Jump to content

Erutan

Потребители
 • Posts

  238
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by Erutan

 1. Не е... От албума само Fuck you! може да я добавя някъде в плейлиста.
 2. За теб "училищна възраст" "по-зряла аудитория" ли е? Смисъл... Както казах... На мен неговите любими филми са му 5-те см. и Градината, точно понеже поне един от героите е възрастен и темите не са фантасмагории, а човешки. Този филм тук не беше центриран по никакъв начин върху земетресения или трагедиите покрай тях. Водещият елемент беше фантастичното. Чак ми стана глупаво как главният всеки път като затваряше вратите, всеки път цитираше като папагал едни и същи мантри. В стил Ю Ги О - "Get ready for battle!". Не знам ти какво си гледал-- Това, което тя изля, го изля, понеже беше обсебена от черната котка-Бог. Това не бяха неща, които тя искаше да каже или би казала. Да, бе... Главният ще става учител, ама иначе през ден обикаля Япония да търси и затваря врати. Това не е сериозно и въобще се съмнявам някой в публиката да ги е усетил като възрастни хора с проблеми на възрастни хора. И двамата стояха като малко по-големи тийнейджъри. Лялата единствено беше по-зрялата като персонаж. Но тя беше странична фигура, така или иначе. Да. Съгласен съм. И Твоето име също беше по същия шаблон. Както казах - от години Шинкай прави едно и също. И героието са същите, и историите, и завършеците като за дечурлига. Затова и 5-те см. и Градината са класи над всичко друго негово по мое ммнение. Защото и при двата завършеците са като за възрастни хора - реални, болезнени, такива, каквито често са в реалността. Иначе - да. Не искам да споря с теб, не ме разбирай погрешно. Радвам се, че ти е харесал! Но да твърдиш, че едва ли не е най-доброто нещо от Шинкай. Смисъл... Не знам. За теб може би е. Но дори и това ме съмнява. Вземи си един уикенд. Седни и изгледай 5-те см., Градината и след това този тук. И пак пиши дали ти е харесал повече от тях.
 3. @Ragnos Не знам. За мен топ 3 на Шинкай си остават: 5-те см., Градината на думите и вече след тях вероятно Твоето име и то основно заради визуалните ефекти. Иначе Шинкай за мен от много години вече не е правил филм за по-зряла аудитория. Усети явно какво се продава - ученички/ци, малко фантасмагорийка, хепи-енд. И всичките му филми от доста време вече са в този тон. Това тук просто е поредната бройка, която дори и в момента никой не говори за нея, камо ли пък след години. Според мен си пил или пушил нещо, ако смяташ, че може дори да се сравнява с по-старите му продукции. И аз съм ги гледал всичките. Но не мога да си кривя душата и съвестта. Ако направи нещо действително добро - ще аплодирам, ако продължава с "шаблона" - ще продължавам да твърдя, че си е шаблон.
 4. Гледах го вчера в компанията на две госпожици. Просто поредното филмче за тийн-ове и дори не би попаднало в топ 3 на Шинкай. Единствено с плейлиста на Серизава ще го запомня! С няколко думи - не ви препоръчвам да си хабите паричките! Изчакайте да излезе с добро качество и го гледайте вкъщи! Отделно и аудиото е английско-- Мъка за ушите на всеки истински почитател.
 5. Не. Този го гледах навремето, като излезе, но беше слаба ракия и не бих се занимавал, дори и да знаех, че са го излъчвали..
 6. Не бе... @gig911 си казва мнението и веднага като ощипани девойки скачате да възхвалявате някакъв архаичен боклук, дето сте го гледали като още мозъците ви са били на тема миришещи листчета и лексикони. Айде молим! По-смешното е, че нито един от вас не казва какво му е харесало или пък какво невярно има в мнението на съфорумеца. Просто колкото за парлама. Да се отчетем, че се водим на бройка постове за ден-- Поздрав за всички, които се чувстват поздравени!
 7. Може да се провъзгласи за лозунг на форума. Да знаят хората като пишат какво точно е ОК да пишат. Всеобща за кого? За мен си е пълен боклук и топ 1 в листата ми с най-лоши корейски сериали.
