Jump to content

laleto2002

Потребители
 • Posts

  130
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by laleto2002

 1. Аз лично съм гледала Ever night и не намирам нищо сходно. Ever night си е много добър сериал, втората му част пострада малко заради замяната на Чен Фейю и други актьори от екипа, но пак беше добре. Изгледан на екс. Дидо е прав, в този жанр китайците са измислили всичко. Чакам Immortality, който въпреки цензурата и промяната на сюжета, се очертава да е също добър, с Чен Фейю отново. Това момче се справя много добре с ролите си.
 2. Този жанр не им се отдава на корейците. Едва изгледах 1еп, не смея да пусна 2-ри. На който му харесва да продължи да гледа де. Аз съм пас.
 3. Опитах се да изгледам първа серия, но не успях. Зациклих още в началото. Може би ще пробвам пак по-нататък, но някак не грабва сюжета.
 4. Сюжетът не е нищо особено, но Юн Ке Сан докарва харизма и химия с главната. Чак и на теб да ти се прииска да го целунеш. Сериалът става за развлечение. Лъч слаба светлина в корейския тунел на зацикляне.
 5. Много симпатично сериалче с бойни летящи китайци. Радва окото. Има сюжет, добри бойни сцени, другарство, вярност, справедливост, уважение, любов. Препоръчвам го за любителите на жанра. Мен лично ме грабна веднага. Сега ще чакам 4 дни за следващите епизоди. Мъка... За пореден път се удивлявам на китайските актьори. Дори каскадите си изпълняват сами, няма дубльори, поне не и тук доколкото разбирам от back scene клиповете.
 6. Добре е кримката. Много ми се понрави - 6 серии на екс и се оглеждам за още. Мрачен се очертава сериала. Дано не пожертват главния накрая.
 7. Съгласна с Дидо. Сюжетът е твърде разпънат и с излишни пълнежи. А накрая разходката на босата Луна 073 на лунната повърхност удари тавана и изби рибата.
 8. Нещо не успях да догледам първа серия. Ще се пробвам пак когато няма нищо друго за гледане заради И Донг Ук.
 9. От чудене какво да гледам, попаднах на този сериал. Оказа се перфектно попадение. Вече съм на 23 серия маратонски. Държи вниманието, забавен, комичен, с малки дози интриги и политика. Меденият месец в династия У се оказа голям екшън. Рекламираното консервирано яйце, т. нар. "хилядолетно яйце" не го препоръчвам на никого от личен опит, но китайците много си го тачат. Така че в сериала има и реклама на китайската култура - кухня и тексилно производство. За пореден път ще отбележа, че костюмите и масовките, интериор и екстериор на снимките далеч превъзхождат тези на корейските костюмни драми (с исторически елемент). Пембените цветове в корейските драми са изключително нереалистични. И ясно се вижда кой от кого е прихванал в културен план, без много-много корейците да драматизират. Халю вълната им замира, за разлика от китайската, която набира мощ и ще ги потопи и удави.
 10. Много добре започна сериала и честно казано ми е по-интересен от Новоланд 2021. Това, което ме притеснява е, че ще чакам кой знае колко време за 2 ри сезон, като с Joy of life. Същият актьор, генералът от Evernight, дамите също се представят добре, макар досега да не съм ги гледала другаде. Поддържащите актьори също много добри. Музиката в интрото на серията - епична. Следя с нетърпение всеки нов епизод. Препоръчвам за гледане.
 11. На фона на това, което излезе тази година от корейците, това си е направо добре. Държи вниманието. Аз продължавам да гледам.
 12. Страхотно попадение след 5 години. Хареса ми много, увлекателен и държи вниманието до край. След Ever Night добре ми дойде. Драматичен край за главния, но в крайна сметка борбата беше за всички други загинали несправедливо обвинени в измяна. Ще загледам и втори сезон, макар че отзивите за него са по-слаби.
 13. Малко със закъснение попаднах на този сериал, но останах очарована. Много добър! Чен Фейю, макар съвсем млад, показа завидно изграждане на персонажа, който не беше надминат от Дилън Уанг във втори сезон и малко бледнееше там. Изобщо голяма загуба беше смяната на главния и други актьори във втори сезон: освен Чен Фейю, актьорите, които играеха краля, принцесата. Сериалът, и двата сезона, бяха изгледани на един дъх. Говори се за трети сезон през 2022. Дано отново върнат Фейю. Учителите на Нин Чуе и Сан Сан бяха големи образи, както и Фу Дзъ, ценител на кулинарията. Прекрасна естествена химия между главните, макар че дамата се пада какичка, изобщо не личи. Екшън сцените бяха супер! Препоръчвам за гледане.
 14. Изгледан на един дъх. Всички се представиха добре, но Ба Йе заедно с лейтенант Жанг Ришан избиха рибата. Много добра химия на Уилям Чан и Занилия Жао. И на това кога ще излезе продължението не е ясно. Препоръчвам за гледане.
