Jump to content

thedemon1238

V.I.P.
 • Content count

  1,140
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

77 манджу

About thedemon1238

 • Rank
  Небесен пратеник

Contact Methods

 • Skype
  thedemon1238

Profile Information

 • Пол
  Male
 • Местожителство
  София

Recent Profile Visitors

3,201 profile views
 1. thedemon1238

  Just Between Lovers (2017-2018)

  Добро е, има драма! Този сериал е от по-редките случаи, в които почва неуверено и постепенно става по-интересно с напредване на епизодите. (В повечето корейски напоследък, от един момент нататък се изчерпват и финалите са зле) Радвам се че продължих да го гледам след първите 4-5 епизода, защото много се накефих на някои моменти. Не е живото променящ, има си и неща които могат да се пипнат... Но силата му беше в това, че е земен и дори лошите герои не можеш да ги мразиш. Имаше сцени със силни житейски послания, които да ни напомнят за важните неща които забравяме понякога.
 2. Почти сигурно ще мога през седмицата... Че и уикенда що не. Трябва само да се реши по бързо кой ден, че да се направят сметките и изчисленията. . Мястото ми е без значение, както винаги. Важното е да се отпразнува годишнината. 11 не са никак малко.
 3. Аз сигурно ще мина четвъртък 20ти, ако нещо не се обърка.
 4. thedemon1238

  10 години Eastern spirit

  И аз май се запознах с някой два пъти, а с други се припознавах и тръгнах да ги поздравявам Хубаво е че го отбелязахме събитието, получи се интересно. Доста приятно съм изненадан от това, че не се прибирам гладен и хапнахме хубаво. Особено тази солената торта беше трепач. Доста време се чудех какво ям. Благодарско на всички трудили се по организацията.
 5. thedemon1238

  10 години Eastern spirit

  Да, работеше и при мен. Писах 9.12 долара, защото го даваше най близко до 15 лв.
 6. thedemon1238

  10 години Eastern spirit

  Аз искам тениска XXL
 7. Голяма сбирка в някакъв ресторант + караоке след това. За предпочитане да е ден в който на другият ден не си на работа (петък/събота). Ама сериозно присъствие си трябва. Не 5-6 човека както обикновено. С две думи, тоя път си трябва кворум.
 8. Не бих казал че е чак толкова зле, ама нещо много трудно ми върви този сериал. Едвам стигнах до 10ти епизод. Има си някои добри моменти, но като че ли ми се гледаше повече драма. Прекалено сладникаво. Също така, малко са ми нереалистични персонажите. Например тази главната, не си отговаря на характера. Момиче като нея, израстнало с такава майка и в такова семейство, с тези морални ценности, никога нямаше да се омъжи по сметка. То пък и голямата сметка, половин наем. По-скоро щеше да работи като сервитьорка втора работа, но не и да се омъжи в такъв фарс. А тая сватба дори да беше пълен цирк, си остана едно от най-красивите събития в сериала... Главната двойка са ми леко тъпички и двамата, имам чувството че не знаят изобщо какво се случва и какво искат.
 9. helyg я разкажи как беше на к-поп концерта. Имаше ли хора, хареса ли ви?
 10. Идвам към 19 часа.
 11. Еми хайде, бройте ме и мен ако се съберат желаещи.
 12. Аз бях понеделник и вторник. Ако всичко е наред мисля да отида и неделя. Хубави са филмите, така са подбрани, че показват много от културата на Япония. Този във вторник по описание уж щеше да е романтичен, ама се оказа битова драма за мъж и жена. Как преодоляват нещастието от загубено дете, стигат дъното, но благодарение на любовта запазват връзката си. Вторият ден киното се напълни и като се има предвид, че за първа година е на ново по-голямо място, само може да ме радвa. Kакто обикновено, селекцията oт филми на фестивала е супер.
 13. Дойде тази част от годината, когато топлите дни отстъпват на студеното, мрачно и дъждовно време. Когато обаче ни е топло на душата, няма значение какво е навън. За тази цел, на помощ идват азиатските кино-седмици по нашите кина. Перфектна възможност да се съберем и заедно да се насладим на тазгодишният подбор от японски филми. Билетите ще са само по 2 лева, така че не изпускайте да си подарите това удоволствие. Тази седмица в Дом на Киното ще има Панорама на японското кино ПРОГРАМА: 23 октомври (понеделник), 18:30 ТИ СИ ДОБРО ДЕТЕ /「きみはいい子」 Реж. Мипо О, 2014, 121 мин. По мотиви от книгата на детската писателка Хацуе Накауаки. Мипо О изследва сложните отно- шения в рамките на семейството през погледа на началния учител Тадаши Окано.... 24 октомври (вторник), 18:30 ВСИЧКО НАОКОЛО / 「ぐるりのこと」 Реж. Рьосуке Хашигучи, 2008, 140 мин. Любовна история, която проследява почти де- сетгодишен период в отношения на една семейна двойка на фона на социалните турбуленции в Япония през 90-те години на миналия век. 25 октомври (сряда), 18:30 МАЙКАТА НА ЛУКЧО / 「ペコロスの母に会いに行く」 Реж. Адзума Морисаки, 2013, 113 мин. Режисьорът-ветеран Адзума Морисаки адаптира едноименния комикс на Юичи Окано. Филмът рисува ежедневието на майка и син с много хумор и нежна болка. 28 октомври (събота), 18:30 ПИСМОТО / 「手紙」 Реж. Джиро Шоно, 2006, 121 МИН. Филмова екранизация по романа на Кейго Хигашино, отличен с престижната японска литературна награда „Наоки“. Брат извършва убийство заради брат си, но стигмата да си роднина на убиец чес- то има твърде висока цена. 29 октомври (неделя), 18:30 СЦЕНИ ОТ КАЙТАН / 「海炭市叙景」 Реж. Кадзуйоши Кумакири, 2010, 152 мин. Няколко истории, чиито главни герои са профе- сионални актьори и обикновени граждани от Хакодате (о-в Хоккайдо). Човешкият живот често има сладко-горчив привкус.
 14. thedemon1238

  Age of Youth Season 2 (2017)

  Този го почнах заради страхотните мигове прекарани с първият сезон. Много ми хареса тогава, но малко ги бях позабравил коя каква беше. Даже не забелязах, че са сменили актрисата на най-малката от съквартирантките. По-принцип не съм много фен на вторите сезони в корейските сериали, още повече, че този беше добре завършен. Но дори да почнах предпазливо без големи очаквания, мога да кажа че магията се върна. Възхитен съм. Освен това промените са изцяло за добро. Смениха точно героинята, която се беше поизчерпала и новото попълнение в лицето на "високата" много добре пасва. Малко ме изненада промяната в това веселото и позитивно момиче, след като го бяха отвлекли. (като се има предвид действително какво се случи, не е съвсем лишено от логика) Но дори и тази промяна освежава сериала в положителна насока. За 5 епизода, мога да кажа само Евала на сценаристите, перфектна работа. Най-много се смея на тази дето е скъсала с първата си любов. Чак на мен ми идва да си удрям главата, от безумните ситуации в които се забърква. И разбира се да не изпусна да спомена Ji-won, тази дето се шегува и лъже... Нея даже няма нужда да я променят и трети сезон да направят, пак ще е любимка на всички.
×