Jump to content

Chenqing

Потребители
  • Мнения

    85
  • Присъединил/а се

Всичко публикувано от Chenqing

  1. Хора, имам изненада за вас, хихи!!! Всъщност, две изненади ... Едната ще я пазя в тайна засега, но другата ще я изкрещя, защото само аз си знам колко я чаках. Хъскито и Шизун официално излиза на книга, в нормално (нецензурирано) 32-35лв + делукс издание (което някъде по моя преценка може би ще струва към 40-50лв +/-). Октомври месец (датата е в процес на уточняване, но някъде към края каза Мийтбън). За рождения ми ден. Честито на всички, които се молеха на БЛ боговете за този дар. Скоро ще имаме и други лицензирани китайски и корейски уебтууни и новели на пазара. Ще ни зарият.
  2. Не знам дали е истина... и доколко може да се вярва на авторката на "Killing Stalking" Koogi (wink wink) но... ще има драма адаптация на уебтууна й. Технически, не знам дали трябва да поствам новината тук, понеже хъм, БЛ е малко пресилено да го нарека това чудо на чудесата, но половината фендъм е на друго мнение, така че поствам тука - пък вие си решавате дали е БЛ или не (за който го е чел) и дали ще гледате или не. Странно решение, откъдето и да го погледна! Ни нам колко цензура ще трябва да му ударят, защото боже мили, това не е за слаби сърца..обаче, ако е на Нетфликс може и да се лее кръв (и други части и течности +-+) на кг. Абе, не знам...само знам, че скоро се очаква книжно издание на уебчето в Щатите и аз ще си го взема, пък ако и ще да е единственият книжен уебтуун на рафта ми.
  3. Гледайте Semantic Error, хора. 20 минутки не ги усещам кога минават направо. Доброооо, много доброооо, аххх.. `×°
  4. Хвалят го, пък да видим. След лекото разочарование от Luoyang, май нищо не съм подхващала. Крайно време е да се появи нещо интересно и при братята..
  5. Не съм попадала на такива, най-близкото е руски, ако те устройва. Иначе, чувате го тука първи, но Meatbun се изпусна в Туитър преди малко, чеееее е договорила официално английско издание на Хъскито и Шизун. Договорът ще се подпише декември и каза, че феновете й в Туитър първи ще научат подробностите. Уаааа! Каква година за феновете на БЛ новели само. ^~^
  6. Свърши ... Въпреки че беше страшно препускане, пак успя ме накара да се разчувствам. Хареса ми, че бяха запазили оригиналния завършек от новелата. И името на песента. Това е повече, отколкото можеше да ни дадат...предвид обстоятелствата. Ще ми липсват...
  7. Ей, за такива сериалчета живея аз! Може в Китай да ни залъгват с "тука има, тука няма", но поне в Япония го раздават яко и компенсират липсата Много свежарско първо епизодче. Доволна бях. Моментът с беше страшно забавен, не знам колко пъти връщах сценката xD. Ида голям сладур, колко сериозно/натурално си ги взе нещата само, хихи. С нетърпение чакам да видя следващия епизод. Интересно беше, как в Туитър за първи епизод цъфнаха 3 различни превода за епизода, почти на секундата. Това си е постижение за японска драма, където обикновено чакаме с дни/седмици/месеци/години за превод.
  8. Най-вероятно, защото обявиха, че това ще е една от драмите, които Нетфликс си хареса и се излъчва едновременно с броадкаста по TBS. Така че, английските субтитри (както и 20+ на други езици) са включени в епизодите още с излизане.
  9. Туй ще да съм азе, хихих - за лошото момче, имам предвид. *$mirk* Изпълниха ми желанието, йес! и малко early birthday подаръче даже получих (типично по китайски). Честно, и на мен това ми стана любимата му фотосесия. Дано някой го претвори тоя образ и на малкия / големия екран. Баобао заслужава да го видим в нещо нестандартно.
  10. Това ще си го добавя в Уишлистата, както и дорамката със Сота и Аяно. Дано да се получи добър екип м/у тях, или най-малкото интересни взаимоотношения. Не е за изпускане такъв тандем
  11. С малко закъснение, но тъкмо изгледах днескашния 10ти епизод на Great Journey Of Teenagers 2, в който песен на Джоу Шън беше включена и видях, че е и рожденик днес, ха! Да му е честит рождения ден, става на 29 Да продължава все така да ни радва с мелодични и чувствени изпъления!
  12. Хмм, забелязах че Let's Chat spin-off/bonus епизодите към Street Dance of China S4 са фрий за гледане в Youtube канала на Youku. Не знам дали е някаква грешка, понеже все още пише пред заглавието [Members Only] на някои от тях. Така или иначе, за момента може да се гледат от всички. За който му е интересно -- общо взето 4тиримата капитана си хапват хот-пот и си дърдорят разни врели-некипели, понякога играят и различни забавни игри. В последния епизод бяха поканили някои от денсърите и епизодчето беше по-нестандартно и динамично. И да, преведени са на английски също.
  13. Аз го хващам малко от средата, ама... това с разваления телефон ме свали от стола от смях. Бубу: Английският ти е много китайски! Ще редактирам после като видя целия епизод. Edit: Хубаво епизодче, новата генерация от улучни танцьори в Китай е сигурна. Децата им скриха шапките. Само жалко за Zyko.
  14. Ауууу! Чаках за темичката! Гледа се от моя милост, и даже преповтарям някои сцени, за да мога да си направя снимки. Краят на 80те - началото на 90те! Човек, израстнал през тях няма как да не му се нарадва на това сериалче. Прекрасно, носталгично, човешко, докосва. До 8ми някъде ги излапах на един залък Завършващата песен е толкова зарибително 80тарска, че няма накъде повече. Аплодирам братята, за избора на жанр/тема тук. Как само ми се иска да го закупят от някоя наша ТВ и да го дадат и по нашите екрани...
  15. Най-вероятно re-schedule-а е защото в Събота се навършват 90 години от инцидента в Манчурия/Манджурия (известен в Китай като 918 incident/accident) . В уейбо анонсираха хората да се въздържат от всякакви постове на ентъртейнмът тематика, които са баннити за ден.
  16. Chenqing

