Jump to content

zenoa

Потребители
 • Posts

  241
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by zenoa

 1. Извинявам се, да не засегна някой фен на младежа, обаче изкуствено ми стои тая роля. Преходът от "обичам те"- "как може да те обичам!?" се играе абсурдно. Пълна гротеска!
 2. Тези двамата играят на макс!!! През времето когато тече сериалът без тях двамата на екран, се чудя, защо го гледам, излиза тази двойка и аз онемявам!
 3. Наистина ли започва? Беше обявяван и отлаган вече половин година, а в един сайт висеше като coming soon- 2023!? Ако е така, то най- сетне нещо, от което може и да НЕ заспивам по средата на епизода
 4. Значи, трудно ще смеля да ми подменят гл. герой.
 5. Подобно. Аз даже стигам само до темата и не мога да се накарам да натисна линка . И двамата - много любими актьори, да подчертая !
 6. Не съм търсила да видя Уей Ин тук, просто чаровната крива усмивка с дяволития поглед няма как да ме препратят към друго. Доктор Гу е страхотен образ. Рядко има актьори, които така да изписват емоциите по лицето си. Ян Дзъ за мен е прекрасна! Сред морето от красиви китайки на екрана в последно време, откроявам 3 или 4 запомнящи се с игра.А тя е номер едно! Може би е въпрос на разбиране, но според мен точно отношението и реакцията на героинята й в този толкова труден момент за доктора, го мотивираха и като да го събудиха и подтикнаха към действие. Понякога като че ли ритниците, образно казано, биха свършили повече работа. Но да, освен загриженост и любов според мен в образът й повече се четеше обидата. Не е споделил проблемите си и я държи настрана. Приема я за дете. Ако питате мен, тя влезе в тази връзка почти дете, а Ян Дзъ чудесно ни изигра това. Любовта е споделяне - и на хубавото, и на лошото, затова двама души са заедно. А връзката им имаше нужда от тази раздяла. Ясно е за всички, че ако е достатъчно силна, е временна. Всичко, което преживяваме са уроци. И ако сме достатъчно умни, да ги видим и разберем, занапред ще е по-лесно.
 7. Напълно споделям мнението на Lawandula.... приятно, симпатично, изключително добро за разпускане. Нищо особено на пръв поглед, ще си кажем, поредната чиста, красива любовна история. Доооста излъската, поотупана от прахта на реалността. Много сладка. Вероятно твърде големи ми бяха очакванията към Сяо Джан. И до момента го чакам да ме изненада. Не казвам, че не играе добре. ООо, играе и то още как! Може би тази жанр не е неговия. Признавам способностите му на 100 %, обаче тази роля с изключение може би на 3 -4 силни момента не е някакво велико предизвикателство за него. Току проблесне в дяволитата му усмивка и образът му от Неукротимия и в сърцето ми се разпали пламъче :)! Та, иде да кажа, че всъщност през цялото време сякаш търсех да видя Уей Ин и това си беше само мой проблем. Гу Уей си е напълно пълнокръвен образ, само дето моя милост все още търси другия. За мен, оказва се, незабравим образ. Много силен момент беше в 25 еп. раздялата им. И нейната игра, а и неговата, шапки долу, чак на мен ми идеше да се разплача. Прекрасно предадена емоция. Искам да видя двамата в нов дует, с повече изпитания на чувствата, по-дълбоки и с по-широк спектър от емоции, щото видя се, туй и за двамата тук не беше изпитание на възможностите им.
 8. Кога според теб да очакване читави превод или направо да се отказвам.
 9. Ех, свърши..... Но честно да призная събраната инерция около 30-32 епизод някъде се загуби и поне за мен колата на историята спря 3-4 епизода преди финала. Не знам как стана така. Бурята на bond беше от онези летните по моя роден край - само гърмене, мирише на дъжд, брули силен вятър, но си оставаш сух в крайна сметка. Ясно, че злосторниците трябва да си намерят майстора, обаче малко мудно стана накрая. Следваха си докрай новелата, а вероятно имаше начин за по-взривоопасен финал. Как да е. Двамата млади, умни и красиви ще оставят красив спомен у мен и аз чинно ще следя следващите им изяви. Бяха невероятно добра екранна двойка.Ако това беше Тайланд, вероятно щяхме да им се насладим поне в още два, три лакорна заедно, в Чайна майна, туй е по-скоро в сферата на фантазиите. Ех...
 10. Верно преводът е покъртителен. 2 серии се чудих аз ли нещо изкуфях че грам не схващам за какво иде реч!
