Jump to content

manniwelle

Потребители
 • Posts

  98
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by manniwelle

 1. Преди време бях чел, че не е имало интимност преди брака. Явно журналистите са се опитали да съберат 2+2, знам ли?
 2. Топло, топло, нежно чак..По препоръка на половинката го изгледах. Прекрасен филм. С много позитивизъм. И неприятен, чак отблъскващ, реализъм, на моменти. С прекрасен каст. Дори и детската роля бе изиграна автентично. Тръгна ми малко бавно, особено, но като добър разказвач, който бавно разплита старото кълбо прежда, авторът му ни разкрива една (не)обикновена история с (никак не)обикновени отрудени хорица. Поставям го в графата по-скоро "женски" филми- особено в частта с Не мога обективно да преценя дали Crash Landing on You е по-добър от него, или The World of the Married. Но е много хубав. Даже асоциациите с не ме подразни сериозно, защото бе чудесно представена. Препоръчвам.
 3. Филмът е доста приличен. Не съм кореец, и не страдам от моралната стигма на по-големите поколения, при които изневярата е била криминализирана (деятелят е лежал в затвор!!!), но целият наратив, логическата последователност на плота, образите и т.н.- всичко това е на много добро ниво. Имаше твърде малко дразнещи момента, особено Но и те бледнеят. После проверих- рейтингът му е бил чутовен. Явно и корейците са го харесали много.. Препоръчвам го!!
 4. Прекрасен филм!! Любов, носталгия, упоритост, турболентност, съдба- познати мотиви, лични дори!!! Бижу!!
 5. Филмчето е приемливо. Очаквах повече от сценария, но и това се ядва (направих грешка да сравня "My Muster" с него, нали все пак са от един и същи автор). Силните плюсове (за мен), са чисто информативни Забавни са второстепенните персонажи, а също и страдалеца- баща ѝ. Като цяло- прилично филмче.
 6. Чудесен филм!!! Сериите се "ядат" по 4-6 на вечер (входните нива на учениците си чакат уикенда, да бъдат проверени ) Страхотна "тройка" с "My Mister" и "SKY Castle", направо бижу!! Играта, особено на малките, е прекрасна! Не видях сценарийна дупка никъде, логиката на сценария беше супер
 7. Филмчето става, определено. Но едва в по-последните серии е по-завъртяно. Мистиката е на средно ниво (неизбежни са асоциациите с "Хотел дел Луна") Не е от хм, сериозните сериали, но за разтоварване става (въпреки някои Главната си ме дразни като глас, но се ядва. Много добро попадение беше
 8. Сериалът става. С известни уговорки. Последните серии е бавен, твърде протяжен (явно по това време модата не е била 12 епизода, а 16, та сценаристите са се чудили как да разтягат предсказуемото и т.н.) Свежите моменти в него са повече от, хм, другите. Не бих си го причил пак да го гледам, но не смятам, че е грешка, че го гледах. Главната е сладурка, пичът си е ок, а антагонистката с този бретон не е съвсем, ама се свиква.
 9. Дойде му времето и на това филмче. Чудесен саундтрак, забавлявах се с родителите- хухавелници, лудетината (главната), Повечето неща ми бяха познати (да, в БГ- вариант, наистина), но то израстването почти във всяка нормална държава си носи своите кусури и очарования. Чудесен дух се носи от добре реализираната идея. Концепцията за фенството беше представена доста адекватно. Жалко, че другите два сериала от поредицата не са преведени..
 10. Това означава, че се превежда в момента ли?
 11. Първите пет епизода- изгледани за едни ден. Филмчето е доста добро, и въпреки слабите (или, неинтелигентни) сценарийни решения в последните серии (12-14), е добре направено. Добър баланс между сериозното и екшън, тип Батман. Съвременен Робин худ, с морални дилеми- допускам, че поне част от историите са инспирирани от реални случки Сериозна заявка за втори сезон, дано е факт, и дано са всички от главния каст.
