Jump to content

aria

Потребители
 • Posts

  960
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by aria

 1. Дидо, имам странното усещане, че ти никога не гледаш ЮК-сериали, или поне обсъжданите във форума сериали! Винаги кометираш и винаги спираш гледането след първите серии. Повечето ти комнтари са в този дух. Затова въпросът е : имаш ли сериали от тук, които наистина си завършил и гледал с интерес, и колко са?
 2. Всички южнокорейюски сериали засягат злободневните проблеми на южнокорейската действителностх в една и ли друга светлина. Повече или по-малко достоверно или въздействащо /според уменията на екипа/. Така, че това не ме изненадва или очарова! Точно това беше тънката ироня, която споделих, а именно факта, че има толкова много проблеми /, които сме виждали в сериалите им/, че има толкова т.н. материал за размисъл, че е толкова.....твърде много. Малко ми е прекалено не това, че имат сериал за проблемите си, а че имат толкова ясно изразени и странни житейски проблеми. Честно, някои проблеми типични за корейската младеж на други места по света биха били дефинирани като психологически проблеми / САЩ/, а на трети като лиготия и глезотия /Балканите/. Ето защо и намекнах, че те си създават проблеми под влияние на обществения натиск и после почват да ги решават, като по-някое време и правят филми за тях. Голяма част от нещата са толкова силно хиперболизирани, че чак ми прилича на скеч. Че имат проблеми - имат! Но в сериалите им нещата ми се струват изкривени, особено след като изгледам поне 50-сериала, защото тогава почват и да се повтарят нещата..... И за капак се създава т.н. градски фолклор - модерно суеверие или ново утвърдено типично поведение, характерно само за дадена общност и място. Във всяка една общност или нация може да има лабилни или нещастни хора, малтретирани или подтиснати, комплексирани или заслепени, объркани или неадекватни и това не е нещо неочаквано, нито пък ново. Номерът е да не са твърде голям процент. Защото ако са твърде голям процент, това се превръща в диагноза /проблем/. И веднага давам пример със самоубийствата на ученици и студенти заради ниски оценки - типичен местен проблем там, но нещо, което не се случва или се случва твърде рядко при други народи /държави/! Лично мнение! Весели празници!
 3. Пак ли имаме нова мода - то не бяха пепеляшки и принцеси, то не бяха чеболски истории, то не бяха грозни патенца, то не бяха бунтуващи се студенти....? Да няма някакви нови синдроми на корейския масов зрител, за които да не знам? Знам, че в ЮК пластичните операции са издигнати в култ, че много държат на грим, дрехи и прическа, на обществен статус, на образоветелен ценз и т.н., но.....чак пък сериал за жена, която се гримира?! И не ми казвайте само, че и тук като в други сериали /сещате се кои/ няма да могат да я разпознаят....
 4. Бонд, Аша, Цуцита, Благодаря ви от сърце! Трогнахте ме! <3
 5. Точно от префесионална гледна точка ме заинтригува твоя коментар /първите три всъщност/. Тия дни съм минала на испанско кино, но ще се завърна към корейското само заради финансовия аспект на сериала. Благодаря ти, че коментарите ти ме насочиха.
 6. Само заради твоите три коментара ще го гледам! Разбира се и заради сюжета, но ти ме заинтригува повече.
 7. Харесвам актрисата, но не и актьорът. Той ми е много миловиден, дечко, сладникав, младолик и еднотипен в излъчването си. Смятам, че и на 40 да стане, пак ще има същото детинско и хлапашко излъчване с бебешка гладка кожа и плътни устнички. Не ми дпадат особено и ролите му, но пък избира все хитови сериали. Освен това, винаги го позиционират до някоя яка , готина, страхотна актриса, с типично женско излъчване, та всъщност е късметлия човекът. Лошото е, че винаги го възприемам като по-малък, а актрисата като кака /то и гримът спомага за това/, от където и се сещам за .... /май тук е момента да замълча, но .../ едипов комплекс. Сори, но все за това си мисля, като му видя излъчването. Много ми е дечко и не мога да го харесам. Единствено в училищното музикално сериалче "Мечта за слава" го възприех добре, но там играеше като собствената си възраст - тоест беше малък, но и ролята му беше адекватна на годините му, а после актьорите порастнаха, но май само той не се е променил грам. И Аю и Сузито от Мечта за слава, се промениха и станаха по-женствени, а той не мръдна изобщо, като замръзнал във времето е. Да не говорим, че си подбира все роли подобни на Звездолинската, та май не разчупва клишето, в което се е превърнал. Лично мнение!
