Jump to content

lady of the lake

Екип Субтитри
 • Content Count

  159
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by lady of the lake

 1. Много различна история. Докато в началото започна по онзи мил, сладък начин, който кара сърцето да трепка радостно, изведнъж се засегнаха едни сериозни теми, които някак, в другите подобни проекти, се подминават. 

  И двамата актьори ми бяха някак странни в началото, но рошавият, отнесет от вихъра Юки, с тази слънчева усмивка, много бързо избута настрани всичко останало. 

  Очарователни, мили, топли... 

  Споделям мнение с @felicyti за милото значение на линиите и мъничките детайли. Сцената, когато се срещнаха за първи път на линията и когато се разминаха... Красиво като танц! Погледите, докосванията, несигурните усмивки...

   

  Spoiler

  Радвам се, че показаха историята извън ученическата и университетската реалност. Нещата са различни, различни са и проблемите, с които се сблъскват когато вече са големи. 

  Мъчно ми беше за Ито, който непрекъснато се опитваше да прави "правилните" неща. Мъчно ми беше и за Юки, който, макар да беше онова неориентирано завеяно същество в началото, в един момент ясно каза какво иска да прави с живота си, и точно тогава двамата тръгнаха в различни посоки...

  Много напрегнати послесни две части на сериала. Макар и малко статични, сцените бяха много силни. Раздялата, лутането на Ито, на Юки, прекъснатата линия... Много въздействащи.

  А северното сияние - красота!  И каква беше изненадата ми когато там се появиха едни други две муцунки, които накараха сърцето ми да откачи... Не знам как и кога някой е решил да вмъкне онези мили същества от History - make our days count, но  ме накараха да пищя от радост!

  И сега нещо по-ведро - на някой направи ли му впечатление, пе мацката, дето се появи във фирмата при Ито, беше с лакирани нокти? :D Не знам защо толкова се впечатлих... Опитвам се да се сетя, ама май друга японка не съм виждала да е с такъв маникюр.

  • Like 2
 2. Леле!

  Първо  финалът на седми епизод! После финалът на осми епизод! Сега финалът на девети!!! А стига бе! ще ме побъркат тези хора! Вече не знам какво да мисля и кого да подозирам, и .... Така ме заплетоха, като пате в калчища съм!

  Само знам, че от години не съм тръпнала така в очакване на следващия епизод на някакво криминале! 

  Spoiler

  То ясно, че има някакви пробойни тук и там в историята, но въпреки това много добре грабва вниманието и не те пуска до края. 

  А, и още нещо. :D След два дни в пандиза, въргаляне по пода и побой, е па как не го пратиха да се изкъпе Тан!?! :D Да не говорим, че уж нали изпратиха онея момчурляци да го ступат здравата. Е па как ни устната му беше цепната, ни някоя спукано ребро... Или той е твърде здравия мъжага, та е над тея неща:dunno:  Или може любовта да го окрилява и да не усеща такива баналности:D

   

  • Like 2
  • Upvote 1
 3. Седми епизод направо ме закопа!

  Не че инстаграм не ме беше наспойлил яката, ама е те такъв финал не очаквах.

  @bubble,  подкрепям питанията ти :D. И аз бях wtf с финалната сцена. Как може такова нещо?!

   

  Spoiler

  А пък как се налазиха на тоя диван... Не е истина! На моменти имах чувството, че Макс буквално ще изяде Тул... Божкееее!:blink:

   

  • Like 4
  • Haha 1
 4. Леле, хора... Аз съм като омагьосана! Едва до 5ти еп съм стигнала (благодаря за прекрасните субки!!!), и не мога да се освестя. От много време не ми се беше случвало да гледам сериал, който да не е сладката шекереста любовна историйка, и да не мога да откъсна очи от екрана. Изглеждам всеки епизод и като свърши съм "Чакай малко, кога минаха тези 40мин?!"  Сюжетът държи в напрежение непрекъснато, не е провлачен, има си динамиката, без да в прибързан... 

  Наистина преизпълни очакванията ми досега! Стискам палци да продължи така и до края!

