Jump to content

minchoba

Потребители
  • Мнения

    57
  • Присъединил/а се

Всичко публикувано от minchoba

  1. Принципно сюжети с прераждания са ми интересни, ама тука и това не помага... на 13ти епизод съм и вече едва издържам. Всичко е толкова е сладникаво, бавно и излишно разтеглено, че ми идва в повече... то бива локум, ама чак пък толкова. И тия постоянни реклами на чипс и гримове
  2. Гледам появили са се нови History-та и минавам да побутна малко темата нагоре. Отдавна ги гледах, но в съзнанието ми се е запечатала само третата - Obsessed. То не беше либоф, то не беше страсТ - ей такива истории искам да гледам!
  3. Аз пък точно заради гей двойката го гледах, но фуджошито в мен остана разочаровано - много им разтеглиха историята, предъвкваха все едно и също и за капак две куци целувки... Хареса ми, че и семето и укето бяха "мъжествен тип", че аман от смотани "женствени" укета, дето все някой трябва да ги спасява и са вечно неориентирани и незнаещи какво искат. Смешно ми стана как покрай техните неволи, всичките им приятели се уредиха с половинки. Имаше и крими елемент, заедно с няколко кофти откачалки. Като цяло - за веднъж става (превъртах доста), но втори път не бих си губила времето.
  4. Толкова позитивни коментари изчетох, че се надъхах и свалих и двата сезона заедно с игралния филм... тотално прецакване Изгледах всичко от гол инат и мазохизъм, но мъката беше голяма, дано страданието ме е облагородило ама надали. Няма да разчепквам надълго и широко какво защо и колко не ми е харесало, само ще спомена главната госпоица. Отдавна не бях засичала толкова антипатично същество из азиатските тв творения. И не защото е мързелива мърла, с половин работеща мозъчна клетка, а защото не ми беше убедителна ама грам и за капак - зверски досадна. Не може да стъпи на малкия пръст на Нодамето (Juri Ueno), такава сладка шматка-мърла изигра, че с умиление се сещам за онзи образ.
  5. Тъкмо го изгледах, направо се зомбирах - подпуках сериите една след друга, като семки. Красив сериал, актьори и костюми. За 58 серии почти нищо не съм прескачала, даже връщах назад, докато при корейците се съдирам от прескачане обикновено. Странна работа, бях се приготвила с лист и химикал да си записвам кой кой е, че обикновено е пълна каша, но не се наложи - сефте ми е винаги да знам за кого се говори ако не е в кадър . При китайците съм забелязала, че претупват нещата, които са ми интересни и разтягат скучните (за мен), но тук имаше баланс. Няма нещо, което да ми се наби на очи и да критикувам, даже трагичната компютърна анимация не ми развали хубавото чувство към драмата.
  6. Опитах се да го харесам този сериал... но не ми се получи. Плакнах си очите с главния и с пича от конкурентната банда, кефих се на гангстерската песничка, успях да се позасмея веднъж-дваж и толкоз. За мен влиза в графа "за еднократна употреба", даже малко съжалявам, че и веднъж го изгледах. Крясъците и хленчещият глас на главната дълго ще ме преследват, а любовната история хич и да не започвам да я нищя. На пръстите на едната ми ръка се броят образите, които поне наполовина ми допаднаха. Същото важи и за случките и ситуациите, през които преминаваха героите.
  7. Дремещият садист в мен остана доволен от бруталната част . И двата главни образа бяха малко... хвани единия, удари другия. Теглене на локуми и излишен пълнеж не понасям, но тук бая претупано ми дойде всичко. Като седна да анализирам след гледането, мога да намеря логиката в действията на героите и подбудите им, но в процеса на гледане това не стана. Не ме убедиха, не ми оставиха време да осмисля случващото се, да вникна и да съпреживея. Забележките ми са изцяло към режисьора, монтажиста и този който е адаптирал сценария.
  8. И аз се чудех същото покрай един друг сериал (Gong). Поразрових се и се оказа, че по времето на манджурската династия Цин управлявала Китай (1644-1912г), така са се бръснели и сплитали. Ето малко за самата прическа тук
