Jump to content

Deranox

Потребители
 • Posts

  24
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Deranox

 1. Развалиха ми хубавата драма! Толкова нелогично го направиха, а Че Кьонг я изкараха пълен ретард с тези й действия. Ако го бяха оставили до половината на последния епизод щеше да е супер, но не ... трябва хубаво да разводним драмата. Липсват и сцени. В превюто от миналия епизод има сцени, които липсват в новия епизод, а щеше да е хубаво да ги има. Общо взето добре като цяло, но този край ме остави със смесени чувства, а можеше да я запомня като наистина добра!

 2. На същото мнение съм, НО кралят не може да я има току така. Първо е женена за принца и второ е дъщеря на 2-рия по власт човек в кралството. За да я има трябва да ги разведе и да я направи наложница, което няма да стане. Изкараха, че краля има 1 единствена наложница, което е меко казано глупаво. Корейските сериали май не могат да изкарат и 20 епизода преди да започнат да затъпяват. Дано се придържат към историята за края иначе ще го развалят.

  • Upvote 1
 3. Последният епизод нещо не ми хареса ... Взеха да претупват нещата и да стават безсмислени неща както в много други сериали. Май и този ще има претупан край. Така е ... 18 епизода измислена драма и накрая историята от 5 години реален живот в 2 епизода.

  • Upvote 2
 4. Spoiler

  Има и друго - ако беше просто едно писмо, лесно щеше да бъде унищожено. Виждате. че министърът, подкрепящ краля и кралят са готови на всичко. Татуирано на човек, за който не знаят нищо, а още по-малко, че може да е някой толкова близък до краля (дъщерята на най-близкия човек на краля или поне беше такъв) трудно ще се намери. Добре е измислено. Идва естествено романтичната измислица на сценаристите, че кралят няма да пипне момата. Дали от любов или жажда за притежание, объркана с любов, няма значение. Още повече, че това са само координати до писмото, т.е дава се още един шанс на добрите да го намерят преди лошия крал.

  Сериалът е много добре измислен, в сравнение с други. Маската беше пълна пародия примерно.

  • Upvote 2
 5. 19 hours ago, Matrim said:

  Твърде интелигентно и с много фин психологизъм е направена драмата, за да се хареса на масовия зрител, който не открива любимите си клишета и губи интерес. Затова не вярвам на рейтинги, дори ги отчитам с отрицателен знак. В народната памет любовта между И Йок и първата му жена е останала като историята на корейските Ромео и Жулиета. Само че е по-мрачна: тя е доживяла до старини със своята болка в самота, а той се превръща в слаб крал-марионетка със същата лудост като на брат си: "На небето има само едно слънце, на земята кралят е въплъщение на небесното светило." (В цялата чосонска история няма владетел, който да ме отблъсква повече, но тук той все още е млад, влюбен и с желание да промени света, в който живее.) 

   

   

  Къде го прочете това ? Имала е деца и то не едно и две, но да, остава сама. Малкият кога е полудял като брат си ? Никъде не съм чел такова нещо за него, а само, че е бил изключително слаб крал-марионетка. Зор зор за трона и накрая нищо не постига. Това в драмата сигурно няма да го видим или ще бъде описано с няколко думи.

  • Upvote 1
 6. Наистина изглежда, като че ли ще свърши след 1-2 епизода, но за щастие епизодите са приключени, а и 6.Х % от цялата нация не е малко. Вярно, не е 15% като Маската, но и това не е малко, предвид че говорим за 50 милиона население.

 7. 2 hours ago, Matrim said:

  Попадна ми информация, че е имало идея ролята на Йонсангун да се играе от симпатичния Джин Гу. Слава Богу, разминало се е. 

  Добре, че се е разминало. Сегашния каст е просто уникален. За първи път виждам толкова добри попадения. Децата и големите си приличат изключително много.

