Jump to content

aria

Потребители
  • Мнения

    961
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    3

aria last won the day on Май 9 2019

aria had the most liked content!

2 Последователи

Относно aria

  • Рожден ден 10/13/1980

Profile Information

  • Пол
    Female
  • Любими сериали
    Много са, но преобладават корейските!

Последни посетители

2617 профилни разглеждания

aria's Achievements

Пазител

Пазител (6/10)

490

Обществена Репутация

  1. Не ми допадна, че твърде слабо е застъпен и развит образът на приятелката на Горя. Правя парелел с останалите версии на този сериал, и смея да твърдя, че във всички други версии / независимо от името/ въпросната най-добра приятелка на главната героиня има особено сълно присътвие, личната и история също е развита обширно и с интересни моменти. Тук сякаш беше не само някакъв фон, но и безличен фон, липсваха запомнящи се сцени и някак лежерно тихо тя мина и премина през сериала....от там и Кавин се обезличи /в предвид, че той е нейната екранна половинка/. Тук сякаш авторите акцентират само и еденствено на 1 двойка, другите герои са много слабо развити и това е разликата с останалите сериали по този комикс. И нека не забравяме, че и епизодите са по-малък брой, но все пак....можело е нещо да измислят. За мен сериалът ми остави усещането за нещо недовършено и полвинчато.... Второто нещо, което ме разочарова бяха твърде много сълзи и сополи от главната геоиня - не че съм против да си поплаче, но тя плачеше доста често и по много. За силна, смела, решителна, независима жена тези сълзи и сополи ми дойдоха в повече. Пак правя паралел с останалите версии на ББФ/Ф4 и смятам, че там главната героиня не беше толкова плачлива или ако е имало сълзи, са били по-малко. Просто тези сълзи никак не отиват на характера на типажа. Но тайците са си такива - обичат да показват сълзи и няма сериал без тях /видно и от други сериали, това им е част от представата за жена./ Третият минус е главният актьор. Глявният герой /тук е Тайм/ беше сладък, но актьорството му куца - на моменти толкова театралничеше и преиграваше, че чак беше отблъскващ. На другите трима красавци някак по-естествено им легнаха ролите и по-добра игра показаха. Аз лично мисля, че той има още да се учи, за да стане добър актьор и не е подготвен за главна роля конкретно към тази дата. Визия и чар имат и четиримата, но само трима от тях играха реалистично.
  2. Дидо, имам странното усещане, че ти никога не гледаш ЮК-сериали, или поне обсъжданите във форума сериали! Винаги кометираш и винаги спираш гледането след първите серии. Повечето ти комнтари са в този дух. Затова въпросът е : имаш ли сериали от тук, които наистина си завършил и гледал с интерес, и колко са?
  3. Всички южнокорейюски сериали засягат злободневните проблеми на южнокорейската действителностх в една и ли друга светлина. Повече или по-малко достоверно или въздействащо /според уменията на екипа/. Така, че това не ме изненадва или очарова! Точно това беше тънката ироня, която споделих, а именно факта, че има толкова много проблеми /, които сме виждали в сериалите им/, че има толкова т.н. материал за размисъл, че е толкова.....твърде много. Малко ми е прекалено не това, че имат сериал за проблемите си, а че имат толкова ясно изразени и странни житейски проблеми. Честно, някои проблеми типични за корейската младеж на други места по света биха били дефинирани като психологически проблеми / САЩ/, а на трети като лиготия и глезотия /Балканите/. Ето защо и намекнах, че те си създават проблеми под влияние на обществения натиск и после почват да ги решават, като по-някое време и правят филми за тях. Голяма част от нещата са толкова силно хиперболизирани, че чак ми прилича на скеч. Че имат проблеми - имат! Но в сериалите им нещата ми се струват изкривени, особено след като изгледам поне 50-сериала, защото тогава почват и да се повтарят нещата..... И за капак се създава т.н. градски фолклор - модерно суеверие или ново утвърдено типично поведение, характерно само за дадена общност и място. Във всяка една общност или нация може да има лабилни или нещастни хора, малтретирани или подтиснати, комплексирани или заслепени, объркани или неадекватни и това не е нещо неочаквано, нито пък ново. Номерът е да не са твърде голям процент. Защото ако са твърде голям процент, това се превръща в диагноза /проблем/. И веднага давам пример със самоубийствата на ученици и студенти заради ниски оценки - типичен местен проблем там, но нещо, което не се случва или се случва твърде рядко при други народи /държави/! Лично мнение! Весели празници!
