Jump to content

speedy86

Екип Субтитри
 • Content Count

  2,293
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

speedy86 last won the day on November 21 2017

speedy86 had the most liked content!

Community Reputation

331 мочи

2 Followers

About speedy86

 • Rank
  Отраканата мацка
 • Birthday 02/07/1986

Profile Information

 • Пол
  Female
 • Местожителство
  София

Recent Profile Visitors

4,103 profile views
 1. Както спомена O6ina, най-добре погледни информацията за стипендиите им, изискванията ще могат най-добре да ти обяснят в посолството или на сайтовете на самите университети, но ето например бакалавърските програми: https://www.bg.emb-japan.go.jp/bg/culture_education/scholarships_bach/index.html Обърни внимание, че ако не поддържаш определен успех, може да прекратят стипендията. Не мисля, че който и да било от нас може да ти отговори какво да правиш, ако ти самата нямаш представа какво точно искаш. Опции не е като да няма, но само ти може да си направиш сполучлива за теб комбинация. И аз те съветвам много, ама МНОГО добре да си помислиш дали наистина искаш директно да се бухнеш в тамошния живот. Говорим за нечовешки силна конкуренция в уни и на работа, на която дори самите японци едва издържат (и то не всички). Това, че си чужденец ще е допълнителен минус за тамошния работодател, освен ако не си факир в дадена област, иначе имат купища много отдадени и отлично подготвени кандидати. Споменатото ниво N2 означава да говориш езика почти като роден, а срокът от 3-4 години за овладяването му е постижим само ако наистина учиш много сериозно. Вероятно най-точна информация ще получиш от българи, живеещи там, има група Bulgarian residents in Japan във Фейсбук. Присъединявам се към съвета по-горе - най-добре иди на екскурзия първо, огледай лично, поразгледай и в Ютюб, има много клипове на чужди блогъри за живота в Япония. На теория страната е прекрасна и като турист има много какво да предложи, но по-продължителен живот там определено не е за всеки.
 2. Определено и аз зяпнах. И двамата главни бяха страшни сладури. Историята маааалко предвидима, но много нежна. Пак бих ги гледала.
 3. Хахахха, диването и режисьор го раздава. Докато може, че сега доста време него ще го командорят. Харесва ми песента, и текст, и мелодия, и гърлището, всичко е пушка. Браво на децата.
 4. Не се коси, до 2045 г. Корея ще е най-застарялата нация в света.
 5. Аз се радвам и че не се размножиха...
 6. Опциите са две - или е достатъчно гнусен извратеняк, за да е активен участник в мизериите на пьонтето и ко. и да не може да се удържа или е достатъчно тъп, че да се изцепва така на фона на огромния скандал, значейки отлично, че като звезда ще го гледат под лупа. И в двата случая напълно си заслужава полученото. Харесвам музиката и на двете групи, но хич не ми е жал за двете лекенца.
 7. Чудех се аз що напоследък никой не пише читави сценарии, ама сега ми светна - вероятно четейки новините сценаристите вдигат безсилно ръце, оти такива идиотизми като от действителността им нЕма кЪ да ги надскочи и най-креативния писател. Таз поначало ми беше противна, ама поне за него имах маааалко по-добро мнение...
 8. Ммм, Дечкова, мноо ти здраве, уа!
 9. Ударно изгледани 5 епизода. Мен също ме жегва по много параграфи, макар да имам още немалко кимчи да изям до 38. Стабилни женски персонажи, направо не мога да повярвам. После да не съм чула, че нямало женска солидарност - я двете съпернички как си пазят гърба, а! Стахотно подбрани и трите актриси, дотук съм очарована. Младокът също е стабиляга, де ги в живота такива адекватни... Определено става за маратон драмата, отдавна не ми се беше случвало.
 10. Окей, сега вече съм лично обидена от сравнението! https://images.app.goo.gl/kYvKtrY628CKXSs17
 11. За IQ-то хич не ми останаха въпроси, то е ясно положението. За Джи Хуан жалко, много жалко. Вече е арестуван официално. Циркът продължава с пълна сила. Остава въпросът какво се крие с това?
 12. За да не се наложи да сменят името на Three treasure island
×
×
 • Create New...