 15. Поредната екранизация на Grave robbers chronicles е изгледана. Добър съспенс-мистерия с фентъзи елементи. Екшън сцените са също добри. Жалкото е, че ще трябва да чакам втори сезон да излезе кой знае кога както при Lost tomb 2. Всяка екранизация е с нови актьори и все пак ми допадна. Само актьорът играещ Xiao Hua някак не се вписваше в представите ми. Малко в повече ми дойдоха змиите обаче... Въпреки това препоръчвам за гледане на тези, които харесват жанра.
 16. Благодаря за препоръката за гледане, сериала наистина се оказа свежо занимание. Тъкмо се чудех какво да гледам на китайския фронт. За романс и комедия добре се справиха китайчетата. Момчето изигра добре ролята си пък и не мисля, че е му е чак толкова голям носа :-). И Лу лу беше добра. Изобщо ми допаднаха всички: и съквартирантите, и роднините, всички бяха свежари. Не ми досадиха, освен г-н Динг (ъгъла в триъгълника), който на моменти ме дразнеше. Съседът ме плени с непоколебимостта и търпението с което следваше Шаншан. Геймърските сцени също бяха забавни. Изгледан на един дъх и препоръчвам го за гледане!
 17. Анимето си е мания. И аз го изгледах втори път. Става все по-яко. Сериалът се оказа блед, променен и изкастрен вариант. По-добре изобщо да не правят втори сезон. Нямам търпение за всеки следващ епизод. Изключително класна анимация.
 18. Сериалът е добър, с комични моменти, но като повечето японски сериали в този жанр, вплита и житейски поуки. Много ме радват и двамата главни, особено Ейта със стреснатите и ококорени погледи. Добре се справят и поддържащите артисти. Жалко е, че трябва да чакаме цяла седмица за нова серия. Добре, че поне бързо качват английския превод. Препоръчвам за гледане!
 19. Първите 2 серии от втори сезон са вече налични в gogoanime.
 20. Важното е, че са пресъздали ролите си така, че част от феновете допускаха лични близки отношения на актьорите след сериала, т.е. пресъздали са "химията" между персонажите успешно, въпреки цензурата. Това е професионализъм. Дали са близки в реалния живот или не, не е важно и нас не ни касае. Подобна беше ситуацията и за актрисите в "Сексът и града". Всички си мислеха, че актрисите са приятелки и извън екрана, обаче се оказа, че съвсем не е така. Носталгията ме завладя и си пуснах сериала за втори път.
 21. Наистина добър сериал след продължителната суша на корейския хоризонт. Всяка следваща серия внася нови парченца в пъзела и добавя нови заподозрени. Добра кримка.
 22. Докарах го до 48 еп. въпреки ужасния Гугъл транслейт превод на английски (някъде даже липсва). Играта на всички актьори е на ниво. С напредване на сериите Вик Чоу се вписа прекрасно в ролята си. Тамия Лю също. Даже министрите ме радват. Добре е, че се ограничиха с интригите. Иначе сюжетът не е кой знае какво, но изпълнението на главни, поддържащи, даже епизодични роли, костюми, обстановка, масовки, всичко е на ниво. Засега само този сериал следя ежедневно, другите нещо поизостанаха. Препоръчвам за гледане!
 23. @lazeto, да, корейските нетизени стават все по-досадни, нагли и нахални. Толерирането им ще задълбочи проблема. Явно корона-пандемията им се отразява много зле. След като това общество ражда най-много сасенг и самоубийци на глава от населението, не може да е нормално. Така самите корейци саботират собствената си халю вълна.
 24. Най-накрая и аз ги погледнах двете серии с превъртане, признавам си. В повече ми дойдоха зомбитата-вампири. Въпреки масовките, сюжетът настина е слаб и не грабва. Може би заради превъртането не видях къде е китайската следа, но смятам, че това чудо и да не го бяха спряли щеше да удари дъното в рейтинга. А да, и неизменните за всеки исторически сериал традиционни музики с ударни инструменти от минсокчон-а и шаманки с танци, корейски "хайдути", които са спасители на простолюдието и се борят срещу поредното зло. Корейците наистина се изчерпват вече откъм идеи. Май още дълго време ще гледам китайските костюмни драми. Цензурата в Китай май поне ни спасява от малоумни сюжети и айдъли на квадрат. Дори и тези сериали, които не са кой знае какво, поне не натоварват зрителя и го радват я с цвят, я с красиви картинки, костюми или мелодийки. От 2007 г откакто гледам азиатски продукции, за първи път 2020 г китайците надделяха. Тенденцията обаче май ще се запази за напред.
 25. @Matrim, мислех си аз, че са достойни за сравнение със Северна Македония, ама се въздържах да го напиша . Съвсем права си. Южнокорейците са с комплекс за малоценност по рождение резултат от геополитическото им положение: между 3 империи в миналото (Китай, Русия и Япония), които са ги мачкали по различно време. Ситуацията продължава да е такава и сега, макар Русия и Япония да са по-сдържани. Нямам преки наблюдения върху севернокорейците, но подозирам, че може да са с по-високо самочувствие (резултат от комунизма и наследството на Когурьо), въпреки незавидното им положение в световна изолация и ембарго.
×
×
 • Create New...