Jump to content

felicyti

Модератори
  • Мнения

    1532
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    12

Всичко публикувано от felicyti

  1. Филмът успя да ме разклати емоционално, въпреки че сюжетната линия е до болка позната, а финала предвидим. Прекрасно изградени образи, семейна топлина и уют се усещаха през цялото време, единство, сплотеност. Сюжета разгръща по равно историята в очите на детето, майката и бащата, и това е може би е нещото, което прави филмът много добър. Времето прекарано между баща и син беше много затрогващо. Достатъчно е да прочетем поемата, написана от детето, за да осъзнаем дълбоката им връзка и любов... Най-ме натъжиха сцените, когато детето си представяше, че е здрав. Това бяха миговете, в които неговата смиреност, че умира бе разклащана от желанието за живот.... Мигове, в които си позволи да мечтае..
  2. felicyti

    ONEWE

    Има действие при момчетата през последната една година, обаче аз съм ги пропуснала. Преди 7 месеца, докато двама от членовете все още са в казармата, Harin, Dongmyeong и GIUK (Cya), пускат Втори специален албум, наречен XOXO, който съдържа две песни - Salty Boy и Omnipresent. Втората ми е повече на сърце. Три месеца по-късно (ноември 2023), следва втория мини албум със заглавие '現像 (Rise Waves) на CIUK (Cya). Много ми допада песента My Blue. Към днешна дата групата е в пълен състав и направиха завръщане с Третия си мини албум Planet Nine: ISOTROPY. Пилотната песен Beautiful Ashes е чудесна. С прекрасните вокали на Yonghoon и Dongmyeong, но ме изненадва, че GIUK (Cya), няма рап част, за това и песента е с изцяло лирично звучене. По традиция, @cucyta, Kanghyun има своя солов момент с китарата и в тази песен. Видеото е много внушително, на моменти болезнено. Много ми харесва.
  3. Да повдигна малко темата, като се потъркаляме по пода и пийнем бира на верандата с актуални линкове за онлайн гледане и на двата сезона
  4. Страхотна кинематография и режисура! Прелест за окото. За актьорското присъствие няма смисъл да коментирам, че е на високо ниво. А филмът е силно въздействащ. История, която обхваща толкова много действащи лица, техните сюжетни линии и въпреки това всичко е плавно и лесно за консумиране от зрителя. Филм за студентите и младите, такива каквито трябва да бъдат, филм за журналистите, такива каквито трябва да бъдат! Както е писано по-горе - народът като народ и честните и неподкупни служители! Многопластов и потресаващ с някой сцени, болезнената, действителна история, филмът трябва да се гледа! Благодарности за превода.
  5. @k-drama-monk има си причина главния да постъпва така и това е интересното в историята, че всеки човек би постъпил по различен начин. Това анализира всеки зрител, плюс действията на главната. Клиширано, но пък не омръзва да се гледа. Филма има три римейка, мисля че е това говори също много за него и историята му.
  6. Макар да съм гледала историята разказана в 10 епизодния сериал-римейк на тайванците, това не попречи да й се насладя отново. Даже бих гледала и тайванския филм с Джаспър, ако някой ден получи превод. Просто много ми харесва историята, замисъла, персонажите, професиите им, диалозите, изборите, които правят.... музиката.... Една история за любовта преживяна и споделена по по-различен начин. Много, ама много ми харесва. Доволна съм от филма и споделям всичко положително казано. Ако някой го е пропуснал, нека не отлага повече.
  7. Добре, че се повдигна тази тема, за да гледам този прекрасен филм. Стабилно си поревах и се усмихвах и пак си ревах.... Много добър! Няма да повтарям всичко положително опиасно по-горе, а само ще го препоръчам за гледане. Много докосващ..
  8. Честита да си @cucyta! С пожелания за здраве, много положителни емоции, повече свободно време, пътешествия и незабравими мигове с любима компания. Наздравее!
  9. felicyti

