Jump to content

felicyti

Модератори
 • Posts

  1,268
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by felicyti

 1. Трети китайски костюмен сериал в листа ми с изгледани сериали, и за трети път съм очарована от видяното. Някои го сравняват с Прасковите, но за мен са си напълно различни като история и продукция, като визия, като емоция. Не мога да определя кой ми харесва повече, а и не трябва. Всеки сериал е със собствена визия, характери и лица на героите, история и емоционални трепети. Тук всичко беше красиво, много красиво! Като се започне от актьорите, та костюмите, та декорите, различните кралства, та дори и ефектите. Изключително визуално изпълнение, адекватна последователност на сцените, добре разгърнати истории и прекрасна актьорска игра. Актьорите са добре подбрани или просто всеки от тях идеално си е свършил работата да изиграе сполучливо героя си. Единственото неприятно нещо в сериала за мен беше главната актриса. Докато в началото ми беше глуповато симпатична, израстна с красота и привлекателност, то накрая, въпреки жертвите, които направи, за мен тя някак си погрозня. За първи път ми се случва някоя актриса да ми е чак неприятна за гледане. Може би се дължи на ролята й, която хич не ми допадна като личност и характер. Но за това пък Феникса си красеше екрана всеки път, когато попаднеше в кадър. И то не само с визия, а и с интелект, мъжественост, принципи, желания и разбирания за това какво иска. За това и съм много доволна от финала на сериала, Впечатление прави актьорската игра на Нощния безсмъртен. Определено най-сложния образ в сериала. Рибката така и не можа да ме накара да му симпатизирам, заради героя му. В неговия случай кръвта - вода не става. В друг коментар, но и тук пак ще спомена, че силно ме разтресе образа на Императрицата. Много добре изигран отрицателен, властен женски образ. Симпатизирам на Лисанко. Чакам го да дойде да ми върже едно червено конче. Харесаха ми и историите и героите в Демонското кралство. Много герои, лица, имена, характери... но толкова лесно за асимилиране от зрителя и хоп - 60 епизода минали и чак всичко видяно започва да ти липсва. С музиката към сериала се запознах още преди да съм го изгледала и определено ми харесва. И като за финал нещо, което си пускам за релакс в някои дъждовни дни.... Отново благодаря за труда по превода. И отново апел към всеки, който все още не е изгледал сериала - заслужава си!
 2. Аз да си подсетя, че сериала се качва и онлайн в три платформи. Днес бе качен 10 епизод: , и
 3. Филмчето е качено и за онлайн гледане: Благодаря за превода.
 4. Онлайн опции за гледане на филма : и Благодаря за превода.
 5. Готови са опциите и за онлайн гледане на филмчето: и Благодаря за превода
 6. Ето и линкове за онлайн гледане: и Благодаря за превода
 7. Епизод 34 носи на зрителя вече едно облекчение, виждайки любов, изригващ огнен феникс и разцъфващо цвете, и обратно на него, епизод 43 изпълва очите ти със сълзи и болка, заради развитията. Страхотен сериал! Остават малко епизоди до финала. Още веднъж благодаря за труда по превода.
 8. ох, изгледах 7 епизод. Мозъка ми не може да понесе да си мисли кой-кой е, кой е убиеца, кой за какво се бори...., и четейки всички предположения, звучащи и логично,.... аз се отказвам да мисля повече. Ще гледам и ще се наслаждавам на якия сериал.
 9. И аз си мислех в началото, че някое от децата в миналото, може да се окаже момиче. Но набързо го отхвърлих като вариант. Друга ще е ролята на социалната работничка. Направи ми впечатление, че замъгляват имената на гърба на екипчетата на децата. Дори и на номер 13 - Юн Дже, на който му казват името! Вижда се, само отчасти, името на номер 11 в различни сцени. И да се корегирам с предположенията, кой номер, кой възрастен е в настоящето:
 10. Аз си чакам новия труп. Все си представям, че един по един, ще си заминат половината замесени в сериала .
 11. И аз го започнах. Изгледала съм 5 епизода. Ще споделя моята теория. Такива неща ми се въртят в главата....
 12. На мен пък много ми хареса! Филма е пълен с олигофренски изцепки, но поднесени по един такъв интелигентен начин, и те кара да се усмихваш през цялото време. Kang Ha Neul - този човек го признавам като един от най-добрите актьори в Корея. Вече съм убедена, че няма роля, която да не изиграе перфектно. А Жирафчо като го видиш тук и те напушва на смях. Много настроение носи филмчето. Направен е увлекателно, с много добри ефекти, историята е интересна, актьорската игра е на отлично ниво, музиката си е в синхрон с жанра и препоръчвам за любителите на приключенския жанр с очакван хепи едн. Благодаря за превода.
 13. Ох, стара съм вече да гледам такъв жанр, но си изгледах филмчето с интерес. Не е нещо, което да не съм виждала, но ми хареса. Добре направен филм - режисура, операторско майсторство, ефекти, актьорска игра. Историята е интересна и в началото си мислех, че ... Филмът държи интересът до края, действието се развива динамично и определено го препоръчвам за фенове на хорър жанра. Развръзката може и да ви изненада шоково. Благодаря за превода.
 14. Първи епизод е качен и за онлайн гледане: , и Благодаря за превода момичета и спорна работа по проекта.
