Jump to content

laleto2002

Потребители
 • Content Count

  119
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

116 мочи

About laleto2002

 • Rank
  Млад господар
 • Birthday 02/20/1976

Profile Information

 • Пол
  Female
 • Местожителство
  Sofia/Varna

Recent Profile Visitors

778 profile views
 1. Страхотно попадение след 5 години. Хареса ми много, увлекателен и държи вниманието до край. След Ever Night добре ми дойде. Драматичен край за главния, но в крайна сметка борбата беше за всички други загинали несправедливо обвинени в измяна. Ще загледам и втори сезон, макар че отзивите за него са по-слаби.
 2. Малко със закъснение попаднах на този сериал, но останах очарована. Много добър! Чен Фейю, макар съвсем млад, показа завидно изграждане на персонажа, който не беше надминат от Дилън Уанг във втори сезон и малко бледнееше там. Изобщо голяма загуба беше смяната на главния и други актьори във втори сезон: освен Чен Фейю, актьорите, които играеха краля, принцесата. Сериалът, и двата сезона, бяха изгледани на един дъх. Говори се за трети сезон през 2022. Дано отново върнат Фейю. Учителите на Нин Чуе и Сан Сан бяха големи образи, както и Фу Дзъ, ценител на кулинарията. Прекрасна естествена химия ме
 3. Изгледан на един дъх. Всички се представиха добре, но Ба Йе заедно с лейтенант Жанг Ришан избиха рибата. Много добра химия на Уилям Чан и Занилия Жао. И на това кога ще излезе продължението не е ясно. Препоръчвам за гледане.
 4. Поредната екранизация на Grave robbers chronicles е изгледана. Добър съспенс-мистерия с фентъзи елементи. Екшън сцените са също добри. Жалкото е, че ще трябва да чакам втори сезон да излезе кой знае кога както при Lost tomb 2. Всяка екранизация е с нови актьори и все пак ми допадна. Само актьорът играещ Xiao Hua някак не се вписваше в представите ми. Малко в повече ми дойдоха змиите обаче... Въпреки това препоръчвам за гледане на тези, които харесват жанра.
 5. Благодаря за препоръката за гледане, сериала наистина се оказа свежо занимание. Тъкмо се чудех какво да гледам на китайския фронт. За романс и комедия добре се справиха китайчетата. Момчето изигра добре ролята си пък и не мисля, че е му е чак толкова голям носа :-). И Лу лу беше добра. Изобщо ми допаднаха всички: и съквартирантите, и роднините, всички бяха свежари. Не ми досадиха, освен г-н Динг (ъгъла в триъгълника), който на моменти ме дразнеше. Съседът ме плени с непоколебимостта и търпението с което следваше Шаншан. Геймърските сцени също бяха забавни. Изгледан на един дъх и препоръчвам г
 6. Анимето си е мания. И аз го изгледах втори път. Става все по-яко. Сериалът се оказа блед, променен и изкастрен вариант. По-добре изобщо да не правят втори сезон. Нямам търпение за всеки следващ епизод. Изключително класна анимация.
 7. Сериалът е добър, с комични моменти, но като повечето японски сериали в този жанр, вплита и житейски поуки. Много ме радват и двамата главни, особено Ейта със стреснатите и ококорени погледи. Добре се справят и поддържащите артисти. Жалко е, че трябва да чакаме цяла седмица за нова серия. Добре, че поне бързо качват английския превод. Препоръчвам за гледане!
 8. Първите 2 серии от втори сезон са вече налични в gogoanime.
 9. Важното е, че са пресъздали ролите си така, че част от феновете допускаха лични близки отношения на актьорите след сериала, т.е. пресъздали са "химията" между персонажите успешно, въпреки цензурата. Това е професионализъм. Дали са близки в реалния живот или не, не е важно и нас не ни касае. Подобна беше ситуацията и за актрисите в "Сексът и града". Всички си мислеха, че актрисите са приятелки и извън екрана, обаче се оказа, че съвсем не е така. Носталгията ме завладя и си пуснах сериала за втори път.
 10. Наистина добър сериал след продължителната суша на корейския хоризонт. Всяка следваща серия внася нови парченца в пъзела и добавя нови заподозрени. Добра кримка.
 11. Докарах го до 48 еп. въпреки ужасния Гугъл транслейт превод на английски (някъде даже липсва). Играта на всички актьори е на ниво. С напредване на сериите Вик Чоу се вписа прекрасно в ролята си. Тамия Лю също. Даже министрите ме радват. Добре е, че се ограничиха с интригите. Иначе сюжетът не е кой знае какво, но изпълнението на главни, поддържащи, даже епизодични роли, костюми, обстановка, масовки, всичко е на ниво. Засега само този сериал следя ежедневно, другите нещо поизостанаха. Препоръчвам за гледане!
 12. @lazeto, да, корейските нетизени стават все по-досадни, нагли и нахални. Толерирането им ще задълбочи проблема. Явно корона-пандемията им се отразява много зле. След като това общество ражда най-много сасенг и самоубийци на глава от населението, не може да е нормално. Така самите корейци саботират собствената си халю вълна.
 13. Най-накрая и аз ги погледнах двете серии с превъртане, признавам си. В повече ми дойдоха зомбитата-вампири. Въпреки масовките, сюжетът настина е слаб и не грабва. Може би заради превъртането не видях къде е китайската следа, но смятам, че това чудо и да не го бяха спряли щеше да удари дъното в рейтинга. А да, и неизменните за всеки исторически сериал традиционни музики с ударни инструменти от минсокчон-а и шаманки с танци, корейски "хайдути", които са спасители на простолюдието и се борят срещу поредното зло. Корейците наистина се изчерпват вече откъм идеи. Май още дълго време ще гледам кит
 14. @Matrim, мислех си аз, че са достойни за сравнение със Северна Македония, ама се въздържах да го напиша . Съвсем права си. Южнокорейците са с комплекс за малоценност по рождение резултат от геополитическото им положение: между 3 империи в миналото (Китай, Русия и Япония), които са ги мачкали по различно време. Ситуацията продължава да е такава и сега, макар Русия и Япония да са по-сдържани. Нямам преки наблюдения върху севернокорейците, но подозирам, че може да са с по-високо самочувствие (резултат от комунизма и наследството на Когурьо), въпреки незавидното им положение в световна изолация и
 15. Понеже не съм гледала 2-та епизода не разбрах каква е китайската следа, която е провокирала спирането му. Явно ще трябва да ги погледна. И все пакедин коментар: корейската параноя към Китай е пословична. Никак не им се иска публично да признават колосалното влияние на китайската култура върху тях през вековете, макар и до ден днешен да ползват ужасно много думи от китайски произход и йероглифи. Просто е смешен техния шовинизъм. Китай е оказал огромно влияние върху азиатската култура и държавно развитие и устройство като първата по-развита и организирана цивилизация в Азия. Отричането на този ф
×
×
 • Create New...