 8. Да ви поздравя по случай първия сняг... Песента е може би едно най-любимите ми изпълнения на живо. Много мога да напиша за това видео... Дори не знам реално откъде да започна. Невероятната Со Хи, която тук буквално прилича на ангел. Черно-бялата й рокля, някак напомняща за дуалността в хората и света като цяло. Песента... Копнеж по нещо, което усещаш вътре в себе си, но го нямаш близо до теб. Моментът около 02:55 ме насълзява почти всеки път. Това мнимо докосване на така чаканата и изстрадана любов. Сякаш търси своето отражение в нея... Вижда я дори затворила очи. Просто. Без думи. А финалът при 05:14 е като избухване на свръхнова. Да отидеш, да я целунеш и да не й казваш защо.
 9. На мен 5-те сантиметра ми стои много, много по-зряло... И като усещане, и като всичко. Загубата, причината за тази загуба - не някакви фантастики за дечурлига с червени панделки, а просто реалността, такава каквато много често е, и обстоятелствата - работа, учение и т.н., финалът - по-скоро горчиво-носталгичен, отколкото сладникаво-пухкав по детски като в Your Name. Огромна разлика има в моите очи между двата филма. Единият можеш да го покажеш и на човек над 30, другият си е за деца от 4. клас нагоре. След 5-те сантиметра Шинкай няма продукция за по-възрастни. Явно го натискат да прави за тийн-ове, а човекът хубаво рисува - та филмите му са винаги успешни... Защо тогава да променят схемата? Дали ще е Your Name, дали ще е този с климата и времето... Едно и също. И следващите вероятно ще са подобни. В края на кариерата му може и да му позволят да направи нещо по-mature, но както се казва - "Трай, коньо, за зелена тревица!" П.С. Сега гледам, че вече са пуснали заглавието на следващото му аниме... Suzume - It depicts a high school girl and a mysterious young man trying to prevent a series of disasters across Japan. Нищо ново под слънцето... Просто илюстрира каквото съм писал по-горе. Дечица + някакъв фантастичен елемент - готова рецепта.
 10. Your Name е за деца и тийн-ове според мен. 5-те сантиметра е анимето на Шинкай за най-зряла аудитория.
 11. Взех си я и аз преди месец, но все не мога да се наканя да седна и да я изчета.
 12. Не знам какво си, но на една мъжка маса, ако кажеш гордо, че "съм гледал 2 BL сериала", ще те изгледат всички доста странно и по-скоро със съжаление. Интересно ми е родителите ти как биха реагирали, ако им споделиш... Не че не предполагам, но все пак ти препоръчвам каквото драскаш тук, да не го оповестяваш много-много на приятели и близки! Както и да е... Нямам никакво намерение да те съдя какъв си и какъв не си. Както казах... Вкъщи си свободен да правиш каквото си искаш. Колко грозно ти прозвуча? Има дори дума, която категоризира подобни хора - "инвалид". Това би трябвало да ти говори нещо.И е абсолютно естествено да изпитваме съжаление и състрадание към тях. Хомосексуализъм се наблюдава при много животински видове и то от много, много години. Никой интелигентен човек, няма да заклейми, че си такъв или онакъв. Нито пък съм съгласен хомосексуалистите да бъдат дискриминирани по някакъв начин що се отнася до работа, обучение и т.н. Но има разлика между приемане и толериране. Поне по начина, по който аз разбирам думите... Едно е да си ОК със съществуването на тези хора, друго е - да ходиш на парадите им и да мъкнеш и детето си напр. - и то да гледа. В Германия съм се нагледал на подобно "възпитание". Нищо чудно, че там е рай за гейове и лесбийки. Такова чувство на вина са им вменили с годините за случилото се през Втората Световна, че вече са тотално в другата крайност. Толерантност до безумие. Дано и ние не последваме този път!
