Jump to content

Color

Потребители
 • Content Count

  143
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Posts posted by Color

 1. Мъж и жена след сватбата:

   

  Мъжът: Вече сме женени и делим всичко, трябва да го разбереш. Няма мое и твое от сега нататък, всичко е наше. И какво ровичкаш, докато ти говоря, какво търсиш?

  Жената: Нашият сутиен, скъпи.

   

  • Haha 3
  • Upvote 1
 2. На 21.07.2018 г. at 19:22, BobbyKR написа:

  Боже, от кога не съм влизал.. надявам се да има кой да прочете.. Горе долу научих езика.. но се изисква (доста) практика със сигурност. Все още не съм сигурен дали изобщо ще е Корея или някоя друга азиатска държава, предполагам, че ще си завърша висшето в България. Не съм сигурен какво искам да следвам, от доста отдавна се чудя (може би от 6 клас някъде). Като попитам някой какво иска да следва всичко живо мълчи и ми казват, че идея си нямат и ми се чудят на акъла защо от толкова рано мисля.  Колкото и да ми се иска да намеря нещото, което ме влече: йок. Бях си намислил Кореистика после Маркетинг, и какво ли не.. Идея си нямам какво да правя.

   

  Не ща да съм вестоносеца с лошите новини, ама... Ти сериозно ли? :huh2:

  Въпроса ти очевидно не е за визите, искаш някой да ти каже на къде да тръгнеш от тук нататък. Не си сигурен дори дали да е Корея. Не знаеш какво ти се учи, какво ти се работи... Нещо знаеш ли?

   

  Имах една колежка, завършвахме висшето си образование, тя беше льопнала един стикер на вратата на тяхното ателие: Завършвам, а не знам какво да правя с живота си." И гордо го разправяше това на всеки, който искаше да слуша, че и на ония които не искаха.

  Аз ли бре, да ти кажа какво да правиш с живота си? Къде да идеш и какво да работиш? В моята глава има толкова много идеи, че няколко живота няма да ми стигнат да работя по всяка и да я реализирам.  Та ми идваше на тая да го сваля тоя цитат и да я халосам по главата с него. Заедно с вратата.

  Ако ти не знаеш къде ти е мястото, ние не можем да ти кажем, а отивайки в Корея нищо няма да се промени, защото там също няма да имаш място. Като се изясниш със себе си, тогава заминавай.

  • Upvote 1
 3. На 3.09.2018 г. at 20:57, cucyta написа:

  И отново е време за дните на Японската култура в България:

  29-ти дни на Японската култура в България, Програма

  Мернах го това във фейсбук. Доколкото разбрах някои от събитията ще са с покани, с други думи - ограничени. Какви, да го вемат мътните са тия простотии, нали уж това се прави с цел двете страни да обменят традициите си и да се запознаят с културата една на друга? :mad2:

 4. На 13.09.2016 г. at 18:58, o6ina написа:

  Еха, каква история! От културното аташе на Северна Корея съм чувала, че е голям проблем, ако севернокорейски гражданин има връзка с чужденец, пък макар и от дружеска страна, а браковете са направо забранени. Явно тогава още не е било чак толкова строго съблюдавано.

  Това щях да питам тия дни. Как се приемат смесени бракове там. Явно която и година да сме, на различните се гледа като на различни, и толкова.

  Все едно пък ако кореец се ожени за българка в България, всички няма да им го натякват постоянно.

 5. На 28.08.2018 г. at 20:01, naia написа:

  Ео,  как ми се искаше да се видим, но пък  в отрязъка 3-13 ме няма, както никога:-))) Колор, също и теб.

  Надявам се останалите да измислят нещо и да ме дразните със снимки:-)))

  Цунки!!

   

  Не знам аз, Септември задължително съм там. Казвайте си.

 6. Чета днес... изродщините родни, и както ме отказа с последните си постове да се каня да ходя на изток, така родната ни свинщина ме потресе за пореден път, та чак свалих куфара и взех да тъпча чорапи в него.

