Jump to content

zenoa

Потребители
 • Posts

  222
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by zenoa

 1. Ей, дочаках! Тези дни си мислех, че няма как по Нова година да не ни зарадват с малко Джони!
 2. Спойлнах се с откъсчета от 46, 47 и 48 еп. в тубата и отдъхнах, че няма да Ще го догледам вероятно, единствено заради шифуто, императора, Мима и братчето. Къде се загуби и той... чакам го да изгрее. Аз също се опитвах да намеря нещо сносно китайско за гледане, защото то много избълвани, но като цяло рядко има нещо наистина добро. Повечето е масовка.
 3. Никой ли не гледа!? А аз, уж не го харесвах мастъра с тази каменна физиономия, пък по 4-5 серии на вечер взех до опуквам. Мастърът го може, признах го. Уж му замръзнала физиономията, обаче се усеща как му ври отвътре. Стана ми много интересно към 34 еп, но се наложи все пак да се спи къмто 2 посред нощ. Ще сподели ли някой с мен в спойлер разбира се, ще го бъде ли мастера?! Мима верно ли ще се влюби в императора!? Не мога да повярвам!!!
 4. Да бе, голем бастун тоя мастер! Всее не съм харесвала красиви китайски актьори в пустите им костюмни драми, но тук Уилям утрепА рибата! Толкоз пък да не му ходи! В представите ми това в актьор на действието, на бързия поглед, шмекер, намига под вежда.... Тая лежерност, обраност и пасивност, скрит зад маска, с тези два кичура, като на сом мустаците.... Ужассс, братче! Още съм на 7ми. Дано дет' викате се поразкърши туй дърВо насетне!
 5. И на мен ми хареса, а корейско в този жанр от много време не ми е харесвало. Може да е всичко обаче Каката може да играе. Някой по-горе бе писал, че лицето й било безизразно. На мен пък винаги ми се е струвало доста изразно, включително и тук. Историята, къде клише, къде не съвсем, носи темите на четиридесетгодишните и за мен поне е доста близка. Харесва ми емоцията, която носи драмата. Харесва ми, че са успели да предадат блясък на външността, но съвсем не са скрили истинската й възраст. Най-дразнещ елемент е шефската щерка, но вероятно е търсен ефект. Ще видим как ще продължи. За сега оставам на тази вълна Само да попитам нещо, което не разбрах
 6. Невероятен! Както каза горе някой, това е сериал, който помниш дълго време. И съм се смяла с глас, и са ме разплаквали, а колко дълбоко ме бръква, едва ли да успея да опиша. Давам си сметка колко гибелно би могло да бъде всяко едно родителство - не казвам винаги, но почти винаги. Обвито в любов, в грижа или в не-знам-кво-си. И от колко малко всъщност истински се нуждаят децата ни, за да растат щастливи и за да се превърнат в нормални хора както казва бащата Ли тук - "Аз не съм им дал нищо, та аз съм просто един готвач" А, оказва се, добре че беше този "прост" готвач! Гледам този сериал сега главно от позицията на родител, безкрайно тежко ми става на моменти, без обвинение, без сочене с пръст, че тази е такава, онзи инакъв. Ние всички сме някакви! А потърпевши са нашите деца. Потърпевши на нашето учене, къде успешно, къде не дотам успешно, да сме родители, които правят всичко, главно според себе си, за своите малки или пораснали вече деца. Всички герои са ми скъпи тук. Да дори и майка на Ling Xiao. Не искам да я обвинявам или да търся оправдания за нея. Пътят й, при всички случаи, не е лек. Не е и правилен, още съм на еп. 30, обаче лесно е да се съди от страни, от позицията на зрител. Трудно е в кашата на собствения живот. Обичам бащата Ли. Той пълни душата ми и ми дава утехата, че малкото на пръв поглед всъщност е всичко! Нищо друго сякаш не му е нужно на човек, за да е добър родител, просто едно голямо добро сърце. Тримата ни главни герои са страхотен тандем. И въпреки всичко, през което им се налага да преминават, вярвам (съвсем умишлено не си позволявам да хвърля поглед към финала), че ще се справят. Li Jian Jian е тяхната "бензиностанция" на енергия, жизненост и щастие, както я нарече баща й. Единствената без майка до себе си, сякаш е с по-малко белези от другите, които познават своите майки... Не мога да си избера любимец между Ling Xiao и He Zi Qiu. Не мога да кажа и кой е по-преживелият от двамата. Сякаш няма да забравя образа на малкия Zi Qiu, онези големи очи, търсещи обич с израз на страх да не бъде отхвърлен отново, да търси и дава любов, да закриля, за да бъде закрилян. Страхотен малък герой беше той. Порасналият - невероятно борбен, трудолюбив, дълбоко наранен, но още по-дълбоко крехък и нежен. Ling Xiao се крепи цял само на вярата си в силната любов. Както сам казва - без нея, просто няма да го има. Такова жестоко опустошение е вътре в него, на фона на стабилността и излъчването за сигурност и упора за всички тях у него. Приятелките на Jian Jian също носят белези от своето детство ... и всичко в този сериал е от най-добрите намерения на родителите. Всеки както иска да го разбира.