  9. Мне, няма задлъжняли лисици тука, нито дъщери за продан. Основното свързващо звено между шестте истории е изчезването на магическия плод, който е бил поверен на клана на лисиците от зеления хълм. Покрай разследването на случая се развиват и 6-те романса между различни членове на клана и простосмъртни в човешкия свят. Що-годе увлекателен сериал, голям плюс е, че не е само една история - тъкмо като ми писнат героите и драмите им и хоп, почва следващата. Кеф. Обаче, който ще го гледа да се подготви пчихически, че 4-тата история е резната ахмашки през средата и няма продължение (еп.21 започва 5-тата). Обяснението което намерих е, че намека за броманс (макар и явно недоразумение) е разбунил конфуцианските духове и са спрели излъчването. Ето актуален линк за дърпане с англ. софт субтитри - ЦЪК
  10. Пренебрегнат ми изглежда този сериал, а пък е сладурски и не го заслужава. Тъкмо изгледах и втори сезон, общото ми усещане накрая е, че останах предимно доволна. Иначе първи епизод почти ме отказа да гледам по-нататък, хаотичен и пълен с ненужни сцени и малко съществена информация. Допадна ми, че на моменти имах чувството, че гледам документален филм за живота на тайландските пубери барабар с всичките им болки на растежа, тревоги, закачки, откриване на топлата вода и т.н. Много естествено се развиваха нещата, пълно беше с разнообразни персонажи и истории, имаше и моменти на отегчение, както и дразнене като се закучат работите за дълго, но цялостното ми впечатление е положително.
  11. До 5-ти епизод съм и от видяното дотук мога да кажа, че не го препоръчвам на хора, които (като мен) обичат да си казват всичко директно и се гърчат като гледат как някой премълчава, шикалкави и говори едно, а след миг вече върши друго. Двамата главни принципно много ме радват, но тук образите им ми образуват нерви... Обаче са реални и всеки от тях е логичен и последователен, няма неадекватни реакции необясними за дадения герой (поне засега). Майката, след нанесените й тежки рани, по свой начин се опитва да предпази от същата болка дъщерите си, неосъзнавайки че подхода й е тотално погрешен и всъщност допълнително ги травмира и руши семействата им. А пък фобията и психозата насадени от майката на главната, съпруга й редовно качествено ги подхранва и вместо да разсее страховете й, ги засилва и умножава. Изобщо с две думи неизбежна катастрофа, само дето аз обичам кратко и бързо да се прескача тоя момент, а тук ще се гледа на забавен каданс 14 епизода.
  12. Еми не може да тръгнеш да правиш епична история с не знам колко фракции, армии и маса второстепенни герои всеки с историята, мотивите и целите си и зорлем да напъхаш всичко това в 111 минути. Просто не става. От този филм ще ми остане спомена за една претупана, не добре разказана и не особено увлекателна история, както и няколко красиви кадъра.
  13. Е, здраве да е, няма да се гледа този сериал - бг превод има само за първите два епизода, а до английски субтитри простосмъртните нямаме достъп: RESTRICTED ACCESS Sorry, this content is not licensed for your region.
  14. Изгледах го преди малко и още съм във филма (отдавна не ми се беше случвало). Трогна ме много повече от която и да било сополива и пресилена драма. Нещо хич не ми се пише... все се връщам да трия и редактирам. Затова с две думи: не е забележителен филм, но и не е загуба на време.
  15. Нещо хич не ми допадна тоя филм... отдавна не се бях чувствала чак пък толкова прецакана, че съм изгледала нещо. Е, имаше 2-3 сполучливи момента, останалото бе досада.
  16. Хареса ми този лакорн, даже ме държа три нощи подред до 5 сутринта. По вкуса ми беше, че този път в неизгодната позиция беше главния, че аман от изстрадали и изтормозени женски главни образи, жертващи се до малоумие. Допадна ми и че типичните женски скандали, истерии и боеве се случваха далеч от главната, нея никой с пръст не я пипна (много мразя да ми пердашат главните, особено пък ако харесвам актрисата). Забавен ми беше и развратния принц, който беше направо патологичен случай - забърса де що фуста му се мерна. Особено ме радваше леко зловещия брат на главната, само хлапето ме дразнеше, но го преживях. Историята беше увлекателна и добре се разви, само романса между главните малко постен ми дойде, а и доста късно започна.