   

  Две деца са се удавили, очевидно, понеже не са открити, на пристанището във Варна, а братята българи се подиграват с произхода им, ръсеки расистки епитети. Паралелно с това прочетох статия за убито куче, и как хората, които недоволстват биват смилани с обиди и изкарвани ненормални, защото се застъпват за животинката.

   

  Може би трябва да отворя тема за расизма. Или за безочовечността.

  Не съм сантиментален тип, не рева по филми, слушам тежка музика, не съм от префърцунените момичета, които чакат някой да ги почерпи на бара. Честно казано, обиждам се, ако мъж поиска да ме черпи, сякаш сама не мога да си платя проклетата бира.

  Обаче ми е някак тегаво да гледам как бездушието се приема за нещо нормално, а на онези, които вярват, че каквото повикало, такова се обадило, им лепят етикети на ненормални. Не знам дали очаквам твърде много, или заобикалящата среда ни дава твърде малко.

  Нито пък знам дали някъде по света има по- човешко място.

  Аз съм перфекционист, това ми е проблема явно, щом смятам, че смъртта на две деца за трагедия, а непукизма на сънародниците ми за неприемлив. Наричат децата цигани, и такива може да са, аз не ги деля по раси. Чух, че са паднали от вълнолома, и че не са намерени. Разбира се, че циганията ми пречи, но нея я има в изобилие сред сънародниците ни, българи, бели, с чисто родословно дърво и корени. Не ми се живее в такава държава, честно.

  За това в предишният си пост казах, че ме е страх да изляза да разхождам кучето си в парка насред града, заобиколен от хора - защото има хора. Защото в живота ми куче ме е хапало само веднъж, беше озлобено, натирено, а вероятно и бясно. Човек обаче ме е нападал много пъти, без причина, без провокация. И съм виждала много повече зверства от хора, отколкото от животни, диви или одомашени.

   

  В крайна сметка, всички чудовища са хора.

   

  • Upvote 1
 7. Ок, ще дам филм, който ми е харесал - Kiseki, филм с деца, но не е за деца. Ако се заблудиш, че е направен за деца, няма да сгрееш каква е идеята зад него.

   

  И нямам против кървищата, просто като си пусна нещо от рода на трилърите, не ща да гледам ужаси, а като си пусна ужаси - да гледам бози. Не държа да са уау, просто да има замисъл зад тях, нещо повече от страхотна физика и ефекти.

 8. Не ми трябва транслейт, а самият текст. Важен ми е, свързан е с един разказ, който пиша.

  Освен на следващо плащане (като си платя заема за предишният им албум) да купувам този, на обложката ги има текстовете.

  Ще взема да се гръмна със патрони за глиган

 9. Преди 12 часа, Aretka написа:

  че малко ли е :na2:, основната тема по-топла :kissx:, стандартния изглед за момченца :D

  Мен са ме чакали да се родя момче, ще взема да я пробвам тая синя тема ;)

  • Haha 1
 10. На 4.08.2018 г. at 12:00, Кева написа:

  Колор, иска ми се да ти кажа, че обикновено след лоша серия на филми или книги , обикновено идва добра, но истината е, че след много слаби филми идва по един добър. При книгите може да се попадне на няколко последователни, но е с висока доза късмет

   

   

  Не знам, да ти кажа. Мураками четох, започнах да си гриза ноктите от скука и го оставих. С някакви уж по- леки училищни филмчета започнах, те па там се избиват в тоалетните. Викам нещо класическо за бойни изкуства ще дръпна (освен филмите на Брус Лий, които съм изгледала до един и обожавам), те абсолютните дивотии се оказаха. От трийсет изгледани филма + сериали, 5 ми харесаха.

  Аз ли съм с такъв късмет или кино индустрията им не е наред, не знам. Падат си повечето извратени по мое мнение, изучих им анатомията за втори път, гледайки какво изтича от тях.

   

  Blade of the immortal  гледах, саундтракът е на Мияви. Прилично филмче, хареса ми като идея и история, но пак преобладават карантиите. Не знам дали разбирането им за добра продукция е такава, но за мен да си направиш острие от лъчевата кост докато още е в ръката ти, ми идва безвкусно.

