Jump to content

aria

Потребители
  • Мнения

    961
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    3

Мнения публикувано от aria

  1. Не ми допадна, че твърде слабо е застъпен и развит образът на приятелката на Горя. Правя парелел с останалите версии на този сериал, и смея да твърдя, че във всички други версии / независимо от името/ въпросната най-добра приятелка на главната героиня има особено сълно присътвие, личната и история също е развита обширно и с интересни моменти. Тук сякаш беше не само някакъв фон, но и безличен фон, липсваха запомнящи се сцени и някак лежерно тихо тя мина и премина през сериала....от там и Кавин се обезличи /в предвид, че той е нейната екранна половинка/. Тук сякаш авторите акцентират само и еденствено на 1 двойка, другите герои са много слабо развити и това е разликата с останалите сериали по този комикс. И нека не забравяме, че и епизодите са по-малък брой, но все пак....можело е нещо да измислят. За мен сериалът ми остави усещането за нещо недовършено и полвинчато.... Второто нещо, което ме разочарова бяха твърде много сълзи и сополи от главната геоиня - не че съм против да си поплаче, но тя плачеше доста често и по много. За силна, смела, решителна, независима жена тези сълзи и сополи ми дойдоха в повече. Пак правя паралел с останалите версии на ББФ/Ф4 и смятам, че там главната героиня не беше толкова плачлива или ако е имало сълзи, са били по-малко. Просто тези сълзи никак не отиват на характера на типажа. Но тайците са си такива - обичат да показват сълзи и няма сериал без тях /видно и от други сериали, това им е част от представата за жена./ Третият минус е главният актьор. Глявният герой /тук е Тайм/ беше сладък, но актьорството му куца - на моменти толкова театралничеше и преиграваше, че чак беше отблъскващ. На другите трима красавци някак по-естествено им легнаха ролите и по-добра игра показаха. Аз лично мисля, че той има още да се учи, за да стане добър актьор и не е подготвен за главна роля конкретно към тази дата. Визия и чар имат и четиримата, но само трима от тях играха реалистично.B)

  2. На 4.03.2021 г. at 18:27, dido100 написа:

    Глождеше ме някакво мрачно чувство, гледайки първа серия. Проверих-сценаристът е писал вселенските тъпотии Black (OCN / 2017) и God's Gift - 14 Days. Аз бях до тук.

     

    Дидо, имам странното усещане, че ти никога не гледаш ЮК-сериали, или поне обсъжданите във форума сериали! Винаги кометираш и винаги спираш гледането след първите серии. Повечето ти комнтари са в този дух. Затова въпросът е : имаш ли сериали от тук, които наистина си завършил и гледал с интерес, и колко са?

    • Харесвам 4
    • Хаха 3
    • Upvote 1
  3. На 30.12.2020 г. at 2:16, voileta написа:

    Всъщност се оказа, че темата за физическата красота е просто частичка от върха на айсберга. Надолу ще копаят здраво из ледника. Това, което наистина ценя в този сериал са реалните проблеми, които засягат:

     

     

    Всички южнокорейюски сериали засягат злободневните проблеми на южнокорейската действителностх в една и ли друга светлина. Повече или по-малко достоверно или въздействащо /според уменията на екипа/. Така, че това не ме изненадва или очарова!  Точно това беше тънката ироня, която споделих, а именно факта, че има толкова много проблеми /, които сме виждали в сериалите им/, че има толкова т.н. материал за размисъл, че е толкова.....твърде много. Малко ми е прекалено не това, че имат сериал за проблемите си, а че имат толкова ясно изразени и странни житейски проблеми. Честно, някои проблеми типични за корейската младеж на други места по света биха били дефинирани като психологически проблеми / САЩ/, а на трети като лиготия и глезотия /Балканите/. Ето защо и намекнах, че те си създават проблеми под влияние на обществения натиск и после почват да ги решават, като по-някое време и правят филми за тях. Голяма част от нещата са толкова силно хиперболизирани, че чак ми прилича на скеч. Че имат проблеми - имат! Но в сериалите им нещата ми се струват изкривени, особено след като изгледам поне 50-сериала, защото тогава почват и да се повтарят нещата..... И за капак се създава т.н. градски фолклор - модерно суеверие или ново утвърдено типично поведение, характерно само за дадена общност и място. Във всяка една общност или нация може да има лабилни или нещастни хора, малтретирани или подтиснати, комплексирани или заслепени, объркани или неадекватни и това не е нещо неочаквано, нито пък ново. Номерът е да не са твърде голям процент. Защото ако са твърде голям процент, това се превръща в диагноза /проблем/.  И веднага давам пример със самоубийствата на ученици и студенти заради ниски оценки - типичен местен проблем там, но нещо, което не се случва или се случва твърде рядко при други народи /държави/! Лично мнение!

