Jump to content

Erutan

Потребители
 • Content Count

  213
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by Erutan

 1. @asha Да. Последните години и аз забелязвам, че все повече млади хора, преоткриват магията на нашенския фолклор. Радва ме определено и горещо се надявам тази тенденция да се запази (пък и засили) в бъдеще! Имаме нужда като нация да се върнем към корените си - и като ценности, и като музика, и като танци. Поздравявам те с едно от любимите ми хора! Тръгна ли да се женя някой ден, съм се зарекъл, че ще го играем с булката, та пушек ще се вдига! (Аз го мога в два-три различни варианта. В доста танцови групи съм бил, и в България, и в чужбина, та отвсякъде ми е останало по нещо.) @Кева С тези вируси и неясноти напоследък, последното, от което имам желание да се пазя, е нападение от партизанки...
 2. @asha Просто такъв вид танци не съм имал възможността да практикувам много. В народните по ме бива и ги играя с удоволствие, ако има достатъчно хора, че да се свие хорото. Сиртаки също го можех в миналото. Имам спомен, че сме се хващали рамо до рамо с един от най-добрите ми приятели от юношеските години. Къде и по какъв повод обаче... Убий ме, не помня! По морето ще да е било, със сигурност. Но такъв вид танц, като горния от клипчето, само с жената бих учил. То това не се танцува със случаен човек. @Кева Да идват по-скоро тези партизан(к)и, да си оправим сметките, че губим време...
 3. @cucyta Тангото от "Усещане за жена" пък беше един от първите инструментали, които си свалих навремето и които подпалиха в мен страстта към саундтрак музиката. Дори нямаше май торент-клиенти по онова време. Помня, че се радвах как в Limewire съм успял да открия съответното парче. То тогава не всичко се намираше така лесно из нета както днес. Хората тепърва почваха да споделят с другите. Гледах същото клипче вчера вечерта, преди ти да го поместиш, че даже открих и нещо по-модерно, което направо ме запали да науча и аз този танц някой ден: Имам чувството, че и в момента не мога да откъсна очи от роклята й, която сякаш се движи сама от музиката... 01:37 @Кева Тя тази прословута "сватба" беше прецакана по начало, ми се струва. Явно годежарките са имали по-голямо желание от самите главни участващи лица. @Чингулинка също даде своята лепта и направи добра дисекция на младоженеца - то не бяха къде живеел, с кого, защо, как и т.н. Не го обвинявам, че накрая му писна и на него да дава обяснения. Аз се опитах да дам малко искра в отношенията между двамата млади. Докарах ги дотам, че да се уточняват кой по кое време бил заспал, но явно и това не беше достатъчно. А и тюлените са хлъзгава порода като цяло, така че не е лесно да ги върже човек за постоянно.
 4. @cucyta Недей, че напоследък сънувам кошмари как армия разгневени жени ме обстрелват с куршуми! @Кева Страшна е песента. Бях забравил, че и тя де факто е от саундтрак. Текстът е просто брутален, а частта, където се пее как виждаш неродените си деца в очите й, те кара да мечтаеш да изпиташ подобно чувство. Навремето по ги правеха нещата - и филмите, и книгите, и музиката със смислените текстове... А и децата май.
 5. Пфф... Толкова хубави песни сте поместили последните дни. И все от хубави стари филми. Напомнихте ми една от първите ми видеокасети навремето: А самият танц беше просто фантазия. В тази сцена Катрин Зита-Джоунс е една от най-красивите гледки в историята на киното въобще...
 6. Erutan