 15. Гледам си аз, стигнала до 32 епизод, и ей сега чета резюмето (по принцип не ги чета) и взех, че се спойлнах с него. Е, разбрах какво предстои нататък. Харесва ми сериала. Много ми харесва! Страхотна атмосфера, декори, актьорска игра, музика и куп герои с интересни съдби. Единствено ме дразни глупостта на главната героиня. Очарована съм от харизмата на главния младеж - Феникса. С нетърпение очаквам да видя как ще продължи историята му, както и израстването в характера на главната. Друг, много запомнящ се образ ми е този на Императрицата. Скоро не бях гледала толкова отрицателна, злобна личност. Любопитно ми е какво ще стане и с нея! Сериала е прекрасен и препоръчвам за тези, които не са го гледали, а им допада жанра. Благодарности за превода и спорна работа в оставащите епизоди.
 16. На същото мнение съм. Повече ме разтресе загубата на съфорумката ни. Може би, защото я чувствам по-близо до себе си.... Вярвам, че е на по-добро място... Това с "края на една ера" ми идва малко в повече. Преди два дни, в Слънчев бряг, загуби живота си спасител на 69 години, спасявайки 3 украйнски гражданки, неразумно влезли във водата. Честно да ви кажа, за него се разплаках, но за Кралицата не мога. Проблемите в страната ни са много, и един от тях е това, че спасителите ни по черноморието нямат никакви права да реагират по-грубо срещу неразумни туристи влезли във водата при червен флаг. И в крайна сметка, човека плати с живота си, докато изпълнява своя дълг на работа. .... RIP за този човек!
 17. Благодаря много за превода. Ще се гледа, щом е комедийка. Филмчето е качено и във vbox7: Добавила съм линк в описанието.
 18. О, и аз съм така. От сега спестявам. Яд ме е, че преди три години май бяха идвали в Истанбул. Ей го къде е, на една ръка разстояние. А сега няма да го посетят. Помисли си, има време. Нека сме живи и здрави, пък ще те държа в течение.
 19. И след като изпълниха военната си служба и бандата отново е в пълен състав, преди няколко дни момчетата обявиха световното си турне Heal Together, което ще стартира през октомври в Щатите, а в началото на новата година ще се прехвърли и в Европа. Ей това ееее - момчетата се завръщат с бутикови участия в доста града из цял свят. Отдавна чакам възможността да посетя техен концерт и ако всичко е наред през февруари ще мога да ги гледам на живо в Барселона. Билетите са с цени започващи от 40 евро и се оказва, че едното момиче, с което ще съм там е купило по погрешка 3 билета, та има два свободни билета и ако има желаещи да слушат The Rose на живо в Барселона, в зала с капацитет от 200 души (направо ще си е като частен концерт), то нека ми пишат на лично.
 20. Честита да си @bealonenomore. С пожелания за много здраве, сбъднати мечти и много поводи за радост и усмивки. Страхотна част от екипа си и винаги с интерес чета всеки твой коментар за филм или сериал. Наздраве!
 21. Този сериал, както възхвалява грима и умението да знаеш да се гримираш, така и на няколко моменти си беше чиста антиреклама на корейските продукти за гримиране. Като човек, който има проблемна кожа като главната, бих казала, че има гримове, които няма да се изпарят от едно падане в реката. Ама .. сценариййй, какво да се прави. Иначе сериалчето е свежо и си го изгледах с кеф, въпреки че не съм фен на ученическия жанр. Спокойно епизодите можеше да са по-малко, и доста дейсвия на тийновете бяха незрели, което ме подразни, но пък е нормално. Човек се учи всеки ден и израства. Вкараните в сюжета по-сериозно проблеми, са само с цел да увеличата драмата в сериала, но такава трудно се усещаше да има. Актьорската игра на главната в началото не ми беше убедителна. Когато се гримираше беше различна не само външно, но и като игра. Бързо синхронизира нещата и се превърна в един човек. А за главния не мога да кажа дали е бил дърво. Ън У го гледам за първи път и ми хареса като излъчване. Усетих героят му, травмата му, обичта му. Втория младеж наистина привлича погледите към себе си. Много е харизматичен. Заформиха не любовен триъгълник, ами многоъгълник - то не бяха съученици, то не бяха братя, сестри... Поуките са доста от сериалчето - любов към вътрешната красота, израстване и преоткриване на себе си, постигане на цели и мечти. Определено би се харесало на подрастващата аудитория и всеки, които е фен на ученическия жанр.
 22. Много добър сериал. Въпреки, че на пръв поглед има недоизказани неща, за мен е направен много компактно и стегнато. Представена е идеята, кратко, точно и ясно са разгърнати историите, а покрай тях се разкриват и характерите на главните персонажи. Сериалът е изцяло драма, а наличието на леко настроение, не може да се определи като комедия. Героят на Jung Hae In, колкото и да изглеждаше уравновесен, ясно видяхме как може да се обърне на 360 градуса и да излезе "извън контрол" . Точно това ни показа и сериала според мен - какво въздействие има тормоза в казармите сред отделни личности и до колко може човек да издържи психически на някои извращения. Героят на Koo Gyo Hwan, на пръв поглед позитивен характер, но ясно се виждаше неговата съпричастност към някои от дезертьорите. Просто това е "неговия начин" да "избута" дните в казармата. За мен някои случаи бяха потресаващи, изключително гнусни и не мога да си представя, че такъв тормоз би се търпял и ден. Неприятно ми е било винаги наличието на началници, висшестоящи и хора пазещи собствените си интереси, за сметка на човешки живот. Има какво да се види и във втори сезон. Героят на Jung Hae In, тепърва има да разкрива същността си пред зрителите. Като цяло прекрасна продукция, според мен. Препоръчвам! П.П.
 23. Браво за поредния общ проект, момичета. Голям тандем сте. Плейлиста във vbox-a вече е пълен. Качени са и последните два епизода : Чакам с нетърпение нова романтична история от вас.
 24. Първите два епизода са готови и онлайн във vbox7: Приятно гледане и искрени благодарности за българския превод.
×
×
 • Create New...