    Весели празници!

    • Мерси 1
    • Upvote 1
  4. Пак ли имаме нова мода - то не бяха пепеляшки и принцеси, то не бяха чеболски истории, то не бяха грозни патенца, то не бяха бунтуващи се студенти....?  Да няма някакви нови синдроми на корейския масов зрител, за които да не знам? Знам, че в ЮК пластичните операции са издигнати в култ, че много държат на грим, дрехи и прическа, на обществен статус, на образоветелен ценз и т.н., но.....чак пък сериал за жена, която се гримира?! И не ми казвайте само, че и тук като в други сериали /сещате се кои/ няма да могат да я разпознаят....

    • Хаха 3
  5. Преди 18 часа, Paribas написа:

    Надявам се да ти хареса, @aria!

    Филмът е от жанр “професионални”, и с това резюме изобщо нямах никакви очаквания, даже бяха отрицателни. Затова изненадата беше голяма. Стискам палци да си изкараш приятно с корейската финансова политика! :yes:

    Точно от префесионална гледна точка ме заинтригува твоя коментар /първите три всъщност/. Тия дни съм минала на испанско кино, но ще се завърна към корейското само заради финансовия аспект на сериала. Благодаря ти, че коментарите ти ме насочиха.

    • Upvote 1
  6. На 4.10.2020 г. at 10:43, Paribas написа:

    Ама това е като черна дупка - засмуква, от един момент нататък не може да се спре гледането :wub: В момента гледам почти само заради лошите -:es:И добрите са мегаяки, но лошите здраво са ги пипнали сценаристите засега, наслада! Май ще излезе най-добрият за мен сериал за 2020...

    Само заради твоите три коментара ще го гледам! Разбира се и заради сюжета, но ти ме заинтригува повече.

    • Upvote 1
  7. Харесвам актрисата, но не и актьорът. Той ми е много миловиден, дечко, сладникав, младолик и еднотипен в излъчването си.  Смятам, че и на 40 да стане, пак ще има същото детинско и хлапашко излъчване с бебешка гладка кожа и плътни устнички. Не ми дпадат особено и ролите му, но пък избира все хитови сериали. Освен това, винаги го позиционират до някоя яка , готина, страхотна актриса, с типично женско излъчване, та всъщност е късметлия човекът. Лошото е, че винаги го възприемам като по-малък, а актрисата като кака /то и гримът спомага за това/, от където и се сещам за .... /май тук е момента да замълча, но .../ едипов комплекс. Сори, но все за това си мисля, като му видя излъчването. Много ми е дечко и не мога да го харесам. Единствено в училищното музикално сериалче "Мечта за слава" го възприех добре, но там играеше като собствената си възраст - тоест беше малък, но и ролята му беше адекватна на годините му, а после актьорите порастнаха, но май само той не се е променил грам. И Аю и Сузито от Мечта за слава, се промениха и станаха по-женствени, а той не мръдна изобщо, като замръзнал във времето е. Да не говорим, че си подбира все роли подобни на Звездолинската, та май не разчупва клишето, в което се е превърнал. Лично мнение!

    • Харесвам 1
    • Upvote 1
  8. Ако трябва и аз да предположа - бих заложила на изтърскан сценарий, защото винаги има нещо познато от преди, наред с новостите. Според мен може пак да заложат на клишето добрия и лошия брат близнак примерно..... Иначе аз мисля, че ако Джун Ки е лош персонаж филмът няма да има щастлив край, а ако е добър персонаж - ще е със щастлив край. Проблем ще е ако е и двете - тогава вече не зная как ще го завъртят. А най-неприятно ще ми бъде, ако се окаже, че е напълно друг човек, който си е направил пластична операция, за да прилича на убиеца или обратното - за да не прилича /в зависимост дали е добър или лош персонажът му/.

    • Хаха 1
    • Upvote 1
  9. След толкова положителни коментари ще се наложи да го гледам. В момента пак съм в сериална пауза, но този път се очертава по-дълга за жалост.... Ще си запиша името на сериала, въпреки, че не съм фен на комедийния жанр, може да се окаже някое скрито съкровище.