 8. Ако трябва и аз да предположа - бих заложила на изтърскан сценарий, защото винаги има нещо познато от преди, наред с новостите. Според мен може пак да заложат на клишето добрия и лошия брат близнак примерно..... Иначе аз мисля, че ако Джун Ки е лош персонаж филмът няма да има щастлив край, а ако е добър персонаж - ще е със щастлив край. Проблем ще е ако е и двете - тогава вече не зная как ще го завъртят. А най-неприятно ще ми бъде, ако се окаже, че е напълно друг човек, който си е направил пластична операция, за да прилича на убиеца или обратното - за да не прилича /в зависимост дали е добър или лош персонажът му/.
 9. Някой може ли да ми каже как се казва английският орогинал и има ли го по торентите? Искам да гледам оригинала. Гледах, търсих, четох - никъде не споменавате заглавието на английския филм......
 10. След толкова положителни коментари ще се наложи да го гледам. В момента пак съм в сериална пауза, но този път се очертава по-дълга за жалост.... Ще си запиша името на сериала, въпреки, че не съм фен на комедийния жанр, може да се окаже някое скрито съкровище.
 11. Прекрасен! Актуален! Разтърсващ! Истински! Ужасяващ! Предупреждаващ!
 12. Прекрасно! Не очаквах, че ще има втори сезон със същите актьори! Много се радвам! Това е един от 6-те ми любими азиатски сериала. Дали ще се превежда? Поправям се - само част от актьорите са същите, нали?
 13. Лавандулке, Приказката за Нокду почна тъпо и комедийно, но когато смениха курса и стана чисто историческо и младежа стана младеж пак, спря да е тъп. Сега е сериозен исторически сериал и дори ми напомня на няколко други в този жанр, които са си доста сериозни.... Сякаш двама души са писали сценария или сякаш сценариста е имал раздвоение на личността. Не зная следиш ли го, но сериалът стана интересен.
 14. Мерси Аша. Обаче сериалът е ФЕНТЪЗИ, пропуснала си го в описанието. Разбойниците имат свръхестествени способности и правят магии. Важно уточнение. Девойката от Масая я познах, но не заради нея гледам, а заради типичния тайландски Робин Худ.
 15. Обаче жанрът е фентъзи, предупреждавам, че е пропуснато в описанието. Следя го от преди две седмици при рускините. Хубав е. Но има елементи на магия и свръхестесвени сили. Девойката от Масая я познах, но не заради нея гледам, а заради типичния тайландски Робин Худ. Фентъзите е важно уточнение, практически във всяка серия го има, разбойниците умеят да правят чудати неща.
 16. Не намирам темата за Maturot Logahn /2019/, а я търсих за да оставя коментар. Сериалът е нов и по първи впечатления е хубав и интересен. Има ли тема тук във форума?
 17. В цялата работа, Нокду е като някакъв страничен фактор - относително безобиден, безопасен, неизвестен. Изобщо не би трябвало да е пречка за Лицемерника-принц. Изобщо не трябваше да задълбават политиката - сериалът щеше да е достатъчно добър и като просто обикновена приказка за един измислен герой /каквото е и заглавието/.
 18. За мен лицемерният лош принц е пример за това как от човек без врагове, можеш да си създадеш такива. Този човек изобщо логично ли действа? Защо си мисля, че той няма конкуренти, а сам си мъти водата? Може и аз да съм изтървала нещо в превода, но все пак всичките му действия за мен са нелогични.