    Can Ci Pin: Fangzhu Xingkong (2021)

    Аз писах в ей-тая тема преди време, нооооооооо, за жалост, потвържденията ми се оказаха верни. И тази донгхуа е спряна след 8 епизода. Поради една или друга причина. За неопределено време. Честито ни.. както е тръгнало на карък с тия данмей чистки, скоро не само драми няма да видим t-t (Моля се да греша, искрено...)
  17. Пшшшш, с толкова много маймунки, ако и аз се кача на клона и дървото (или клона) ще падне. А от земята по-долу няма накъде. Преди малко ми излезна нотификейшънче от iQIYI, та пускам първото тийзърче от драмата!
  18. Тя ситуацията винаги е била напечена, и преди сме виждали спиране на БЛ драми, връщането им... Китай хем ги боли, хем ги сърби. Единственият начин да не излъчат Хъскито/Иморталити е, да спрат БЛ със закон официално.. дори и тогава Тенсент ще искат да си върнат парите (води се една от най-скъпите китайски драми, все пак) и по един или друг начин и ще я изкарат. Те винаги си оставят вратичка - в случая вратичката им е Ши Мей. Колкото и да ме издразни това, което се случи при избора, точно то може да се окаже спасенито на цялата драма (ако се стигне до hell let loose). Някои драми залежават с по 2-3 години, така че нека си отлежи, докато ситуацията се оправи. Иначе, в момента се снимат поне 2 БЛ драми, продължават да се купуват правата за нови... PS: Аз повече се притеснявам за това, не дали ще я излъчат, а какво ще се случи (с актьорите и т.н.) след като я излъчат.. Голям кокъл за поглъщане е.
  19. Chenqing

    Shaonian Ge Xing (2018-2019)