  10. На 3.10.2019 г. at 12:51, Lawandula написа:

     

    Като бутат айдълията в главни роли, все по-зле става.Трябва да е просто, по-просто, най-просто за игра и аудиторията 15-18 да се радва, а не да търчи да се самоубива.Като сложиш и тъпите реалита и музикални шоута с танцуваща айдълия с по 3 секунди пеене, нацията цъфти.

    И да допълня ежедневния бюлетин за по-по-най с още един кандидат, дето му не намирам тема- "Tale of Nok Du"

    Лавандулке, Приказката за Нокду почна тъпо и комедийно, но когато смениха курса и стана чисто историческо и младежа стана младеж пак, спря да е тъп. Сега е сериозен исторически сериал и дори ми напомня на няколко други в този жанр, които са си доста сериозни.... Сякаш двама души са писали сценария или сякаш сценариста е имал раздвоение на личността. Не зная следиш ли го, но сериалът стана интересен.

  11. Off Topic

    Едната забрадка тя си я сложи, за да не я разпознаят, перуката и мъжките дрехи ги използва за същото. Вторият шал той и го омота за да я забули и да влезнат в селото на разбойниците без мъжете да я зяпат. Не случайно брат му или какъвто там му се пада, се пробва да я изнасили - тя е красива, а главния гледа да я опази и скрие. И да, права си, че е селско, но пък в  тай-сериалите, в които действието не се развива в столицата им, липсва лукс и разкош - най-често показват някакъв по-скромен живот и обстановка, в това число и стил на обличане, начин на жвеене и т.н.

    Тоест има си обяснение, Лукреци.

    • Харесвам 1
  12. Преди 19 часа, asha написа:


    Малко късничко, но дано свършат работа. 

    Beautiful Mind(2016) ,Obstetrics and Gynecology Doctors(2010),BRAIN (2011-2012)New Heart (2007)The 3rd Hospital (2012)

    ------------------------

    И аз не видях тема. Ще спретна една, колко му е. След прочитане на резюмето и някое друго клипче, историята ми изглежда доста изтъркано клише, ноявно тайландците да могат да се надскочат.

       Актрисата в главната роля ми се видя позната като физиономия - играла е в ремейка на "Масая" с Мик Тонрая. 

    ПС. Ето я темата. Ще чакам мнението ти.

    Мерси Аша. Обаче сериалът е ФЕНТЪЗИ, пропуснала си го в описанието. Разбойниците имат свръхестествени способности и правят магии. Важно уточнение. Девойката от Масая я познах, но не заради нея гледам, а заради типичния тайландски Робин Худ.

  13. Обаче жанрът е фентъзи, предупреждавам, че е пропуснато в описанието. Следя го от преди две седмици при рускините. Хубав е. Но има елементи на магия и свръхестесвени сили. Девойката от Масая я познах, но не заради нея гледам, а заради типичния тайландски Робин Худ.

    Фентъзите е важно уточнение, практически във всяка серия го има, разбойниците умеят да правят чудати неща.

    • Харесвам 1
  14. В цялата работа, Нокду е като някакъв страничен фактор - относително безобиден, безопасен, неизвестен. Изобщо не би трябвало да е пречка за Лицемерника-принц. Изобщо не трябваше да задълбават политиката - сериалът щеше да е достатъчно добър и като просто обикновена приказка за един измислен герой /каквото е и заглавието/.

    • Мерси 1
  15. За мен лицемерният лош принц е пример за това как от човек без врагове, можеш да си създадеш такива. Този човек изобщо логично ли действа? Защо си мисля, че той няма конкуренти, а сам си мъти водата? Може и аз да съм изтървала нещо в превода, но все пак всичките му действия за мен са нелогични.

    • Upvote 1
  16. Преди 22 часа, Matrim написа:

    Кралят на смъртно легло е крал Сонджо. Той е баща на настоящия (жестокия) крал и на малкия принц, когото убиха. Дядо е на гадния принц, който изби вдовиците и на преоблечения като вдовица главен герой Нокду. 

    Крал Куанхе е настоящият крал, брат на малкия принц, когото убиха, баща на главния герой и чичо на гадняра. Излиза, че Нокду и гаднярът са първи братовчеди.

    Гледала съм десетина заглавия за Куанхе и още по толкова за баща му и приемника му Инжо. Затова се оправям в родословията :)

     

    И аз съм гледала 15-тина исторически, но честно казано не мога да се оправя с техните исторически факти и владетелите им и грам не ги помня нито пък разпознавам. Повече помня кой актьор кой крал е изиграл, отколкото кой крал от коя епоха е и бил ли е истински. Мисля, че просто историческото не ме влече толкова, повече се впечатлявам от самата история като сюжет и от костюмите.

