Jump to content

JoJo

Потребители
  • Мнения

    220
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от JoJo

  1. Съгласна съм с kcecke, силен сезон е. Боговете се гледат и от моя милост, но вместо Handmaid's tale-а аз пък гледам Fargo. Прдължава все така стабилно напред и в третия си сезон, първите 2 бяха бетон.

     

    Другото нещо, което така гледам отвреме-навреме, покрай олелията дето вдигнаха из социалната мрежа е норвежкият Skam. В началото на първи сезон съм още. Допада ми, обаче, че епизодите са по макс 20 минутки и се гледа бързо, дори и засега да не разбирам за какво е целият този хайп :)

  2. Свалила съм първите 2 епизода от седмица вече, и чакам преводче да излезне.. някой гледал ли го е сурово да каже дали става?

     

    Шун си е Шун, ама аз заради музиката най-вече ме грабна, че Йош Морита (който не го знае, шейм он ю ;p) го рекламираше доста из туитъра си, хаха. Но да, както и мнението по-горе, последната японска драма дето успях да изгледам имаше такава идея, а така я прекатуриха в калта, че няма накъде повече. Дано и тук да не се получи много надъхване за нищо накрая..

  3. Хммм, не помня дали изгледах предния Зеро вече, ама тоя ей-сега го почвам. Не само, защото наскоро обявиха ДЛС на Гаро в една от любимите ми игри, с които си губих времето напоследък, хаха... но и защото виждам в каста имената на Юрия Хага и Юге Томохиса (реюниън след толкова години от Шибуя15)!!

     

    Какво казвате, ОП навявал носталгични спомени ли.. ще трябва да се чуе. Много, много ми липсват старите райдъри...Т-Т Песента на DUSTZ я слушах доста, не знам защо толкова много ми хареса. Някаква кечи ми дойде XD.

     

    Още по темата, като го изгледам ^_~

    • Upvote 1
  4. Да се присъединя и аз с позитивизъм към мненията за Дърк Джентли. Не съм чела книгите, нито пък гледала предния британски тв сериал, но американо-британската версия на ББС Америка ми харесва (засега). Мешаница от Др. Кой, Утопия, може би и Уилфред /заради Фродо, хаха/. На 3ти епизод съм, дано да го задържат така интересен до края. Видях, че ще има и нов сезон, което само може да ме радва, ако -случайно- ми се гледа още от холистичния детектив :)

  5. Хмм, гледам в заглавието има анимации и тъкмо в момента съм на тая вълна, та.. някой гледал ли е RWBY? Това американско уебшоу си е pure anime (homage), ама в момента ми идва много много свежарско. Въпреки че започна доста чийзи, към последните си сезони така ме заплени (особено Pyrrha, Yang, Qrow, Raven и компания), че надувам яко фенски звуци и ругатни и не ми пука какво си мислят съквартирантите за мен, ама изобщо, хахах.

     

    За съжаление, разбрах че създателят му е починал по време на втория сезон, но екипът продължава да го прави в негова чест. Страхотни пичове са, признавам :)

    • Upvote 1
  6. Аууу, kce, кога успя да го изгледаш, браво! Трябва да се взема и аз в ръце и да успея да го довърша, най-накрая. Мъжлето на Аки и мен ми лазеше по лявата нерва, особено като овдигнаха въпроса с пушенето, хахах.. и я използваше да му помага в кариерата.. ;/

     

    ПП: Колкото до коментирането - и аз си писах сама, в темата на предишната драма, дето гледах.. после се оказа, че и други хора са я довършили, но никой не коментираше като излизаше.. явно само корейско се гледа/следи в тоя форум, тцъ.. -_-

  7. Хмм, Кодомо кейши е втори сезон на Кейсацу-то? Мога да се закълна, че гледах Кейсацу-то първите два епизода, като излизаше (и до ден днешен май не вярвам да го има целият преведен) и събитията и някои от героите бяха различни.. макар че много напомняха на тези в Кейши-то.. хмм, тотално се обърках. Не намирам обяснение в Драма/Азия уики какво е Кейши, но не е Кейсацу, със сигурност.