  K.A.R.D

  По-секши версията на песента: А тук поличката нещо е дошла по-къса от предвиденото...
 7. Не можах да се сдържа...
 8. Е, па, за моя си морал говоря. А относно кекса... Те двамата, като ги гледам, са готови да се вземат, даже без да знаят дали реално имат необходимите съставки. За какъв кум ме канят тогава? Да си имаме уважението! П.С. Не можах много да те разбера... Ти нещо против правенето на кекс ли имаш? Намираш го неморално? Или пък си свикнала през годините сама да си го правиш, та не ти е нужен партньор? (Аз бях дотук в тази тема. Рекох да драсна, да допринеса за развитието на форумния сценарий, но @asha е права, че нещо почваме да си играем на дуплики и реплики, а това е сигурен знак, че темата се е изчерпала. Откровено казано, май по-добре беше въобще да не се бях намесвал, но ще прощавате - бил съм явно в разговорливо настроение. )
 9. До небето? Ти самата уверена ли си, че можеш да покриеш същите критерии? Смисъл на някого, чиито също са "до небето"... Аз лично не мога, но всеки си отговаря за себе си. По-скоро бих бил щастлив, ако намеря някоя, която да ми предложи точно това, което и аз на нея... Или поне като виждания и нравствени устои. Повече не ми трябва. Не. По-скоро се надява багажът й да стига поне дотам, че да не я лъжат за рестото като купува/плаща нещо. Не се познаваме мисля, така че нека се придържаме към добрия тон и да не си слагаме взаимно етикети. Огледалцето си го запази за себе си! Никога не съм твърдял, че съм съвършен или дори близо до нещо подобно. Вярвам, че такива хора не съществуват. Всеки си има плюсовете и минусите. Както отец Никодим от "Под манастирската лоза" казва - човек е и черно, и бяло зърно... Иначе, да. Едни от немногото неща, с които се гордея, са разбиранията и моралните ми ценности. Гледам да живея по онази поговрка - "Grow into your ideals, before life robs you out of them." Доколко ми се получава - не знам, но поне опитвам.
 10. @seal_reinforce Прозвуча ми леко, като че ли упрекваш хората с критерии. Затова и ти отговорих.
 11. Е, ако се оценяваш на "нула пресечена", ще прибираш каквото ти дойде. Лично аз обаче не се слагам в тази категория. То и в живота е така. Ако се смяташ за боклук, няма какво да се чудиш и оплакваш, че и околните се държат с теб като с такъв. Не упреквам хората с критерии, упреквам тези, които хленчат, че съдбата не била на тяхна страна, а всъщност на тях не им е стигнал акълът да осъзнаят кога и до каква степен са склонни да направят компромиси за да постигнат крайната си цел. Или пък просто отказват да вложат необходимите енергия и време...
 12. Чакай сега... В това отношение (а и не само) с bond не си приличаме. Аз така на слепешката не се давам! Па и по-горе съм си писал нещата, както са си... На майка ми критериите са ниски. Моите не са!
 13. А така! Имаш благословията ми! Един приятелски съвет... Не бързайте много с тържествата! Вземете направете един кекс (както е намекнала кумата), вижте как е - дали става... Пък вече като усъвършенствате рецептата - патентовайте и за пред хората!
 14. Виж сега... Ако ще ме цакаш с кола, единствените подаръци, които ще приготвя, ще бъдат липсваща булка и един розов пуловер.
 15. Не е така. Повярвай ми! Няма родител, който да обича детето си и да не иска да доживее да види внуци! Може с годините да се е отказала привидно, но дълбоко в себе си съм убеден, че се надява тайничко да я ощастливиш някой ден с подобна вест. @seal_reinforce Първите две ги покривам от раз, но с последното определено нещата са на кантар. Да ме командва позволявам само на жена, която е по-умна и по-морална от мен! А такива в живота си не съм срещал кой знае колко много, така че не знам какво да ти кажа...
 16. @jira Не ставам за кум. Ще взема да открадна булката, ако ми се хареса! Покрай несбъднатите си мераци за внуци майка ми преоткри религитята последните 5-10 години, а критериите й към бъдещата снаха буквално стигнаха до "да може да смята". Така че - да... Не се наемам. Търсете друг!
 17. Аз пък на включен компютър не мога да спя. И най-малките шумове ме разбуждат, така че дори минималните звукове от вентилаторчетата ми идват дразнещи. Иначе за телевизорите съм някъде по средата. Телевизия (като програми) не гледам никаква, но ако си намеря хубав филм/сериал от интернет, не бих се отказал да го изгледам на голям екран и с висока резолюция. По тази и причина (а и от съображения, че в близко време може да не стъпя в кино ) от скоро разполагам с един 65-инчов Samsung, който все още не е тестван както трябва, понеже съм се разчел повече от обикновено. Иначе имам сигурно поне десетина заглавия, които чакат в режим on-hold, за когато съм в настроение. Та така...
 18. @Кева Абсолютно търсен ефект. Въобще нямаха за цел да пресъздават същото усещане, което имаше в предишните екранизации или дори в самата книга. На мен откровено казано по-скоро ми хареса. Запазиха основната нишка от историята и се фокусираха почти изцяло върху Ема и Найтли. Останалите персонажи просто бяха за фон. Дори не усетих Ема да хлътва по какъвто и да е начин по Франк Чърчил или пък Найтли по Джейн. Напротив. Още при сцената с бала, където танцуваха заедно, нещата бяха ясни и за двама им. Самата сцена беше прекрасна! Почти еротична... В никоя от предишните версии не помня да е имало подобен заряд. След това даже хукнаха да се гонят един друг! Музиката на филма също ми хареса много. Саундтракът беше изнамерен веднагически, а парчетата Mr. Turner's Waltz, Queen Bee и The Game Of Cards са вече многократно прослушани. Последната е почти философска и поучителна: "...if you'll come back tomorrow, we'll play the game over and over and over and over again."
 19. @jira Мерси за поздрава! Относно @seal_reinforce... Трябва да й намерим мъж, че явно твърде много свободно време има! Нещо като за петък вечер:
 20. Отдавна не съм влизал, но рекох поне за международния ден на книгата да ви поздравя. В последно време, имайки предвид създалата се ситуация, чета повече от обикновено и предполагам, че не съм единствен. Не знам... За мен лично четенето винаги е било и утеха, и извор на надежда, и средство за самосъхранение. Да не говорим за невероятното чувство, че можеш да се докоснеш до мислите и идеите на хора, които са живели в други времена, в други реалности. Все едно - вид комуникация през времето. И откриваш, че сърцевината на хората не се е променила през годините, а неизменно се предава напред - със същите мечти, слабости и страсти.
×
×
 • Create New...