    Значи от твоя отговор разбирам, че Сонджо е имал две деца, щом двамата принцове са братовчеди.

    Лошият принц не го разбирам защо прави преврати, след като няма конкуренция за престола..... Официално втори принц просто няма.

    • Upvote 1
  17. Преди 16 часа, Matrim написа:

    Видях текста, който пояснява, че

      Скрий съдържанието

    този принц, който ни подведе с добронамереното си поведение в началото, а после се оказа пълен изрод, е бъдещият крал Инжо.

    Кралят, който тук е представен крайно параноичен, жесток и налудничав, е един от най-ярките владетели на Чосон, който е управлявал страната още когато баща му е жив. Той води (още като принц) седемгодишната война с Япония, докато баща му, заедно с целия кралски двор се крие на един остров. Тъмно петно в биографията му е случаят с малолетния му брат Йонгчан. Той е използван от една консервативна партия, която с аргумента, че Йонгчан е законен син от кралицата, докато крал Куанхе   е син от кралска наложница, подготвя преврат за смяна на владетеля. Йонгчан е изпратен на заточения и умира същата година. 

    Смята се, че Куанхе е бил много привързан към съпругата си (кралица Ю) и единственият жив син, който има, е от нея. (Историята на тази любов беше интерпретирана в култовия филм "Маскарад" и в "Коронованият шут" с Йо Чжин Гу в главната рола.)

    Само двама крале са били свалени от престола в цялата история на Чосон и единият от тях е Куанхе. Той е детрониран с преврат от несъгласни с политиката му консерватори, които се противопоставят на дипломатическите му отношения с манджурците. Куанхе е изпратен на заточение, заедно с жена си и сина си на остров Чеджьо, а трона на е поставен неговият племенник Великият принц Нънгянг,   бъдещия крал Инжо.

     

    Аз пак не разбрах двама крале ли ни показват когато превъртат историята - единият следва да е някакъв роднина на единият принц /жестокият крал/, а ако правилно мисля, то другият сладва да е рода на незаконния принц /болнавият крал/, или всъщност беше един и същи баща? Наистина се обърках. Имаше и един крал на смъртен одър /болен или отровен, или полудял, или нещо такова, не разбрах изобщо/. Затова казах, че обърках кралете, и не говерих за бъдещият крал, а за тези, които са забъркали кашата преди принцовете. Или е този и е един? Принципно този, който е на трона в момента на действието показва някаква близост с жестокия принц. А детето принц,

    Off Topic

    което убиха

    е вероятно също нечий син.... изобщо им изгубих родословията и бройките. Ти как изобщо се ориентираш? Не мога да им проследя родниниските връзки. И изобщо има ли такива....  Принцовете по между си полубратя ли са или са първи братовчеди?

    • Харесвам 1
  18. Matrim,  в пети, или в шести, или в седми епизод /не запомних точно/,

    Off Topic

    имаше надпис под черта /бележка на автора/, че лицемерният принц, който подпали селото на жените е бъдещият крал.

    Директно си ни го казват.

    Аз лично се обърквам, колко на брой са принцовете и кралете, само защото в този сериал хем си приличат, хем за малко ги дават. Така и не можех да преценя двама краля ли ни показаха, в течение на годините. Принцовете също са - с лопата да ги ринеш.

    • Мерси 1
  19. От голяма тъпня и смешна комедия изведнъж след 5-ти епизод се превърна в добре направен съспенс плюс драма. Комедията излетя през прозореца, но пък драмата се появи в двойна доза. И изведнъж сценарият придоби смисъл. Все още има трески за дялане, но с напредване на епизодите, се изяснява и смисълът на сериала. В началото не намирах смисъл, но му дадох шанс и не съжалявам. И пак всичко опря до трона на владетеля, дворцовите интриги и политическия живот - тц, няма шанс да има исторически сериал без борба за трона. А в началото си помислих, че ще е приказна комедия и просто романтично сериалче, но сбърках. Любовния елемент е факт, има и малко романтика, но дворцовите интриги и политическите борби са това, което ще запомня. И не знам защо си мисля, че този сериал не бива да има щастлив край, някак си не мога да си го представя, струва ми се, че трябва да го превърнат в трагедия.  Все пак е ясно от началото кой ще бъде бъдещият крал /не е кавото изглежда, така че не спойлвам/. Независимо колко на брой принца ще умрат, ние вече знаем кой ще бъде крал. С нетърпение чакам да излезне при рускините осми епизод.

    • Харесвам 1
    • Upvote 1
×
×
  • Създай нов...