    LUCAS

    Браво за темата! Споделям личното ти мнение за Лукас. И на мен не ми сред любимците, но има нещо в него, което ме кара да съм любопитна. Не случайно участва в толкова много проекти, защото има хляб в това момче. Интересно беше да се чуе другото гласово звучене на Лукас в дебютната му соло песен. За моя вкус е приемлива и доста сполучлива. Ще следя развитието му.
  10. felicyti

    The Rose

    Имаме официално видео и ново звучене на песента Lifeline Страхотна е!
  11. Филмът е красота във всеки детайл! Много естетика, стил, емоция, грация и деликатност. Емоциите, които поражда са изцяло за ценители на киното. Много говореща тишина има, кратки диалози, великолепни кадри и прекрасна актьорска игра. Музиката също е в главна роля! Знам, че няма да видя, така желания във всеки филм, хепи енд, но гледам с жадни очи и се надявам... Надявам се на чудо, а финалната сцена сред Както е писано, филма не е за всеки, но аз съм изключително доволна от видяното и виждам, че е предисторията на 2046, който вече е свален и ще гледам в най-скоро време.
  12. Много е тънка границата между успешния проект или провала, когато се смесят два далечни жанра. Трудно може да се постигне баланса между всеки жанр и да се развие достоверно, за това и по-добре, че тук само имаше загатване за някакво привличане, а не развиха романтична история.
  13. И аз съм на мнение, че връзката им трябваше да остане платоническа, двама души, които се подкрепят в несгодите, както е при Better Days. Повече бих им съчувствала като двойка в този случай. Иначе по отделно неговата история ми дойде доста тежка и някои сцени бяха покъртителни. Искрено го съжалявах, та си и ревах на моменти. Чудесна игра на Катерицата. Малко неща съм гледала с него и тук признавам уменията му. Девойката също прави страхотна игра, но при персонажът й някои неща ми куцаха. Ако не бяха задълбали толкова много с нейните проблеми, (защото направо вкараха втора история във филма), а на преден план си беше изцяло животът на Ло Ки Уан, то мисля че повече щеше да ми хареса. Защото реално филмът е дълъг, но се гледа без спирачка, точно заради неговия живот, мизерията, трудностите, нечестностите и борбата за оцеляване. Прекрасна режисура и музика! Благодарности за превода.
  14. Много ми се гледаше драма с меланхолия и пропита с емоции, но тук усетих само меланхолията. Много добре започва сериала и до към 10 епизод ме държа концентрирана. Обаче след това ме поизгуби. Много чуденки имах, как може да съществуват такива персонажи като двамата главни- с никаква свежест, с изражения на хора, на които им е все тая за тях и живота. При него мога да се съглася с държанието му и характера, който е изградил, заради единствения му недостатък - майка му. С личността си, той сякаш иска да компенсира всички нейни грешки и ужасен характер. Видяхме и една-две усмивки от него, докато при главната всичко беше покер фейс и не мога да повярвам, че тя цял живот е била така и може да съществуват такива хора. Травмата, заради изневярата и бягството на баща й не може да е толкова голяма, но пък да кажем че греша и възприема тези два образа, то беше приятно да ги гледам. Нереално ми е, защото дават сцени от миналото и държанието им се припокрива с това в настоящето. Много си подхождат като двойка, но не усетих химия между тях. Иначе сериала е прелестно направен. Операторско майсторство, режисьорското виждане и музиката бяха на ниво. На моменти и на мен ми напомни на My Mister, но е далеч от неговата класа. Ким Йонг Куанг ми е любимец и винаги го гледам с обожание, като тук ми хареса играта му и образа, който изгради. Голяма изненада за мен беше присъствието на Сонг Джун, а неговия персонаж беше изключително любопитен. Прекрасно изгради образа си и той. Сериалът спокойно можеше да бъде 12 епизода, доста по-сбит и стегнат, но въпреки това ми хареса и не съжалявам, че го изгледах.
  15. Прекрасно преживяване е било. Разглеждах си галерията със отворена уста. Благодаря, че сподели с нас тази полезна информация.
  16. Jeff Satur в колаборация с Nont Tanont и Live версия на песента Ghost. Много добре им се е получило. Два красиви гласа и звучи прелестно. Също така на провелите се този месец 22-ри годишни награди The Guitar MAG Awards, Jeff печели награда за Най-добър мъж изпълнител на годината. Да му е честито. В речта си благодари на минали и настоящи артисти, които го вдъхновяват да твори. Също така, че вярва в това, че една успешна творба не идва само от изпълнителя, а всички, които работят за нейната поява, както и феновете му.
  17. Да повдигна малко темата на сериалчето с нови опции за онлайн гледане:
  18. Да повдигна малко темата на сериала с добавени линкове за онлайн:
  19. Лесно е. Единствено ме затрудни качването на снимката на QR кода, защото не влизам във форума много през телефона ииии се позабавих. Има го описано в тема във форума как се публикува изображение, но все пак ще опиша и тук за тези, които искат да ни последват в това начинание. Правя си скрийншот на QR кода, след което от редактора за снимки на телефона си изрязвам само квадратчето с кода. Използвам този сайт за качване и споделяне на изображения: postimages.org. Качвам си изображението там, като после копирам Директната връзка и отивам в профила си във форума. Както е описано по-горе на Редактирай отивам до полето с QR код и чрез "Добави снимка от линк" си пействам копираната директна връзка и воала. Повечето, които посещават форума през телефон няма да се затруднят. Аз нали сама мога да си заредя някаква сума и да си пращам сатошита? Надявам се да има повече зарибени в това начинание, защото нямам търпение да разпращам благодарността си.
  20. Не, че нещо, ама и аз си имам QR кодче вече. По-късно ще пробвам да изпратя някое сатоши.
  21. Аз повече се забавлявах с майките на главните, отколкото с тях. Не, че не беше забавно, напротив, филмът си има своите комични ситуации, но е много предсказуем. От романтична гледна точка, не можа да ме докосне. Не разбрах защо се обичат, освен че се привличат плътски. Естествено актьорската игра беше на ниво. Винаги е удоволствие да се гледа Канг Ха Нъл. Иначе филмчето е добре направено и ако ви се гледа нещо разпускащо си е опция.
  22. @Koizora Много уважавам коментарите ти и с нетърпение ще очаквам да кажеш какво е твоето мнение за филма.
  23. felicyti