  • Upvote 2
 8. Не мога да опиша, колко съм разочарован от този сериал. По-разводнен и глупав сериал не бях гледал. Беше добър докато имаше истинска драма и насилие

  Spoiler

  т.е докато стария крал умря. Този епизод беше краят на добрата част. Оттам нататък сериалът стана сълзлива драма. Героите започнаха да говорят и правят нелогични неща. Кралят стана Супермен - " Аз ще намеря лекарство! Аз това, аз онова ... " Брей, че герой. Накрая беше готов да си даде короната, защото няма да е с тая, която иска. Майната им на всички, които умряха за да стигне той там. Майната му и на народа, друг да го гледа. I'm out. Имаше и глупави персонажи като Хуа Гун и Гон, които служеха единствено за придвижване на сценария като забият. За майка й 40 епизода 1 дума не казаха какво е станало, че я няма. Старшата злобарка и тя чак на сватбата се показа с нова премяна. Нищо, че беше ключов персонаж, няма нужда от развръзка и тя. И какво беше това на главата на мацката ? Приличаше на самурай от Едо ерата тръгнал на война, а не на жена отиваща на сватба. Глупава, детска и предвидима сапунка.

  " Кралица за седем дни" е в пъти по-добър, но няма идоли и не е толкова популярен, което е жалко.

 9. Нямам думи колко як сериал са направили! Особено след вчерашния епизод. С нетърпение очаквам следващия. Да си призная, всички азиатски сериали, които съм гледал досега в един момент се изчерпват, но имат планирани 50 епизода при оскъдни исторически сведения и разтягат локуми до безкрай и са отврат за гледане докрая. Този е единствения сериал, който ВСЯКА серия е вълнуваща и става нещо интересно. Друго, което много ме радва, е че кралят и всички други мислят логично и са хитри, което отсъства често в подобни сериали.

 10. Ако се придържат поне малко към историческите събития - да, ще има "сладко-кисел" край. Много добър сериал, радвам се, че го започнах. Кралят ме радва изключително много. В един момент е алчен, озлобен и е готов да убие всички, а в друг се сеща, че семейството е важно и се възспира. На никого не остава длъжен, дори и на министрите. Доста реалистичен персонаж са изградили, за което браво. Рядкост е в тези сериали.

  • Upvote 1
 11. Трудно се разчувствам от азиатски сериали, защото като не разбирам езика, а чета букви и се убива всякаква емоция през това време. Единствения азиатски филм, който ме разчувства, че и една сълза пуснах беше Садо.

  • Upvote 1
 12. Каква простотия за пари само ... уж за 7 дни става въпрос и в заглавие и в резюме, а сериалът трае месеци. Не можеше ли да пуснат просто 7 епизода и да се приключи тази глупост ? Историята е страшно променена от историческите събития и абсолютно всичко е измислен пълнеж с частички реалност.

  • Upvote 1
 13. Филмът ми хареса. Показва една страна на корейската общост, която няма да Ви покажат по телевизията така да се каже. Може ли някой да препоръча друг филм с подобна тематика ?

 14. Всеки с мнението си :) За мен изобщо не е слаб, а напротив. Един от най-интригуващите сериали, които съм гледал. Азиатски сериали предимно исторически гледам и този ми харесва много. Принцът най-накрая спря да реве и дворцовите интриги се завихриха с пълна сила, както си му е реда за Чосон.

   

  Дайте някакъв подобен исторически сериал за кралското семейство. Без Императрицата на Китай и Императрицата Ки.

 15. Sha jiejie ми остана любимец. Битката на века ... "Бай Дзъ Хуа, как смееш да пипаш косите ми ?" Само заради него може да гледам 2-та част. Чудя се, ако бяха сменили главната с Fan Bingbing, дали щеше да се получи по-добре ? Тази мацка от началото до средата някъде не можех да я понасям каква лигла е и колко изкуствено играе. Бингбинг след "Императрицата на Китай" просто е номер 1 за мен. Има страхотна визия, глас и играе много добре.

 16. Страхотен филм! Отначало не ми хареса, признавам, но се радвам, че го изгледах, защото краят осмисли всичко. Моментът, когато

  императорът говореше на вече мъртвия си син и се разплака

  беше уникален.

×
×
 • Create New...