Jump to content

lady of the lake

Екип Субтитри
  • Мнения

    190
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

9 Последователи

Относно lady of the lake

  • Рожден ден Октомври 4

Profile Information

  • Пол
    Female
  • Местожителство
    Пловдив
  • Любими сериали
    Bride from the century, You're beautiful, My love from another star, Signal, Nobunaga Concerto, Hana Kimi, Ouroboros

Последни посетители

2339 профилни разглеждания

lady of the lake's Achievements

Пълководец

Пълководец (5/10)

546

Обществена Репутация

  1. Благодаря, @bond! С удоволствие бих прочела книгите. Не съм против тези допълнителни екстри Наясно съм, че сериалът е правен по bl новела и съм още по-възхитена колко добре е направен. Бога ми, гледала съм и други сериали по такива новели, които бяха орязани по толкова касапски начин, че буквално нямаше смисъл в нито една сцена. А тук всичко беше изпипано до най-малките детайли без грам да се изгуби от смисъла. А относно книгите - някой беше пуснал линк в по-предните коментари, че са общо 5. Но май видях, че в България ги има само до четвърта книга. Та ще изчакам да ги пуснат всички и тогава ще си ги взема.
  2. След много умуване, дърпане и чакане да намеря време за 50 серии (ама защо ги правят по толкова много тия хора?!!! ), най-накрая успях! Прекрасен сериал! Видях, че сте коментирали доста, опитах се ви изчета, за да не се повтарям с предишни коментари. Актьорите са прекрасни, мисля, че не видях слаба игра от никой от тях. Изключително силни персонажи, прекрасно изиграни образи, умопомрачително красиви сцени и места! Това ми е първият исторически китайски сериал и съм влюбена до уши в красотата на пейзажите, на къщите, на всички онези малки пагодки, павилиони, мостчета и езерца с лотоси... А да не почвам за красивите актьори и актриси. Сестрата на Свирчо беше толкова нежно същество, така мило и отдадено. И като се обърнеше към него с онова тихо, изпълнено с обич А Шиан (простете ако е неправилно, тук карам по слух), направо краката ми омекваха. Лан Жан беше като някоя красива статуя почти през целия сериал. Много силно присъствие, без да проронва и една дума. Но за сметка на това винаги готов да се намеси когато трябва. А и такава прекрасна връзка изградиха със Свирчо, двете пълни противоположности, непрекъснато гравитиращи един около друг. Сестрата-лекар и болнавия й брат - други двама любими персонажи. Хареса ми контраста, заложен в образа на момичето. Хем идва от лошия клан, хем е принудена да търси начини да допринесе за успеха на злото, хем в нея са заложени толкова добродетели, чрез които всъщност и Свирчо и мрънкащият му брат успяват да се справят с проблемите, че чак свят ми се завиваше. И като казах брата на Свирчо... И така до самият край. Усмивката по лицето на Свирчо в последните секунди на сериала беше най-слънчевото нещо, което съм виждала! Сгря ми душата! Очарована съм от играта и на Сяо Джан и на И Бо, и двамата се справиха превъзходно! Знам, че имат и други проекти, с удоволствие ще прегледам и тях скоро време!
  3. Даа, корейско семейство държи щанда за храна в МОЛ-а. Много са мили и готвят доста вкусно. Аз пробвах едно-две неща, но за съжаление имам възможност вечерно време само да наминавам оттам, а тогава повечето неща вече са свършили. Но пък ми остава желанието да пробвам и някой път през деня. Разбрах, че на касата работи едно момче там, но аз попаднах на една много мила девойка, която ми направи много добро впечатление. Дай боже да се задържат, че да имаме възможност по-често наминаваме оттам.
  4. Ехаа! Радост за очите! Спорна работа! С удоволствие ще го гледам и с български буквички!
  5. Изгледан! Боже, как ми стоплиха сърцето тези двамата! Няма такива образи - та се смях с тях и с техните лудости, та ми идеше да ги ошамаря на моменти... Няма такива ситуации, в които сами се поставяха. Благодарско за бг буквичките -възможността да гледам непрекъснатото джафкане Пран и Пан на роден език допринесе неимоверно много за удоволствието от сериала. Имаше си от всичко в сериалчето - и миличките сценки, и нагнетените моменти, драмата... И всичко беше така добре премерено. Обожавам склонността на режисьора към малките детайли - ако щеш от обзавеждането на стаята на Пран, през чантата, с която непрекъснато се носеше, та дори до жълтата и червена кофи за боклук! Препоръчвам - който иска нещо разтоварващо, нещо, което да носи милото усещане на трепетното влюбване, те това е сериалът. БТВ, само аз ли шипвам Уай и Веждичката?
  6. Воистина Воскресе! Честит великден! Нека топлина и любов огряват душите и сърцата ни! Бъдете живи и здрави!
  7. Вече може да се насладите на филма: и Приятно гледане! /линкове ще бъдат добавени и в описанието малко по-късно/
  8. Version (Complete)

