Jump to content

aria

Потребители
 • Content Count

  939
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

aria last won the day on May 9

aria had the most liked content!

Community Reputation

407 мочи

2 Followers

About aria

 • Rank
  Пазител
 • Birthday 10/13/1980

Profile Information

 • Пол
  Female
 • Любими сериали
  Много са, но преобладават корейските!

Recent Profile Visitors

1,546 profile views
 1. Той и мой тип не е, но ми допада сюжета. Досега драма между политици не сме имали или поне не в този вариант. Опит за нещо различно са направили, макар да не се получило съвсем /щото вкараха към края доста битовизми/. По отношение на някои неща прилича на Просто влюбени /него го хараха повечето съфорумци/, защото в сериала са засегнати жизнен стандарт, здраве, смърт, семейство и любов, кариера, преплетени с политика и пак политика. Инцидентът с асансьора в МОЛът е същия както в Просто влюбени. Ако не бяха правили нескопосан опит за комедия, поне нямаше да се чудим кой е жанрът. За мен обаче не е комедия, а драма. Понеже Хонито не е първа младост, то и отношенията не са като в тийн драмите, а на едно малко по-зряло ниво.
 2. Никой ли не го гледа? Аз го гледам и е интересен, но не е комедия, а само чиста драма. Почна като комедия, но не успя да запази този дух. Но и драмата е добра. Малко към края го затрупаха с корейски битовизми, но се свиква. Има и слабости, но не ми се анализират сега. Някой друг впечатлен ли е?
 3. Тия техни мъже, адамови ябълки нямат ли си? Гледах, пулих се, ама пуста лебедова шия, много женствена бе.... Иначе за гладкото лице, направо му завидях.
 4. И аз го почнах, но има нещо, което малко не му достига и това е хуморът. Опитват се хората, но не им се получава смешна комедия. Повече е драма, отколкото комедия. Дори бих казала, че е само драма за мен. И все пак, за сега е хубав сериал, драматичен и хубав /в началото съм/.
 5. Доктор Ким, така ме бе омаял, че гледах сериала с Учителя Ким над 12 пъти /сериозно, знам го на изуст вече, и си го държа на харда/, но за жалост доктор Джон в този сериал, не успя да ме омае, нещо в сериала като цяло ми липсваше, за да стане силно въздействащ и запомнящ се, комплексно нещо не достигаше, според мен. Иначе актьорът ми е много любим от преди, а и много харесвам медицински сериали. Благодаря за експресния превод.
 6. И аз се надявам на втори сезон, защото в първия нищо не се случи, практически свърши като отрязан с ножица през лентата. А идеята за приложение за чувствата на хората е много силна и иновативна, заслужава си да се развие поне. Но и аз се шокирах, за това, че главната изостави главния без причина или без видима причина. Не намирам обяснение и това ме дразни. Някой от гледащите сериала, разбра ли защо се случи това? Причина имаше ли? Ако няма втори сезон първият ще се окаже загуба на време. Според мен е предвиден втори сезон още от началото на проекта.
 7. Изгледах го и ми влиза в списъка с любими сериали. Хареса ми като цяло и ме държа в непрежение почти до края. Но отново завършека не ми хареса. Свърши странно. И на фона на 15 блестящи и смислени серии, пълни с много драма, интрига и съспенс, и без пропуски и глупости, накрая в последния епизод намерих бая пропуски и недомислици, сякаш сценаристът на 16ти епизод беше зациклил и оплескал някои неща. Като цяло не свърши зле, просто ми се струва, че можеше и много по-добре в последния епизод. Искаше ми се повече време да отделят на сина на депутата, както и на съдебната част. Както и да е, може би са бързали да завършат и са се опитали да опростят нещата. Но като се има в предвид, че 15 серии се наслаждавах на страхотен сериал, то за 1 последна серия няма смисъл да издребнявам. Както съм писала малко по-горе в коментарите, сериалът е пристрастяваща кримка, сюжетът е страхотен, а самия криминален елемент беше добре представен, смислено обоснован и въздействащо поднесен. Отново ще повторя и тук, че актьорите в ролята на виновните хлапета /няма да казвам лошите, защото част от тях не бяха такива/, бяха блестящи. Целият клас игра жестоко. Младежите бяха невероятно емоционални и въздействащи. А при възрастните имаше и слаби актьорски изпълнения.
 8. Ще съм лаконична - колкото повече го гледам, толкова повече ми харесва! Прекрасен сериал, страхотен сюжет, невероятни интриги и накрая чудесно изиграни персонажи. Кримка та дрънка! На седми епизод съм и съм като пристрастена. Обаче, в ЮКорея частните училища такива ли са? А относно малките психопатчета - младите актьори играят страхотно. И четиримата виновни младежи са невероятни образи.
