Jump to content

Indira

Екип Субтитри
  • Мнения

    425
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    7

Мнения публикувано от Indira

  1. Моята "перла" сред корейските онгоинг сериали. Моето меко одеало и чаша ароматен чай. Тайното ми място пълно с топлота, изключително добри актьори и брутален саундтрак. Идеално за почивка на изтерзаната ми романтична душа - бавно, красиво и много човешко. 

    • Харесвам 1
    • Мерси 1
    • Upvote 1
  2. Да! Да! Да! Ето това е корейския стандарт при семейните чеболски драми. Любовни триъгълници, подлости, алчност, обсесии на килограм, не добре заметени тайни и съдба, която ти дава втори шанс. Подходих към сериала с голяма доза притеснение, че ще е нещо от типа "Пентхаус" или "Глори", а не ми се гледаше толкова тежка драма. От друга страна пък присъствието на Sung Hoon действа много съблазнително. Никога не съм го смятала за добър актьор, но пък има какво да се гледа по него. И честно казано бях изненадана - той е започнал да играе много добре. Красивия пън в бяла риза от "My secret romance" е станал актьор, който задържа внимание и вълнува не само с външен вид. С главната направиха страхотна двойка. Повярвах им на 100%. 

    • Харесвам 5
    • Хаха 1
  3. И тук се закачих за пореден път на кукичката на онгоингите. Харесвам такъв тип сериали, а този обещава много романтика, подлост, сълзи и искрено се надявам - хепиенд. Мащехата и лелята дразнят яко. Доведения брат е психар, за когото обаче някак странно тая надежди, че ще се освести. Малкия племенник е бонбон, а секретаря и слугинята ги виждам като втората двойка.

    • Харесвам 2
    • Upvote 1
  4. Жесток! Първи еп ми подейства като шамар. Отдавна не бях изпитвала толкова ярост и безсилие едновременно. Каста ми харесва. Мисля, че актрисата в главната роля е идеална. Има онова детско, леко глуповато излъчване, което всъщност се търси за 30 годишна жена живяла на самотен остров 15 години. Да не пропусна и един от главните герои в сериала - музиката. OST-то е страхотно.

    • Харесвам 1
    • Upvote 3
  5. Първи еп го започнах маааалко предубедена. Вече съм на 4-ти и нямам търпение за следващите. Много добро и зарибяващо сериалче. Каста е супер, идеята и тя. Хумора е на над тоалетното ниво и химията започна да се усеща. Стискам палци и нататък да върви все така. Само на мен ли ми се струва отслабнал Song Kang?

    • Харесвам 3
    • Upvote 1
  6. Много добри първи два епизода. Каста ми хареса, въпреки, че главния май не съм го гледала никъде до сега. Вкараха романтика, хумор и крими нишка. Сега се надяваме сценаристите да задържат вайба до края и да не оплескат хубавото сериалче.

    • Харесвам 1
  7. За да преведа този сериал има две причини: молбата на племеницата ми и вдигнатата вежда на Юта Фурукава. Струва ли си или не ,не виждам смисъл да коментирам, тъй като това касае само моето желание и личното ми време. На мен поредната вариация върху "Красавицата и звяра" ми хареса, но аз съм романтична душа и обичам да плувам в сладък шербет и розови листенца към поредния хепи енд.

    • Харесвам 5
    • Upvote 2
  8. Z Tao няма ли да пробва със спасяващо дишане уста в уста да съживи рейтинга? Или той много праведен го раздава и няма да цАлува в този сериал. Щото Губернатора е майстор в това отношение, ама явно е втора-трета цигулка тука.

  9. Снощи го гледах и много ми хареса. Четох някъде отзиви, че бил доста объркан. За мен си беше ок, но аз съм чела само мангата, не съм гледала анимето. А Рен Мегуро с русата перука, висок и красив, беше феноменален.

    • Харесвам 7
    • Upvote 1
  10. Ще се опитаме бързо да го преведем, но все пак са 40 епизода. Това в най-добрия случай са около 2 месеца работа. Не знам дали ще предпочетем, както до сега да качваме при 100% преведен и редактиран сериал или ще опитаме да върви текущо. Времето ще покаже, но превод ще има. И то не само заради Джонито. То тук е набутан супер мъжки каст - и Дади Тан, и Уан Дзъ Ци, и Джан Лин Хъ плюс чудесна актриса в главната роля.