  • Like 7
 5. За съжаление аз така и не можах да го изгледам. С толкова хъс го чаках този втори сезон, че не е истина.

  И като видях как започна... и ми отиде цялото желание да го гледам.  Как можаха да направят такава мешана скара от първи сезон и някаква си измислена вселена??? Още ме е яд, защото актьорите са ми много милички и така да исках да видя продължението на тяхната история. Напълно ми объркаха представите за сюжетната линия с тези променени отношения между Тин и Кан. А да не говорим и за историята на Ае...

  Може би след време, като ми мине малко разочарованието, ще се опитам пак да го гледам. Дано да успея тогава да свикна с това, че е променена историята.

  • Like 1
  • Upvote 2
 6. Аз започнах да го гледам и е толкова миличко да се върна назад към героите от "Двете луни", Но сега развиват любимата ми двойка от тогава - Минг, (който така и не разбрах защо сега се казва Марк :dunno: ) и Кит ( или както аз му казвам Китикат :D ). Та засега върви много приятно. Да видим нататък как ще го продължат.

 7. Извинявам се, че малко се бавя с този проект, но имах интересно екшън преживяване с компютъра, който реши, че ще е много забавно да ми изтрие почти всичко, което бях превела. :cry:

  Както и да е, работя си го, просто трябваше да го започна отначало. Превод ще има.

   

  • Like 3
  • Thanks 1
 8. След като изгледах сериала имаю нужда от помощ, психиатрична помощ :D 

  Изключително съм доволна от сериалчето. Няма да го сравнявам с никой друг, защото всяко сериалче носи различен заряд и чувство. Тези тук диванета донесоха много дива страст, много смях и много добра актьорска игра. Сайнт и Зи направиха страхотни роли. Направо ми отвяха акъла - особено в драматичните моменти на раздялата... Много силна емиция! Много! Изревах си очите! и като казах очи - тия с конкурс ли ги подбират тея актьори да имат такива магнетични очи бе?!? Първо Мю, а сега и Зи... Сърце не ми остана от тея техните очи! Толкова силен, прквлипащ поглед, който не ти дава мира и за секунда, камо ли да откъснеш очи от екрна.

   

  Ама и захарните моменти си бяха мнооого добри, чак на моменти свръх :D То не бяха палатки на плажа, то не беше по корейски тертип тичане докато се държат за ръцете, то не беше гушкане и омилкване...  Коали, котета, зайчета... То не остана място в нас от животни бе:lol2:

  Обаче любимци си ми останаха Зон и Сайфа :blush: Образът на Зон малко множко drama queen идва в началото, и леко дразни, но нататък става такъв захарен памук покрай Сай, че дъх не ми остана от тях. Много сладки... и тез техните целувки...  Ще си чакам допълнителните епизоди с тях когато  приключи таз работа с коронката.

  • Like 6
  • Haha 2
  • Upvote 1
 9. Вчера или онзи ден гледах тези снимки, обаче щото нали китайския ми е матерен език :28558: и предположих, че става дума за някакво риалити, в което е участвал.

  А то за сериалче ставало дума... с радост ще си го чакам да го гледам.

  • Haha 1
 10. spacer.png

   

  Perfect World (パーフェクトワールド 君といる奇跡)

  Страна: Япония

  Също така известен като: Pafekuto Warudo: Kimi to Iru Kiseki

  По мангата на: Rie Aruga - "Perfect World"

  Премиера: 05 Октомври 2018

  Времетраене: 102 мин.

  Жанр: Романс, Драма

  Режисьор: Kenji Shibayama

   

  превод: lady of the lake - 100%

  редакция: naia

   

  :forumes:

   

  Филмът ми направи много добро впечатление преди няколко дни, а фактът, че все още няма български буквички, само ме нахъса още повече да се захвана с него.

   

  • Like 4
  • Thanks 2
 11. Изглежда интересно филмче.

  Някак усмивката на момчето от постера ми напомня на Икута Тома. Много мило.

   

  Гледам, че няма бг флагче. Явно никой още не се е наел да го преведе...

  • Like 3
  • Thanks 1
  • Upvote 1
×
×
 • Create New...