Jump to content

JK Fann

Потребители
  • Мнения

    12
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от JK Fann

  1. Да, знам че нужните хора са тук. Въпреки че не съм много активен редовно следя сайта. Поздравления и благодарности на всички, които поддържат и развиват този сайт, а и на тези които участват в него. Нека да разясня малко по-подробно за Уикипедия и молбата ми. Българската Уикипедия се развива все по-добре. Гарантирам, че може да и се вярва. Качествените статии стават все повече, а и все повече добри редактори се включват. Най-важното нещо в Уикипедия е дадена статия да е подкрепена с достоверни източници, демек не информация от някакви си неблагонадеждни сайтове или клюкарски новинарски сайтове и тем подобни, а от истински енциклопедични и научни трудове и така нататък. Изключително строго се следи за това в Уикипедия и затова именно казвам, че може да и се вярва. А и все повече хора черпят информация от нея. Та това за Уикипедия, сега за молбата ми. Наистина ще се радвам ако някой откликне и реши да стане редактор в Уикипедия. Ще му/и помагам, докато свикне с нещата там. Никак не е трудно, дори е забавно. Азиатското кино е добре известно в България, а сега и с развитието на кино и поп индустрията там все повече хора започват да ги харесват. Имам желание да има все повече хубави статии по темата в Уикипедия, но е нужно някой да я подхване, тъй като в Уикипедия почти всеки добър редактор движи някаква тема и почти няма време да развие друга, а темата за азиатското кино и музика е доста обширна. Ето защо писах именно тук, тъй като знам че нужните за целта хора са именно тук. Та ще се радвам ако някой с повече свободно време реши да отдели по 1-2 часа на ден (не е задължително, може и по-малко или не всеки ден) и да пооправи статиите за азиатските актьори, певци и тнт, а и разбира се да напише доста нови в Уикипедия. Аз съм насреща и ще помагам с каквото и както мога. Ако има желаещи може да обсъдим нещата по пощата, за да не превръщаме форума в разговорник. Благодаря ви. Ето имеил адреса ми: ymanahilov@gmail.com
  2. Здравейте. Не съм сигурен дали точно тук трябва да пусна темата. От доста години съм редактор в българската Уикипедия, която според мен наистина заслужава внимание и уважение, но това разбира се е мое виждане, вероятно има хора, които са на противоположното мнение. Но както и да е, това не е най-важното. Важното е че от няколко дни има един-двама доста активни редактори в Уикипедия, които създават статии за азиатските филми, певци, актьори и тнт. Това е хубаво, харесва ми, но лошото е, че изписват имената на актьори и прочее грешно. Това ме дразни и вървя след тях да поправям грешките, само че проблема е, че нямам достатъчно време за това. Въпроса ми е дали някой от вас, които сте навътре в темата и заинтересован разбира се не иска да стане редактор в Уикипедия и да поправя тези грешки, които наистина са много. Е, може и да прави нови статии де, не само да редактира. Хубаво ще е да има качествени статии за добрите азиатски актьори, филми и сериали, поп изпълнители и тнт. Мислех да повдигна тази тема тук от доста време, тъй като в Уикипедия почти липсват статии по темата, а е известно, че като търсиш нещо в търсачките първо излиза Уикипедия. Сега обаче се реших, заради въпросните статии пълни с грешки. Ще се радвам ако има някой желаещ, но и да няма не е проблем. Благодаря ви.
  3. Точно. Гледаш една камара коса и цялата сресана напред. Ква е тая тяхна мода не знам. Ще се поровя да намеря конкретни снимки, та да стане ясно, но мисля разбирате какво имам предвид. Мисля че само Пак Со Джун се е осъзнал каква прическа му отива. Повечето май се оставят на преценката на фризьори и стилисти.
  4. Вярно, в Хуаранг е наистина Ок. За бретона нямах него предвид, а общо, ще потърся снимки на актьори, за да разбереш какво имам предвид или ще посоча филми, но сега нямам време, довечера.
  5. А бе тук с тази прическа е по-добре, иначе като изпраскат една такава бретон откъм врата направо ме трепят. На него му гива къса коса и прическа като в До Бонг Сун. При него, а и при други актьори, при които почти липсват азиатските черти на лицето не им отиват азиатските прически. Иначе сериалчето ми харесва. Не съм гледал оригинала и не мога да правя сравнения.
  6. Изгледах го с руски субки. Хареса ми много, ще го гледам пак като го преведат нашите. Свежо и забавно сериалче, но и доста тъжно на края.