 7. Продължавам и то все така с усмивка... Ако някоя добра душа ми намери английски субтитри, а друга да ме редактира (извинете, не съм веща в занаята) ще го преведа само, за да се насладя да го гледам още веднъж на български с цялата доза свежи диалози и ситуации, а и за да зарадвам още някой желаещ да го гледа.
 8. Ей, това е много свежо. Бях го започнала, после нещо друго ме е дръпнало и не съм го довършила. Има майтапи и половина. Улегналият,зрял мъж,г-н Йе меко казано, леко ме дразни. Зрял сякаш в кавички, но пък на съвети и акъл го докарва. Нещо не е барнат баш като зрелият мъж, за когото да ти се наложи много да се замислиш. Лееко интригант, лееко двуличен, че и на мазен поглед го докарва. Виктория никога не ми е била симпатична, но както каза някой по-горе, скъсва се да играе тук, а като двойка дават всичко от себе си. Толкова е милата шантав персонаж с тази своя 30 годишна невинност и утопична романтика, че чак не мога да си го представя за възможно. Много сладко обаче се дънеше в избора си на думи и поведение, съвсем като начинаеща чистосърдечно влюбена. Брат й ми е любимец. А отношението на родителите им към двамата брат и сестра близнаци просто ме разбива. Продължавам го, макар да признавам, че има моменти, които превъртам. Пъпешка примерно, макар да ми се струва, че професор Хъ там ще има вземане даване. Малко в повече ми идват 40 серийки, но пък ме усмихват.
 9. А пък аз си мисля, че това са новите тенденции в китайската драма индустрия и тя, Раба не може да си позволи да изостава и стъпка. От невинните костюмни драми мощно се хвърлиха към съвременната тематика с присъщото за времето ни дръзновение.
 10. Естествено, че на мен отговаряте, само дето е доста пошло да кажеш на някого, когото не познаваш, че гледайки конкретна к-драма се "чеше" , дето го сърби, нали. Може би драмата привлича или отблъсква именно с алтавото поведение на главните. На мен за всеки случай ми е интересно докъде ще стигат тези отношения. Ако трябва да се придържаме към реалността, такива връзки не продължават дълго. Обикновено опустошават и остават част от младостта ти, след което търсиш тих и спокоен, ако ще дори и удобен пристън. Бих казала жалко. Този живот е, за да се живее, нали така
 11. Леле! Бях пропуснала постовете на dido100 и lawandula. Опулих се. Честно. В три поста думата ,"сърбеж", сродните и синонимните са има, няма само 7. Вярно, че не е връх на кинематографичното изкуство, то пък колко ли са нещата в последно време, които са и все пак доста грубо. Къде го това по-рано, за което говорите? Чак лично го приех, това с чесането..... Не съм ги гледала и двамата в нищо. Отдавна не правя компромиси с времето си, за да гледам нещо само заради актьори. Любовната аларма я започнах, серия дали и цяла и зарязах. Двамата тук не са нещо особено, даже хич, обаче нещо в историята ръчка. Пети епизод наистина разби имиджа на сваляча. Да видим обаче дали ще успеят да защитят връзката си от самите тях.