    795 сваляния

    Превод: lady of the lake Редакция: naia Субтитри за версия: Your Eyes Tell 2020 720p TELASA WEB-DL AAC x264-NSBC
  9. Сериалчето вървеше много добре. Хареса ми, че се повдигаха сериозни теми, а самите герои имаха достатъчно товар от миналото им, с който да се справят, за да има шанс връзката им. Естествено химията между двамата е... На моменти чак ми става неудобно, че съм свидетел на толкова интимни нежни сцени. Все още ми предстои да гледам спешъла, да видим какви ще ги надробят там
  10. Прекрасен сериал! Изгледах го за един ден. Има от всичко по достатъчно без да натоварва с твърде тежки сцени! Очарована съм от играта на двамата сладури в главните роли. Тук ги гледам за първи път и смятам, че се справиха много добре с образите си. Много ми допадна колко дръпнат и естествен беше Джин, а хитрушовите номера на Сиб ми пълниха душата. Хареса ми, че вмъкнаха и историята на бащата на Джин, и о, алилуя! никой никого да не изнасили! Сериалчето е изключително разтоварващо, с много красиви и нежни сцени. И да, колкото и Буа да искаше яко секс , историята им се получи много красиво и без крайности. И не на последно място - огромни благодарности за превода на @HikariDu
  11. Аз съм гледала корейската версия, но преди доста години и за съжаление не мога да направя качествено сравнение. За японската мога да кажа само, че са уловили много добре контраста между двата свята - светлият, окичен в ярки багри свят на сляпото момиче, и мрачният, изпълнен с тайни, зло и страдание свят на зрящото момче. Дотук може би най-ясно усещане имам, че е малко смекчена жестокостта от цялата история в сравнение с корейската версия. (Което ми е малко странно. Някак имах предусещане, че японците ще я направят още по-тежка и жестока и това малко ме плашеше.)
  12. Не грешиш, в сериала образите на Брайт и Уин са хетеро персонажи . Всички очакваме с нетърпение римейка на Hana yori dango, особено тези, които познаваме главните от предходни проекти. А и самата идея да има и тайландска версия на сериала си е кеф до небесата .
  13. да, това е превод на новелата Advance bravely, по която имаше и сериал със същото име.
  14. ако няма сложен линк за бг превод горе в описанието на темата, за съжаление значи, че го няма на български.
  15. Аз го започнах сериала и съм изключително очарована от него. А как само се бях наточила да обезглавя Фиат, така му бях набрала от ТарнТайп 2... Но изненада... Нито прибързано снимано, няма безсмислени прехвърляне от сцена в сцена... Смислени образи, смях, добре засегнати теми за грешките и последствията после от тях. Много добре. И реших, че ми харесва твърде много, за да го гледам на английски. Ще си изчакам бг субките, за да ми е пълен кефа.
×
×
  • Създай нов...