Jump to content

Vanchela

Потребители
  • Мнения

    59
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    1

Всичко публикувано от Vanchela

  1. Със солидно закъснение от моя страна ... , но ОТ СЪРЦЕ ВИ БЛАГОДАРЯ, МИЛИ ХОРА, за това, че сте уважили личния ми празник! За съжаление нарастналите ангажименти през последните месеци възпрепятстват гледането на азиатско кино и активността ми във форума, но в сърцето и мислите ми вие, това бижу наречено Eastern Spirit и Азия винаги заемате специалното място! Отново благодаря и бъдете здрави! @bond, на патерички ти честитя рождения ден! Бъди здрав, с късмет и все така позитивен! Мечтай и сбъдвай! Да илядиш!
  2. Ново от Ерикчо - видео към песента I Wish I Wasn't Me. Видеото е доста впечатляващо от емоционална гледна точка. Излъчва болка и в същото време ти дава прегръдка. Изтръпнах при първото гледане. Личното ми мнение е, че в последните два албума наблюдаваме доста голямо духовно и емоционално израстване в Ерик Нам - деликатно звучене, красиви и вдъхновяващи текстове, но и не изневерява на стила си!
  3. Накратко през моите очи и усещане - дълбока и тежка история, брилянтна актьорска игра, операторско майсторство на много високо ниво и ... непредвидим финал! Филмът отмята малка част от основните елементи и теми за якудза – чест, семейство, престъпност, отмъщение, грозната истина зад бляскавия живот на якудза... и набляга повече върху борбите, с които трябва да се сблъскат членовете на бандата, когато се опитват да се адаптират към променящите се времена и последствията от това да бъдат „съмнителна част от обществото“. Прекрасна актьорска игра на целия състав! Сурови емоции, лица погълнати от гняв или разкъсани от угризения и отчаяние, мълчаливи жестове, които изглеждат толкова истински и толкова човешки! През цялото време бях като хипнотизирана от изражението на лицето на Го Аяно. Искрено благодаря за превода!
  4. Филмът ни предлага няколко вдъхновяващи истории за несподелената любов, умело заснети от 7 режисьори и прекрасно изпълнени от солидно количество звезден и талантлив актьорски състав. Човешката драма зад всяка история беше умерено завладяваща, но и тъжна. Не е учудващо това, което ни показва филма - а именно това, че при едностранната любов краят никога не е щастлив. Но пък поуката е вдъхновяваща - въпреки огорчението и болката трябва да продължим живота си напред с високо вдигната глава. Отвореният край на всички истории (с изключение може би на Story 4: „Something Blue“) дава голяма реалистичност на филма. И все пак нещо ме глождеше и при някои истории ми се искаше да знам „какво се случва след това?“, защото оставиха у мен трайно чувство на съжаление. Най-много ми хареса Story 6: „Summer Pickles“. А финалната сцена във филма ми се стори много трогателна и според мен символизираше всичките 7 разказани истории.
  5. Разгеле намерих време да си го доизгледам! Развитието на сериалчето след 5-ти епизод много ми хареса, особено финала на епизода – беше много докосващ ❤️ Ето, че след този епизод Юки доста се поразчупи и отпусна ... загриженост, целувки, дори страст! През цялото време двамата главни ми бяха много сладички и мисля, че успяха да изградят добра химия помежду си. Целият второстепенен състав е много свеж, както и средата, в която се развива действието в сериала. Много ми хареса шантавичкия екстравагантен колега, който от самото начало беше наясно с чувствата на двамата главни и от време на време леко побутваше ту единия, ту другия. Като цяло историята не е нещо, което да не сме гледали, но пък оправда очакванията ми – лека, без много драми и неангажираща мозъка.
  6. Благодаря за препоръката! Рюсей си ми стана слабост и в бъдеще задължително ще изгледам колкото се може повече заглавия с негово участие.
  7. За първи път го гледах в L-DK: Two Loves Under One Roof (2019), където ми направи доста по-голямо впечатление от другата главна мъжка роля, а в последствие разбрах, че преди това съм го гледала и в Wolf Girl and Black Prince (2016), но там ролята му е много малка и почти незабележима. Сега имах намерение да започна да гледам филмите и сериалите с негово участие в хронологичен ред, но не ми се получи От дорамите изгледах Brother's Friend (2018), Hajimete Koi wo Shita Hi ni Yomu Hanashi (2019) и Watashitachi wa Douka Shiteiru (2020). А от филмите - Zenin, Kataomoi (2016), Your Eyes Tell (2020), Usogui (2022) и последно ... Wandering (2022), който е просто WOW, masterpiece! Феноменална игра на целия актьорски състав в Wandering! Сега се настройвам психически за The Village (2023), няма да пропусна и The Lines that Define Me (2022), а от сериалите съм си набелязала следващия да е Shinbun Kisha (2022) с Ayano Go - друг многоуважаван от мен актьор. На два от изгледаните филми пуснах коментар в темите им тук, на останалите – в момента си „събирам“ мислите и ще коментирам съвсем скоро. Определено последните 2-3 години са най-силни за Рюсей, което е нормално – расте, експериментира с роли, развива се! Нека продължава в същия дух!