    Понеже се води спин-оф или предистория на тая новела/донгхуа, ще си позволя да пусна тука клипчето за новото аниме. Ново-ново, сигурно ще излезне догодина най-вероятно. Най-интересното е, че водят новелата БЛ (тука леки съмнения се прокарват, ама ще им повярвам, щото ми се иска) и към края на септември започват снимките и на Лайв-екшън версията. Ето страницата й към МДЛ, ако искате да видите кастинга.
  20. Да му е честит р.д. на ЯнЯн, чукна 30те Чакаме го в "Who Rules the World" скоро!
  21. Фен съм на първата снимка в спойлера, най-вече. Не, че другите не са 'убави, ама тая снимка е уникална. Докарва ми И Бао villain аниме вайбс. Хмм, кога ли/дали някога ще видим Бао в ролята на лошо момче? *Мечти*
  22. Ей, ей! Никой няма да се прекръства на Лан Джан, айяяяя! Името е заето, не може, намери си друго Медицинска отвара, не баш пластична операция, ама... тя девойката като я гледам, действително изглеждаше все едно са й правили такава. Свикнала съм главните да ми изглеждат по-така непретенцизони визуално. И аз не бях я гледала тази актриса в нищо преди това, засега не ми е противна поне. Това не мога да кажа за останалите кокошки от женсата гвардия, наравно с мейдката й. Коя от коя по-изнервящи и то така без абсолютно никакъв смисъл като държание, колкото да се намират на спор. Нямам търпение да се появи харемът от момци, че да ми спадне малко кръвното налягане.
  23. О, аз под онгоинг имах предвид Case File Compendium, която излезна без никаква промоция ей-така от нищото, миналия месец. Не мислех да я чета (текущо), защото аз още не съм изчела Yu Wu, обаче като видях, че се развива в реално време и героите са би (не задължително гейове), интересът ми се изстреля от тук до Луната. Хмм, ти явно не знаеш, но компанията, която лицензира The Scum Villain’s Self-Saving System, Grandmaster of Demonic Cultivation и TGCF работят с любителските преводачи. Т.е. те ще използват ТЕХНИЯ превод като официален Което за мен беше най-доброто решение хем да се подкрепи оригиналния автор, хем и фен преводачите! Win-win ситуация Хъскито - за руския не знам, но английският си беше разбираем за мен, въпреки че 2-3 пъти съм започвала да я чета с 3 различни превода (измежду които и машинен такъв, защото не мисля, че някой фен я е превел цялата докрай). Може и да греша, но такива са ми спомените. Затова искрено се надявам някой да я лицензира и нея, за да й се порадваме в пълна прелест. Въпреки че с тия теми... Колкото до аудио новелите - аз тях ги чета/слушам като допълнителен материал в повечето случаи. Особено, ако дадената новела няма анимирана/драма версия. Тези, които съм чела и ми харесаха доста са Dinghai Fusheng Lu, Mo Dao Zu Shi, Хъскито и Шизун, Little Mushroom, Kaleidoscope of Death и Qiang Jin Jiu. Бих ти препоръчала, обаче, виждам, че ти не четеш онгоинг неща, а преводите не са им пълни. Някои от тях все още излизат (те са доста по-нерегулирани и никой не знае кога ще ги завършат и дали въобще ) Но ако попадна на нещо завършено, ще те информирам.
  24. Ясно. Разбирам те, за новелите е добре да не ги подхващаш онгоинг действително (ама аз съм твърдоглаво и в момента чета новата на Meatbun doesn't eat meat текущо и стигнах до главите, които са за ВИП юзъри и сега съм на тръни дали ще ги пуснат за нормалните потребители [макар и със закъснение]). Колкото и да не харесвам практиката в Китай с тия платени предимства, трябва да призная, че авторите не взимат достатъчно пари за труда си. За Хъскито и Шизун специално не мисля, че проблемът е в превода. Сложна новела си е за разбиране (+ китайски хумор, който най-вероятно се губи и в превода). Три пъти я четох и макар че повърхностно я схванах, се осланях на допълнителни материали (от аудио новелата) + обяснения и мнения на ютубъри. Това със закупуването на китайското издание може би не е при всички творби, но специално тези, които аз чета в момента, включително и аудио новели + озвучените им манхуа това започва да става нещо като практика. Интересно накъде ще се обърне течението в бъдеще
  25. The Lighter & The Princess' Gown/ Twentine Live-Action драмата започва снимки следващата седмица. Дано да й върви по вода. За съжаление, Иморталити/HaoYixing няма да видим, но наскоро се навърши 1 година от заснемането на сериала. Кратко филмче от Артър, което е снимал по случай Mid-Autumn Festival, който се пада следващата седмица и е нещо като национален празник в Китай. (кредит: daily chen feiyu@YT)
×
×
  • Създай нов...