Jump to content

SanyaNo

Потребители
  • Мнения

    16
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от SanyaNo

  1. Тук бих помолила всеки, който има табулатури за любимите си произведения да сподели. За съжаление, на мен ми беше изключително трудно да се докопам до каквото и да е с изключение на I Miss You - Kim Bum Soo Видях също така, че и в Songsterr има няколко парчета на FT Island, The Trax и SNSD.

  2. Айго Айго <_< Просто последното изречение ме разби!!! То бива хейтъри бива ама :huh: Т`ва изглеждаше все едно корейците са се учили от латиноамериканците как да правят кино (все едно им е нужно) за Бога сапунки под една фирма или друга си има от раждането на литературата. Който е написал статията има изключително ниска обща култура - това поне е ясно.

    Но както и да е...Аз най-сетне се престраших да го пробвам на бг - екстра си е откъм всичко и имайте предвид, че в абсолютно всички сериали в бг ефира ги дублират горе-долу грубо 2 женски гласа, 2 мъжки гласа малко в тоя случай ся избрали гласовете, които най-много мразя ама айде няма да ставам досадна :rolleyes:

  3. Гарантиран женски к'во?

     

    Аз също много обичам "Шогун" - тея има ли ги нейде по бг пазара или?

     

    Т`ва с оргазма и аз не го разбрах :lol: по-скоро книгата ми действа като инжекция с адреналин, а за оргазъм се придържам към японските порноромани с определена тематика (к,ъв съм леймър само :i love this: ).

    Книгата си я взех преди време на английски беше компактно издание от 1000-1100 стр, а не в два тома какъвто е бг превода и бях срещнала Тай-Пан по-късно, но нямах кинти! Опитах се да се договоря с продавачката за труд срещу книгата, но тя ме отряза незнайно защо.

    ПС: Давайте по-нецензурирано големи хора сме (въпреки, че аз спадам все още към графата вчерашна пикла). За нинджа серийката ако си я намеря на книжно има шанс иначе на компа много мразя. Ще ги изровя в библиотеката, което ми нопомня, специално Шогун и Тай-Пан - преведени са още от време оно попадала съм на тях в библиотека "Иван Вазов" едни доста оръфани издания обаче с качествен превод, а не сега какъвто боклук е преводната литература напоследък. В половината страница говори за той после минава на тя някви буквални преводи на изрази, които те хвърлят в тъча и изобщо...Тоя ПС стана по дълъг от комента и малко стана излишен, но поне ще ви е забавно като ме четете :ph34r:

  4. К`во много яко беше и пича в средата много по-добре се движи от девойките :lol: беше си култус. Та на куесчъна... кое беше парчето от еп 8 на което Джейсън четеше розовите бележчици? Не ми се четяха 16 страници мнения може и някой друг да е попитал... нан дига чуа ТАРАРАЛЯЛЯ :P много яко.

    За К, искам да е маце представяте ли си как всички залагат на главните и накрая се оказва, че е Пил Сук само тя и Джейсън не са имали медальона...

     

    Т`ва моето се вика хипербола не на място (но да, обърках се с една друга тема, която следя :lol: ) Самоцитирам се, защото си натъртвам рикуеста и плюс това само за протокола не съм dude :D

    Само един е К според мен, а другите ще са някви други hot shots я композитори я продуценти... Съгласете се, че на Хе Ми й отива да е злата продуцентка/гангстерка

  5. К`во много яко беше и пича в средата много по-добре се движи от девойките :lol: беше си култус. Та на куесчъна... кое беше парчето от еп 8 на което Джейсън четеше розовите бележчици? Не ми се четяха 16 страници мнения може и някой друг да е попитал... нан дига чуа ТАРАРАЛЯЛЯ :P много яко.

    За К, искам да е маце представяте ли си как всички залагат на главните и накрая се оказва, че е Пил Сук само тя и Джейсън не са имали медальона...

  6. О да, кончето е страшно разпространено и не само за напиване :lol: тя си наранява кръка - конче, тя е болна - конче, тя е пияна - конче :lol: и аз искам :P ама няма :lol: `щото човека дето ще ме носи трябва да е от желязо, а ако се сравнявам с малките корейки...

     

    ПС. Изследването върви добре и сигурно ще го постна утре, а статията само за алкохола на БГ вечерта ще я нащракам. Благодаря отнова на всички отзовали се. Помогнахте ми страшно много :D За съжаление имам ограничение от 2000 думи и не можах да включа много готини работи :( но иначе 감사합니다 на всички. Много ви обичам :P

  7. Имах предвид не, че не струва, а че е типична сапунка и едва ли това е най-гледаният корейски сериал :lol: Съжалявам обаче на "Ловци на роби" (който завърших на скоро) му е бил през повечето време над 30, а тоя стига 25 едва едва :lol: пък представям си други сериали как го бият ;) Пак казвам сериала си е чиста сапунка и едва ли е отнесъл цяла Азия, оставяйки купища разочаровани фенове за 2 сезон, както го представят :lol:Това не значи, че не струва просто казвам, че от телевизията преувеличават :rolleyes: Що се отнася да сериала си е напълно подходящ. Не съм твърдяла обратното в никакъв случай, просто не е мой стил, а ми се ще и за мен да има нещичко. И да, знам, че не може на всички да се угоди колкото и да ми е тъжно :lol:

  8. Най-гледания сериал в Корея!? Тия сигурно се шегуват трябва да привличат по някакъв начин!!! Това обаче ще е едно добро начало все пак сигурна съм, че ще си го бива... А аз се надявам за някоя историческа сапунка много ги обичам :P Чумонг а у.... Още си спомням, когато видях плаката на "Добрия, лошия и странния" пред кино "Гео Милев" в Пловдив колко яко ми беше :lol:

  9. Само да добавя 10+ за Мемоарите на една гейша Последно завърших Парфюм - Патрик Зюскинд. Чета Шогун в момента в оригинал :lol: много забавна книга. Има потенциал да ми стане най-любимата на всички времена :D Препоръчвам я на всеки!!!

