Jump to content

dandelion_

Потребители
  • Мнения

    10
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от dandelion_

  1. Е мен пък ме разочарова. Нещо ми липсваше. Въпреки всичките драматични ситуации, през които минаха, не успях да им съчувствам на главните герои. Може би точно защото бяха прекалено много, някакси драмата ми идваше насила. А аз обичам филми, които ти късат сърцето и точно този го чаках с нетърпение първо заради Сонг Джунг Ки и второ заради севернокорейската тематика. И също химията им на мен ми биеше повече на брат и сестра, отколкото на двойка. Ако връзката им беше останала платонична може би щеше да ми хареса повече. Не всеки филм се нуждае от романтика. Едно позивно нещо поне:
  2. Ю А Ин е единственият актьор, чиито филми гледам без дори да чета резюмето. Просто знам, че ще са добри. Наскоро изгледах пак Burning и Voice of silencе, защото много ми беше залипсвал. Много се надявам да успее да се възстанови ментално след скандала и да продължи с актьорството. Дори да са независими / ниско бюджетни продукции, тъй като не вярвам, че ще го видим вече във високо бюджетните им блокбъстъри. А и те като че ли повече му ходят на таланта.
  3. Винаги съм се удивявала на корейците как съумяват толкова умело да преплитат драмата с комедия. Тук имаме убийства и а ми се стори едно такова леко и непретенциозно това сериалче (Куангсу има голяма заслуга ). В пети епизод вече бях сигурна кой е убиеца, но все пак ми задържа интереса до края. А и открих, че Солхьочето можела да играе. До сега бях малко предубедена към нея, но май ще почна да й следя проектите.
  4. Два от любимите ми исторически ОСТ-а, по случайност изпълнявани от една и съща певица - Beige. Първият от 'Ловци на роби', вторият от 'Moonlight drawn by clouds'.
  5. dandelion_

    Seobok (2021)

    Аз по принцип не харесвам и не разбирам повечето научно фантастични филми, но трейлъра малко ми напомни на една любима моя книга "Никога не ме оставяй" та реших да пробвам и се изненадах приятно. И той като споменатата книга задава въпроса кое те прави човек. На няколко пъти учените натъртваха, че Собок не е човек и да, отначало изглежда и се държи като робот, но в последствие разбираш, че има собствени мисли и чувства и търси смисъла на съществуването си. Ако това не го прави човек, здраве му кажи. Като се има предвид темата и спецификата на филма, финалът е предвидим, но както е казал един умен човек "важен е пътят, а не крайната цел".
  6. Първите корейски песни, които започнах да слушам редовно бяха от саундтрака на първата ми к-драма 'You're beautiful' Най-любима ми беше тази: Помня, как се опитвах да припявам с романизирания текст и колко се чудих защо не се получава. А за баш к-поп песен не мога точно да си спомня коя от тези двете е била първа: или
  7. Аз по принцип рядко гледам трейлъри на филми, но в този случай се радвам, че го направих. Още от репликата на Со Юл 'Искам да стана сърцето на Чосон' си знаех, че ще ми хареса. Корея по време на японската окупация е тема, която отдавна ме вълнува и прочетох, че филма е получил много похвали за достоверното пресъздаване на епохата. Актьорите, костюмите, песните - всичко е наслада за сетивата. Двете главни героини имаха много химия по между си, жалко че трябваше да ги скарат заради мъж. Хан Хьо Джу за първи път я гледам в такъв комплексен образ и много ме впечатли. Като изключим няколко съмнителни решения на сценаристите, филма е много изпипан и атмосферен. А тази песен ми стана любима, защото само от погледите им усещаш колко много се обичат двете приятелки.
  8. На мен по принцип всички сериали ми се струват прекалено дълги и с поне 3-4 ненужни епизода, в които нищо не се случва, та се учудих сама на себе си, че не ми се искаше Move to heaven да свършва. Развитието на отношенията между тримата главни герои беше много интересно за наблюдение. Историите на клиентите бяха разнообразни и затрогващи. Кинематографията, музиката, актьорската игра - всичко беше в прекрасен синхрон. Адмирации за актьора, който играе Гъ Ру. Толкова млад и вече толкова талантлив. И Дже Хун отдавна ми прави впечатление с избора си на нестандартни проекти и герои и за мен той е гаранция за качествен филм/сериал. Последната сцена ме кара да се надявам, че ще има втори сезон...
  9. И аз като колегата от преди няколко поста в момента гледам сериала за четвърти път (винаги през зимата!) и се убеждавам, че въздействието му върху мен скоро няма да отслабне. И Де Гил винаги ще бъде любимият ми антигерой. Сценаристите много добре са го изпипали като образ, а на Джанг Хьок му се възхищавам как успява да изрази толкова много емоции само с един поглед. Най-големия кусур на сериала за мен е образа на Онньон, която и да иска няма как да бъде по-скучна и безлична, но за сметка на това Солхуа компенсира от към колорит и хумор. Саундтракът също е един от най-впечатляващите на които съм попадала. Първият път, когато го гледах, бях адски разочарована от финала, но с всеки следващ път се убеждавам, че всъщност е по-положителен отколкото изглежда на пръв поглед и че финал от типа "цветя и рози" би бил просто недостоверен и невъзможен.
  10. Здравейте, казвам се Таня на 28 години съм родом от Добрич, по настояще живея извън България. Запалих се по азиатските продукции през далечната вече 2009 година като главно интереса ми е насочен към Корея. Започнах с 'You're beautiful' по препоръка на една приятелка и за 2-3 години изгледах над 50 сериала. После направих една дълга пауза, защото станах претенциозна и рядко нещо ми задържаше вниманието до края, но тази година покрай истерията със Squid Game интереса ми отново се възроди. Наред със сериалите почнах да слушам корейска музика, да следя новините им, да уча езика и тн. Знаете как е Имах късмета на три пъти да посетя Корея и с всеки път се влюбвам все повече в нея и вече нямам търпение да отида отново след края на пандемията. Eastern spirit винаги е бил много специален за мен, помня как изчитах от първата до последната страница темите за любимите ми актьори и певци и колко пъти на ден проверявах дали субтитрите на сериала, които гледам, са качени вече и не мога да повярвам, че чак сега се регистрирам. Но по-добре късно.....
×
×
  • Създай нов...