 19. И аз съм гледала 15-тина исторически, но честно казано не мога да се оправя с техните исторически факти и владетелите им и грам не ги помня нито пък разпознавам. Повече помня кой актьор кой крал е изиграл, отколкото кой крал от коя епоха е и бил ли е истински. Мисля, че просто историческото не ме влече толкова, повече се впечатлявам от самата история като сюжет и от костюмите. Значи от твоя отговор разбирам, че Сонджо е имал две деца, щом двамата принцове са братовчеди. Лошият принц не го разбирам защо прави преврати, след като няма конкуренция за престола..... Официално втори принц просто няма.
 20. Аз пак не разбрах двама крале ли ни показват когато превъртат историята - единият следва да е някакъв роднина на единият принц /жестокият крал/, а ако правилно мисля, то другият сладва да е рода на незаконния принц /болнавият крал/, или всъщност беше един и същи баща? Наистина се обърках. Имаше и един крал на смъртен одър /болен или отровен, или полудял, или нещо такова, не разбрах изобщо/. Затова казах, че обърках кралете, и не говерих за бъдещият крал, а за тези, които са забъркали кашата преди принцовете. Или е този и е един? Принципно този, който е на трона в момента на действието показва някаква близост с жестокия принц. А детето принц, е вероятно също нечий син.... изобщо им изгубих родословията и бройките. Ти как изобщо се ориентираш? Не мога да им проследя родниниските връзки. И изобщо има ли такива.... Принцовете по между си полубратя ли са или са първи братовчеди?
 21. Matrim, в пети, или в шести, или в седми епизод /не запомних точно/, Директно си ни го казват. Аз лично се обърквам, колко на брой са принцовете и кралете, само защото в този сериал хем си приличат, хем за малко ги дават. Така и не можех да преценя двама краля ли ни показаха, в течение на годините. Принцовете също са - с лопата да ги ринеш.
 22. От голяма тъпня и смешна комедия изведнъж след 5-ти епизод се превърна в добре направен съспенс плюс драма. Комедията излетя през прозореца, но пък драмата се появи в двойна доза. И изведнъж сценарият придоби смисъл. Все още има трески за дялане, но с напредване на епизодите, се изяснява и смисълът на сериала. В началото не намирах смисъл, но му дадох шанс и не съжалявам. И пак всичко опря до трона на владетеля, дворцовите интриги и политическия живот - тц, няма шанс да има исторически сериал без борба за трона. А в началото си помислих, че ще е приказна комедия и просто романтично сериалче, но сбърках. Любовния елемент е факт, има и малко романтика, но дворцовите интриги и политическите борби са това, което ще запомня. И не знам защо си мисля, че този сериал не бива да има щастлив край, някак си не мога да си го представя, струва ми се, че трябва да го превърнат в трагедия. Все пак е ясно от началото кой ще бъде бъдещият крал /не е кавото изглежда, така че не спойлвам/. Независимо колко на брой принца ще умрат, ние вече знаем кой ще бъде крал. С нетърпение чакам да излезне при рускините осми епизод.
 23. Свърши, но пък можеха да го продължат вечно. Никой не загуби и никой не спечели. Подобен сюжет американците щяха да го раздуят в 200 серии и 4 сезона.
 24. Той и мой тип не е, но ми допада сюжета. Досега драма между политици не сме имали или поне не в този вариант. Опит за нещо различно са направили, макар да не се получило съвсем /щото вкараха към края доста битовизми/. По отношение на някои неща прилича на Просто влюбени /него го хараха повечето съфорумци/, защото в сериала са засегнати жизнен стандарт, здраве, смърт, семейство и любов, кариера, преплетени с политика и пак политика. Инцидентът с асансьора в МОЛът е същия както в Просто влюбени. Ако не бяха правили нескопосан опит за комедия, поне нямаше да се чудим кой е жанрът. За мен обаче не е комедия, а драма. Понеже Хонито не е първа младост, то и отношенията не са като в тийн драмите, а на едно малко по-зряло ниво.
×
×
 • Create New...