  10. Като изключим тоталното разочарование на някои хора около вкуса на соджуто :lol: Нещо в начина, по който корейците пият алкохол сторило ли ви се е странно в началото още с първия корейски филм/драма, нещо което тогава е било непознато ест. това сега се е променило.

     

    Бележка: не е нужно да ме заливате с информация от някой сайт, който бистри етикета им на пиене. Това ще го свърша аз не се тревожете. Интересува ме вие какво мислите!!! Пак казвам темата ми е културни различия, а не реферат на тема как те консумират алкохол :P

     

    П.С. Корейския алкохол по правило е с по-нисък градус от този, на който сме свикнали тук тъй като огромното разнообразие от традиционен корейски алкохол се е използвал предимно в медицината. Сигурно знаете, че също така тяхната храна е обявена за една от най-здравословните в света. За тях здравословното хранене в това число и пиене е много важно. Именно от тук произтича недоумението след първата изпита чаша соджу.

  11. Там е работата. Аз си набавих Практически корейски: основен курс червената книжка и ми трябва по-високо ниво след като свърша с нея. Тя е 11 урочета и съм изключително доволна, но отново не е за самоподготовка. Обясненията са написани за филолози и нямам предвид кореисти, а хора с езиковедса основа например глаголът съм е наречен екзистенциален предикат :rolleyes: естествено ако не обръщате внимание на термините книжката е наистина много полезна. Също така трябва да знаете азбуката предварително и няма транскрибции. Аз лично си търся еквиваленти в аудио-курсове ако не съм сигурна за нещо, защото макар да се чете както се и пише, това не е на 100 % вярно. Иначе TalkToMeInKorean.com е мястото, което най-често посещавам за помощ.

  12. Бих искала да попитам дали някой има информация за по-старото издание Практически корейски Средно ниво На всякъде е изчерпана и така и не съм попадала на нея. Имате ли инфо къде може евентуално да се намери, а и въобще дали сте я виждали някъде :)

  13. Наистина може да разширя въпроса откъм филми. Какво ви е направило най-голямо впечатление докато сте разпускали с някоя корейска драма или филмец. По принцип темата ми е свързана с грешки, които правят чужденците от незнание, а именно защо нещата са различни тук и там :lol: , но специално за тук ще го направя като реферат на тема алкохол и цялата курсова работа също ще постна :)

  14. Алкохолни традициии в Южна Корея

     

    Алкохола в Корея има наистина коренно различна конотация от тази, която има в България. Всички сядаме на маса и вдигаме чаши за веселото, така да се каже. В Корея, и тук е общото с една друга велика страна - Великобритания, хората вдигат чашите и не спират да ги надигат докато се напият. Всъщност това е основната цел на всеки, който седне на масата, поне според културолозите, естествено. Все пак статистиката не определя индивида; въпреки, че с поставената анкета доказахме точно обратното. Соджуто като широко лансирана разновидност на алкохол от широкия и малкия екран е с доста висок процент спряма другите изброени. Когато събирах информация във всевъзможни източници и естествено всичките свободно може да се открият в мрежата

    :lol: , списък на които можете да намерите на старата статия, се оказа всъщтност, че соджуто въобще не е било толкова популярно преди да му смъкнат алкохолното съдържание и тук следва едно повдигане на вежди от българска страна и статистиците започват да размахват едни порнографии така де картографии или беше чартове (как обучението по английски език screws up моя български, така де на всички ви е познато), според които ние се наливаме с ракия и водка, и уиски, и... абе пълни казаци. Така се оказва, че водката със алкохолна съдържание на вино ни хвърля в недоумение; нали обичаме да ни припари по устничките... И тук идва макголи-то. Фаворит на по-старото поколение, детронираният монарх на корейската трапеза и все пак все още му се отдава почит в драми като Fantasy Couple, в която Ана Джо се наливаше весело на трапезата на недостойните за нейната компания аджуми и аджушите, а и да не забравяме Cinderella's Sister. Там това беше пак основната напитка. Такаааа соджу бомбата... Оказва се, че ние си имаме една алкохолна игра наречена "Мечката идва, мечката си отива", която напомна на содже бомбата, в която за всяка глътка бира си слагате още малко водка и после, когато стане повече водка от калкото бира сменяте. А за бомбата рецептата е проста, пълните са чашата с бира и пускате едно шотче соджу вътре барабар с чашата - very popular, много шик само дето ме разгазира бирата, което за мен е углавно престъпление, но какво пък - купон да има. Инсамджуто съм го сложила като шегичка, то според свети google се оказва най-разпространеното лечебно вино прави се от микс от най-различни билки, чиито имена не си направих труда да запомня, защото, видите ли, както съм забелязала, за жалост, по нашите ширини няма толково много готини работи, че направо ми се плаче. Като върл фен на Корея исках да си зябъркам няколко блюда, но уви, нямах никакъв късмет с подправките... Тааа пак се отклоних...ако страдате от разширени вени, ревматизъм, простата и прочие - ИНСАМДЖУ!!! То е панацея, всички ще ви оправи и ще върне часовника с няколко години назад.

    За финал просто ще добавя най-важно е настроението и компанията. Понякога най-готино се изкарва и без алкохол :lol:

     

    Старата статия

    Саня Овчарова

    Лингвистика с информационни технологии

    3 курс

    ПУ

    Sanya.No@abv.bg

×
×
  • Създай нов...