиха страхотни отношения отвъд привидната нейна "жестокост" и неговата почти дебилна "мекушавост". Рядко виждаме в к-драма някой да влага мисъл и да прояви желание да види гледната точка на другия, вместо да реагира първосигнално. Особено силен женски образ - борбена, умна, нахъсана и все пак намираше свой начин да лекува хората около себе си. Признавам си, дори аз гледах сериала повече заради нея, отколкото за друго. Звездьо също беше случил на роля, а се и постара много. Не би му ходило да е чехльо или селската Мека Мара, за такива мъже си трябват силни образи. Много е задобрял. Баткото беше страхотен, великолепна игра, а и отлично се вписа в отношенията на двойката, че и с останалите. Останалата част от каста също бяха отлично подбрани. Абе, ще се повтори в някакъв момент. Със сигурност препоръчвам.
  13. Чудно ми дойде тази пухена, розова приказка! Почти нямам спомен от оригинала, но от римейка задължително ще запомня таз ми ти негова трапчинка! Толкова да радва окото тоя човек, така хубаво краси екрана, па и толкова убедителен влюбен беше, ко да му искам повече? Главната с някои много малки изключения също ми допадна, имаше си глава на раменете и гръбнак даже. Далеч не беше чак толкова залюхана, ехеее, колко по-утрепани женки сме виждали. Второстепенните също си бяха баш както трябва (само можех да мина без айдълята, бяха яко излишни). Сценарият много стегнат, без нелепици. Абе, гледай, народе! Химия и пух на кило!
  14. На мен пък доста ми допадна как успяха хем да вкарат цвят и живот, хем да запазят съспенса. Не е шедьовър, но е доста добре, съгласна.
×
×
  • Създай нов...