 11. Попрехвърлих и новелата, защото сърце не трае и смятам че екипът по сериала е свършил страхотна работа! Знаете, обикновено екранизациите бледнеят пред оригинала на хартия, тук обаче като да е тъкмо обратното. Страхотен усет за предаване на мисли и емоции на екрана! Поне за мен сериалът е много по-въздестващ от прочетеното. Героите в новелата са дори доста по-разкрепостени, което смея да кажа не дава никакъв плюс на историята. Нашите герои от екрана като че ли точно с въздържанието и обраността в израза на чувствата си завлядяват така силно от екрана. - с погледи, усмивка и поза...
 12. Интересно развитие на сюжета от тази седмица. Истинско удоволствие е да следя тази история.
 13. Това е безпрецедентна щуротия. Но е забавно, да!
 14. Ей, страшна работа е тая шанхайска история! Така здраво ме е захапала трети ден, че не си намирам място. Страхотни емоции, пълнокръвни образи, прекрасна игра и взаимодействие. Много добре барнати сцени, костюми, всичко! Не, че съм кой знае какъв разбирач, но това грабва. На 26 епизод съм и гриза нокти пред екрана. Не искам да спойлвам за всички, чакащи субитри, обаче .... как се одържате, бе хора!? В момента няма нищо по-добро за гледане, да знаете!
 15. Необикновено красива песен наистина, въпреки моите средни познания по английски. Привърших сериала преди 10 дни но още не мога да се оттърся от песента.
 16. И аз вече съвсем честно мога да кажа, че го изгледах. Отне ми много време. Започнах го на английски, позагубих се в тези кланове и имена, да не говорим, че като ми говорят на английски за "пътя на меча", да се качиш на меча си и да отлетиш, "златно ядро", духовна същност и т.н. и оставах с впечатлението, че май не хващам същината... Този жанр принципно избягвам да гледам. Та както и да е, бях го поизоставила. После се появи преводът, после попаднах тук на линк от започнатия превод на книгата и така манията ме обхвана... Сериалът успя силно да ме впечатли. Рядко се разчувствам до сълци, хеле пък в последно време, но "Неукротимият" ме победи. Страхотно много теми в драмата, при това добре развити, разказани и най-вече изиграни. Похвално за актьорите, справиха се повече от добре. Сяо Джан има голям талант и може да покаже още много, ще го следя и гледам с интерес. И Бо е просто безобразно красив и в този сериал, и на живо. Любим персонаж, освен горните двама, за мен бе Уън Нин, много, много силна роля! Знаете, когато изгледаме нещо добро, много трудно после се започва ново. Непрекъснато се връщам към откъси. Сега да попитам разбиращите тук, защото до мемента сякаш само това ми остана неизяснено. По-конкретно за Уън Нин. Какъв беше точно той - имаше чувства, може да разсъждава, безобразно силен и могъщ, непобедим, а някой го наричаха "марионетка" . Явно е, че не беше точно марионетка, но не е и жив. Какво беше загубил. Уей Ин събуди духовната му същност след като го прибра в пещерата. Всъщност кое у него беше загинало?! И за разбиращите в жанра.... всичките герои тук са безсмъртни, нали така. Или поне така се наричат един друг. Защо тогава умират в битките? Те се обучават, развиват вероятно основно духовно, в изкуството/ по пътя на меча, увладяват някакви способности, притежават различни духовни оръжия, които им дават различни преимущества, Какво представлява "златното ядро" За себе си го разбирам като тази вътрешна сила, която ти дава всички онези възможности, които не притежава обикновения човек. Какво загуби героят на Уей Ин, давайки своето златно ядро на Дзян Чан? Разбрах, че не може да управлява меча си, т.е. е дори да го извади от калъфа му, не може да лети на него, но в същото време имаше способности да използва магични талисмани, да лети, да свири на флейтата и управлява чрез нея зли сили... Нещо изпускам в картинката. Дългичко стана...извинете :).
 17. Ей, дочаках! Тези дни си мислех, че няма как по Нова година да не ни зарадват с малко Джони!
 18. Спойлнах се с откъсчета от 46, 47 и 48 еп. в тубата и отдъхнах, че няма да Ще го догледам вероятно, единствено заради шифуто, императора, Мима и братчето. Къде се загуби и той... чакам го да изгрее. Аз също се опитвах да намеря нещо сносно китайско за гледане, защото то много избълвани, но като цяло рядко има нещо наистина добро. Повечето е масовка.
