Jump to content

manniwelle

Потребители
 • Content Count

  35
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

36 тофу

About manniwelle

 • Rank
  Млад герой

Recent Profile Visitors

233 profile views
 1. Прекрасен и топъл. Гледаем- отново и отново. Приятелство, което сгрява и зрителите. Филм-бижу: каст, стори, музика!!
 2. Благодаря на екипа, направил възможен този филм да се гледа с чудесен превод!!! Бях го почнал преди (когато излезе, всъщност), и чакаш сериите (по две на седмица), но реших, че засукаността му е несъвместима с работата ми, и реших, че през ваканцията ще го изгледам "от-до", както се казва. Е, случи се- не помня да съм гледал по-добър корейски психотрилър, в който да има и криминале, и драма (умерена), че и заченки на романс!! Добър филм!!
 3. @bond Избягвам ги и аз, но този е с Йе Джин, така че нямаше как да го скипна. Предстоят ми още няколко с нея, пак от онова време, надявам се да са читави!
 4. Сериалът е за тежки романтици!! Едва сега го изгледах, и не съжалавам. На моменти муден, на моменти (много)- предсказуем, на моменти си блъскаш главата къде е логиката в действието на някой от героите...Фонът- декори, море, музика, цветя, пасторалните чаени полета в провинцията- всичко това, и още много друго- допълват по чудесен начин цялостната фабула за лятото и за първата любов.
 5. @gig911 Ясно..Надявах се, че има преведени буквички. Е, ще трябва да си ги преведа сам явно
 6. Прясно изгледан първи епизод. И много голяма раздразненост в мен. Ще му дам шанс до втория епизод- ако и при него неубедителността е потресаваща, съм до тук. Не четох спойлерите, за да може все пак някак си да се изненадам, знам ли... Хареса ми коментара на @dido100 и препратката му към Аристотел, и съм напълно съгласен..
 7. @dido100 Благодаря, но в този сайт я няма търсената от мен информация. Не се разбира дали тя играе в действителност (с присъствие, като пълнокръвен актьор) или не. Понеже в различни сайтове прочетох различни неща (най-вече, че е само глас на момичето с амнезията от филма), ми беше любопитно дали някой е гледал филма, за да може да каже със сигурност. edit: Гледах го, "Secret Tears". С френски субтитри, но поне с корейско аудио беше. Тя не играе в него, само озвучава.
 8. Филмчето е чудесно, но е за романтични душички. Много преексплоатирана тема за случайности и съдба, но пък добре предадена и разказана.
 9. Гледах го когато излезе. Понеже съм фен на японския оригинал, имах леки притеснения, дали, въпреки участието на любимката ми, ще ми хареса. Е, хареса ми, дори много. Но едва днес го гледах пак, като част от маратона ми с гледане на всички нейни филми. Импресионистично (дъжд, музика, красиви кадри) е направен този филм. Чудесна игра на всички актьори. Чудесна адаптация- корейската версия е по-драматична. Речта на детето е чудесно режисьорско решение, което хваща за гърлото. И за слъзните канали. Незабравим образ на приятеля му от училище. Отлична игра на младите "тях". Приказен филм.
 10. Красиво представени истории в един прекрасен сериал. Романтичното не е в дразнещи количества, а много добре премерено. Саундтракът е изключително адекватен за тоналността на историята. Която пък е представена чрез бавен и плавен наратив. Честно казано, след третия епизод взе да ме мъчи цялата тази бавност..и си казах, че ще му дам шанс до пети, после до седми епизод...Струва си издържането докрая, обаче- цялостното въздействие на история, грим, дрехи, нюанси, звук, светлини и т.н. е прекрасна амалгама, чийто краен продукт е вълшебство. С риск да предизвикам несългасие с някои хора от форума, о
 11. Много добре направен филм. "Ад под небето" е прекрасен, неотдвана го гледах пак, за да си припомня някои неща, но този е по-въздействащ. Играта на актьорите е много реалистична, емоциите- правдиви. Нямаше преиграване. Имаше, разбира се, комични моменти, но и задължителния за такива филми драматизъм и Асоциирах филмът по-скоро с "Титаник", честно казано. Разбира се, чудесна игра на любимката ми- интересно дали ще може да изиграе клатещо се от вятъра изсъхнало дърво, в чиито клони се излюпва птиче, по чиято коруба има следи от "П+К=ВНЛ", и чийто корени са леко подаващи се над повърхностт
 12. Дойде времето и на този филм. Бях го гледал преди повече от десет години, и само помнех, че съм го гледал, но не и нещо от сюжета. Разбира се, помнех и как съм се чувствал след гледането му, и спомена ми беше предимно мокър. Та- след като започнах фенски да гледам всичките филми на Йе Джин, днес беше ред на този. Беше ми като за пръв път- все едно въобще не съм го гледал преди- така умело съм си замел под килима на подсъзнанието тогавашните ми емоции, че съм забравил всичко. И днес го гледах За пръв път. Филмът е бижу. История, която се развива бавно и плавно (но не досадно-приспивно бавно, а
 13. Филмчето си ок. Има за всекиго, и на моменти наподобява доста приличен микс от известни мотиви във филми, както @vikra по-горе е написал(а). Йе Джин, смятам, се е забавлявала доста с Нам Гил и другите . Смятам, че силните моменти на филма са в пъти повече от слабите.
×
×
 • Create New...