    Търся...

    Видеата от къде си ги свалихте? Според мен субтитрите от сайта ще паснат на този (37,60 GB) или на този (36,90 GB) торент.
  24. Фестивален и потресаващ с историята си! Много добър филм! Чудесна кинематография, режисура и семплa, докосваща музика. Красотата на пустошта контрастира с визията и историите на главните действащи лица. Човешкия живот или този на тибетската антилопа? Кой е по-важно да живее? Това се питаме и може да анализираме, виждайки историите на членовете на двата екипа - този на бракониерите и този на планинския патрул. Едно е ясно, че всеки е безсилен срещу природата. "Виждал ли си бунтари тръгнали на дълъг път? Лицата и ръцете им са мръсни. Но сърцата им са чисти." Филм, който ме държа концентрирана през цялото време, а емоциите изригват след финалните надписи....
  25. Телеграм е обикновено приложение като Вайбър и Уатсап за съобщения и видео разговори и като тях двете, регистрацията става с телефонен номер. Аз го имам инсталирано на телефона, след което и компютърната версия и линкът по-горе ме води точно до Любими азиатски филми и сериали, без да ми иска никакви допълнителни кодове и тем подобни. Ако проблема ви е да си давате телефонния номер някъде, защото Ви е страх, то по-скоро по-добре изобщо да нямате телефон или поне смартфон, защото нали знаете, че на всеки му се е случвало да говори с приятели на дадена тема и след малко целия му фейсбук е с предложения по тази тема. Онзи ден си говорих с една приятелка за круизи и след половин час започнаха да ми излизат спонсорирани обяви на тур агенции, точно за круизи. То имаше и едно меме дето се въртеше из фейсбука точно по този въпроси. Ако се чудите как става, гледайте филма Snowden или прочетете историята на Едуард Сноудън, защото филма е биографичен. Но пиша по друг въпрос, с молба разговора да се прехвърли в тази тема и тук да се оставят коментари само за сериала.
×
×
  • Създай нов...