Jump to content

Erutan

Потребители
 • Posts

  233
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Erutan last won the day on February 22 2019

Erutan had the most liked content!

2 Followers

About Erutan

Profile Information

 • Пол
  Male

Recent Profile Visitors

4,806 profile views

Erutan's Achievements

Пълководец

Пълководец (5/10)

858

Reputation

 1. Не бе... @gig911 си казва мнението и веднага като ощипани девойки скачате да възхвалявате някакъв архаичен боклук, дето сте го гледали като още мозъците ви са били на тема миришещи листчета и лексикони. Айде молим! По-смешното е, че нито един от вас не казва какво му е харесало или пък какво невярно има в мнението на съфорумеца. Просто колкото за парлама. Да се отчетем, че се водим на бройка постове за ден-- Поздрав за всички, които се чувстват поздравени!
 2. Може да се провъзгласи за лозунг на форума. Да знаят хората като пишат какво точно е ОК да пишат. Всеобща за кого? За мен си е пълен боклук и топ 1 в листата ми с най-лоши корейски сериали.
 3. Да ви поздравя по случай първия сняг... Песента е може би едно най-любимите ми изпълнения на живо. Много мога да напиша за това видео... Дори не знам реално откъде да започна. Невероятната Со Хи, която тук буквално прилича на ангел. Черно-бялата й рокля, някак напомняща за дуалността в хората и света като цяло. Песента... Копнеж по нещо, което усещаш вътре в себе си, но го нямаш близо до теб. Моментът около 02:55 ме насълзява почти всеки път. Това мнимо докосване на така чаканата и изстрадана любов. Сякаш търси своето отражение в нея... Вижда я дори затворила очи. Просто. Без думи. А финалът при 05:14 е като избухване на свръхнова. Да отидеш, да я целунеш и да не й казваш защо.
 4. На мен 5-те сантиметра ми стои много, много по-зряло... И като усещане, и като всичко. Загубата, причината за тази загуба - не някакви фантастики за дечурлига с червени панделки, а просто реалността, такава каквато много често е, и обстоятелствата - работа, учение и т.н., финалът - по-скоро горчиво-носталгичен, отколкото сладникаво-пухкав по детски като в Your Name. Огромна разлика има в моите очи между двата филма. Единият можеш да го покажеш и на човек над 30, другият си е за деца от 4. клас нагоре. След 5-те сантиметра Шинкай няма продукция за по-възрастни. Явно го натискат да прави за тийн-ове, а човекът хубаво рисува - та филмите му са винаги успешни... Защо тогава да променят схемата? Дали ще е Your Name, дали ще е този с климата и времето... Едно и също. И следващите вероятно ще са подобни. В края на кариерата му може и да му позволят да направи нещо по-mature, но както се казва - "Трай, коньо, за зелена тревица!" П.С. Сега гледам, че вече са пуснали заглавието на следващото му аниме... Suzume - It depicts a high school girl and a mysterious young man trying to prevent a series of disasters across Japan. Нищо ново под слънцето... Просто илюстрира каквото съм писал по-горе. Дечица + някакъв фантастичен елемент - готова рецепта.
 5. Your Name е за деца и тийн-ове според мен. 5-те сантиметра е анимето на Шинкай за най-зряла аудитория.
 6. Взех си я и аз преди месец, но все не мога да се наканя да седна и да я изчета.