  7. Сериалчето е готино. До сега го избягвах заради многото серии. Какво ли толкова ще разтягат. Дано няма много локуми, а да се развива нормално. Героите си играят добре ролите, даже мисля че на Кьонг Шик това е най-добре изиграната роля. На руски вече е преведен, дано и нашите добри преводачи го преведат скоро.
  8. Този сериал и аз не мога да го определя какъв е, но в никакъв случай като исторически. Пренесено беше всичко от 20 век в 6 век. Къде ти такива кръчми и бани в онова време, или пък тези двойните легла. Филма е по-скоро историческа пародия. На мен обаче ми хареса, не знам защо, може би заради съвременните елементи. Не ми хареса главната героиня, но пък Со Джун и Хьонг Шик си изиграха добре ролите. Друго не ми идва на ум какво да кажа за сериала. Става за гледане ако не очаквате сериозен исторически филм.
  9. Ofell, Чи Сонг наистина е добър актьор. Може да се каже, че е от предното поколение артисти, играе добре, естествено, има завладяващо присъствие на екрана, докато повечето от по-младите актьори, като че ли нямат достатъчно умения. Не знам аз съм останал с това впечатление. Сега гледам Protect the Boss с негово участие, супер е, гледай го. А и те уверявам, че всички негови филми са хубави.
  10. От доста време все отбягвах този сериал, заради психологическата тема, но все пак реших да го гледам. Филмчето ми хареса и то много. Изгледах го на един дъх. Е, разбира се има и някои недоизпипани неща, но ако не им обръщаш внимание, сериалчето си е супер. Никак не мисля, че е много 20-те серии, даже останах с впечатлението, че е недовършен. Развитие в 19 серии, а в последната всичко сбито и недовършено. Главните си изиграха хубаво ролите. Защо главната да е противна, просто си беше малко луда глава, а и е хубава. Гримьорите са за трепане, слагаха и повече грим, отколкото е нужно. Тя си е симпатяга. Чи Сонг пък като визия най-добре му гиваше образа на Се Ги. Трябва така да се носи тоя пич. В първия момент го помислих за Пак Хьонг Шик, та проверих още веднъж кой е главния, ха-ха-ха А бе филмчето е супер, имаше и хумор и ревове, и глупости. Просто не е нужно като гледаш нещо да си крайно критичен. Важното е да ти хареса.
  11. Сериалчето е супер, актьорите са върха, изиграха си ролите както трябва, особено Пак Бо Гом. Роден е за актьор, дори нищо да не каже, само по очите му разбираш всичко. Не трябва да издребняваме чак толкова с претенциите си, филмчето си е готино, е нищо че накрая са го омазали, мисля че това не трябва да разваля удоволствието от гледането му. Хората поне се опитват да правят нещо хубаво и имат желание да развиват киното си, а не като нас дето си го затрихме и вече повече от 25 години не можем да изкараме един свестен филм.
  12. Много ми е чудно как различават мъжките и женските имена.
  13. Благодаря и на двама ви за препоръчаните сериали. Тъй като съм още нов ще разчитам на по опитните потребители като вас от време на време. На някои съм гледал японската версия. Тъкмо ще сравня коя е по-добра. Но сега гледам Хуаранг и ще продължа първо с тези с участието на Пак Хьонг Шик. Това момче е роден за артист. Много силно впечатление ми направи и играта на Пак Бо Гом в Луна нарисувана с облаци. Направо роден талант, толкова изразителен поглед, че дори и да не казва нищо по очите му разбираш всичко. За женските роли все още не мога да кажа нещо, е все пак съм гледал едва 4-5 сериала, но оставам с впечатлението, че женската роля е винаги в сянката на мъжката. Благодаря ви още веднъж, ако се сетите за нещо друго, пишете. Поздрави.
  14. Здравейте. Това е един чудесен сайт. Следя го от доста време и затова реших да се регистрирам. Първият сериал, който гледах беше Гокусен и веднага станах фен на Азиатското кино. Ех, де да можехме и ние да правим такива филми. После изгледах почти всички японски филми и сериали на тема школа, драма, комедия, исторически. Сега минах на Корейско кино. Гледах Модерни фермери, Луна нарисувана с облаци, Силната До Бонг Сун. Та, тъй като сега започвам с корейското кино имам един въпрос. Моля, може ли някой да ми каже кои са най-добрите корейски сериалчета и филми на тема школа, комедия, романтика или подобни на трите изброени по-горе , за да си спестя ровенето и четенето на темите за всеки един сериал или филм. Благодаря ви предварително за отговорите.
×
×
  • Създай нов...