  17. Само едно не можах да разбера - е, как героите все се изповлюбват в тия дето подскачат около тях и им досаждат като конски мухи?! Иначе филма ме остави с приятни впечатления. Малко са ми се изкривили възприятиата с тия сериали напоследък и отвикнах на филмовия формат, та някак прекалено бързо и сякаш претупано ми се заплете и разнищи историята. Ще се гледа пак, а героя на Сяо Мин беше по мой вкус построен - гневно-мъжествено, откачено освирепял от любов.
  18. Не е филм който ще искам пак да гледам, но е филм който ще ме човърка известно време. Един въпрос ме гложди -
  19. Е, най-после уцелих малко по-хардкор шпионско сериалче. Бая ме изненадаха Началните епизоди не ме грабнаха ама хич, но като цяло ми хареса. Нямаше лиготии, инфантилни изцепки и дразнещи глупости, нито излишно разтегляне на историята. Драмата нещо не ме докосна, което не е непременно минус - не обичам да се сополивя и да ми е тежко на душата. Сюжета и обратите, за човек изгледал доста подобен род филми, си бяха предвидими, но пък може дълбоко да впечатлят някой "по-невинен" зрител.
  20. Симпатично филмче, но най-голямото му достойнство е, че е късометражно. Добре започна, но към финала ми загубиха интереса.
  21. Изгледах го и още не мога да разбера защо си го причиних. Актьорите - антипатични, болшинството от героите - неадекватни, истерични или дразнещо тъпи, историята - скучновата, действието - безинтересно, развитието на отношенията - неубедително.
  22. Гледах го преди няколко месеца и ми остави топъл спомен. Сега го изгледах отново, този път заедно с майка ми, което е невероятно постижение. Това е първият и единствен сериал от тази част на света, на който не е скочила на втория епизод да си ходи с презрителни коментари - даже ме гонеше да пускам още и още серии. Факт е, че сериала е зарибяващ. Действието се развива бързо, няма локуми, разтягане и протакане, мястото на действие се мени, влизат и излизат нови образи. Иначе казано, няма скука. Костюмите и бижутата са разкошни - актьорите ли да гледам, субтитри ли да чета или по бродериите и висулките да се захласвам. И любофф голяма, отделно пък Цин Чуанчето от дето мина сичкоту принц се изпонатръшка. Ето малко инфо какво още се е екранизирало около този сериал: Scarlet Heart (Parent Story) 2011 The Palace 2: The Lock Pearl Screen (Sequel) 2012 The Palace 3: The Lost Daughter (Sequel) 2014 The Palace (Prequel) 2013 Crazy for Palace (Parent Story) 2013 Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo (Adaptation) 2016
  23. Ох, мъка си беше, но го избутах докрай! Първата половина иди-дойди, втората - зор голям. Дали защото търпението ми се изчерпа или глупостите се увеличиха - не знам. Не че очаквах шпионски изпълнения а ла Никита, ама тези тука бяха най-жалките и некадърни мяркали се през екрана нявга. Отстрани ми изглежда голям рахат да си корейски сценарист на сапунка, грам сиво вещество не се изисква явно. От главното каре само халю шупър стар-а ми направи добро впечатление. Не споменавам майорчето, понеже от най-ранна детска възраст имам слабост към хора с подвижни ушета и не мога да го съдя обективно.
  24. Мда, несполучлив сериал, даже нямам желание да го анализирам. Радваха ме епизодите с патилата на Петкан & Рейнзон Крузо, както и всяка поява на бодигардчето - не можах да му се нагледам, сладкиш метър и деветдесет. Как може да е набор '95... отивам да пия една студена вода
  25. На 13-ти епизод съм и вече едвам търпя главната - няма втора такава патка. Обикновено много се дразня на тайландските женски боеве, шамари, скубане и т.н., но тук страшно ми липсват. Така ми се ще някой да я размята, барем се освести малко, ама няма вече за кога финала почти дойде. Не ме грабна този лакорн. E, има и хубави страни: тук-там красив пейзаж, симпатични второстепенни образи, разкошен и див Кен, чат-пат някоя полуинтересна сцена и толкоз. Основното ми впечатление е за много пълнеж, скука и неоправдани очаквания. При такъв благодатен сюжет, какви страсти и битки между главните можеше да има...
×
×
  • Създай нов...