 19. Никой ли не гледа!? А аз, уж не го харесвах мастъра с тази каменна физиономия, пък по 4-5 серии на вечер взех до опуквам. Мастърът го може, признах го. Уж му замръзнала физиономията, обаче се усеща как му ври отвътре. Стана ми много интересно към 34 еп, но се наложи все пак да се спи къмто 2 посред нощ. Ще сподели ли някой с мен в спойлер разбира се, ще го бъде ли мастера?! Мима верно ли ще се влюби в императора!? Не мога да повярвам!!!
 20. Да бе, голем бастун тоя мастер! Всее не съм харесвала красиви китайски актьори в пустите им костюмни драми, но тук Уилям утрепА рибата! Толкоз пък да не му ходи! В представите ми това в актьор на действието, на бързия поглед, шмекер, намига под вежда.... Тая лежерност, обраност и пасивност, скрит зад маска, с тези два кичура, като на сом мустаците.... Ужассс, братче! Още съм на 7ми. Дано дет' викате се поразкърши туй дърВо насетне!
 21. И на мен ми хареса, а корейско в този жанр от много време не ми е харесвало. Може да е всичко обаче Каката може да играе. Някой по-горе бе писал, че лицето й било безизразно. На мен пък винаги ми се е струвало доста изразно, включително и тук. Историята, къде клише, къде не съвсем, носи темите на четиридесетгодишните и за мен поне е доста близка. Харесва ми емоцията, която носи драмата. Харесва ми, че са успели да предадат блясък на външността, но съвсем не са скрили истинската й възраст. Най-дразнещ елемент е шефската щерка, но вероятно е търсен ефект. Ще видим как ще продължи. За сега оставам на тази вълна Само да попитам нещо, което не разбрах
 22. Невероятен! Както каза горе някой, това е сериал, който помниш дълго време. И съм се смяла с глас, и са ме разплаквали, а колко дълбоко ме бръква, едва ли да успея да опиша. Давам си сметка колко гибелно би могло да бъде всяко едно родителство - не казвам винаги, но почти винаги. Обвито в любов, в грижа или в не-знам-кво-си. И от колко малко всъщност истински се нуждаят децата ни, за да растат щастливи и за да се превърнат в нормални хора както казва бащата Ли тук - "Аз не съм им дал нищо, та аз съм просто един готвач" А, оказва се, добре че беше този "прост" готвач! Гледам този сериал сега главно от позицията на родител, безкрайно тежко ми става на моменти, без обвинение, без сочене с пръст, че тази е такава, онзи инакъв. Ние всички сме някакви! А потърпевши са нашите деца. Потърпевши на нашето учене, къде успешно, къде не дотам успешно, да сме родители, които правят всичко, главно според себе си, за своите малки или пораснали вече деца. Всички герои са ми скъпи тук. Да дори и майка на Ling Xiao. Не искам да я обвинявам или да търся оправдания за нея. Пътят й, при всички случаи, не е лек. Не е и правилен, още съм на еп. 30, обаче лесно е да се съди от страни, от позицията на зрител. Трудно е в кашата на собствения живот. Обичам бащата Ли. Той пълни душата ми и ми дава утехата, че малкото на пръв поглед всъщност е всичко! Нищо друго сякаш не му е нужно на човек, за да е добър родител, просто едно голямо добро сърце. Тримата ни главни герои са страхотен тандем. И въпреки всичко, през което им се налага да преминават, вярвам (съвсем умишлено не си позволявам да хвърля поглед към финала), че ще се справят. Li Jian Jian е тяхната "бензиностанция" на енергия, жизненост и щастие, както я нарече баща й. Единствената без майка до себе си, сякаш е с по-малко белези от другите, които познават своите майки... Не мога да си избера любимец между Ling Xiao и He Zi Qiu. Не мога да кажа и кой е по-преживелият от двамата. Сякаш няма да забравя образа на малкия Zi Qiu, онези големи очи, търсещи обич с израз на страх да не бъде отхвърлен отново, да търси и дава любов, да закриля, за да бъде закрилян. Страхотен малък герой беше той. Порасналият - невероятно борбен, трудолюбив, дълбоко наранен, но още по-дълбоко крехък и нежен. Ling Xiao се крепи цял само на вярата си в силната любов. Както сам казва - без нея, просто няма да го има. Такова жестоко опустошение е вътре в него, на фона на стабилността и излъчването за сигурност и упора за всички тях у него. Приятелките на Jian Jian също носят белези от своето детство ... и всичко в този сериал е от най-добрите намерения на родителите. Всеки както иска да го разбира.
×
×
 • Create New...