 12. Нещо ме дразни в тази драма. Усещам, че трети ден цикля върху сюжета и реших да споделя, а може и да намеря отговорите от вас. И най-вече не мога да приема героят за бройкаджия. Как мислите вие?
 13. Божеее, зъбите му да по-бели от тениската! На мен също ми допада с този цвят. Супер си е младежът! Чакам си сега Lucky with you. И не проумявам защо го отлагат!? Вече гледахме продукция от 2021ва, а тази от 2020 чака нейде на опашка. Но как нещо с Джони седи на опашка!? Това са размисли по картинка Сега сериозно. Има ли някой инфо за кога въобще е планирана. Струва ми се интересен плотът.
 14. Пуснах си го. Не е зле. Държи вниманието и интереса. Главният ми е интересен. Вече 4 серии не мога да разбера дали и доколко е искрен и дали на среща ни седи психологически проблем. От друга страна, темата дали си двойка с някого едва когато си го кажете, че сте двойка или е факт и когато всичко случващо се между тях го потвърждава е доста интересна. Имаше едни думи на професорката, когато предупреждавам Наби, да бъде внимателно в действията си, защото Корея е малко общество и неподобаващото поведение може да провали живота и бъдещата й кариера. Жалка картинка...
 15. Тоя лакорн е толкова откачен, че чак си се чудя защо го гледам. Обаче го гледам! Без пропуск ! Доста са алтавички всички... хеле главната двойка... Лан е готов на секундата да налети на Мук, обаче дружката му все се намира на една ръка разстояние, за да отрезви - къде от приятелска поддръжка, къде от ревност. Чакам ги с нетърпение да се хванат за гушите, ако преди това Рут не се окаже безнадеждно влюбен в сестричето.Тя пък, още от ученическата скамейка се оказа достойна съперничка на шеф си по възможности и интелект. Просто ум да му зайде на човек докато го гледа. Често изпадам с лакорните в тази ситуация - от тъпо по-тъпо, обаче странно, държат ме като с магнит
 16. То задължително Джони се гледа втори път на български! Че понякога и трети път!!! Сега видях дружината! Сърдечни благодарности! Чинеше ми се, че няма как това затишие тук да е истинско
 17. Не мога да повярвам, че ще съм първата коментираща, при положение, че вчера видях вече 11 епизода с англ. субтитри? Та, дума да не е, Джонито, не "мойото", а просто Джонито, защото тук има чувствителни на тази тема , е отново на линия. Доста дълго време почакахме... Радвам се, че не гледаме римейк на слънчасалите, както се говореше по едно време, че ще бъде. Според мен драмата си има съвсем различна линия на историята. След Раба, мисля, че химията на нашто Джони с никоя друга не е на същото ниво, а и каката тук доста истерична и викаща, дано омекне в последствие . Историята сякаш предстои да се разгърне. Много ми е загадъчно това бивше гадже, което Джонито добре се справя са играе дърво до момента. Чакам с нетърпение да го видя в друга светлина, защото го може, може го и още как!
