Jump to content

o6ina

Ст. модератори
 • Content Count

  383
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

o6ina last won the day on December 4 2016

o6ina had the most liked content!

Community Reputation

50 манджу

About o6ina

 • Rank
  Пълководец
 • Birthday September 14

Profile Information

 • Пол
  Female
 • Местожителство
  София

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Здравейте! И аз ще се присъединя на 8-ми. Ще се радвам да се видим!
 2. Хип-хопа не го кльопам много, но този пич кефи.
 3. И аз се присъединявам за събота, заедно с Рони.
 4. Без да искам, попаднах в Замунда на това малко бижу от Финландия.
 5. Мега скандал избухна днес в света на японската дорама, след като Койде публично призна запиване и неподходящи отношения с непълнолетни след разобличаваща вестникарска статия. Изцяло спира изяви, излъчването на последния сериал с негово участие и Фукуши Сота в главната роля, I Love You, But I Have a Secret, който трябваше да тръгне юли месец, е под въпрос и рекламите му са спрени. Споменава се, че телевизионната компания смята да заведе дело срещу актьора за нанесени щети в рамките на милиарди йени. Много тъпо, понеже ми беше един от любимците, но сериозно е сгазил лука и няма какво да го оправдае.
 6. Какво ще кажете да направим една форумна в китайския, а може и другаде, идния петък (24-ти)?
 7. Да кажем, че това беше поредният форумен изплясък, по повод всенародната мъка по края на уикенда и да затворим дискусията за Робинзон. Erutan, наистина се надявам да не спреш да пишеш, защото постовете ти се четат от много хора, мен включително. Винаги ще има съгласни и несъгласни, а такива семейни кавги само ни раздвижват балканската кръвчица. Пийс!
 8. Erutan, май нестандартните филми с много метафори не са ти по вкуса, все търсиш реализъм, където го няма. Нещо и "Стик №3" не ти беше допаднал по подобни причини. Сещам се още един от този тип, I'm A Cyborg, But That's OK", и направо почва да ми става любопитно какво ще ти бъде мнението за него. Няма нищо лошо в това, че хората във форума имат различни вкусове и боклукът за едни е съкровище за други. "Изгнаника" доста умело използва историята на Робизон, но не му прави съвременен корейски римейк, а за да покаже, как дори насред град като Сеул, човек може се почувства истински отшелник. Определено охикикоморената мома не беше особено добре изграден образ, но поне актрисата успя да я направи достатъчно симпатична. Отдавна го гледах и не помня много детайли, но ми хареса - един такъв малко странен и необикновен филм, насред морето еднотипни корейски трагедии. И btw...
 9. С тройно по-голямо от обикновено нетърпение чакам този филм. Първо, защото харесвам старата версия и съм любопитна какво е направил Скорсезе. Изключително много харесвам ранните му филми, но като започнем с "Бъндите" и нататък, нищо не ме грабна. За "Мълчание" се знае, че е проект, който отдавна му е на сърце и години наред работи, за да убеди студията да го стартират. Второ, разбира се, участието на Асано. Щом чух, че ще участва, веднага реших, че ще му дадат ролята на Кичиджиро, един доста сложен образ, но тя изненадващо е отишла при Йоске Кузобука. И трето, самата книга е изключително въздействаща и ще е литературно събитие. Още повече, познавам преводача и знам какъв огромен труд беше положен, за да се сбъдне това заглавие.
 10. Аз пък като фен на оригинала реших да се пробвам с корейската версия и като цяло мисля, че е гледаем, но леко скучен. Ясно е, че не могат да си позволят да е по-пиперлив, не могат да псуват, да ги показват как дърпат тревица и накрая се получава нещо meh... Откъм актьорска игра главният горе-долу го докарва, даже ми се струва, че доста копира израженията на Ейдриан Грение. Жирафът също се справя и добавя корейски чичакски хумор към образа. Не мога да кажа, че е по-добър от култовия Джони Драма, но поне е интересен с изцепките си. Най-мискастнати засега ми се струват Търтъл и Ерик (приятелчето меринджей). Много са зле милите - ни талант, ни харизма. Само една поправка - Амбър не е любима на главния, а влиза в ролята на асистент на агента му. В оригинала беше мъж гей, тук са решили да го заменят с томбой. А големата любов на ГГ е направо мани! Като я видиш после си лееш куршум. Но екранното й време няма да е много, надявам се. В оригинала се извъртяха доста старлетки на тая позиция. Ще хвърлям по едно око, но ми се струва, че корейците е най-добре да си правят корейските сериали и да не се пробват в отвъдокеански сюжети. Много са им далечни.
 11. Бих добавила "и слава Богу"! Винаги съм си мислила, че това е от филмите, които се гледат при едно по-особено състояние на духа и не, определено не са за всеки. Да се търси тук филмова логика, реализъм или рационалност е излишно, когато е ясно, че става дума за метафизика, за нещо трудно уловимо. Ако възприемаш буквално филма, нищо чудно, че ти се е видял абсурден. Но повечето зрители интуитивно се досещат, че точно като при някои книги, тук смисълът е скрит между редовете. Затова и има толкова много тълкувания в тази тема - всеки възприема видяното различно, през собствения си светоглед. За мен централна бе героинята и нейното освобождение, физическо и емоционално, от затвора, в който се беше превърнал живота й. Момчето дори не съм сигурна доколко беше реално. Струва ми се, че няколко пъти попадам на коментари, според които режисьорът е арогантен и заявява, че който не му е разбрал филма е тъпанар. Аз пък не мога да схвана откъде ви идват тези идеи. И все се сещам за един велик нереализиран писател, който нахейти Итало Калвино и го определи като некадърник и самовлюбен графоман, понеже в началото на "Ако пътник в зимна нощ" разказва, как главният герой с нетърпение чака да си купи новата книга на Итало Калвино - един момент от романа, изпълнен с брилянтна самоирония, но карай да върви.
 12. Не следя много-много скандала, но историята е заляла и японските телевизии, та няма как да се пропусне. Особено наблягат на пикантерията с разпита на предполагаемия любовник на бабата шаманка, някакъв бивш състезател по фехтовка - Ко Йонг-Те. Щом нещата са станали публични, маса народ се е юрнал да им вади кирливите ризи. Как работел като хост в бар и прикотквал богати дами на средна възраст. Така се запознал с шаманката и вече десет години е все до полата й. Тя му помогнала да основе компанията си за дамски чанти, които госпожа президентът все носела публично (следват кадри на различните й чанти) и ги направила много популярни. Когато питали манипулаторката защо има речите на президента в таблета си, тя казала, че таблета е на въпросния Ко и тя дори не знае как се работи с него. Ко пък върнал топката и заявил, че любимото хоби на приятелката му било да редактира президентски речи. Тръмп и Хилари са пълна скука на фона на корейския Шамангейт!
×
×
 • Create New...