   

   

 11. На 4.08.2018 г. at 1:15, bealonenomore написа:

   

  Отивааш най-долу на страницата в средата - където пише Тема.

  Открих топлата вода, благодаря!

  Има само една опция при мен, и тя е кликната. Нищо не може да се сменя.

 12. Хайд пусна две нови видеа в последно време. Самостоятелно, без VAMPS или Laruku.

   

   

   

   

   

  За сметка на това Тетсу и Юкихиро си работят по собствени проекти

  Тетсу вкарва нов клип с единствената DeLorean. С летящи врати и вероятно най- сигурната кола в света заради високият си праг. Единствената кола, боядисана в чисто 24 каратово злато.

   

  Off Topic

   

   

  Юкихиро работи с Acid android

   

  Off Topic

   

   

  Ju-Ken вкарва някакви мотори

   

   

  Това е като цяло от Хайд и компания, не смятат да идват насам (реве си тихичко зад вратата). Пускат нови стоки във VAMPROSE които разбира се не се изпращат извън Япония (за което се скарах с тях), и това е общо взето.

  • Upvote 2
 13. Nija Assasin. Е такава дива тъпотия няма!

  Някакви американски ченгета надушват уж несъществуващи нинджи, които подгонват мацката от полицията, защото е рабрала нещо и да не се разчуе уж, но излизат на тумба пред всички в града. "Нашият" човек е безобразно красив, трениран, страхотен, чак се самолекува, а в стравнение с него другите са леваци и направени от картон, падат като ги духнеш.

  То не беше летене, левитиране, вътрешности, Хари Потър, Джеки Чан, Ромео трябва да умре, и какво ли още не.

   

  Вече няма да гледам филми. И книги няма да чета! То не остана нищо свястно дае...

  :mad2:

 14. Не знам дали е лошо стриктното пазване на закони, които не са създадени за да налагат и възтановяват справедливостта, или липсата на всякакви закони и възможността всеки да прави каквото си иска. Постът на Кева ми даде някои отговори, но определено не ми дойде като студен душ, някак очаквах, или по- скоро - предвиждах подобна развръзка.

  Само не разбирам по каква причина са всичките превъзнасяния по техен адрес, сладникавите филмчета, украсите и прехласванията. Щом на практика са студени хора, всички тия сладости някак не им се връзват.  Както и да е...

   

  Мислех си преди няколко дни, природата им е красива, безспорно, нашата не е ли? Нима нямаме достатъчно привлекателни места, курорти и паркове?

  Не мисля, че хората, привлечени от азиатската култура са слепи за мрачната им страна, в един момент всеки, който иска да се осведоми по темата се разравя надълбоко и открива някои неща. По- скоро всеки търси за себе си своето идеално място.

  Мисля, че е добре добрите неща да се взаимстват от различните култури. Преди няколко години моя приятелка буквално беше написала на стената си: "Няма да празнувам Хелоуин, аз съм българка!", на което аз отговорих: не ядеш ли вносна храна? Не пиеш ли американска Кока кола? Не слушаш ли чуждестранна музика?

  Въпрос на личен избор е всеки да подбере влиянието според ценностите си, цялото това "бягане" за мен идва от невъзможността да се съчетаеш с масата, с желанието да постигнеш най- доброто за себе си, а да бъдеш възпрепятстван от множеството.

   

  Онези, които търсят идеал са нещастни, за тях никога нищо не е достатъчно добро, защото може да бъде по- добро. Не знам дали тази черта ми харесва у японците, желанието да превърнат доброто в по- добро, или просто изследвам поредната непозната култура, приемайки го като предизвикателство.

  За мен лично има плюс от цялата работа, азиатската култура ми повлия положително. Открих нови  групи, които да слушам, запознах се с нов вид разбиране, извлякох ползите за себе си и до някаква степен получих вдъхновение. Намерих и приятели. На този етап това ми е достатъчно.

×
×
 • Create New...