    • Харесвам 7
    • Upvote 1
  11. "Значи кратък Republican ера с девойка в беда, отмъщение, бой и разбира се полугол маршал...:lol2: " И от всичкото изброено до тук какъв извод следва? Че рано или късно (по-скоро рано) ще се сдобие и с бг букви :yes:

    • Харесвам 4
    • Хаха 8
  12. Преди 4 часа, Коала написа:

    Как ми се иска  сериала да излезе извън стереотипа и спортистчето от второстепенен да стане главен герой и да направят една хубава двойка със г. сладурана.

    Щеше да е хубаво, налиии. 

    Еххх.....:emote_kiss3:

    Все пак повечето момичета предпочитат някой, който е внимателен и грижовен към тях.

    За този секънд лийд ме е боляло най-много. Прекрасен У Бо Сун!

    • Харесвам 3
  13. Сериала върви с пълна пара, време е и аз да дам моите пет минути размисли върху него. След като предния губернаторски мини сериал провокира в мен да напиша наръчника "Как да пленим завинаги любимата", този пък роди следващата спомагателна литература - "Как да заснемем китайски мини хитов сериал". И така, ето го моят пътеводител за Турбо успех в безкрайната ТВ вселена на Китай. Всичко е систематизирано и подредено в 10 лесни стъпки.

     

     1.    Епоха – една от най-често използваните епохи за мини сериал е Републиканската. Защо ще попитате? Защото там е царството на строгите, но справедливи китайски губернатори. Млади, обвеяни в тайни и с огромен...списък от подвизи. Уважавани от хората и мразени от враговете. Красиви, високи, смели и верни на любимата до гроб. А това, че са с доминантни наклонности и тежки психози вероятно според сценаристите е част от мъжественият им чар.

    2.    Главен герой – ама, разбира се. Веднага вадим от дебелите китайски каталози най-красивия, най-високия, с най-прави крака и най-широки рамене актьор, който да изиграе нашия губернатор. Важно условие е актьора да има преса като от списание за фитнес, защото като го съблечем още в първи епизод всички дупки в сюжета изведнъж ще станат незабележими. А ако го къпем по-редовно дори и най-безумния диалог започва да звучи като сонет на Шекспир. Към цялото това мокро тЕло тип „Божи дар“, ако добавим и красиво лице, гледаемостта е вдигната тутакси с няколко милиона...Минимум.

    3.    Героиня – тя да ви кажа правичката не е много важна. По дифолт е красавица изпаднала в беда или слугиня под прикритие копнееща за отмъщение (в последствие копнежите и придобиват друга цел и тяхното осъществяване е материал за много горещи фен клипчета в Тик-Ток). Обикновено я описват като девойка горда и умна (не е сигурно, може доста да се поспори по въпроса) с достойнство, което брани с цената на всичко. И, което се стапя, като лански сняг пред: а) усмивката на губернатора; б) огнения поглед на губернатора; в) подарък изваден от губернаторския панталон (хихи, за подарък говоря...от джоба изваден...Сериозно!); г) преживяна опасност с губернатора – намушкване с нож, нападение от бандити, стрелба, взрив, побеснял кон влачещ каруца, изпаднала в ярост бивша годеница. Като последното е и най-сериозно по степен на всеобщо унищожение.

    4.    Обстановка – почти винаги е на заден план. Действието се развива максимум  в три различни стаи, като най-вече сцена на събитията се явява спалнята. А стигне ли се до там, както всички знаем, никой не обръща внимание има ли килим няма ли и от коя епоха са нощните шкафчета.

    5.    Гадероб – да не се формализиаме излишно. И без това всички чакат кога ще съблечем главния, не кога ще го облечем.

    6.    Злодей – ето това вече е много важно за цялостното развитие на историята. Злодея, ако мога така да се изразя, е като слънцето и водата за всяко живо същество, т.е. без него не може. Просто не става! Той винаги е умен (и хитър, и комбинативен), красив и добре възпитан (миловидна гад с тежка диагноза), в повечето случаи пренебегнат роднина и задължително! влюбен в героинята. Той е човека, който винаги се появява на точното място в точното време. Готов е да помогне на всички и с всичко по силите си. И успява да скрие алчността и завистта си до последните 10 мин на последния епизод, когато всъщност се разкрива цялата интрига.