  8. Ladies and Gentlemen, Йокохама Рюсей в цялата си прелест! Видео от снимките за календар 2024! Наскоро Рюсей порасна с още една година! Расте, възмъжее и хубавее все повече! Нещо притегателно има в него, някаква енигматична аура! Последните няколко месеци успях да изгледам доста проекти с негово участие. Затвърдих първоначалното си мнение, че това момче ще развие солидно актьорските си умения. И ДА! Определено е многолик актьор! Няма значение колко важен е неговият герой, той се слива с него по най-реалистичния начин, разбира емоциите му и го прави свой. Впечатляващо!
  9. Да си призная от актьорския състав разпознавам само Сакурако Охара. Много ми е симпатична и мисля, че се справя прилично с актьорската игра. И на мен ми изглежда леееко понапълняла, но си е все така чаровна. Гента Мацуда е доста привлекателен младеж и със сигурност ще кьорна и друг проект с негово участие. А темата за Джонитата... пак да си призная - съвсем наскоро разбрах защо на някои актьори им викат Джонита Абе имам още хляб да ям! До момента би трябвало да са излезли 6 епизода и сега виждам, че в Avistaz са качени до 5-ти. Аз си следя сериалчето онлайн, където са качени само до 4-ти епизод. Търпеливо си чакам останалите. P.S. Поразрових се из нета и за Travis Japan - не звучат никак зле. Брех!
  10. Да си напиша и аз коментарчето за сериала. Очаквах захаросан, бозав сериал, който да ми досади още в първите епизоди, но се радвам, че не се оказах права за себе си. Допаднаха ми образите на двамата главни, особено този на д-р Гу Уей – красивия принципен особняк, студен, но сърдечен, тих, спокоен и сдържан, дори когато се усмихва, който се старае да се храни здравословно и често дезинфекцира ръцете си. Сяо Джан изгради блестящ образ. Женската половина в главната двойка ми се стори много очарователна. Млада, смела дама, силно откровена във всяко отношение. Единствено в изразяването на чувствата си срещаше проблеми, но да приемем, че е нормално, поради крехката й възраст. Сблъсъкът й с болестта на баща й до някаква степен спомогна за нейното израстване. Мисля, че точно позитивния и весел характер на главната героиня не предразполагаше огромен драматизъм в сериала, въпреки неприветливата тема за рака, която присъстваше почти през цялото време. За мен действието в сериала се развиваше плавно. Беше ми много приятно да гледам етапа на влюбване между двамата главни. Имаше моменти, когато малко бях разочарована от поведението и постъпките им, но за това ще си спестя критиките към сценаристите. Обаче няма да си спестя критиките към образите на второстепенните герои и по-точно - приятелката на Лин Джъ Сяо и братовчеда на д-р Гу Уей. Според мен и двамата бяха напълно излишни персонажи - с дразнещи характери, неадекватни действия и поведение...
  11. Някъде ми беше попаднало постерчето на драмата и реших да я загледам. Основно защото историята ми се стори лека, неангажираща мозъка и заради кратките епизоди. До тук изгледани 4 епизода. И за мен в началото беше странно това предложение, без конкретно обяснение, но пък после се замислих, че може би това е „повода“ да се зародят последващите мисли в главата на главната героиня. Според мен сцените на премисляне допринасят за раздвижването на образа й. За сега главната героиня ми харесва – естествена е, земна и освежаваща. Главният герой ми е много симпатичен, но ми се ще да е малко по-отпуснат. Определено това, че в един момент започнахме да виждаме какво се върти и в неговата глава е плюс. Така се раздвижи и неговия образ и някои неясноти от първи епизод ни се изясниха. Нестандартният оупънинг на мен ми допада. Бях силно убедена, че песента от ендинга е в изпълнение на Сакурако Охара. При първо слушане гласът ми се стори нейния и направо се изумих, когато видях, че изпълнителят всъщност е момче – Nonpy. Песничката е много зареждаща.
  12. Харесвам психарии, стига историята да има оригинален замисъл и разбира се пълнокръвно изградени образи. Това обаче ще е голяяяяма психария, брутално колене, кървища... Сигурно ще го погледна от любопитство, но с отвращение . Доколкото разбирам тук ще имаме сериен убиец и един хладнокръвен, безсърдечен Каменаши с профил на психопат. Мисля, че ще му отива тази роля.
  13. @bealonenomore, Честита да си! Бъди здрава и вдъхновена! Кампай!
  14. Много дръзка реклама, но не може да се отрече – отива му дори по-тежкия грим! Толкова е млад, а има толкова много и все разнообразни проекти зад гърба си! Дори намира време да участва и в музикални клипове. Клипа на amazarashi си е направо късометражен филм! Браво на него! Определено съм впечатлена. P.S. Песничката на AI е доста добра! Харесва ми!
  15. Vanchela

