Jump to content

Erutan

Потребители
  • Мнения

    238
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    6

2 Последователи

Относно Erutan

Profile Information

  • Пол
    Male

Последни посетители

5228 профилни разглеждания

Erutan's Achievements

Пълководец

Пълководец (5/10)

869

Обществена Репутация

  1. Erutan

    K.A.R.D

    Не е... От албума само Fuck you! може да я добавя някъде в плейлиста.
  2. Erutan

    Suzume no Tojimari (2022)

    За теб "училищна възраст" "по-зряла аудитория" ли е? Смисъл... Както казах... На мен неговите любими филми са му 5-те см. и Градината, точно понеже поне един от героите е възрастен и темите не са фантасмагории, а човешки. Този филм тук не беше центриран по никакъв начин върху земетресения или трагедиите покрай тях. Водещият елемент беше фантастичното. Чак ми стана глупаво как главният всеки път като затваряше вратите, всеки път цитираше като папагал едни и същи мантри. В стил Ю Ги О - "Get ready for battle!". Не знам ти какво си гледал-- Това, което тя изля, го изля, понеже беше обсебена от черната котка-Бог. Това не бяха неща, които тя искаше да каже или би казала. Да, бе... Главният ще става учител, ама иначе през ден обикаля Япония да търси и затваря врати. Това не е сериозно и въобще се съмнявам някой в публиката да ги е усетил като възрастни хора с проблеми на възрастни хора. И двамата стояха като малко по-големи тийнейджъри. Лялата единствено беше по-зрялата като персонаж. Но тя беше странична фигура, така или иначе. Да. Съгласен съм. И Твоето име също беше по същия шаблон. Както казах - от години Шинкай прави едно и също. И героието са същите, и историите, и завършеците като за дечурлига. Затова и 5-те см. и Градината са класи над всичко друго негово по мое ммнение. Защото и при двата завършеците са като за възрастни хора - реални, болезнени, такива, каквито често са в реалността. Иначе - да. Не искам да споря с теб, не ме разбирай погрешно. Радвам се, че ти е харесал! Но да твърдиш, че едва ли не е най-доброто нещо от Шинкай. Смисъл... Не знам. За теб може би е. Но дори и това ме съмнява. Вземи си един уикенд. Седни и изгледай 5-те см., Градината и след това този тук. И пак пиши дали ти е харесал повече от тях.
  3. Erutan

    Suzume no Tojimari (2022)

    @Ragnos Не знам. За мен топ 3 на Шинкай си остават: 5-те см., Градината на думите и вече след тях вероятно Твоето име и то основно заради визуалните ефекти. Иначе Шинкай за мен от много години вече не е правил филм за по-зряла аудитория. Усети явно какво се продава - ученички/ци, малко фантасмагорийка, хепи-енд. И всичките му филми от доста време вече са в този тон. Това тук просто е поредната бройка, която дори и в момента никой не говори за нея, камо ли пък след години. Според мен си пил или пушил нещо, ако смяташ, че може дори да се сравнява с по-старите му продукции. И аз съм ги гледал всичките. Но не мога да си кривя душата и съвестта. Ако направи нещо действително добро - ще аплодирам, ако продължава с "шаблона" - ще продължавам да твърдя, че си е шаблон.
  4. Erutan

    Suzume no Tojimari (2022)

    Гледах го вчера в компанията на две госпожици. Просто поредното филмче за тийн-ове и дори не би попаднало в топ 3 на Шинкай. Единствено с плейлиста на Серизава ще го запомня! С няколко думи - не ви препоръчвам да си хабите паричките! Изчакайте да излезе с добро качество и го гледайте вкъщи! Отделно и аудиото е английско-- Мъка за ушите на всеки истински почитател.
  5. Не. Този го гледах навремето, като излезе, но беше слаба ракия и не бих се занимавал, дори и да знаех, че са го излъчвали..
  6. Не бе... @gig911 си казва мнението и веднага като ощипани девойки скачате да възхвалявате някакъв архаичен боклук, дето сте го гледали като още мозъците ви са били на тема миришещи листчета и лексикони. Айде молим! По-смешното е, че нито един от вас не казва какво му е харесало или пък какво невярно има в мнението на съфорумеца. Просто колкото за парлама. Да се отчетем, че се водим на бройка постове за ден-- Поздрав за всички, които се чувстват поздравени!
  7. Може да се провъзгласи за лозунг на форума. Да знаят хората като пишат какво точно е ОК да пишат. Всеобща за кого? За мен си е пълен боклук и топ 1 в листата ми с най-лоши корейски сериали.
  8. Да ви поздравя по случай първия сняг... Песента е може би едно най-любимите ми изпълнения на живо. Много мога да напиша за това видео... Дори не знам реално откъде да започна. Невероятната Со Хи, която тук буквално прилича на ангел. Черно-бялата й рокля, някак напомняща за дуалността в хората и света като цяло. Песента... Копнеж по нещо, което усещаш вътре в себе си, но го нямаш близо до теб. Моментът около 02:55 ме насълзява почти всеки път. Това мнимо докосване на така чаканата и изстрадана любов. Сякаш търси своето отражение в нея... Вижда я дори затворила очи. Просто. Без думи. А финалът при 05:14 е като избухване на свръхнова. Да отидеш, да я целунеш и да не й казваш защо.
  9. На мен 5-те сантиметра ми стои много, много по-зряло... И като усещане, и като всичко. Загубата, причината за тази загуба - не някакви фантастики за дечурлига с червени панделки, а просто реалността, такава каквато много често е, и обстоятелствата - работа, учение и т.н., финалът - по-скоро горчиво-носталгичен, отколкото сладникаво-пухкав по детски като в Your Name. Огромна разлика има в моите очи между двата филма. Единият можеш да го покажеш и на човек над 30, другият си е за деца от 4. клас нагоре. След 5-те сантиметра Шинкай няма продукция за по-възрастни. Явно го натискат да прави за тийн-ове, а човекът хубаво рисува - та филмите му са винаги успешни... Защо тогава да променят схемата? Дали ще е Your Name, дали ще е този с климата и времето... Едно и също. И следващите вероятно ще са подобни. В края на кариерата му може и да му позволят да направи нещо по-mature, но както се казва - "Трай, коньо, за зелена тревица!" П.С. Сега гледам, че вече са пуснали заглавието на следващото му аниме... Suzume - It depicts a high school girl and a mysterious young man trying to prevent a series of disasters across Japan. Нищо ново под слънцето... Просто илюстрира каквото съм писал по-горе. Дечица + някакъв фантастичен елемент - готова рецепта.
  10. Your Name е за деца и тийн-ове според мен. 5-те сантиметра е анимето на Шинкай за най-зряла аудитория.
  11. Взех си я и аз преди месец, но все не мога да се наканя да седна и да я изчета.
×
×
  • Създай нов...