 9. Започнах го и аз, но за сега не мога да преценя дали ми харесва. Обаче, гледайки го все се сещам за други два култови ученически криминални сериали: Лъжесвидетелствата на Соломон и Бяла зима /или Бяла Коледа/. С първия от двата има очевидни прилики по степен на мрачност и обреченост, внушени в първите серии /нататък не съм гледала/. Харесват ми: самото заснемане, тъмните тонове и приглушената светлина, особената атмосфера в епизодите. ПС: Много як сериал. Стигнах до 4ти епизод. Пристрастяващ е. И няма подсказки за убийците, добре са го заплели и има интрига.
 10. Догледах го докрай и ще ме извинявате, но никаква червена точка не е нужно да му слагат. Сексът е показан, но голотата е загатната и прикрита. Просто главните актьори играят страхотно и има голяма химия между тях, като по-голяма е заслугата на момъка /тя е леко дървена и скована/, а режисьорът е добър и успя да улови тази химия с камерата, същото важи и за приятелката нимфоманка - при нея също само загатваха и показваха различни фрагменти. Сценаристът е за награда - има интересни пикантни моменти и хрумвания, чвекът е с въображение и опит явно, създал е уникални персонажи и диалози, а не като при други, дето само въздушни целувки си пращат и опулени очи въртят.
 11. Сериалът толкова много ми напомни на "50 нюанса сиво" и на "Секс игри" в първия епизод, че чак прекалиха. Не знам колко ще порозовее в следващите епизоди, но за мен е предвидимо като сюжет. Това, което ни държи, са закачките, интересните моменти и пикантните и еротичните моменти, както и скандалното като начин за забавление. Без всичко това, ще бъде тъпа, бозава, романтична, мелодрама. Обаче ни дават на час по лъжичка, на главната също - точно като малко сиренце на мишка, та да влезне в капана. ПС: Ако бях на 20-25 години щях силно да се впечатля от сериала и отношенията в него. Но на 35-40 и повече г., това, което героите правят е познато в различните му форми и проявления и някак си не успяват да ме шокират, провокират или изненадат. Главната е като програмирана - движи се предвидимо напред и направо очаквам да се търкулне по нанадолнището. Интрига има и афера има, но аз я очаквам и даже разпознавам епизод или два преди да се осъществи. Ето защо за хора с житейски опит, този сериал ще е скучен, но за младите ще е като фенер в тъмнто, предупреждавайки ги за клопките на живота и интргите, които могат да бъдат възможни. Дразни ме поведението на главния, защото си е типичен играч с голямо его. И защото ми напомня на реални хора от моето обкръжение. Само дето в истинския живот, подобни хора, нямат чак такъв блясък и успех, както във филмите, а дори понякога са доста гротескни и изглеждат смешни накрая. В случая, главният макар да е представен като блестящ, самоуверен и успешен, всъщност не е, защото изтупан от фалшивото лустро, всъщност е мъж с много проблеми, дори бих го пратила на психолог. И да, ето още една прилика с Крисчън Грей и Себастиян. Предварително се извинявам за подробния психологически и аналитичен разбор, просто не се стърпях.
 12. Почнах го на английски /макар той да ми е по-слабият от езиците/ и понеже е с кратки епизодчета, го избутах до 10-та серия за една вечер. Но няма нищо общо като качество с останалите училищни сериали от поредицата School. Има два основни недостатъка - слаба режисура и кинематография /изглежда като заснето с нисък бюджет и с непрофесионални средства и ресурси/, и второ: кастът не зная кой го избра, но това момиче изобщо не умее да играе, не става за актриса. А понеже е главна героиня, реално се очаква тя да движи сериала с играта си. Това последното зная, че е субективно, но тук съм максимално обективна - тя просто не умее. Тази версия /2019/ на Училище, няма нищо общо като класа и ниво с останалите версии от поредицата. Винаги съм оставяла положителни коментари, или смесени татива /с плюсове и минуси/, но тук просто не зная за какво да се хвана, за да го догледам. Много жалко.
 13. Има ли го някъде с руски език? Много обичам училищни драми особено поредицата за School , но предпочитем да ги чета на руски, ако не са на български.
 14. Хареса ми работата на стилистите - много красиво обличаха, обуваха, фризираха и гримираха АйЮ. Следях цвета на ноктите й - понякога за един епизод сменяха лака й за нокти поне 3-4 пъти. И колко бижута смени.... Тя по принцип е красива и фина, като кукла е, а и дрехите ги носеше със стил. Обикновено в корейските и китайските съвременни сериали обличат главните героини като парцелани, с безформени дрехи, два-три номера по-големи, в пастелни цветове или в скучни кройки, но тук визията беше пришество за сетивата - явно много добри дизайнери и стилисти са работили по сериала. И накрая новият собственик - отново показаха актьор с манекенски типаж, пак бяха избрали някой красив с модерни и стилни дрехи и бижута /то само на едната му ръка май имаше 3 пръстена/, макар и мъж. Изобщо, тази драма беше твърде дизайнерска някак си..... Имало е и преди подобни дизайнерско-рекламни сериали, май и Одисеята беше подобен на визия /не съм го гледала, обаче/.
×
×
 • Create New...