Jump to content

elscripto

Потребители
  • Мнения

    39
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно elscripto

elscripto's Achievements

Млад герой

Млад герой (2/10)

0

Обществена Репутация

  1. Често гледам японски филми и сериали. В тях ми допадат демонстрациите на чест, морал и японски дух - най-вече ясно изразени в историческите им филми. Понякога жестокостта им ми идва в повече, но си казвам - ами характерна черта на японската нация, има и други жестоки нации по света. До този момент. Не съм предполагал, че в днешни времена японците могат да бъдат такива изроди, каквито са малоумните датчани (Ферьорски острови) примерно. Думата е точна - изроди! Предлагам ви откъс за вродената им патологична жестокост намираща израз в работното всекидневие. Осъзнавам, че видеоматериалът може да разруши непоправимо бляскавите представи за японска култура, която EasternSpirit изгражда вече в продължение на години - няма да се засегна, ако модераторът изтрие темата. Предупреждавам пак - видеото съдържа ултра-жестокост. Линкът
  2. 1. Филмът ми хареса и това е факт. И споделих. 2. Кой си ти да ми натрапваш твоите вкусове за кино, че чак да ме пращаш на лекар? 3. Сам казваш, че не разбираш много от фантастика, но пък даваш компетентни мнения за фантастика. 4. Оценките в IMDB обикновено са за олигофрени. 5. Избрал си си много хубав ник и в пълен синхрон с т.4. 6. Бъди здрав!
  3. Може и да е цензуриран от севернокорейците, но затова пък е услужливо дообработен от западняците. И все пак първата част на филма показва че севернокорейците не са ония ненормалници, с което искат да ни убедят във втората му част чрез целенасочено подбрани откъси, понякога извън контекст и най-вече в края на филма. Интересно е и защо филмът е просмукан от сепия нюанси на цветовете - интерпретацията оставям на интелигентността на други евентуални зрители. Абе - едните режат, другите манипулират, а зрителите са опитните зайчета.
  4. Skyline Най-реалистичната холивудска екшън-драма фантастика, която някога съм гледал. И първият за мен холивудски филм с финал от корейски тип. Филм, който поставя много въпроси и не дава нито един отговор - и в това е магията му. Забравете за дебилните oт същия жанр подобни филми като "Star wars", "The Independence Day", "Avatar" и т.н. Филмът, в който жанрът фантастика, често срещан в западното кино и почти липсващ в източното кино, се обединява с логиката в развитието на сюжет и липсата на хепи-енд на финала - елементи пък липсващи в холивудското, но присъщи в източното кино. Интересно ще стане, ако Холивуд в допълнение на визуалните си ефекти, се усети за в бъдеще да експлоатира подходи от сърцевината на корейската вълна - както трагичността в случая - дали пък няма да станем свидетели на зараждащо се Холивудско 'цунами' в киното? Любителите на сериозната фантастика да не се подвеждат от ниските оценки в IMDB за филма.
  5. Yamazakura повече за филма и в IMDB Великолепен, красив и осезаемо-реалистичен слоушън.
  6. Legend of the Fist: The Return of Chen Zhen За филма Трейлър Филм 3 в 1. Комбинация от следните по-различими съставки: Зоро(по китайски) = 40% Ip Man = 30% City of life and death = 30%. Манджа от война, екшън, бойни изкуства, чувства, дълг, чест, любов, трагедия и др. подправки.
  7. Много добро детско историческо фентъзи. Романтика и драма в основата на филма. Комедия, когато гледате как самураите от 16 век се шашкат на джаджите от 21 век, почти сериозен масов екшън, когато наблюдавате сблъсък между войски от 16 век и отново комедия как джип ги гази. Филмът има силен възпитателен ефект за деца, а и за по-възрастни... Доста добър саундтрак.
  8. Второразреден истърн. В този филм няма нищо, с което да впечетли. Боза.
  9. Ако имате нагласата да изгледате 51 серии, Ако желаете да видите сериал, пропит с житейски ценности, Ако сте способни да чувствате, а не само да гледате. То: Това е Сериалът с главно С. Сериалът, който люшка персонажите си от триумф до бедствие и обратно, непрекъснато, сериал в който падението и тържеството вървят ръка за ръка, както едно Ин-Ян цяло. Изключително разнообразен, интригуващ, и непредсказуем, какъвто е животът. Мотивиращ никога да не се примирявате, а да се борите за идеите и вижданията си. Осъзнаващ, че има предопределеност, която единствено можете да коригирате, но не и да измените. Сериалът, в който брилянтната игра на актьорите е на нива, за които разбиранията за положителни и отрицателни персонажи губят своя елементарен първичен смисъл. Сериалът, който завладява безапелативно държави и нации, в които е излъчван, без разлика на пол и религия. Сериалът, който спокойно може да бъде наречен Корейското филмово събитие на първото десетилетие на 21 век.
  10. Опит за филм. Накъсаност на сюжета. Неясноти в историческите последователности - някъде нещо става, сещайте се къде и какво. Отрязъкът от време е толква къс, че въобще няма нищо общо с понятието биография. Вместо развитие на историята, тук-таме ретроспекции. А трябваше да бъде по замисъл биографичен филм. Съшити с бели конци сцени, персонажи и реплики за запълване времето на филма - досада. Учудваща липса на послания към зрителя, освен едно в края на филма. За мен - филм провал.
  11. elscripto

    The Enigma of Amigara Fault

    Интригуваща дилема. Ако генерелизраме идеята стигаме до фундаменталния въпрос: Ако съдбата ни е предопределила възможността да видим отвъд хоризонта, границата на времето или пространството, през очите на Бог и т.н., ще поискаме ли да се възползваме и да следваме безпрекословно съдбата си?
  12. Безмозъчна жестока бруталност. За пореден път се убеждавам, че тайландското кино няма нищо общо с ценностите на японското, корейското, китайското та даже и виетнамското кино. Окончателен червен картон на тайландското кино от мен. ПФУ !
  13. Хе хе' date=' много е идейно! Филми против безсъние! :idea: И аз започвам да събирам 'сънотворни' филми ... :naughty: Предполагам, че трябва да си изменя и схемата на оценка. Примерно: [:scratch: :scratch: :scratch: :sleep: :sleep: :affraid: :shock: :suspect: :sleep: :sleep: :sleep: '] Тълкуване: Средно тъп филм с неусетно заспиване, прекъснато от единично стряскане, опомняне, притваряне на едното око и последващо заспиване...
  14. През 2009 се нагледах на купчина посредствени и бездарни филми, не малинки, а цели къпинаци мога да раздам. И все пак ще се огранича до един от всяка страна, за да не ям боя Филми за къпини: Китайски - Red Cliff 1&2 Корейски - Haeundae Японски - The Shonen Merikensack Тайландски - Demon Warriors Сериали в къпинака: Корейски - Boys Before Flowers Японски - Joudan Ja Nai
  15. Неочаквано приятно бях изненадан от филма. Напредъкът на китайското кино във филми със съвременна тематика е изненадващо добър. Филмът има и образователен характер за пустините в Китай и климатът им. Необикновен филм за най-обикновени съвремени китайски защитници на прородата и борбата им с мутрите бракониери.
×
×
  • Създай нов...