Jump to content

Riddermark

Потребители
 • Posts

  6
 • Joined

 • Last visited

About Riddermark

 • Birthday February 4

Profile Information

 • Пол
  Male

Recent Profile Visitors

149 profile views

Riddermark's Achievements

Глупаче

Глупаче (1/10)

11

Reputation

 1. @asha Жестока си! Използвам възможността да благодаря на @naia и @Gia13 също (че досега бяха инкогнито) и спирам да спамя в темата.
 2. Доколкото разбрах, сборникът е "безспорна класика в японската литература и е признато за едно от най-значимите произведения от перода Едо". Предполагам, че не е издаван на български? Единственото, което намерих, докато мъчех превода е написаното в този брой на "Списание на младия японист". Поздрави!
 3. Благодаря! Издържал е теста на времето. Само искам да отбележа, че линка към замунда в главната тема е малко подвеждащ, понеже субтитрите не са синхронизирани за нея версия. Знам, че е малко неудобно, но качеството на версиите, които съм линкнал е в пъти по-добро.
 4. Привет на всички! Преди няколко седмици търсех да преведа някой азиатски хорър, когато в една от класациите забелязах този филм. Веднага се сетих за друга класика - Onibaba. После видях темата тук, гледах филма и тотално се надъхах да го преведа. След написаното от Rimedore, няма какво повече да се каже. Струва си гледането! Преводът е от английски със сверки от руски и китайски. Сигурен съм, че не са идеални, но има вложено старание. Разбира се, за толкова известна японска класика, нямаше как да не се консултирам с вас. Безкрайни благодарности на asha за търпението и отзивчивостта. Имах доста бележки по филма, които трябваше да се уточнят. Благодаря и на тези, които помогнаха, но останаха анонимни. Без вашата помощ, още щях да си блъскам главата за всякакви дреболии. Поздрави и приятно гледане! БГ субтитри :: Свали филма в 720p :: Свали филма в 1080p :: Свали филма в 1080p (Филмът го има качен на някои български места, но качеството е ужасно и реших, че ще е кощунство да синхронизирам буквите за там.)
 5. Благодаря безкрайно много за бързата реакция! И за отделеното време и подробните обяснения! Нареждам се в списъка с черпещи!
 6. Привет! Аз съм въпросният мъченик. Реално съм готов с превода на този филм: Тук Оставих имената на героите/актьорите и някои места, за да ги наглася добре, че да не се изложа пред вас. (ако гледате филма някога) Признавам, че си поиграх да ги търся и ръчкам, но не съм на 100% сигурен. Това са: Written by Jung Bum-shik (Чонг Бом Шик?) Produced by Kim Won-kuk Hae-chan Park Young-ae Park Ji-hyun - (Пак Джи Хьон?) Moon Ye-won - (Мун Йе Уон?) Lee Seung-wook * Пак Сонг Хун as Сонг Хун * Уи Ха Джун as Ха Джун * (за тези две имена съм сигурен, понеже ги намерих при вас) Oh Ah-yeon as Ah-Yeon Yoo Je-yoon Park Ji-а президент Park Jung-hee Има и две локации: Myung-dong Cathedral Bomoon Temple Благодаря предварително!
×
×
 • Create New...