 12. Интересен сериал. Очаквах студентки, всяка със своите безгрижности (но самите те да ги възприемат като нещо ужасно) и ежедневие. Е, не беше съвсем така. Не възприемам това като комедия (въпреки немалкото комедийни моменти). Застъпените теми бяха тежки, реални, актуални (за тогава, 2016-а, а вероятно и за наши дни). Много добър каст, музика, послания. Не става за губене или уплътняване на времето- щом те кара да се размислиш, значи е уцелил филма. Препоръчвам го.
 13. Уникален сценарий!! В началото ми тежеше, казах си- ако искам да гледам реалности (на моменти беше твърде не кей-драма-филмово), ще си пусна някоя документалка и т.н. Но сетне. Каст, музика, режисура, ъгли, глас (ове), погледи, придихания, сенки, бръчки, пушек, звук на падащ цвят (посредством мимика) и т.н. и т.н. Учебник по режисура е този филм!! Препоръчвам на все още негледалите го. Емоционален, наситен, истински, слъзлив. Смятах след него да си пуснем Children of nobody, но по-скоро ще е нещо ведро.
 14. Почна интересно, даже динамично. След 6-8 епизод скоростта се промени, почнаха протяжности и предсказуемости. Последните няколко ме измъчиха. Според мен беше разтеглен излишно, и сякаш сценария не е писан "на един дъх", а с известни паузи между отделните му части.
 15. Бях спрял на шести епизод. И бях в колебание дали да продължа- фен съм на На Ра, но нещо не ме грабна като хората туй чудо, плоско ми се струваше някак. Дадох му шанс- до осми епизод макс, и край. Обаче!! Филмчето е много добре направено. Разказът тече логично (няма нищо дразнещо в плота), кастът е повече от добър (така се издразних на младичката и на мъжа на На Ра за безизразното му лице- което означава, че съответните актьори са си свършили работата както трябва), ost е подходящо за тематиката- тегаво, меланхолично. Цветовете са подбрани подходящо. Асоциирах го с "Something in the rain" и с "Alone in Love" Извод: препоръчвам!!
 16. Филмът е бижу!! Много рядко засичам такава успешна сплав между сценарий, каст, режисура!! Дали заради това, че съм в сферата на образованието и идеята за частното обучение и елитарните учебни заведения я познавам доста добре; дали заради познати от биографията на приятели и познати ситуации - сериалът ми подейства твърде качествено. И се радвам, че му дойде и неговото време. Опитах се да се раздразня заради изкуственото увеличаване на броя на епизодите му, но не успях като хората-- твърде добра скорост и качество се случиха преди 18 епизод. Покрай коментарите тук видях филм, който също ще гледам (Children of Nobody), но първо ще погледна VIP с На Ра.
 17. За три месеца- три пъти го гледах.
 18. Много свежо филмче. Сериозно (когато се налага), палаво-лигаво и т.н. Обаче имам трудност с намирането на една от песните (дори в ost не е спомената, и от почти едноминутното време, които са ѝ дали, не мога да я открия. Някой да помогне?
 19. Двойката на трети план ми беше още по-забавна (доктора и сестрата- Miss B В какъв смисъл доизпипивана??
 20. Дойде му времето и на това. Два дни и половина го гледах- толкова ми трябваше да го почна, потъна, свърша (изплуването предстои). Хареса ми, че не е типичен ромком, нито че мелодрамата е факт (бромансът чудесно компенсираше). Идеята за бедствие от по-голям мащаб и любов на фона му е от времето на Есхил, но тук се е получило много добре. Повечето актьори вече ги знаех, но главната я гледам за пръв път- ще трябва да поправя това. Прекрасен филм, вероятно бих го гледал пак след време.
 21. Прочети разказа на Мороа, има го в читанката. Краят е такъв, но има обяснение защо е такъв
 22. Интересно като замисъл, но след определен епизод, влиза в руслото на клишираната баналност. На практика, всичкото можеше да свърши до 12 серия МАКСИМУМ. На моменти ми е като версия на "Секса и градът", ама не толкова често. На Ра е чудесна, което не е изненада, но дори в действия на нейната героиня имаше нелогичности (което ме кара да се замисля дали да не проверявам кой е сценариста/режисьора първо, както правят някои от вас тук).
×
×
 • Create New...