 18. Леле, 7 годинки се изтърколиха от както луднах по този сериал и по тези двамата. Още помня колко безсънни нощи съм откарвала да гледам клипчета в тубата и да разследвам ама те в действителност двойка ли са или не са. Не знаете за какви дреболии съм се хващала, за да убедя себе си, че са двойка и после на пух и прах всичко, защото не откривам потвърждение из мрежата. Няма други азиатски звезди за които да съм чела и ровила толкова. И всичко тръгна от "Печелившата комбинация". Нищо и никаква романтика, ще каже някой, ще се съглася, обаче повече от половин година им правих разследване. И сега ги следвам в инстаграма, само и само, за да мога да разбера след големия разрив помежду им, дали все още нещо между тях. И да ви кажа има! Доста често Майк харесва постове и снимки на Ом. Много рядко Ом харесва негови, но все пак се случва. Дали от учтивост. Дали от непрежалимост... само той си знае. Моята теория. Майк имаше огромна амбиция, след Пълна къща беше на върха на популярността си, цялата история с детето му, подкрепата на Ом, дали истинска или PR не разбрах, но ми се ще да вярвам, че беше истинска. И той, свръх амбиция има в това момче, като за всяко нещо, с което се захване, се втурна да прави кариера на големия китайски пазар. Огромна грешка според мен. Да, пазарът е огромен, но не е лесно да бъдеш номер едно в милиарден Китай. Не е лесно и да правиш големи пари там. Ом, остана на местния пазар. Той като да се опита да я дръпне към Китай. По едно време тя беше тръгнала да учи китайски, пробва с някакви дреболии в Китай. Но не й се получи, защото вярвам, няма неговата амбиция. Няма и неговият хъс да се докаже. Не в едно интервю Майк говори, че трябва да изкарва много пари, много. За да има какво да остави на сина си. Смятам, че това дете преобърна живота му. И така той в Китай, успоредно направи някаква козметична марка, която според мен глътна огромен ресурс и не постигна нищо особено. Тя в Тайланд. Напълно разбирам момичето. Няма да седи и да го чака. Завъртя се около нея някакво гадже, с много пари, бизнес и т.н. и тя лапна въдицата. А Майк бе луд по нея! Твърдо го вярвам. За нея не съм убедена колко влюбена е била. От както се разделиха той е друг човек. Не зная къде и как се загуби това момче. Все още е активен в инстаграм, но постовете му са тъжни, отнесени, а като че ли и дълго време сякаш предъвкваше и страдаше. Скоро видях, че Ом и мацката от "Yes or no" правиха голяма фен среща послучай 10 годишнина от излизането на филма. Сега тръпна, чакам ди 10 годишнина от "Full house" . Вярвате ли, че ще има?!? Тъжно ми е за тях двамата.
 19. Просто не мога да повярвам как съм пропуснала този бисер и не съм го гледала още когато е излязъл... Гледах го едва миналата седмица. И сега, както обикновено, когато попадна на вещо много добро, не мога да превключа на нищо ново! Пускам си епизодчета отново и отново! Огромно благодаря, за добрия превод. Друго си е да прочетеш отдолу реплика като "Смотаняк!" Просто чувството е съвсем истинско, като го видя изписано на български
 20. След Джан Хан в половинка, и аз си мисля, че високият батко трудно ще ми влезе в играта с красивата и можеща Xu Lu (още не смея да ги изписвам на български тези китайски имена...). Аз още в онази другата бозичка с късокракото девойче не го долюбих особено.
 21. Подкрепям горните две мнения! Пързулнах се бързинко 3 вечери до 1 часа с тез двамцата и вече съм на 35 епизод. Харесват ми! Няма две мнения, наистина играят освободено. Девойчето ми се избистри като лицеизражение и съм сигурна, че вече ще я откривам още от постера, преди да загледам следващ нейн сериал .
 22. Не съм го докарала до болестта, но си го гледам с кеф. Тоз Джан в началото като взе да играе босове, ми се струваше много тънко струнен и непривлекателен, викате красиви костюми разхожда, но за окото си трябва и повечко плът, разбирай мускул . После му свикнах. Това модната индустрия и ИТ секторът най-оборотни. Сериалът с Джонито пак нещо сходно, не ми се карайте, но по ме грабна. Дали е героят на Джан Хан или актьорът, обаче лицевото изражение е или широка (прекрасна!) усмивка, или мълчи и гледа безизразно, когато е фрустриран примерно. Трябва ми време, за да включа какво чувства героят му. Та викате... ще се награбват ли тук скоро главните или все така постно ще го караме по една целувка през 3-4 серии...
 23. @vivivanза кой бос точно говориш? Джан Хан е играл бая босове , а аз още прохождам в китайските и тия имена тотално ми се сливат. Може ли инфо в кой филм главната тук е играла в Джан Хан?
×
×
 • Create New...