     

    Колкото до Кейсацу, имаше някакъв потенциал да е доста забавно (може би). Ако не друго, то дечурлигата в главните роли се оказаха добри. Мога да видя защо вместо да продължат с главните дечковци от Кейсацу са пъхнали Мариус за лице номер 1 в Кейши (Джонис фейм слаш пандеринг). Кейшито е доста зле в сравнение с по-малкия си брат (поне от каквото видях в трети епизод, мислейки че е трети епизод на Кейсацу lol) :) Какъв късмет, явно фенките на Шек'си Зоун са го превели цялото, за сметка на Кейсацу-то, което сигурно така и няма да види съб светлина в тунела.

  8. Успях да изгледам първите два епизода преди седмица, но забравих да коментирам. Много ми е сладка Канно Михо тук. Сериалчето много напомня на.. хм, поне 2 други драми с подобен сюжет, и това някак ме настрои да не очаквам кой знае какво, но, определено, ме изненадаха приятно. Има, има какво да се види и от Канно и от Касейфу но Мита-та, хихих. Да не говорим, че Ивата Таканори за първи път го виждам.. а как напълва екрана с всяка своя поява! Нямам търпение да видя какво ще се случи м/у него и Аки нататък. Много ми харесаха и децата актьори и музиката... ах, отивам да гледам трети епизод :)

    • Upvote 2
  9. Бе, целият премиерен епизод беше nuts, само това ще кажа за него :dunno:

     

    Между другото, понеже не можах много да изкоментирам преди, та да си измъмря болежката, относно накъде е тръгнал сериалът за мен :

    Рик и Мишон хич не ме радват като двойка. Т'ва е, казах го.

     

  10. Оф, още като го видях акай ито-то в постера и, просто, трябваше да го загледам 1вия епизод. Наистина сладурско сериалче, главната героиня малко ми напомня на Сузуки Кьока. И аз забележка за играта на Сайто нямам засега, ама... може ли такова нещо - костюмиран, пък с маратонки. Пуках се като го даваха в далечен план :28558: Таз мода много ми прилича на индийската...

     

    Легнах си от смях и кат' видях гаки но цукая от Сошите, даре мо инаку натта. Тайм травел-нал е и хоп в таз дорама се е цопнал :rofl: . Няма лошо. Мадамата, като се навлече в костюма на Хани ейнджъл, беше същинска сладуранка. Tака или иначе оная скъпарската рокля въобще не й отиваше, стоеше й като чувал. XD

     

    Преведени са и втори, и трети епизоди, така че после ще им спретна нещо като мини маратон, хихи.

  11. Той, той. Те от тука не си личат добре, ама са някви модерни със звездички в средата, и изглеждаше много забавен като ги флашна наш Йоши.. отде ги изнамери пак Мелеб-сан, да е жив и здрав. :28558:

     

    Колкото до превода, тъкмо видях, че Оувър-Тайм, най-накрая са забелязали, че има трети сезон, слава богу!! Ще го превждат, само че в свободното си време, така че титрите ще са с доста забавяне, ма поне ще ги има.. евентуално..

  12. Тъкмо изгледах и аз Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows. Сигурно съм един от малкото, но според мен, всичко в първия филм стоеше по-добре. Самите костенурки имаха много повече персоналити в първия филм. Очаквах появата на Кранг, Бибоп и Рокстеди и, като че ли те бяха в светлината на прожекторите... но най-ми хареса Бакстър Стокман. Точно така си го представях, че ще изглежда и в реалния живот.  Шрьодер, Април, Сплинтър.. безлични. За Кейси направо да не почвам, че няма да свърша. Голямо разочарование от героя /и актьора/. Комедията им беше доста лейм тоя път, не се засмях дори веднъж...но пък се подсмихнах глупаво на Айс айс бейби-то и също в самия край като вървяха надписите на фона на (почти) оригиналната 80тарска тема, премесена с Нинджа рап на Ванила Айс. Ама толкова.

     

    5/10

  13. Точно вчера мислех да правя тема в аниме раздела, но ме домързя да превеждам синопсиса и се отказах XD. Ошина, не знам, според мен японския Юри изобщо не е мързелива, безхарактерна мрънкалка (макар че е типичният средностатистически аниме герой и изобщо не прилича на фигурист, ма това отделен въпрос XD). Поне от първи епизод се разбра (депресия, ала-бала).. много реални неща видях в това аниме, които, обаче, доста хора няма да вдянат. Ениуей, не ми се иска да спамя за анимето в темата за фигуриста.

