Jump to content

Снежана

Екип Субтитри
  • Мнения

    113
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    4

Мнения публикувано от Снежана

  1. 15 hours ago, ukio said:

    Смяната на мястото забави полицията, но позволи на телевизионния екип да направи велик репортаж. 

    Най-интересно е, че до финала завързаха героите един с друг. Хора, които смятахме за непознати, се оказаха близки. 

    Финал.

    Тази дорама е изключително креативна. В освавата и стои постоянно объркване на зрителя и комбинирането на различни елементи с комедия и крими.

    Много добре умееш да зарибиш човек да пробва някое заглавие, бъди все така самоотвержена в коментарите!

    • Харесвам 2
  2. От три дни чакам да приключи профилактиката на сайта само за да напиша колко ми е тъжно.

    Много.

    Сигурно защото толкова съчувствах на героя му в My Mister, с който той направо се беше сраснал.

    Или защото Рибите са ми слабост.

    Не че има значение защо точно.

    Много готин!

    • Харесвам 7
    • Upvote 2
  3. On 10/11/2023 at 6:56 AM, snowmoon said:

    Тука сгази лука. ?

    Едно кажи-речи две трети от сериала е преведен от @kandala. За последните 6 епизода се отзовахме още трима души, включая и@Снежана. Както и @yorias.

    И да не пренебрегваме редакцията на @helyg. Но и ние благодарим де.
    ???

    Сериалът наистина е много хубав!

    Еее, тамън да обера лаврите...

    Сега това са подробности някакви, че две трети били преведени от един човек @kandala. Важна е последната серия!!

    И после редакторът @helyg... даде ми тоя епизод и за да знам какво превеждам, почнах отначало... И настана гледане нонстоп, зарязах работа и сън и ядене...

    • Харесвам 2
    • Хаха 2
    • Upvote 1
  4. 1 hour ago, ukio said:

    Ех, липсват ми бенриите. Тях май така и не ги преведохме.

    Много ме изкефиха! За какви поръчки само ги търсеха... 

    И как им лепнаха ролите, сякаш за тях написани!

    Да, жалко, че нещо за преводи няма хмм... време :dunno:

    • Харесвам 1
  5. Остава ми последният епизод. Не разбирам защо са само пет? Моето усещане е, че промяната у главния герой можеше по-плавно да се развие, а не така рязко, тоест с появата на толкова много хора в живота му имаше много материал за още поне пет епизода. И покрай него да развият повече и другите герои. Не че искам да наблегна на недоволството си. Просто бързо свърши!

    Но все пак възраженията, които имам, ме подсещат за дорамата, в която с Ейта бяха момчета за всичко. Ето толкова подробно ми се искаше да се развият и тук нещата! 

    • Харесвам 1
  6. И аз да се вмъкна, макар и колебливо. Започнах филма преди време, но ми дойде прекалено... западен. От явната сантименталност та до начина им на обличане, шапката... Сигурно ще му дам втори шанс, но се моля японските филми да не започнат да ухаят на френски шансони и парфюми и американски хепиенд. 

    • Upvote 2
  7. On 6/13/2023 at 5:52 AM, ukio said:

    На 11 юни Шун стана президент на компанията, в която работи от 15 годишен - Tristone Entertainment.

    Коментар:

      Hide contents

    "I have taken on the post of president and representative director for Tristone Entertainment who I have been with since I was 15 years old. 

    As an actor, my goal of aiming for greater heights in my career has always remained the same without any doubt. Although I was apprehensive about taking on the post as president of the agency, my colleagues, work partners and longtime fans had suggested that I look at this from a different and positive viewpoint about how I may contribute in other ways. As such, I had decided to take up the position.

    Despite the heavier responsibilities as an actor and being the representative of my company, I will not give up on my dreams and do my best to lead the agency with my employees so that we can become a company that can contribute even more to society."

     

    Малее, както се казва, дупе да му е яко! Дано да намира време за роли... и за децата си! Пък за жената да не говорим. Но той е достатъчно отговорен, то си личи. Все пак се надявам да не доведе гамбарето до нови измерения, а да се забавлява и да си почива.