 7. Не знам какво си, но на една мъжка маса, ако кажеш гордо, че "съм гледал 2 BL сериала", ще те изгледат всички доста странно и по-скоро със съжаление. Интересно ми е родителите ти как биха реагирали, ако им споделиш... Не че не предполагам, но все пак ти препоръчвам каквото драскаш тук, да не го оповестяваш много-много на приятели и близки! Както и да е... Нямам никакво намерение да те съдя какъв си и какъв не си. Както казах... Вкъщи си свободен да правиш каквото си искаш. Колко грозно ти прозвуча? Има дори дума, която категоризира подобни хора - "инвалид". Това би трябвало да ти говори нещо.И е абсолютно естествено да изпитваме съжаление и състрадание към тях. Хомосексуализъм се наблюдава при много животински видове и то от много, много години. Никой интелигентен човек, няма да заклейми, че си такъв или онакъв. Нито пък съм съгласен хомосексуалистите да бъдат дискриминирани по някакъв начин що се отнася до работа, обучение и т.н. Но има разлика между приемане и толериране. Поне по начина, по който аз разбирам думите... Едно е да си ОК със съществуването на тези хора, друго е - да ходиш на парадите им и да мъкнеш и детето си напр. - и то да гледа. В Германия съм се нагледал на подобно "възпитание". Нищо чудно, че там е рай за гейове и лесбийки. Такова чувство на вина са им вменили с годините за случилото се през Втората Световна, че вече са тотално в другата крайност. Толерантност до безумие. Дано и ние не последваме този път!
 8. То само това остава... Софт порно може и да има всъщност. Не съм преглеждам каталога с филми, но съм почти на 100% убеден, че има разни подобни. Защо? Аз мога да ти кажа какво е нормално. Нормално е човек да има два крака, две ръце, две очи и да бива привлечен от срещуположния пол за да могат да създадат потомство и видът да продължи да съществува. Всичко останало обществото ни слага в графата НЕнормално. По същата логика всякакви фетиши и перверзии са в графата на психичните отклонения и т.н. Но не виждш по улиците да правят паради на хората, които си падат по садо-мазо или такива, които се кефят да гледат голи снимки на малки момиченца напр., нали? Вторите всъщност ги съдим и вкарваме в затворите. Е... Същото е и с хомосексуализма. Като се затворят вратите - всеки да си пъха каквото иска и където иска. Но докато са навън, не искам да обяснявам на детето ми защо две какички или двама батковци се натискат. Когато хомосексуализмът стане доминираща ориентация и когато по биологически път започнат да създават потомство - тогава ще кажа, че е нещо нормално. Дотогава - съжалявам, но няма да променям значенията на думите, за да им е комфортно на някои да изповядват скритите си влечения.
 9. Честно казано от доста време се чудя как такова съдържание въобще се превежда и гледа от мои сънародници... Погнусявам се при мисълта, че деца могат да попаднат на подобни извращения в сайт като този тук. Не съм против хомосексуалистите, но съм против поощряването им под всякаква форма. Хомосексуализмът може да е нещо естествено (погледнато от гледна точка на природата), но в никакъв случай не бива да се пропагира като нещо нормално. А за съжаление последните двайсетина години точно това се прави-- Не обвинявам руснаците за това им действие. И аз бих постъпил по същия начин.
 10. "What good's a rainbow without my pot of gold..."
 11. Стреми се да не звучиш като подражаващ по презумпция "фен"! Мисли, претегляй няколко пъти и си вади правилни заключения! И за живота, и за хората, и за себе си...
 12. Чуваш първите 10 секунди и си спомняш и сериала, и чувството...
 13. Няма какво да те лъжа и да увъртам. Няма. На нивото на Потомците нищо по-качествено не е излизало от 2016-та насам. Драми има 4-5, които си струват, но романтики - не. Нито Гоблин, нито Моблин, камо ли пък от 2018-та до ден днешен - нищо не е на нивото на Потомците. И двата по-горе, които са ти препоръчали, съм ги гледал. И двата са класи под това, което ти търсиш. Гледай за нещо западно! Не че и там има, но може поне някой хубав филм да си намериш.
 14. Пристигнаха миналата седмица. С двете ми "жокерчета"--
 15. Най-накрая нещо струващо си от моя жанр... 8/10 - Не е шедьовър, но има много неща, които ми харесаха... Забавен, лек, с добри послания. Препоръчвам определено!
×
×
 • Create New...