Jump to content

laleto2002

Потребители
 • Posts

  124
 • Joined

 • Last visited

About laleto2002

 • Birthday 02/20/1976

Profile Information

 • Пол
  Female
 • Местожителство
  Sofia/Varna

Recent Profile Visitors

879 profile views

laleto2002's Achievements

Млад господар

Млад господар (4/10)

123

Reputation

 1. Съгласна с Дидо. Сюжетът е твърде разпънат и с излишни пълнежи. А накрая разходката на босата Луна 073 на лунната повърхност удари тавана и изби рибата.
 2. Нещо не успях да догледам първа серия. Ще се пробвам пак когато няма нищо друго за гледане заради И Донг Ук.
 3. От чудене какво да гледам, попаднах на този сериал. Оказа се перфектно попадение. Вече съм на 23 серия маратонски. Държи вниманието, забавен, комичен, с малки дози интриги и политика. Меденият месец в династия У се оказа голям екшън. Рекламираното консервирано яйце, т. нар. "хилядолетно яйце" не го препоръчвам на никого от личен опит, но китайците много си го тачат. Така че в сериала има и реклама на китайската култура - кухня и тексилно производство. За пореден път ще отбележа, че костюмите и масовките, интериор и екстериор на снимките далеч превъзхождат тези на корейските костюмни драми (с исторически елемент). Пембените цветове в корейските драми са изключително нереалистични. И ясно се вижда кой от кого е прихванал в културен план, без много-много корейците да драматизират. Халю вълната им замира, за разлика от китайската, която набира мощ и ще ги потопи и удави.
 4. Много добре започна сериала и честно казано ми е по-интересен от Новоланд 2021. Това, което ме притеснява е, че ще чакам кой знае колко време за 2 ри сезон, като с Joy of life. Същият актьор, генералът от Evernight, дамите също се представят добре, макар досега да не съм ги гледала другаде. Поддържащите актьори също много добри. Музиката в интрото на серията - епична. Следя с нетърпение всеки нов епизод. Препоръчвам за гледане.
 5. На фона на това, което излезе тази година от корейците, това си е направо добре. Държи вниманието. Аз продължавам да гледам.
 6. Страхотно попадение след 5 години. Хареса ми много, увлекателен и държи вниманието до край. След Ever Night добре ми дойде. Драматичен край за главния, но в крайна сметка борбата беше за всички други загинали несправедливо обвинени в измяна. Ще загледам и втори сезон, макар че отзивите за него са по-слаби.
 7. Малко със закъснение попаднах на този сериал, но останах очарована. Много добър! Чен Фейю, макар съвсем млад, показа завидно изграждане на персонажа, който не беше надминат от Дилън Уанг във втори сезон и малко бледнееше там. Изобщо голяма загуба беше смяната на главния и други актьори във втори сезон: освен Чен Фейю, актьорите, които играеха краля, принцесата. Сериалът, и двата сезона, бяха изгледани на един дъх. Говори се за трети сезон през 2022. Дано отново върнат Фейю. Учителите на Нин Чуе и Сан Сан бяха големи образи, както и Фу Дзъ, ценител на кулинарията. Прекрасна естествена химия между главните, макар че дамата се пада какичка, изобщо не личи. Екшън сцените бяха супер! Препоръчвам за гледане.
 8. Изгледан на един дъх. Всички се представиха добре, но Ба Йе заедно с лейтенант Жанг Ришан избиха рибата. Много добра химия на Уилям Чан и Занилия Жао. И на това кога ще излезе продължението не е ясно. Препоръчвам за гледане.
 9. Поредната екранизация на Grave robbers chronicles е изгледана. Добър съспенс-мистерия с фентъзи елементи. Екшън сцените са също добри. Жалкото е, че ще трябва да чакам втори сезон да излезе кой знае кога както при Lost tomb 2. Всяка екранизация е с нови актьори и все пак ми допадна. Само актьорът играещ Xiao Hua някак не се вписваше в представите ми. Малко в повече ми дойдоха змиите обаче... Въпреки това препоръчвам за гледане на тези, които харесват жанра.
 10. Благодаря за препоръката за гледане, сериала наистина се оказа свежо занимание. Тъкмо се чудех какво да гледам на китайския фронт. За романс и комедия добре се справиха китайчетата. Момчето изигра добре ролята си пък и не мисля, че е му е чак толкова голям носа :-). И Лу лу беше добра. Изобщо ми допаднаха всички: и съквартирантите, и роднините, всички бяха свежари. Не ми досадиха, освен г-н Динг (ъгъла в триъгълника), който на моменти ме дразнеше. Съседът ме плени с непоколебимостта и търпението с което следваше Шаншан. Геймърските сцени също бяха забавни. Изгледан на един дъх и препоръчвам го за гледане!
 11. Анимето си е мания. И аз го изгледах втори път. Става все по-яко. Сериалът се оказа блед, променен и изкастрен вариант. По-добре изобщо да не правят втори сезон. Нямам търпение за всеки следващ епизод. Изключително класна анимация.
 12. Сериалът е добър, с комични моменти, но като повечето японски сериали в този жанр, вплита и житейски поуки. Много ме радват и двамата главни, особено Ейта със стреснатите и ококорени погледи. Добре се справят и поддържащите артисти. Жалко е, че трябва да чакаме цяла седмица за нова серия. Добре, че поне бързо качват английския превод. Препоръчвам за гледане!
 13. Първите 2 серии от втори сезон са вече налични в gogoanime.
 14. Важното е, че са пресъздали ролите си така, че част от феновете допускаха лични близки отношения на актьорите след сериала, т.е. пресъздали са "химията" между персонажите успешно, въпреки цензурата. Това е професионализъм. Дали са близки в реалния живот или не, не е важно и нас не ни касае. Подобна беше ситуацията и за актрисите в "Сексът и града". Всички си мислеха, че актрисите са приятелки и извън екрана, обаче се оказа, че съвсем не е така. Носталгията ме завладя и си пуснах сериала за втори път.
 15. Наистина добър сериал след продължителната суша на корейския хоризонт. Всяка следваща серия внася нови парченца в пъзела и добавя нови заподозрени. Добра кримка.
×
×
 • Create New...