  4. Пак ли имаме нова мода - то не бяха пепеляшки и принцеси, то не бяха чеболски истории, то не бяха грозни патенца, то не бяха бунтуващи се студенти....? Да няма някакви нови синдроми на корейския масов зрител, за които да не знам? Знам, че в ЮК пластичните операции са издигнати в култ, че много държат на грим, дрехи и прическа, на обществен статус, на образоветелен ценз и т.н., но.....чак пък сериал за жена, която се гримира?! И не ми казвайте само, че и тук като в други сериали /сещате се кои/ няма да могат да я разпознаят....
  5. Бонд, Аша, Цуцита, Благодаря ви от сърце! Трогнахте ме! <3
  6. Точно от префесионална гледна точка ме заинтригува твоя коментар /първите три всъщност/. Тия дни съм минала на испанско кино, но ще се завърна към корейското само заради финансовия аспект на сериала. Благодаря ти, че коментарите ти ме насочиха.
  7. Само заради твоите три коментара ще го гледам! Разбира се и заради сюжета, но ти ме заинтригува повече.
  8. Харесвам актрисата, но не и актьорът. Той ми е много миловиден, дечко, сладникав, младолик и еднотипен в излъчването си. Смятам, че и на 40 да стане, пак ще има същото детинско и хлапашко излъчване с бебешка гладка кожа и плътни устнички. Не ми дпадат особено и ролите му, но пък избира все хитови сериали. Освен това, винаги го позиционират до някоя яка , готина, страхотна актриса, с типично женско излъчване, та всъщност е късметлия човекът. Лошото е, че винаги го възприемам като по-малък, а актрисата като кака /то и гримът спомага за това/, от където и се сещам за .... /май тук е момента да замълча, но .../ едипов комплекс. Сори, но все за това си мисля, като му видя излъчването. Много ми е дечко и не мога да го харесам. Единствено в училищното музикално сериалче "Мечта за слава" го възприех добре, но там играеше като собствената си възраст - тоест беше малък, но и ролята му беше адекватна на годините му, а после актьорите порастнаха, но май само той не се е променил грам. И Аю и Сузито от Мечта за слава, се промениха и станаха по-женствени, а той не мръдна изобщо, като замръзнал във времето е. Да не говорим, че си подбира все роли подобни на Звездолинската, та май не разчупва клишето, в което се е превърнал. Лично мнение!
  9. Ако трябва и аз да предположа - бих заложила на изтърскан сценарий, защото винаги има нещо познато от преди, наред с новостите. Според мен може пак да заложат на клишето добрия и лошия брат близнак примерно..... Иначе аз мисля, че ако Джун Ки е лош персонаж филмът няма да има щастлив край, а ако е добър персонаж - ще е със щастлив край. Проблем ще е ако е и двете - тогава вече не зная как ще го завъртят. А най-неприятно ще ми бъде, ако се окаже, че е напълно друг човек, който си е направил пластична операция, за да прилича на убиеца или обратното - за да не прилича /в зависимост дали е добър или лош персонажът му/.
  10. Някой може ли да ми каже как се казва английският орогинал и има ли го по торентите? Искам да гледам оригинала. Гледах, търсих, четох - никъде не споменавате заглавието на английския филм......
  11. След толкова положителни коментари ще се наложи да го гледам. В момента пак съм в сериална пауза, но този път се очертава по-дълга за жалост.... Ще си запиша името на сериала, въпреки, че не съм фен на комедийния жанр, може да се окаже някое скрито съкровище.
  12. aria

    The Flu (2013)

    Прекрасен! Актуален! Разтърсващ! Истински! Ужасяващ! Предупреждаващ!
  13. Прекрасно! Не очаквах, че ще има втори сезон със същите актьори! Много се радвам! Това е един от 6-те ми любими азиатски сериала. Поправям се - само част от актьорите са същите, нали?
  14. Лавандулке, Приказката за Нокду почна тъпо и комедийно, но когато смениха курса и стана чисто историческо и младежа стана младеж пак, спря да е тъп. Сега е сериозен исторически сериал и дори ми напомня на няколко други в този жанр, които са си доста сериозни.... Сякаш двама души са писали сценария или сякаш сценариста е имал раздвоение на личността. Не зная следиш ли го, но сериалът стана интересен.
×
×
  • Създай нов...