    ONE OK ROCK

    @ukio Всички ваши споделени преживявани тук бяха стимул за нас да си купим билети и да се впуснем в това приключение! Аригатоуу! А пък знае ли човек ... моят "подканващ" постер може да жегне японците и догодина да дойдат в България!
  16. Vanchela

    ONE OK ROCK

    Европейското турне на групата завърши миналата седмица с уникално взривяващ концерт в Милано, на който с @felicyti имахме щастието да присъстваме. Най-после се докоснахме до тях! В малката заличка на малката сцена на 5-6 метра от мен свириха и пяха те – One Ok Rock! Този момент ще помня вечно! Момчетата дадоха цялата си душа и сърце за публиката! Въпреки, че беше последният им концерт, не се усещаше никаква умора у тях. Точно обратното – усетих едно специално отношение, благодарност към последната им европейска публика. Озвучаването беше перфектно, опитах се да игнорирам пеещите фенове и да попия всеки звук от китарата на Тору, баса на Рьота, барабаните на Томо и неземно красивия глас на Така – да ги запазя в съзнанието си колкото се може по дълго... Останах много впечатлена от домакина (Club Fabrique) и италианските фенове. Докато чакахме на опашката (4 часа преди концерта) от клуба звучаха песни на One Ok Rock, което засилваше еуфорията ни. Служители системно почистваха около феновете и раздаваха вода. Секюрити контрола на входа беше изключително стриктен към всеки влизащ в залата! Италианските фенове бяха много възпитани и любезни – раздаваха неонови гривни, с които трябваше да осветим морето от публика докато момчетата свирят Neon. През ръцете на всеки фен мина и огромен бял постер, на който трябваше да рисуваме и да напишем послание. Общо взето въобще не ни беше скучно докато чакахме заветния час. В края на вечерта постера се метна на сцената и си направихме обща снимка с него, разбира се и с италианското знаме и ... в ръцете на Томо... в ръцете на Томо попадна нашия текстилен постер – You have so many fans in Bulgaria / Let’s meet in Bulgaria next time. Знам, че е нереално, но за мен „надеждата умира последна“. Пропуснах да спомена нещо много важно - на концерта в Милано имаше още българи - 3 момичета от София !!! Беше много яко да срещнем други фенове от България! Момчетата вече са си у дома. Имат около месец и половина време до турнето в Азия и подозирам, че в момента усилено продължават да работят върху новия си албум. Тези от вас, които ги следят в социалните мрежи са видели, че докато бяха в Европа, отделиха време да поработят върху нови парчета. На доста от участията си в Европа неколкократно Така сподели с феновете, че работят върху новия албум и че догодина ще се завърнат в Европа! Дано! За нищо на света не бих пропусналата възможността да ги видя отново!
  17. 3 години... Да си спомним за Харума, който завинаги остана на 30!
  18. Честит Рожден Ден, @debil4e! Бъди здрава и нека новата ти лична година бъде изпълнена с весели емоции, късмет и сбъднати мечти!
  19. Vanchela