     

    А БЛ си има правила, но не мисля, че БЛ и фенсървиз (както е в случая) са две еднакви неща.. така или иначе, доста добър първи епизод, както очаквах. Изпълнението на Юри беше красота, особено ще се хареса на почитателите на спорта. Аз, лично, съм доволна, защото от години чаках аниме на тази тематика. А колкото до българската следа/препратка, аз очаквах един от фигуристите да се окаже българин, понеже името и самата му осанка крещяха нашенец лол.... ама и на София, България съм доволна.

     

    Дано наистина му се направи тема, очаквам интересни програми и от другите фигуристи..

  14. Йей, браво за бързото откликване, Ками! :up:

     

    Исках да изгледам и втори епизод, преди да коментирам, обаче. Да, Over-Time няма да го превеждат, но EXCITE! Subs са се захванали здраво с него и са изкарали и втори епизод (който тъкмо догледах). Та, какво е впечатлението ми дотук. Определено, не съм фен на новата мода райдъри и този се оказва, че също няма да ме върне в строя, въпреки че темата за игрите ми е любима... и, всъщност, само заради това ще го гледам на бързи обороти... това, и за да видя новите райдъри.

     

    Оупънинга и мен ме изненада, не очаквах  такава промяна, но (Дайчи Миура все пак), просто е супер кечи. :28558: Главния изпълнител, вярно, няма по нескопосан доктор от него, ама като цяло просто цялата там докторщина никак не се връзва и ще се правя, че е майтап (както и си е). Обаче нещо в самия актьор, ми напомни на онова хубаво време, когато излъчваха Ден-О. На едно-две места получих някакво адско дежа-ву, че вместо (както и да му е името) все едно слушах и гледах Сато Такеру XD. Има някакъв потенциал в момчето, дано да му се отдаде да го развихри, а не да остава в сянката на аникитата там. Тошики-то се появи във втори еп. и е по шаблон, както и очаквах... докато не почна да скалпирва кейковете и пайовете :rofl:  Главният женски персонаж - ми какво да кажа, и там никаква промяна. Явно с ерата на Сатонака-сан се свършиха интересните женски образи. Да почиват в мир  :cry:

  15. Е, па не можах се сдържа и излапах 1ви епизод на Мр. Хутен и Лейди-то. Беше леко наивен + чийзи на места, ама кат за първи епизод си ставаше. Фенът в мен е доволен, щото много ме чешеше Uncahrted/Tomb Raider крастата и няма да ви казвам на колко неща smirk-нах, кат ги гледах тия двамата как си разменяха 'комплиментите'. Дано нататъка химията им потръгне, ама определено най-ми стана интересно към края.. не очаквах да го изтипосат Хутен (почти) как майка го е родила.. XD. Кат заговорихме за него, едвам познах Джими - който ми беше любимец от Лоис и Кларкския Супермен дето даваха по Kанал 1 навремето. От тогава не го бях гледала момъка.. той вече цял мъж станал де, хехе. Колкото до мацката - тъкмо се чудех отде са ми познати тия огромниииииии... очи (не другото, лол). Това била Карина от Guardians of the galaxy. Позор, толкова пъти съм го гледала тоя филм и как не можах да я позная веднага, шейм ... шейм... шейм (упс, т'ва е от друг сериал :28558:)

     

    andi11 - аз сигурно съм един от малкото хора, на който им беше харесал Тера Новата (сигурно щото фенсвам динозаврите XD). Въпреки, че не беше нищо особено, си го следях, докато не решиха да го кенсълнат. Помня, че бях толкоз ядосана, че дори не видях последния епизод (всъщност, последните два, щото ги бяха наблъскали като дучасов спешъл или нещо такова). :dunno:

  16. kcekce, мерси! Тоз сериал, някак, го бях пропуснала. Сложих си го в уочлистата. Със сигурност ще го погледна, при първа възможност. Където има приключения и гробници, там съм и аз. Миналата година, докато чаках рилийза на новата Лара, бях изпаднала в адвенчър тайм и загледах един стар сериал, който така и не ми начеса крастата. Този се доближава много повече до това, което искам! :up:

     

    ПП: Аууу, от

    усещам сериозни Uncharted vibes, 'а дано!
  17. Започнааа се! Първи еп. от новия сезон излезна преди 2 дни, аз току-що го изгледах. За съжаление, не видях някой да е проявил желание за превод. Over-Time си мълчат по темата, а от тях очаквах най-много да са екзалтирани... ма нъцки. Те дори Екс-Ейдо няма да превеждат.