 13. То само това остава... Софт порно може и да има всъщност. Не съм преглеждам каталога с филми, но съм почти на 100% убеден, че има разни подобни. Защо? Аз мога да ти кажа какво е нормално. Нормално е човек да има два крака, две ръце, две очи и да бива привлечен от срещуположния пол за да могат да създадат потомство и видът да продължи да съществува. Всичко останало обществото ни слага в графата НЕнормално. По същата логика всякакви фетиши и перверзии са в графата на психичните отклонения и т.н. Но не виждш по улиците да правят паради на хората, които си падат по садо-мазо или такива, които се кефят да гледат голи снимки на малки момиченца напр., нали? Вторите всъщност ги съдим и вкарваме в затворите. Е... Същото е и с хомосексуализма. Като се затворят вратите - всеки да си пъха каквото иска и където иска. Но докато са навън, не искам да обяснявам на детето ми защо две какички или двама батковци се натискат. Когато хомосексуализмът стане доминираща ориентация и когато по биологически път започнат да създават потомство - тогава ще кажа, че е нещо нормално. Дотогава - съжалявам, но няма да променям значенията на думите, за да им е комфортно на някои да изповядват скритите си влечения.
 14. Честно казано от доста време се чудя как такова съдържание въобще се превежда и гледа от мои сънародници... Погнусявам се при мисълта, че деца могат да попаднат на подобни извращения в сайт като този тук. Не съм против хомосексуалистите, но съм против поощряването им под всякаква форма. Хомосексуализмът може да е нещо естествено (погледнато от гледна точка на природата), но в никакъв случай не бива да се пропагира като нещо нормално. А за съжаление последните двайсетина години точно това се прави-- Не обвинявам руснаците за това им действие. И аз бих постъпил по същия начин.
 15. "What good's a rainbow without my pot of gold..."
 16. Стреми се да не звучиш като подражаващ по презумпция "фен"! Мисли, претегляй няколко пъти и си вади правилни заключения! И за живота, и за хората, и за себе си...
 17. Чуваш първите 10 секунди и си спомняш и сериала, и чувството...
 18. Няма какво да те лъжа и да увъртам. Няма. На нивото на Потомците нищо по-качествено не е излизало от 2016-та насам. Драми има 4-5, които си струват, но романтики - не. Нито Гоблин, нито Моблин, камо ли пък от 2018-та до ден днешен - нищо не е на нивото на Потомците. И двата по-горе, които са ти препоръчали, съм ги гледал. И двата са класи под това, което ти търсиш. Гледай за нещо западно! Не че и там има, но може поне някой хубав филм да си намериш.
 19. Пристигнаха миналата седмица. С двете ми "жокерчета"--
 20. Най-накрая нещо струващо си от моя жанр... 8/10 - Не е шедьовър, но има много неща, които ми харесаха... Забавен, лек, с добри послания. Препоръчвам определено!
 21. Най-накрая... Завърна се. То беше изгнание, беше хейтване от лапертиите (за нещо, което честно казано почти навсякъде другаде по света биха нарекли "да бъдеш мъж"). Дано започне отново да твори! За мен лично е един от най-прекрасните им мъжки гласове и огромна загуба за цялото им изкуство, ако не прави това, което прави най-добре.
 22. Що бе? Кажи си каквото ти на душа! Че тъй излиза малко... Не ми се пише, ама пиша.
 23. Лизането на гъзове ми идва в повече последно време. Па ако ще и "благороднически" да са тези гъзове... Както казваше един мъдър селянин - "И те лайна серат." Днешното поколение обаче са свикнали да са такива подражатели и обожатели, че е противно дори да ги наблюдава човек. Предците ни биха се отвратили.
 24. Колко пък да е важен? Колкото всеки друг. За 99.9% от света няма никакво значение. Цялото суетене и подмазване е подражание на "простолюдието" към "великата" корона, която от много, много години няма никаква реална политическа власт, а само представителна. Интересно ми е. Ако попиташ из света 1000 произволни човека колко от тях ще могат да ти кажат и един неин "принос". Освон ако самият факт, че е била някаква "важна" особа, не го считаш за "принос". За мен лично нито е била велика, нито каквото и да е друго. Просто една стара, обгрижена и разглезена баба, родила се със златна лъжичка в устата и нямаща никаква реална представа за трудностите на обикновените хора - на острова, па камо ли из другите части на света. Но ако ти тъжиш и скърбиш в момента, кой съм аз, че да те критикувам?
×
×
 • Create New...