    Usogui (2022)

    Личи си, че филма е правен по манга и аниме. Всичко се случваше някак набързо, с кратки сцени и диалози. Трудно ми беше да проследя всички събития и герои. Харесвам, когато сюжета на един филм ми дава повече информация за героите, а тук не получих почти никаква, особено за главния герой, а той ми се стори любопитен персонаж. Историята е интересна, но не достатъчно, за да се получи силно въздействащ филм. И все пак беше доста приятно да гледам почти 2 часа Рюсей Йокохама в стилен аутфит с бяло-сива коса и леко налудничава усмивка
  20. Честит Рожден Ден, @helyg! Бъди здрава и нека всеки ден да ти носи радост и удовлетвореност от живота! Опааа... още някой те поздравява тук
  21. Красив, мил и стоплящ сърцето филм. Историята успя изцяло да ме обладае и да ми припомни колко е важно да се опитаме да разберем, да простим и да приемем. Дейстието се развива леко бавно, но въпреки това с наслада наблюдавах романтиката, която се зараждаше между главните герои. Първоначално плахо, а в последствие с увереност, двамата започнаха взаимно да се подкрепят в борбата със страховете си. И в крайна сметка и двамата започнаха да вярват, че освен да съществуват в пространството, заслужават да живеят щастлив живот. Отлична игра на Рюсей и Юрико. Силно ме впечатли това, че въпреки оскъдната интимност, двамата успяха да изградят очарователна химия помежду си. Съгласна съм, че филмът не е от най-драматичните и слава Богу! Има си достатъчно японски заглавия, които са толкова драматични, че след финалните надписи ти се иска да си прережеш вените Препоръчам филма с две ръце! Благодаря за превода!
  22. Цяла седмица ми е едно веселко, усмихнато... еуфорията от партито все още не ме е напуснала. Благодаря за споделения плейлист с песничките, които слушахме миналата събота, ежедневно си го преслушвам. А снимките от личните преживявания на BlueMoon, o6ina, Megan и Даниела все още стоят на десктопа ми, та и тях си прещраквам ... обаче не всеки ден, понеже започам много да въздишам Обещаната кръстословицата с верните отговори – цък.
  23. За тези, които вчера не бяха на партито - качвам тук кръстословицата, която се коментира малко по-горе - цък. Ако имате възможност си я принтирайте, тъй като въпросите са доста и така ще ви е по-лесно. Разбирам, че към момента най-много ви е затруднил въпоса за Дедо, тц тц тц След няколко дни ще пусна и отговорите. Забавлявайте се !
  24. Vanchela

    ONE OK ROCK

    One Ok Rock с турне в Европа! Докато подгряват MUSE на световното им турне са решили да изнесат самостоятелни концерти в няколко европейски града – Прага, Хановер, Берлин, Лондон, Париж, Страсбург, Цюрих, Флоренция и Милано. Билетите стартират в продажба от утре 28.04. - цък.
  25. @cucyta, ЧЕСТИТА ДА СИ! Пожелавам ти дни, изпълнени с позитивизъм, усмивки и красиви мисли! @Rino и @lukreciana, с малко закъснение , но от сърце бъдете здрави и с много късмет! Наздраве за рождениците!
×
×
  • Създай нов...