     

    • Upvote 3
  8. 1 hour ago, ukio said:

    Ей, опитват се да влияят и на Корееда, гадовете!

    Не знам, доколко могат да го натискат да прави политкоректни филми, за да участва в Кан, но ако този режисьор бъде пречупен, край! Губим авторството, оригиналността и същността. Губим връзката с японското кино, Озу и Куросава дори.

    Бясна съм, понеже изгледах пресконференцията на Чудовище и към средата се включиха някакви странни хора, задаващи още по-странни въпроси на режисьора, който ги успокои, че творбата му няма подобен фокус, какъвто на някои им се иска да открият (въпреки че японската недоизказаност може да отключи въображението на публиката). Дори се опитаха да въвлекат двете деца в зле скалъпената си интрига. Добре, че те изиграха себе си и пред журналистите (безспорно резултат от работата на Корееда с тях - той винаги е изисквал от артистите да се държат естествено и непринудено) и реагираха съвсем адекватно, по детски. 

    Двете момчета са много различни. Личи си, че по-малкият - Хината, има повече отипт ( него сме го гледали в доста продукции, особено телевизионни) и се държи по-спокойто пред камери и публика. Соя е абсолютен дебютант, но пък откровението му ме трогна истински. В него нямаше фалш. Децата на неговата възраст са си деца и точка.

    Дано Корееда издържи на натиска, понеже знаем, какво му костваше в миналото да прави филмите си веднъж на 5-6 години и сега как се промени положението, след като намери нови продуценти, благодарение на световното признание, което получи в Кан!

    Много хубаво, че е довел Юджи Сакамото. Той може да не е познат извън Япония, но в страната е смятан за един от най-добрите съвременни сценаристи. Макар че напоследък се изявява основно в телевизията, той е работил и за киното, например с режисьори като Исао Юкисада. Жалко, че Генки Кавамура не е в Кан. Той също е много интересна личност. Освен продуцент (работил е с Тецуя Накашима в Изповеди - отново преплитане на темите семейство-училище), е писател (много искам да преведат на български книгата за изчезналите котки!), сценарист, а миналата година дебютира и като режисьор с екранизация по собствен роман.

    Пресконференция

     

    Западът става все по-нелеп и жалък. Наистина, дано не успее да зарази източните култури с изчанчените си уклони!

     

    • Upvote 1
  9. On 1/3/2023 at 9:34 AM, ukio said:

    Наскоро останах изненадана колко много японски заглавия са излезли на български. Обаче се разочаровах, че всяка книга, която отгърнах, беше превод от инглиш. Не може да няма добри преводачи от японски!

    • Харесвам 1
    • Upvote 1
  10. @ukio, напоследък все брачни новини ни носиш :) Брачни, не мрачни. 

    Дано и за новородени да чуем, да са живи и здрави всички, включително останалите ергени (сигурно има и моми)!

    И дано да има много хубави, качествени продукции през новата година.

    • Харесвам 2
    • Upvote 1
  11. Напоследък Фейсбук ми предлага страници за Япония и японския език (и японския футболен отбор, разбира се!), към които да се присъединя. Осъзнах, че ценители на японското има много по света, твърде много. И доста от тях имат пари да обикалят и гордо качват снимки на паспортите си и как аха да пипнат Фуджи през прозореца на самолета. Ще ми се да им кажа: Не ходете в Япония! Много сте и тежите. Островите заради вас ще потънат.

    В кръга на шегата... донякъде поне :ph34r:

    • Upvote 1
  12. В момента нямам време, за да проверя дали е ставало дума за това, което ще питам, на някоя от предишните страници на темата, затова просто ще питам: Дали актьорите, които гледаме, които разведряват ежедневието ни и на които желаем само хубави неща, са били задължени да се ваксинират, за да участват в продукции? Сигурно в различните страни политиката е различна, не знам. Моля се да са имали/да имат избор.

×
×
  • Създай нов...