Jump to content

minchoba

Потребители
  • Мнения

    57
  • Присъединил/а се

Относно minchoba

Последни посетители

856 профилни разглеждания

minchoba's Achievements

Посветен

Посветен (3/10)

17

Обществена Репутация

  1. Принципно сюжети с прераждания са ми интересни, ама тука и това не помага... на 13ти епизод съм и вече едва издържам. Всичко е толкова е сладникаво, бавно и излишно разтеглено, че ми идва в повече... то бива локум, ама чак пък толкова. И тия постоянни реклами на чипс и гримове
  2. Гледам появили са се нови History-та и минавам да побутна малко темата нагоре. Отдавна ги гледах, но в съзнанието ми се е запечатала само третата - Obsessed. То не беше либоф, то не беше страсТ - ей такива истории искам да гледам!
  3. Аз пък точно заради гей двойката го гледах, но фуджошито в мен остана разочаровано - много им разтеглиха историята, предъвкваха все едно и също и за капак две куци целувки... Хареса ми, че и семето и укето бяха "мъжествен тип", че аман от смотани "женствени" укета, дето все някой трябва да ги спасява и са вечно неориентирани и незнаещи какво искат. Смешно ми стана как покрай техните неволи, всичките им приятели се уредиха с половинки. Имаше и крими елемент, заедно с няколко кофти откачалки. Като цяло - за веднъж става (превъртах доста), но втори път не бих си губила времето.
  4. Толкова позитивни коментари изчетох, че се надъхах и свалих и двата сезона заедно с игралния филм... тотално прецакване Изгледах всичко от гол инат и мазохизъм, но мъката беше голяма, дано страданието ме е облагородило ама надали. Няма да разчепквам надълго и широко какво защо и колко не ми е харесало, само ще спомена главната госпоица. Отдавна не бях засичала толкова антипатично същество из азиатските тв творения. И не защото е мързелива мърла, с половин работеща мозъчна клетка, а защото не ми беше убедителна ама грам и за капак - зверски досадна. Не може да стъпи на малкия пръст на Нодамето (Juri Ueno), такава сладка шматка-мърла изигра, че с умиление се сещам за онзи образ.
  5. Тъкмо го изгледах, направо се зомбирах - подпуках сериите една след друга, като семки. Красив сериал, актьори и костюми. За 58 серии почти нищо не съм прескачала, даже връщах назад, докато при корейците се съдирам от прескачане обикновено. Странна работа, бях се приготвила с лист и химикал да си записвам кой кой е, че обикновено е пълна каша, но не се наложи - сефте ми е винаги да знам за кого се говори ако не е в кадър . При китайците съм забелязала, че претупват нещата, които са ми интересни и разтягат скучните (за мен), но тук имаше баланс. Няма нещо, което да ми се наби на очи и да критикувам, даже трагичната компютърна анимация не ми развали хубавото чувство към драмата.
  6. Опитах се да го харесам този сериал... но не ми се получи. Плакнах си очите с главния и с пича от конкурентната банда, кефих се на гангстерската песничка, успях да се позасмея веднъж-дваж и толкоз. За мен влиза в графа "за еднократна употреба", даже малко съжалявам, че и веднъж го изгледах. Крясъците и хленчещият глас на главната дълго ще ме преследват, а любовната история хич и да не започвам да я нищя. На пръстите на едната ми ръка се броят образите, които поне наполовина ми допаднаха. Същото важи и за случките и ситуациите, през които преминаваха героите.
  7. Дремещият садист в мен остана доволен от бруталната част . И двата главни образа бяха малко... хвани единия, удари другия. Теглене на локуми и излишен пълнеж не понасям, но тук бая претупано ми дойде всичко. Като седна да анализирам след гледането, мога да намеря логиката в действията на героите и подбудите им, но в процеса на гледане това не стана. Не ме убедиха, не ми оставиха време да осмисля случващото се, да вникна и да съпреживея. Забележките ми са изцяло към режисьора, монтажиста и този който е адаптирал сценария.