    7.    Помощник на главния герой – няма китайска драма без този съвременен Санчо Панса. Неговия образ е изключително важен – обикновено е сам, с неясно минало, спасен от героя, много интуитивен, изпълнителен и жертвоготовен. Има само едно лошо качество и това е внезапната му поява в сюблимен момент. Най-вече, когато нашия губернатор е сприщил героинята в някой ъгъл и се кани да я засмуче. Като част от отмъщението, разбира се.

    8.    Сюжет и история – тук обикновено гравитираме около истории за любов и отмъщение, Ромео и Жулиета по китайски или за по-младите фенове – „Мистър и мисис Смит“. Целият цикъл може да се раздели на няколко части – омраза, преразглеждане на приоритетите (случва се около сцената с банята или някоя случайна целувка резултат от поредното спъване на героинята), осъзнаване, че живота е хубав и любовта е навсякъде, издънка на някои от главните герои, страдание, прошка, хепи енд (или без).

    9.    Край – щастливият край е хубаво нещо. Според изследвания проведени между домакините в Пекин, той е и най-предпочитан. Но това все пак е Китай, кръвта се лее с литри и колкото по-трагично свършим, толкова по-добре. За да можем, естествено, да си отворим вратичката за втори сезон с номера като прераждане, среща в следващ живот или малко по-стандартното „след 5 години“.

    10. Допълнителни екстри – тук влиза всичко, за което горкият сценарист може да се сети. Пиянски изпълнения, обиди и издевателства, пред които тайландските абюзери нервно пушат в ъгъла, а цял Боливуд плаче и проклина; горещи целувки и креватни сцени, от които екрана на монитора се замъглява; безумна жертвоготовност, която кара инстинкта ми за самосъхранение да крещи от ужас с цяло гърло; болести, рани и биполярни разстройства на килограм, и разбира се, кралицата на всички китайски драми – нейно величество Амнезията.

     

    След като сме изпълнили цялата тази инструкция, гарантирам ви, в ръцете си държим поредната романтична-крими-екшън-фентъзи драма, която да плени вниманието на цялото женско население в Китай ( и не само) над 10 и под 100 години и да ги лашка емоционално от рев до див екстаз. Екипа на продукцията се снима щастливо и промотира новият си хит, а аз се моля да ме тресне амнезията, за да забавя цялата тази дивотия, която ми се наложи да изгледам.

     

    • Харесвам 1
    • Хаха 13
  14. spacer.png

     

    Love me like I do
    Обичай ме, както аз теб

     

    Страна: Китай

    Година: 2023

    Жанр: романс, комедия

    Епизоди: 18

     

    Участват:
    Liu Yin Jun като Liu Xi Lai
    Zhang Mu Xi като Tian Tian

     

    Форумна тема

     

    Превод: Indira

    Редакция: mrnkaloto

     

    Прогрес:

    Превод: 01-18 - 100%

    Редакция: 01-18 - 100%

     

    :essub:

    • Харесвам 8
    • Upvote 2
  15. Преди 2 часа, Krasi Mileva написа:

    Очаквам с нетърпение:subs: благодаря на хората който влагат труда си за нас :wub:

    Работим по превода, но лятото малко по-бавничко стават нещата. Като компенсация обаче сме приготвили цели два нови, които скоро ще започнем да качваме :)

    • Харесвам 8
  16. spacer.png

    Circle of love / Обречени на любов (2023)

    Страна: Китай

    Година: 2023

    Жанр: романс, мелодрама

    Епизоди: 24

     

    Участват:
    Li Jiu Lin като Xiao Hong Ye
    Guan Chang като Gu Meng 

     

    форумна тема

     

    Превод: Indira

    Редакция: mrnkaloto

     

    Прогрес:

    Превод: 01-24 - 100%

    Редакция: 01-24 - 100%

    :essub:

    • Харесвам 9
    • Мерси 1
    • Upvote 2
×
×
  • Създай нов...