Jump to content

minchoba

Потребители
 • Мнения

  51
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Форумна репутация

7 тофу

Относно minchoba

 • Ранг
  Посветен

Последни посетители

231 профилни разглеждания
 1. Дремещият садист в мен остана доволен от бруталната част . И двата главни образа бяха малко... хвани единия, удари другия. Теглене на локуми и излишен пълнеж не понасям, но тук бая претупано ми дойде всичко. Като седна да анализирам след гледането, мога да намеря логиката в действията на героите и подбудите им, но в процеса на гледане това не стана. Не ме убедиха, не ми оставиха време да осмисля случващото се, да вникна и да съпреживея. Забележките ми са изцяло към режисьора, монтажиста и този който е адаптирал сценария.
 2. И аз се чудех същото покрай един друг сериал (Gong). Поразрових се и се оказа, че по времето на манджурската династия Цин управлявала Китай (1644-1912г), така са се бръснели и сплитали. Ето малко за самата прическа тук
 3. Мне, няма задлъжняли лисици тука, нито дъщери за продан. Основното свързващо звено между шестте истории е изчезването на магическия плод, който е бил поверен на клана на лисиците от зеления хълм. Покрай разследването на случая се развиват и 6-те романса между различни членове на клана и простосмъртни в човешкия свят. Що-годе увлекателен сериал, голям плюс е, че не е само една история - тъкмо като ми писнат героите и драмите им и хоп, почва следващата. Кеф. Обаче, който ще го гледа да се подготви пчихически, че 4-тата история е резната ахмашки през средата и няма продължение (еп.21 започва 5-тата). Обяснението което намерих е, че намека за броманс (макар и явно недоразумение) е разбунил конфуцианските духове и са спрели излъчването. Ето актуален линк за дърпане с англ. софт субтитри - ЦЪК
 4. Пренебрегнат ми изглежда този сериал, а пък е сладурски и не го заслужава. Тъкмо изгледах и втори сезон, общото ми усещане накрая е, че останах предимно доволна. Иначе първи епизод почти ме отказа да гледам по-нататък, хаотичен и пълен с ненужни сцени и малко съществена информация. Допадна ми, че на моменти имах чувството, че гледам документален филм за живота на тайландските пубери барабар с всичките им болки на растежа, тревоги, закачки, откриване на топлата вода и т.н. Много естествено се развиваха нещата, пълно беше с разнообразни персонажи и истории, имаше и моменти на отегчение, както и дразнене като се закучат работите за дълго, но цялостното ми впечатление е положително.
 5. До 5-ти епизод съм и от видяното дотук мога да кажа, че не го препоръчвам на хора, които (като мен) обичат да си казват всичко директно и се гърчат като гледат как някой премълчава, шикалкави и говори едно, а след миг вече върши друго. Двамата главни принципно много ме радват, но тук образите им ми образуват нерви... Обаче са реални и всеки от тях е логичен и последователен, няма неадекватни реакции необясними за дадения герой (поне засега). Майката, след нанесените й тежки рани, по свой начин се опитва да предпази от същата болка дъщерите си, неосъзнавайки че подхода й е тотално погрешен и всъщност допълнително ги травмира и руши семействата им. А пък фобията и психозата насадени от майката на главната, съпруга й редовно качествено ги подхранва и вместо да разсее страховете й, ги засилва и умножава. Изобщо с две думи неизбежна катастрофа, само дето аз обичам кратко и бързо да се прескача тоя момент, а тук ще се гледа на забавен каданс 14 епизода.
 6. Еми не може да тръгнеш да правиш епична история с не знам колко фракции, армии и маса второстепенни герои всеки с историята, мотивите и целите си и зорлем да напъхаш всичко това в 111 минути. Просто не става. От този филм ще ми остане спомена за една претупана, не добре разказана и не особено увлекателна история, както и няколко красиви кадъра.
 7. Е, здраве да е, няма да се гледа този сериал - бг превод има само за първите два епизода, а до английски субтитри простосмъртните нямаме достъп: RESTRICTED ACCESS Sorry, this content is not licensed for your region.
 8. Изгледах го преди малко и още съм във филма (отдавна не ми се беше случвало). Трогна ме много повече от която и да било сополива и пресилена драма. Нещо хич не ми се пише... все се връщам да трия и редактирам. Затова с две думи: не е забележителен филм, но и не е загуба на време.
 9. Bewitching Attraction (2006)

  Нещо хич не ми допадна тоя филм... отдавна не се бях чувствала чак пък толкова прецакана, че съм изгледала нещо. Е, имаше 2-3 сполучливи момента, останалото бе досада.
 10. Хареса ми този лакорн, даже ме държа три нощи подред до 5 сутринта. По вкуса ми беше, че този път в неизгодната позиция беше главния, че аман от изстрадали и изтормозени женски главни образи, жертващи се до малоумие. Допадна ми и че типичните женски скандали, истерии и боеве се случваха далеч от главната, нея никой с пръст не я пипна (много мразя да ми пердашат главните, особено пък ако харесвам актрисата). Забавен ми беше и развратния принц, който беше направо патологичен случай - забърса де що фуста му се мерна. Особено ме радваше леко зловещия брат на главната, само хлапето ме дразнеше, но го преживях. Историята беше увлекателна и добре се разви, само романса между главните малко постен ми дойде, а и доста късно започна.
 11. Само едно не можах да разбера - е, как героите все се изповлюбват в тия дето подскачат около тях и им досаждат като конски мухи?! Иначе филма ме остави с приятни впечатления. Малко са ми се изкривили възприятиата с тия сериали напоследък и отвикнах на филмовия формат, та някак прекалено бързо и сякаш претупано ми се заплете и разнищи историята. Ще се гледа пак, а героя на Сяо Мин беше по мой вкус построен - гневно-мъжествено, откачено освирепял от любов.
 12. Не е филм който ще искам пак да гледам, но е филм който ще ме човърка известно време. Един въпрос ме гложди -
 13. Time of Dog and Wolf (2007)

  Е, най-после уцелих малко по-хардкор шпионско сериалче. Бая ме изненадаха Началните епизоди не ме грабнаха ама хич, но като цяло ми хареса. Нямаше лиготии, инфантилни изцепки и дразнещи глупости, нито излишно разтегляне на историята. Драмата нещо не ме докосна, което не е непременно минус - не обичам да се сополивя и да ми е тежко на душата. Сюжета и обратите, за човек изгледал доста подобен род филми, си бяха предвидими, но пък може дълбоко да впечатлят някой "по-невинен" зрител.
 14. One Perfect Day (2013)

  Симпатично филмче, но най-голямото му достойнство е, че е късометражно. Добре започна, но към финала ми загубиха интереса.
 15. Изгледах го и още не мога да разбера защо си го причиних. Актьорите - антипатични, болшинството от героите - неадекватни, истерични или дразнещо тъпи, историята - скучновата, действието - безинтересно, развитието на отношенията - неубедително.
×