     

    Иначе, стандартен 1ви епизод, продължават си с яките физиономии. Йошихико и Мелеб са големи смешници, получава им се всичко, де що измъдрят с лекота. Много овации получиха от мен тоя епизод, особено когато Йоши пусна газовете, чак аз ги усетих, ахахах, толкова добре да го изиграха! Това, което най-ме изненада от целия епизод, обаче, беше като пуснаха оупънинг темата. JAM Project са написали, специално, песен за дорамката. Брависимо!

  18. Оф, леле, каква тема... обичам да се връщам назад във времето и напоследък много ме гони меланхолията (премесена с носталгия по това хубаво време, когато бях дете), та...

     

    Началото е доста години назад, в началото на 90те, когато от БНТ бяха закупили (от франсетата) прекрасни японски анимации като Али Баба, Буревестниците, Приключенията на Боско и Приключения в Космоса. По това време някъде (или може би маалко по-рано) се излъчваше и Шогун.  93та баща ми купи сателитна чиния и леле, мале, като се почна едно превъртане на немски, турски, италиански, полски и френски канали, че няма накъде повече. По всички тия канали (ама особено немските - RTL2 имаше посветен цял блок всеки ден) беше феерия на анимета. Сейлър Муун особено ми беше паднало на душата и понеже по RTL2, отвреме-навреме яко западаше нивото на картината се превърташе на полската телевизия (или може би, обратното беше, ах памет). Рагносе, евалата, просто! Не знаех, че и някой друг е гледал Сейлър Муун на полски! 94та дойде времето на електронните игри. Японците ме спечелиха тотално не само с прекрасната си анимация, по която въздишах, ами и със страхотен саунд. Музиката на Стрийтс ъф рейдж, Стрийт файтър, Сънсет Райдърс и Джетман се записваше на касетки и после се слушаше до изтъркване XD. Първият японец, по който се прехласнах, и досега си ми е чайлдхууд краш е, Юзо Коширо. XD Леко се отплеснах, тъй, докъде бях стигнала, а... да - по туй време се даваха и други изцяло японски неща по немската ТВ (която ми беше любима точно заради това), като Годзила филмите и Уинспектор. Японците ми изглеждаха чоу каккой в тях! После, 95-96та, и след това ми бяха донесли едни игрови списания от Америка. Да не говорим какви неща видях за пръв път в живота си (освен всички тия игри като Final Fantasy VII, Resident Evil, Killer Instinct, Mortal Kombat, King of Fighters и купища аниме филми като Ghost in the Shell, Akira, Record of Lodoss War и т.н. и т.н., които излезнаха по пиратски кастки в началото на 2000 у нас XD). В същото време, по френската Тв MCM в късните часове въртяха едно предаване

    където и видях още толкова японски неизвестни за мен неща, като хентаите му разни и прочие чудотии.  Още ядна японска чудотия след това гледах с цялото си семейство и това беше Ошин. :28558: Може би първият ми сблъсък с японските драми. Така и не помня дали целия го дадоха по нашата телевизия, ама помня че доста се гледаше в нас. С огромен интерес следях и научно-популярният "Пътят на коприната". 2000и някоя почнаха да дават едно предаване за българите в чужбина, мисля беше по БТВ. В един от епизодите бяха на гости на нашенка, женена за японец. Този епизод повдигна нещо в мен и за известно време бях 0_0. Трябва да видя Япония, трябва да видя Япония!.. Няколко седмици след това ходиха на гости и на бг женена за китаец. И в двата епизода спомените ми са, че беше страшно трудно на нашите героини там и това вместо да ме откаже, не знам защо, още повече ме впечатли. След това имаше известен период затишие, защото бях луднала по други неща и тотално забравих азиатското.... докато един ден не загледах Кралят на шаманите по БТв. И оттам животът ми пак се преобърна. Манията се завърна с пълна сила, а и точно в тоя период имахме първия си стабилен интернет, за който не ти трябваше да ползваш телефон. Първото нещо, което направих беше да видя дали няма и други луди глави като мен и така попаднах на Аниме.лудост....и един друг форум, на който обаче забравих името. Оттам се прехвърлих в Анимес-бг, понеже лудост позападна. В анимеса, обаче, липсваше драма секцията. Помня, че аз, укио-чан, и още няколко човека гласувахме да има такава. Въпреки всичко, почти никой не пишеше там, а точно тогава пък ме беше ударила дорама вълната, защото навлизах в първите си драми. Бях изумена от Куросаги, драмата с Ямапи и Гонг - изгледах и двете на един дъх буквално. После се прехвърлих на тайванското, защото девойката, която качваше Гонг, хвалеше Марс. Изтекоха ми лигите и по него и исках още и още и още... Тогава укио ми каза за съществурането на Ийстърн спирит и останалото е история, както се казва. Ух, цял роман, ама няма как - с Азия имаме дълга и неотлъчна история. Със сигурност имаше и още неща, които забравих да спомена, ама.. стига толкоз, че се олях тотално :28558:

     

    Поне да отговоря и на 2 и 3.

    2). Япония над всички, ама това съвсем не значи, че не харесвам Корея, Тайван/Китай, Филипините, Тайланд.. на всички тези страни съм отделяла достатъчно внимание.. кой с музика, кой с култура, кой с филми и т.н.

    3). Жанрово харесвам, общо взето, всичко.. нямам някакви кой знае какви предпочитания, само да съм в правилното настроение за съответния жанр :)

  19. Завърших го. Епизодите се оказаха 9, което не очаквах, ама и нямаше какво толкова да разкатават нататъка. Много трудно ще дам каквато и да е оценка на тоя сериал. В началото го караха страшно нелогично, после, естествено, обяснинието се оказа съвсем друго. Имаше си моментите, ама аз лично очаквах да задълбаят по-серизно в тая идея за изтриването на АйДи-тата. Някак си, накрая цялото нещо ми се стори безсмислено. Героите - за никой не ми пукаше особено. В тоя ред на размисъл, щеше ми се да престанат японците с изкрейзването/прекалено емоционалстване на антагонистите към края, това го виждаме вече във всяка една драма. Преизтърка се. Дайте им някакво по-различно държание, та поне да ти стане жал за тях, или нещо.  Санае, Санае - ролята й можеше да изиграе всяка една японска идолка. Очаквах много повече от героиня, която ще дадат на Фуми Никайдо. Единствено ми хареса като намери там микрофона в шкафчето и взе да си играе с него, лол. Останалите ту на приливи, ту на отливи.

     

    Сега малко спойлери :28558:

     

    Майката, ах, майката - най-големият виновник за всичко. Ако не беше толкова безхарактерна, нямаше да се стигне до тука изобщо. И къде отиде Ейджи? Изпари ли се?! Сигурно литна и той кат френдовете от бара, лол. Ох, майко...

     

     

    Айде, да го ирейзвам вече от паметта си, че прекалено много време му отделих, тюх..

     

    ПП: Не знам дали споменах, ама музиката е много добра. Мелодийката на главната тема още си я тананикам. Композиторът не го бях чувала от времето на Токагето с Шота Мацуда. Колкото го ОП песента - през цялото време чувах, кукуруку- ку-ку-ру-ку-ку-ру-ку... което напълно обяснява целия сериал XD

  20. Той се появява към края на втори сезон, където пак малко го бяха отвели на сериозност, хахах. Даже по едно време ми се стори, че бяха спретнали няква пародия на Тенимю леко, ама вече съм го позабравила. Аз съм си запазила само първи сезон, и втори не съм го гледала, откак го завърших.