  8. И аз се чудех същото покрай един друг сериал (Gong). Поразрових се и се оказа, че по времето на манджурската династия Цин управлявала Китай (1644-1912г), така са се бръснели и сплитали. Ето малко за самата прическа тук
  9. Мне, няма задлъжняли лисици тука, нито дъщери за продан. Основното свързващо звено между шестте истории е изчезването на магическия плод, който е бил поверен на клана на лисиците от зеления хълм. Покрай разследването на случая се развиват и 6-те романса между различни членове на клана и простосмъртни в човешкия свят. Що-годе увлекателен сериал, голям плюс е, че не е само една история - тъкмо като ми писнат героите и драмите им и хоп, почва следващата. Кеф. Обаче, който ще го гледа да се подготви пчихически, че 4-тата история е резната ахмашки през средата и няма продължение (еп.21 започва 5-тата). Обяснението което намерих е, че намека за броманс (макар и явно недоразумение) е разбунил конфуцианските духове и са спрели излъчването. Ето актуален линк за дърпане с англ. софт субтитри - ЦЪК
  10. Пренебрегнат ми изглежда този сериал, а пък е сладурски и не го заслужава. Тъкмо изгледах и втори сезон, общото ми усещане накрая е, че останах предимно доволна. Иначе първи епизод почти ме отказа да гледам по-нататък, хаотичен и пълен с ненужни сцени и малко съществена информация. Допадна ми, че на моменти имах чувството, че гледам документален филм за живота на тайландските пубери барабар с всичките им болки на растежа, тревоги, закачки, откриване на топлата вода и т.н. Много естествено се развиваха нещата, пълно беше с разнообразни персонажи и истории, имаше и моменти на отегчение, както и дразнене като се закучат работите за дълго, но цялостното ми впечатление е положително.
  11. До 5-ти епизод съм и от видяното дотук мога да кажа, че не го препоръчвам на хора, които (като мен) обичат да си казват всичко директно и се гърчат като гледат как някой премълчава, шикалкави и говори едно, а след миг вече върши друго. Двамата главни принципно много ме радват, но тук образите им ми образуват нерви... Обаче са реални и всеки от тях е логичен и последователен, няма неадекватни реакции необясними за дадения герой (поне засега). Майката, след нанесените й тежки рани, по свой начин се опитва да предпази от същата болка дъщерите си, неосъзнавайки че подхода й е тотално погрешен и всъщност допълнително ги травмира и руши семействата им. А пък фобията и психозата насадени от майката на главната, съпруга й редовно качествено ги подхранва и вместо да разсее страховете й, ги засилва и умножава. Изобщо с две думи неизбежна катастрофа, само дето аз обичам кратко и бързо да се прескача тоя момент, а тук ще се гледа на забавен каданс 14 епизода.
  12. Еми не може да тръгнеш да правиш епична история с не знам колко фракции, армии и маса второстепенни герои всеки с историята, мотивите и целите си и зорлем да напъхаш всичко това в 111 минути. Просто не става. От този филм ще ми остане спомена за една претупана, не добре разказана и не особено увлекателна история, както и няколко красиви кадъра.
  13. Е, здраве да е, няма да се гледа този сериал - бг превод има само за първите два епизода, а до английски субтитри простосмъртните нямаме достъп: RESTRICTED ACCESS Sorry, this content is not licensed for your region.
  14. Изгледах го преди малко и още съм във филма (отдавна не ми се беше случвало). Трогна ме много повече от която и да било сополива и пресилена драма. Нещо хич не ми се пише... все се връщам да трия и редактирам. Затова с две думи: не е забележителен филм, но и не е загуба на време.
  15. Нещо хич не ми допадна тоя филм... отдавна не се бях чувствала чак пък толкова прецакана, че съм изгледала нещо. Е, имаше 2-3 сполучливи момента, останалото бе досада.
×
×
  • Създай нов...