     

    На мен ми се иска да видя мейкинг сцени на целия сериал. Обзалагам се, че ще са още по-забавни. Нямам идея дали ги има включени в ДВД-то/Блу-рея, не съм попадала и на саундтрака, който също много ми 'ареса. Надявам се само, който и да превежда новия сезон, да не се бави, че вече едвам ме държи :28558:

  21. Не знам дали ми хареса или не филмът, но, според мен, е леко надценен. Гледаше ми се наистина добър корейски хорър, ама тука хорър почти нямаше. Много мистерия, премесена с кръв. Какво ми хареса във филма - разбира се, крийпи атмосферата на нещо, случващо се в малко градче. И, да речем първият час, час и половина - точно това ме държеше. Отвсякъде си личеше, че ще е крейзи филм и нямах търпение да видя какво са замислили сценаристи и режисьори за два часа и половина. Уви, от един момент нататък се хванах, че поглеждам колко време му остава да свършва - сякаш времето беше спряло и не ми вървеше, макар че се случваха доста неща. Странна работа. Краят, обаче - еми, кънвиниънт за режисьора, когато и ти самият не знаеш какво точно искаш да покажеш, хахах. Да, объркана работа, трябваше да чеквам мнения и обяснения, ама дори и след това не мисля, че мога да му дам повече от 7ица, защото ако е на принципа, който както иска да си го разбира, аз избирам причините за болестта да са наистина

    халюцишрумите...

    , а не супернатуралните сили.  Дори и това пак не ми дава задоволително обяснение. Супернатуралният елемент - с това кой какъв се оказва и заа кого работи, също има рехави възли за връзване. Ако приема да е микс от двете - хептен манджа със сандалово дърво.В крайна сметка, общата оценка ми е кайнда висока, поради няколко причини. Много ми хареса играта на някои актьори - най-вече малката. Леле, какви погледи хвърляше и как крещеше на баща си, чак тръпки ме побиха. Много ми хареса и това, че имаше много добри ефекти. И не, не говоря за сиджи-то, ами за пластмасата или там, от каквото бяха правили ефектите на болните, които се превръщаха в

    зомбита

    . Премесено със самата актьорска игра ме впечали повече от самия финал, лол. И посленото нещо, което ми хареса е - борбата, ако мога така да го нарека, м/у старата и новата религия, в лицето на будизма, християнството и дори шаманизмът беше забъркан в кюпа.

     

    ПП: Бях забравила колко юзлес е полицията в Корея. На моменти ме изнервяха много, ама им го простих, щото пък ме накараха да се захиля тук и там, което рядко е цел на, уж, тру хорър филмите.

  22. Щом никой от сезоните не ти е харесал, не мисля, че и този ще ти хареса... напомня на първи, с изключение на това, че от актьорите, които видяхме дотук, всичките се държаха супер глуповато. Дори Сара Полсън не ми се понрави този път, а тя направи много хубава роля във втори сезон. От останалите актьори си очаквам да се справят, ама да не казвам голяма дума (+ дано няма много Гага, че сигурно няма да изтърпя).

     

    За Карнавала съм съгласна, хубав сериал. И на мен Фрийк шоуто ми напомни на него (както и на един епизод от Досиетата Хикс).. обаче така и не го завърших. Втори сезон нещо стана и го зарязах... като цяло, лично при мен, тябва да съм в настроение, за да завърша нещо докрай.

     

    Когато излезна първи сезон на Хорър сторито, това беше нещо невиждано и експериментално дотогава, освен това леко ми беше писнало от азиатски неща и ми дойде като глътка свеж въздух. Голямо впечатление ми направи героят на Евън Питърс, който пък във втори сезон ми бледнееше, но там изпъкнаха други. Трети сезон беше най-лекият, на мен лично ми хареса, защото аз харесвам такава тематика, но не беше нещо кой знае какво, не мога да кажа, че ми е любим. Дори и да нямам любим, засега атмосферата във всеки един от сезоните (изключвам 5ти) ми се е понравила и са успяли да покажат това, което са искали с нея. 

     

    А,да.. и нещо друго за четвърти сезон - много ми допаднаха всички от фрийковете. Страшно ми беше симпатична малката индийчица?, също и актьорът, който играеше Мийп, който за нещастие малко след като отстраниха от сериала, почина.

  23. Някой гледа ли Американ хорър стори-то? Аз подминах с лекота пети сезон, щот нещо не ми хареса идеята за хотела, пък и четох, че бил скучноват.. а и Гага...

     

    С новия сезон, обаче, се връщат бек то бейсикс - точно каквото харесвах от първи сезон. Голяма (хаунтед) къща ин дъ мидъл оф никъде, горички, крийпи атмосфера... само леко героите ме дразнеха с действията си, ама ще видим накъде ще го откарат, като се включат и останалите от каста.

×
×
  • Създай нов...